HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VI. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#2821 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 15. 06:28

Idézet: moq - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 22:04

Már megint jól fújjunk fel olyan dolgot, ami a felhasználók 0,01%-át érinti...

Van ez így... :)

Szerkesztette: Zozo® 2006. 10. 15. 06:32 -kor

Linux For Human Beings

#2822 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 09:10

Idézet: bbeke - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 23:56

Engem felháborít, h még kérésre sem oldják fel a korlátozást.  :reklamacio:

Azt subnetre vagy ip-re lehet, viszont dinamikus IP-nél ez elég nehezen kivitlezehető... gyk másnap kapsz egy másik ip-t és már le is van lőve megint az a port. Illetve nem tudom, ki mennyire örülne, ha az azonos subnetben lévők látnák egymás windowsos megosztáait és nyomtatóit... na abból lenne csak felháborodás. A 135-ös port engedélyezése sokkal nagyobb biztonsági kockázat, mint amennyit nyerni lehet vele.

#2823 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 09:58

Ha legalább használnátok a google-t, akkor választ is kaphatnátok, hogy lehet beállítani, hogy másik portot használj.

"Ha csomagszűrőt használ, egy „TCP/IP port” nevű REG_DWORD rendszerleíró bejegyzést létrehozva rákényszerítheti az Exchange Servert arra, hogy egy megadott portot használjon az RPC-hívásokhoz. Ugyanezt a portszámot kell megadnia a csomagszűrő beállításainál is. A címtárhoz az alábbi rendszerleíró kulcsot kell létrehozni:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSExchangeDS\ Parameters\TCP/IP port

Az adattárhoz az alábbi rendszerleíró kulcsra van szükség:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSExchangeIS\ ParametersSystem\TCP/IP port"

Bővebben

Gondolom az újabb verzióknál is használható megoldás.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2824 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 10:08

NSD érdeklődnék mit tudsz róla, mi a helyzet a gyöngyösi vonallal mert olyan lassú hogy az fantasztikus, már vagy egy hete roszalkodik, van hogy órákra nincs is net, de ma pl még csatolt állományú levelet sem tudtam küldeni, mert egyzserűen 50k nem ért fel 4 perc alatt...no comment.

Légyszíves ha tudsz vmi konkrétumot, hogy mi ez lletve mikorra várható, hogy helyre áll, akkor légyszíves oszd meg velünk. (több ismerősnél is ugyanez a helyzet)
:respect:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#2825 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 10:13

Kedves draga nagyrabecsult pajzson hordott NSD, ki szivunknek oly kedves, es fennseges meltosaga besugarozza a net eme bugyrat, beket adva egyszeru lelkunknek, s taplalod hitunket, egy magasabb hatalomba! Kerlek aruld el nekem, egyszeru halandonak, ki szavaidon mint mannan csungo, ehes lelek, milyen tipusu csodalatso s megasztos philips telefont oszt az egeben fenn lakozo egy, s oszthatatlan szolgaltato, gratisz a telefon elofizetoknek. Remelem konyorgesem meghallgatasra talal koreidben.

#2826 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 10:42

Idézet: Qpack - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 11:08

NSD érdeklődnék mit tudsz róla, mi a helyzet a gyöngyösi vonallal...

Érdekes, nálam semmi baja a netnek. Gyöngyös, domb. Kollégám panaszkodott a nyolcvanas környékéről a héten, de neki is rendbejött azóta.

#2827 Felhasználó inaktív   nrg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 15. 12:55

sziasztok

a forgalom mérővel kapcsolatba lenne egy olyan kérdésem hogy októberbe eddig 300 valahány megát jelez, és gyanítom ennél többet töltöttem már.
mire készüljek? egyszercsak jóvá lesz írva amit töltöttem és BUMM, vagy majd ha "megjavul" a mérő akkor az adott időpillanattól kezdi hozzáadogatni a bytokat az eddigi regisztrált 300amhoz?

köszi!

#2828 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 13:20

Idézet: nrg - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 13:55

sziasztok

a forgalom mérővel kapcsolatba lenne egy olyan kérdésem hogy októberbe eddig 300 valahány megát jelez, és gyanítom ennél többet töltöttem már.
mire készüljek? egyszercsak jóvá lesz írva amit töltöttem és BUMM, vagy majd ha "megjavul" a mérő akkor az adott időpillanattól kezdi hozzáadogatni a bytokat az eddigi regisztrált 300amhoz?

köszi!

