HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#101 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 22. 11:02

Sziasztok!

Én a V2-höz tartozó firmware szeretném letölteni, de amikor ki akarom csomagolni azt írja ki, hogy hiba a csomagolt fájlban?

Mit csinálok rosszul?

előre is köszi a segítséget.
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#102 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 11:05

Egyébként jól tudom, hogy ha 752.8576, akkor V2-es?

Köszi
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#103 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 14:32

Idézet: Hazo - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 11:02

Sziasztok!

Én a V2-höz tartozó firmware szeretném letölteni, de amikor ki akarom csomagolni azt írja ki, hogy hiba a csomagolt fájlban?

Mit csinálok rosszul?

előre is köszi a segítséget.

He?? Mi akarsz kicsomagolni egy . bin kiterjesztésű fájlon??? :D

#104 Felhasználó inaktív   morvocska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 22. 20:11

Hi all...

Olyan kérdéssel jöttem, hogy ez miért van?
Ez egy SMC 2304WBR-AG router belseje. Ez a kérdés
már fent van a Wireless antennák topicban de
gondltam beteszem ide is.
Elöször is miért van ebből kettő:

(???egyik "a" másik "b/g" talán???)
Kép

Mert amint látható csak az alsó keretnek a kivezetéseire vannak
rákötve az antenna kábelei.Ez miért lehet? Vagy talán
máshol közösítve vannak? Lehet hogy hülyeséget kérdezek.  :)
A másik kérdés ez milyen csati?

Kép

Erre szeretnék egy külső antennát rákötni.Lehetséges,
hogy ez egy UFL csati?

Jah még annyi hogy a két kereten belül lévő ATHEROS chipek a kövekezők:
  - ATHEROS AR2112A-00 (felső keretben lévő)
  - ATHEROS AR5112A-00 (alsó keretben lévő)

Ezen kivül van még egy ATHEROS AR5312A-00 chip is külön a két kerettől.
Előre is köhi mindent..  :respect:

#105 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 18:08

Idézet: bio - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 10:41

Vizsgálgatják (Pestre fel, szervízbe, örüljek ha 3 hét alatt lesz vmi) - és az a ciki benne, hogy ki tudja hogy reagál tök más összeállításban, légkondis szervízben stb. De meglátjuk, csak azért a 3 hét kicsit fáj :(

Hát most a héten végre kicserélték - ha vki még tudja miről beszélek, és érdekli is. Nem 2 hét volt, nem is három, inkább egy hónap és tíz nap :( viszont a cserébe kapott router egyelőre (kopp-kopp) nem ejtette el a netet, bár port forwardot még nem próbáltam állítgatni rajta.
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#106 Felhasználó inaktív   vls7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 15:07

szasztok,

most probalom a harmadik SMC WBR14 G2-t beizzitani (chello classic, pc + laptop). Az elozo ketto egyszeruen doglott volt (szervizben es a boltban is megerositettek), becsereltem. Most azzal biztattak, hogy toltsek le filmware-t, attol jo lesz minden, de egyelore ezzel sincs sikerem.

Tunet: konfiguralas utan mukodik minden (wifi laptop + kabel PC), aztan az elso letoltes utan egyszeruen lefagy a net, nincs kapcsolat a routerrel. Aramtalanitok, aztan ismetlodik ugyanez.

Masnak is volt ilyen tapasztalata ezzel a routerrel? Vagy van vmi trukk, amit eddig elfelejtettek elmondani? ;)

koszi a segitseget!

-v-

vales7@gmail.com

#107 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 26. 15:18

Idézet: vls7 - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 16:07

Masnak is volt ilyen tapasztalata ezzel a routerrel? Vagy van vmi trukk, amit eddig elfelejtettek elmondani? ;)

Pedig semmi extra, eddig nem sokat, talán 30-40 darabot ha összerakhattam, de nem volt velük semmi baj...
Make love not Wor.

#108 Felhasználó inaktív   pig 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 15:04

Én is vettem egy SMCWBR14-G2 routert. Nálam tvnetworkös pppoe-s kapcsolat kellene. Be is állítom a routeren, de mégse működik. A logban az van, hogy pppoe start, majd 5 másodpercen belül pppoe stop. Acc, jelszó, minden biztos jó. Van valakinek ötelet ez mi lehet?

A tvnetwork azt mondta, hogy ez a router szokott működni, cseréljek firmware-t. Próbáltam a fent, Rival által írtakat, mindkettőre azt írja, hogy nem megfelelő. Ilyenkor mi van?
Az igazság az, amit a többség annak hisz.

