HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VI. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#2881 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 18:57

Egerben nincs valami komoly gebasz? Tegnap este is tetű volt a net, de a mai mindent überel. Ide a fórumra is csak komoly nehézségek árán tudtam feljönni. 10-20% loss van pingelésre, de a weblapok még ahhoz képest is iszonyatosan lassan töltődnek be.

Más egri nem érzi, csak én?
Papesz

#2882 Felhasználó inaktív   DonManó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:01

esténként nem vmi jó a net...!!
nagyon ingadozik a sebesség
(veszprém)
Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 3800+ (@2565 ; 1.3V) VGA: ASUS X1950 Pro 256 mb RAM: 2*Micron 1 Gb DDR 400

#2883 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:01

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 16:47

Az egyik elérte az adatforgalmi korlátot, és le van korlátozva? Szoftveres probléma?

Olyan okát nem látom, ami több ügyfelet érintene, minden normális azon az eszközön, ahová a 80.98.62.0/24 vagy kiosztva.

12458MB van neki oktoberben

tobb programmal is lett tesztelve...
modemnek melyik szama kell hogy ugy meg tudd nezni?
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2884 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:33

NSD: irtam privat uzenetet! köszönöm

#2885 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 21:02

Elso negativ tapasztalat a chelloval.  tobb, mint 3 eve lenyegeben folyamatos es jo minosegu szolgaltatast kaptam, vegulis szerencses lehetek.  2 napja nyekk, modem pislog ossze-vissza, net kb 25 percenkent 2-3 perc idotartamra van, aztan pislog elorol.  Szerelo ki, nyilvan napkozben, mintha az ember nem dolgozna.  Rokon otthon, telefon, ugy tartom a kapcsolatot a szerelovel.  Azzal kezdodott, hogy felhiv 10.40-kor: "a munkalapomra az van irva, hogy 10-ig erjek oda Onhoz, ugyhogy..." meg szerencse, hogy felbeszakitottam: menjek csak, lesz aki szeretettel varja. "..ooo... akkor fel ora mulva ott leszek".

Termeszetesen pont akkor jon amikor epp a 2-3 perc van es van net, ahogy megjon mar menni is akar, merthogy nincs semmi baj, HBO szurot cserelt a folyoso szekrenyben, biztos az a baj, neki nincs ideje, es megy el.  Kerdesemre, hogy milyen jelszinteket mert a lakason belul, es ezeket hova dokumentalta le (meresi jegyzokonyv stb) kozolte hogy nem mert semmit, mert a modem ledjein latszik hogy van net.  Uj kerdesemre, hogy akkor ugye hagy itt olyan papirt, amin rajta van, hogy javitas nem tortent, a valasz nem, "mert azt tudjak a kozpontban".

10 percen belul ujra telefonalok haza, megszakadt a ping: most csereli az HBO szurot?"  Jaaa, neeem, tenyleg nincs internet, ossze-vissza villog a modem, es most mar mert jelsziteket is.  Kerdem, hogy mennyi.  Hat, neki most nincs ideje telefonalni, viszonhallas... na akkor eldurrant az agyam, addig nem hagytam beken amig rendesen nem mert, es be nem olvasta a telefonba a jelszinteket.  Erdekes, most mar volt ideje telefonalni.  Vegul azzal hagyta itt a lakasban az allapotokat, hogy a folyosoi szekrenyben majd egy masik kollega a heten jon es jelszintet emel, mert 55/15 es az nem jo (ctf.antiszoc.hu szerint valoban nem).

Net most eppen van, ki tudja meddig.  Remelem tenyleg kijon a szaki.  Mindenesetre ma reggel hatarozottan felb..ta az agyam egy kocsog szerelo, aki lathatoan kummantja a melot, budos a munka, de esze az van kioktatni hogy ne telefonaljak, az internet az rendben van.

Sajnalom, hogy vegulis egy nem tul hasznos hozzaszolassal noveltem a threadet, es igazabol nem is a szolgaltatoval van bajom, mert vegulis 48 oran belul kuldte a szerelot.  Azzal van bajom hogy ilyen paraszt szerelojuk van.  De most, hogy kiirtam magambol, mar kisse lehiggadtam.

#2886 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 21:47

Idézet: Papesz - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 18:57

Más egri nem érzi, csak én?

Nem.

Attól eltekintve, hogy reggel a buldózer elvágta az utca kábelét
és csak délre sikerült összeforrasztani a kábeleket a UPC-nek,
egész jó a minőség.
(Lajosváros)

#2887 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 12:31

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:01

12458MB van neki oktoberben

tobb programmal is lett tesztelve...
modemnek melyik szama kell hogy ugy meg tudd nezni?