Hát amennyire hiteles a mérés, bármire számíthatsz :D A tapasztalatom az, hogy ha megáll, akkor nem szokott utána hektikusan magas értékkel megnőni.

SzaboZE

#2829 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 13:42

Idézet: Qpack - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 11:08

.... mi a helyzet a gyöngyösi vonallal....

Itt az Aranysas utcában sincs semmi probléma. Sőt! Az utóbbi időben 50-es pinggel tudok játszani (BF2).
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#2830 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 14:41

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 14:20

Hát amennyire hiteles a mérés, bármire számíthatsz :D A tapasztalatom az, hogy ha megáll, akkor nem szokott utána hektikusan magas értékkel megnőni.

SzaboZE

Nem kell vele foglalkozni. Egyáltalán nem hiteles a mérés. Nekem volt olyan régebben, hogy visszafelé számolt.  :respect:
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2831 Felhasználó inaktív   DonManó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 14:49

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 15:41

Nem kell vele foglalkozni. Egyáltalán nem hiteles a mérés. Nekem volt olyan régebben, hogy visszafelé számolt.  :respect:

kis hacker  :D
najó, csak hülyülök
Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 3800+ (@2565 ; 1.3V) VGA: ASUS X1950 Pro 256 mb RAM: 2*Micron 1 Gb DDR 400

#2832 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 15:35

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 15:41

Ha ez két dologban változna akkor tökéletes is lehetne:
- Nem régebben hanem a közeljövőben lenne,
- és nem neked hanem nekem  :D

#2833 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 15:47

Hogy mennyire hiteles. Itt egy válaszlevél-

"Tisztelt xxx úr!
Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Országos Mérésügyi Hivatal nem hitelesített internetes szolgáltató részére forgalomszámláló berendezést, mert a mérésügyről szóló 1991. évi XLV törvény és végrehajtását szabályozó 127/1991. számú Kormányrendelet szerint e mérőeszközök nem tartoznak a hitelesítésre kötelezett mérőeszközök kategoriájába, További információkat esetleg a Hírközlési Főfelügyelet-től kaphat.
Tisztelettel:
xxx
főosztályvezető"

Ez meg még a HIF válasza volt-
"Tisztelt xxx Úr!

Lenti két levelére egyszerre válaszolunk, mivel hasonló témáról van szó.

Tájékoztatjuk, hogy a 3/2001 (I.31.) MeHVM rendelet hatálybalépése, 2001
február 1-je óta hatóságunk semmilyen "hitelesítést", illetve saját mérés
alapján történõ engedélyezést nem végez a hírközlõ berendezésekkel
kapcsolatban. A rendelet az ilyen berendezések és a szolgáltatások
vonatkozásában csak piacfelügyeleti tevékenységre ad hatáskört a Hírközlési
Területi Hivatalnak. A rendelet értelmében Magyarországon csak európai
szabványnak megfelelõ berendezések hozhatók forgalomba, amelyeket
pillanatnyilag csak Európában lehet tanúsítani az EU R&TTE direktívája
alapján, amelynek a mi rendeletünk is megfelel. Piacfelügyeleti
szakembereink fõleg az európai tanúsítás dokumentumainak meglétét
vizsgálják, de mintavétel alapján ellenõrzõ méréseket is kezdeményezhetnek
a saját laboratóriumunkban. Csak távközlõ berendezéseket illetve a
kombinált berendezéseknek csak a távközléstechnikai paramétereit vizsgálják
ilyenkor.

Üdvözlettel:

yyy
Titkárságvezetõ"

Hogy az UPC nem hitelesítettet semmit, csak kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy hiteles, mert a gyártó azt mondja.
Az egész forgalommérés akkor lenne sztem hiteles és korrekt, ha mindenkit mérne, jóformán fennakadás nélkül, nem úgy, mint ebben az évben is mikor 2 hónapig nem működött. Viszont ilyen feltételek mellett, ahogy működik, semmi jogalapja nincs az egésznek. Kiványcsi lennék azért, hogy mennyire védett a szerver Hollandiában, ami az adatokat tárolja. Ki férhet hozzá az adatokhoz, és miket művelhet vele - név szerint, stb... Mert így, semmi értelme, hogy van mikor napokig nem lehet megtekinteni és egyszer csak jön a 80-90%-os és a korlátozó mail. Ja telefonáljunk olyan adatokért, aminek a megtekinthetőségét az UPC-nek az ÁSZF szerint a nap 24 órájában biztosítania kell.
-Igen?... -A Válasz. . .