#109 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 14:10

Ezzel a router-rel lehet egy másik routerhez csatlakozni w-lanon keresztül és úgy osztani a netet?
vagyis
Tud kliensként működni maga is úgy, hogy továbbosztja a netet 2-3 felé? (utóbbi nem w-lanon keresztül menne) Ad-hoc módot nem találok sehol a beállításaiban...  :think: 

#110 Felhasználó inaktív   jama12 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 19:19

sziasztok, én is beruhátam egy ilyen routerre és kaptam hozzá usb adaptert,
a probléma az usb stick-kel hogy ha mac szűrést alkalmazok akkor az usb-s eszköz nem műxik,
a másik hogy az asszony ki akarta próbálni és bedugta a laptopjába de nem rakta be hozzá az instal cd-t és valahogy a windows vette uralmába a usb sticket, mondanom sem kell nem működik, hiába távolitom el eszközkezelőben, ujraberak nem tudom hozzá istallálni az smc utilityt (driver az fennt van)
a cd-ről nem indul el az utility setup hibaüzenet: "Install shield 1607: Unable to install InstallShield Scripting Runtime."
bemásoltam a program files-ba egy másik gépre telepített fájlokat, de hiába dugom be hozzá az usb stick-et nem használja a utility.
már nincs ötletem mit .....asszak vele!
üdv: jama

NF7 v2.0; AMD Athlon XP 2200+; 512Mb DDR; Samsung 160Gb; Palit GeForce 6200; Antec Sonata 2 450W TruePower; Dell 19' monitor

#111 Felhasználó inaktív   smc-saci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 20:29

Idézet: Rival - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 23:00

Látom, itt is sokaknak meggyűlt a problémája a WBR14-G2 csodával. A nálam lévő két jómadárnál jelentkező probléma: fagyás, leszakadás a netről úgy 2 órán belül biztosan.  :( Azonban úgy néz ki, hogy megleltem a gyógyírt, legalábbis már három hete stabilan működnek firmware frissítés után.

v1.02 firmware WBR14-G2 v2 routerhez: Letöltés

v1.06 firmware WBR14-G2 v1 routerhez: Letöltés

Hogy honnan derül ki, hogy v1 vagy v2, most hirtelen nem tudom megmondani, de az biztos, hogy ha az egyik nem megy fel, a másik lesz az, tehát elbaltázni nem lehet a verziók összecserélésével, "nem megfelelő formátum" hibaüzenettel elhajt. Remélem, segít. Nekem bejött...  :up:

A firmware frissítéssel össze lehet szedni vírust? Amióta frissítettem, lehet, hogy ezzel nincs összefüggésben, de azóta van egy beépülő helyettem levelező kémszoftver, amitől ráadásul meg sem tudok szabadulni. A gépemen nem találom, ezért gondolok a routeren lévő szoftverre. A frissítés egyébként nagyon jól jött, mert így egy régebbi probléma, amit érdekességként írtam a fórumon, csak senki nem reagált, megszünt. (A deny és a allow gombok fel voltak "cserélve"). Tehát lehet vírus a routeren????

#112 Felhasználó inaktív   smc-saci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 20:50

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 14:10

Ezzel a router-rel lehet egy másik routerhez csatlakozni w-lanon keresztül és úgy osztani a netet?
vagyis
Tud kliensként működni maga is úgy, hogy továbbosztja a netet 2-3 felé? (utóbbi nem w-lanon keresztül menne) Ad-hoc módot nem találok sehol a beállításaiban...  :think: 

Még egy kérdés a tiedhez, Ha nincs az internet szolgáltatódnál fix IP címed lehet a ruotert szerverként használni? Mit kell ijenkor a konvertálandó IP címhez írni?

#113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 21:08

Idézet: smc-saci - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 21:29

A firmware frissítéssel össze lehet szedni vírust?

Elvileg létezhet ilyen, de gyakorlatban nem hinném, hogy így át lehet írni az FW-t, főleg ha legális helyről jött. Sokan még az eredeti FW-t is kinyírják, hát még ha vírusos is lenne...
Make love not Wor.

#114 Felhasználó inaktív   Danesz01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 18:19

Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdésem,hátha kapok rá választ:)

SMC7004VBR típusú routert vásároltam,ezzel szeretnék egy chello-s netet megosztani egy PC és egy laptop között.
Mivel a témára abszolute semmi rálátásom nincs, kerestem a neten beüzemelési tanácsokat.
Íme: http://www.smc-router.fw.hu/
Végigcsináltam a router beállításokat a PC-n szépen működik a net.
Viszont sajnos a laptopon nincs internetelérés, sajnos nem találtam utalást arra,hogy esetleg a laptopon is kéne-e installálni vmit. Gondoltam talán megróbálkoztam ott is a 192.168.2.1-t a böngészőbe írni,de nem értem el a routert:(
A laptopon amúgy renszergazdai korlátozás van, ha egy programot elkezdek telepíteni azt megállítja egy idő után. Próbálkoztam amúgy a sima cd-s telepítéssel eredményre nem vezettet, de legalább a rendszergazdai korlátok nem léptek életbe a telepítés alatt:)
Amennyiben valakinek ötlete van, azt köszönettel fogadnám!
Üdv mindenkinek.