#2834 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 17:37

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 10:10

...Illetve nem tudom, ki mennyire örülne, ha az azonos subnetben lévők látnák egymás windowsos megosztáait és nyomtatóit... na abból lenne csak felháborodás. A 135-ös port engedélyezése sokkal nagyobb biztonsági kockázat, mint amennyit nyerni lehet vele.

Már nincs ilyen? Mert a Népfürdő u. lakótelepen, ahol UTP volt behúzva a lakásokba, ott az MSHOME munkacsoportba telepített gépek ott sorakoztak a helyi hálózat ablakban. (3-4 éve)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2835 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 15. 17:38

Idézet: bean - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 20:05

Egyet kell értsek. Egy 512-es korlátlan csomagért szívesebben fizetnék.

Az is korlátos, kb. 90-120 giga/hó, amit ki bírtunk belőle facsarni  :Đ
Make love not Wor.

#2836 Felhasználó inaktív   ATM_automata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 09:58

Idézet: Falánk - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 13:42

Itt az Aranysas utcában sincs semmi probléma. Sőt! Az utóbbi időben 50-es pinggel tudok játszani (BF2).

Sziasztok!

Gyöngyös Egri út 5. 10-emeletes. A Házban kedd óta nem tudunk netezni. Se ÉN a 7.-en, se anyámék az elsőn. Már egy hete szar, semmi nem megy. Se pop3/smtp, se http, semmi. Felhívtam az ügyfélszolgot, és közölték, hogy tudnak róla, de nem tudják kijavítani. Ha jó lesz, akkor hívjam föl őket és kérjem, hogy írják jóvá a kieső időt a számlából....hát ez nem sok.....nem? Arról nem is beszélve, hogy miért nekem kell kérvényezni, hogy visszakapjam a pénzem, ha nem megy a net????

NSD???? Műszaki megoldás???

ATM
P4P800 Deluxe, P4 2.8~3.1. 1GB Kingstone DDR 400, SB Audigy2 Zs, ASUS N6600GT Top AGP 128MB, NEC-3540, Microsoft Laser mouse 6000, X-Ray Thunder, Chieftec Delta, CaseTek 1018, BenQ, Genius Webcam, stb

#2837 Felhasználó inaktív   Bajtay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 14:37

csá

napok ota nem tudom az E-MAIL jaimat megnézni
csak a 10.05-10.10 között beérkezö leveleimet tölti le folyamatossan
pedig több NAGYONFONTOS levelet is várok

ilyenkor mivan

VIVALDI lessz orákig??
:reklamacio:

#2838 Felhasználó inaktív   beluspk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 15:03

Kovetkezo problemam tamadt a chello-s levelezessel kapcsolatban:

A beallitasokat helyesen allitottam be, de ezt a hibauzenetet kapom (outlook express, outlook 2007):

Időtúllépés következett be miközben a kiszolgálóval kommunikált. Fiók: 'pop.chello.hu', Kiszolgáló: 'pop.chello.hu', Protokoll: POP3, Port: 110, Biztonságos (SSL): Nem, Hibaszám: 0x800CCC19

Pingelesre reagal a mail, illetve a pop.chello.hu is, mar jopar napja fentall ez a problema.

#2839 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 16:38

Nekem se mindig ok a chello pop3. Kb 5-10 percenként kiíírja hogy a szerver nem válaszolt.  (3percenként frissít outlook)
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2840 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 19:23

Idézet: ATM_automata - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 10:58

Sziasztok!

Gyöngyös Egri út 5. 10-emeletes. A Házban kedd óta nem tudunk netezni. Se ÉN a 7.-en, se anyámék az elsőn. Már egy hete szar, semmi nem megy. Se pop3/smtp, se http, semmi. Felhívtam az ügyfélszolgot, és közölték, hogy tudnak róla, de nem tudják kijavítani. Ha jó lesz, akkor hívjam föl őket és kérjem, hogy írják jóvá a kieső időt a számlából....hát ez nem sok.....nem? Arról nem is beszélve, hogy miért nekem kell kérvényezni, hogy visszakapjam a pénzem, ha nem megy a net????

NSD???? Műszaki megoldás???

ATM

na ugye csak van itt vmi gáz...nálam is kihat, de ritkábban és mégis zavar, hátmég annak akinek ilyen!

NSD légyszíves áruld el a titkot! :respect:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.