#115 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 18:21

Idézet: Danesz01 - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:19

SMC7004VBR típusú routert vásároltam,ezzel szeretnék egy chello-s netet megosztani egy PC és egy laptop között.

Viszont sajnos a laptopon nincs internetelérés, sajnos nem találtam utalást arra,hogy esetleg a laptopon is kéne-e installálni vmit. Gondoltam talán megróbálkoztam ott is a 192.168.2.1-t a böngészőbe írni,de nem értem el a routert:(

Laptopra nem kell telepíteni semmit, ha a hálózati kpacsolat él, emg automatán kapsz IPcímet, akkor annak mennie kell. Gyanítom vállalati gép, aztán lehet Explorerben van valami beállítva.

Parancssorból a "ping 192.168.2.1 -t" parancs mit mond? Link egyáltalán van, hálózati kapcsolat él, ledek zöldek, estébé?
Make love not Wor.

#116 Felhasználó inaktív   pig 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 13:24

Idézet: pig - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 16:04

Én is vettem egy SMCWBR14-G2 routert. Nálam tvnetworkös pppoe-s kapcsolat kellene. Be is állítom a routeren, de mégse működik. A logban az van, hogy pppoe start, majd 5 másodpercen belül pppoe stop. Acc, jelszó, minden biztos jó. Van valakinek ötelet ez mi lehet?

A tvnetwork azt mondta, hogy ez a router szokott működni, cseréljek firmware-t. Próbáltam a fent, Rival által írtakat, mindkettőre azt írja, hogy nem megfelelő. Ilyenkor mi van?

Senkinek nincs öteltet az én fenti kérdésemre? :(  :confused:
Az igazság az, amit a többség annak hisz.

#117 Felhasználó inaktív   Player111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:28

Hali!
Remélem tud valaki segíteni, az alábbi problémával küzdök. FIFA 07-et hogyan lehet közvetlen IP kapcsolattal játszani úgy, hogy mind2 félnek van router-e? Melyik portot kell megnyitni, vagy mi lehet a megoldás? Előre is köszi.

#118 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 07:56

Legújabb firmware ehhez a szarsághoz: http://62.168.45.50/...outer/WBR14T-G/

#119 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 16:35

Idézet: pig - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 15:04

A válaszom nem, szerintem nem fog működni ezzel a ruterrel. Esetleg meg lehet próbálni firmware frissítést, de semmi garancia. Tvnetwork egy bizonyos PPPoe Relay módot használ ami alapból teljesen szabványos, csak egyes ruterekbe sz@rul van átportolva. Tapasztalat D-link, X-micro és SMC nemnagyon megy TVnetwork PPPOE hálózatán, illetve SMC-ből is van ami működik 8 portos ruterre úgylátszik normálisan megcsinálták a Firmware-t. Próbálkozz Linksys-el az a nyerő.

#120 Felhasználó inaktív   Danesz01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 14:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:21

Laptopra nem kell telepíteni semmit, ha a hálózati kpacsolat él, emg automatán kapsz IPcímet, akkor annak mennie kell. Gyanítom vállalati gép, aztán lehet Explorerben van valami beállítva.

Parancssorból a "ping 192.168.2.1 -t" parancs mit mond? Link egyáltalán van, hálózati kapcsolat él, ledek zöldek, estébé?

Szia!
Köszönöm szépen,hogy tudsz foglalkozni a problémámmal, rajtam kivülálló okok miatt sajnos most tudok csak válaszolni.
Tehát a telepítéssel minden rendben, böngészőbe írom:192.168.2.1. A router setupja jön be minden a legnagyobb rendben.Újraindítom a PC-met van net szerencsére.

A router setupban az alábbi sorokat találtam, gondolom ez arra utal,hogy a laptopot felismerte.
(Ping oké, mind2-t ip nél kipróbáltam)

DHCP Client log
View DHCP clients

Name=laptop066 IP... Expire date...
Name=Pc01        IP... Expire date...

Ideáig minden stimmel.Ledek is úgy világítanak ahogy kell.
Viszont a laptopon, ami valóban vállalati gép azon nincs internet továbbra sem, időtúllépés miatt nem jön be semmi. A 2 gép hálózatban szerintem nem látja egymást, márha ezt az intéző hálózati helyek pontjában kell megnézni.
Amennyiben esetleg van vmi ötleted, megtisztelőnek venném a válaszod!
Előre is köszönöm!

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.