NSD: cserelt mac cimet, kapott uj ip-t es most szakit full savon

#2888 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 14:37

Ehh  24158 MB a forgalmam, 14 és 20. dátummal van 10 gb forgalom elszámolva pedig most tényleg (kivételesen) nem töltöttem. Valaki adjon már egy linket hová mehetek panaszkodni, THX.

#2889 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 16:29

Idézet: Proky - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 15:37

Ehh  24158 MB a forgalmam, 14 és 20. dátummal van 10 gb forgalom elszámolva pedig most tényleg (kivételesen) nem töltöttem. Valaki adjon már egy linket hová mehetek panaszkodni, THX.

$ echo 'faszkivan a cselloval' >> /dev/null

#2890 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 16:44

Üdv!

Tesóm chello előfizetésének keretein belül szert tett egy Netgear wifi router-re (bérli tőlük, 1 éves szerződés, meg mifene). A gond az, hogy amikor a router-rel netezik (tökmind1 hogy vezetékkel vagy vezetéknélkül, ez utóbbi amúgy egy usb-s wifi adó-vevővel megy, routerhez adták), akkor gyakran előfordul, hogy a böngésző (IE) szól hogy "a lap nem jeleníthető meg", csak sokadszori f5 nyomogatásra és/vagy oldalak közötti lépegetésre javul meg. Ha a router-t kiiktatja (gyk: kiveszi a gép és a modem közül, term. a modemet beregisztrálja), akkor gond nélkül megy a net.
A kérdés az, hogy ez most router eredendő hibája miatt lehet, vagy csak vmi konfigurálási probléma (akár router-ben akár gépen)?

#2891 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 16:51

NSD (vagy bárki aki tudja): átakarom helyeztetni másik lakásba (új albérlet) a netet, de TV előfizu nélkül. Lehet ilyet? Szóval UPC kábelTV nemkellene, viszont a Chello Light-tom igen. A házban/lakásban van már UPC kábel, tehát kábelezni nagyon nemkell (ha jól tudom). Szóval lehet tv nélkül áthelyeztetni csak a netet? A tv-t meg lemondanám.

Köszi.

Szerkesztette: Joci 2006. 10. 19. 16:52 -kor

#2892 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 16:53

mintha megoldodott volna ez az uj ip kiosztasi mizeria... mar jo par napja ugyanaz maradt az ip

#2893 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 17:09

Idézet: pauz - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 17:53

mintha megoldodott volna ez az uj ip kiosztasi mizeria... mar jo par napja ugyanaz maradt az ip

Kopp kopp, de eddig nálam is jó.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2894 Felhasználó inaktív   DonManó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 18:57

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 17:29

:D  :D
Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 3800+ (@2565 ; 1.3V) VGA: ASUS X1950 Pro 256 mb RAM: 2*Micron 1 Gb DDR 400

#2895 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 19:56

Idézet: pauz - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 17:53

Múlt hét csütörtök óta jónak kell lennie

#2896 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 21:31

Idézet: [Iron] - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 17:44

Üdv!

Tesóm chello előfizetésének keretein belül szert tett egy Netgear wifi router-re (bérli tőlük, 1 éves szerződés, meg mifene). A gond az, hogy amikor a router-rel netezik (tökmind1 hogy vezetékkel vagy vezetéknélkül, ez utóbbi amúgy egy usb-s wifi adó-vevővel megy, routerhez adták), akkor gyakran előfordul, hogy a böngésző (IE) szól hogy "a lap nem jeleníthető meg", csak sokadszori f5 nyomogatásra és/vagy oldalak közötti lépegetésre javul meg. Ha a router-t kiiktatja (gyk: kiveszi a gép és a modem közül, term. a modemet beregisztrálja), akkor gond nélkül megy a net.
A kérdés az, hogy ez most router eredendő hibája miatt lehet, vagy csak vmi konfigurálási probléma (akár router-ben akár gépen)?

Ez egy elég érdekes dolog. Nálam is jelentkezett a dolog, aztán rájöttem mi okozza (esetemben). A routeren volt egy gép, ami belső kiszolgáló szerepet kapott, így a router konfigurációs beállításaiban letiltottam annak a gépnek a net hozzáférést. Onnantól azon nem volt net, az összes többin meg pontosan ez volt a hibajelenség. Valszeg valami firmware hiba okozhatta, mindenesetre inkább a gépen tiltottam le a megfelelő portokat, engedélyeztem a net hozzáférést és helyreállt a rend.

SzaboZE

#2897 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 07:04

Ha valaki játszik a neten nem tapasztal olyat, hogy az utóbbi hetekben lagosabb a játék? Nagyon nehezen tudok játszani. (Fehérvár, Chello Classic)
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#2898 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 08:27

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 17:29

Köszi, bár nem vagyok ezen a véleményen. Azon "ritka" userek közé tartozom akinek nincs baja a chelloval, sőt (lekopogom) e probléma kivételével maximálisan elégedett vagyok vele, és a ritka globális hibák kivételével stabil és céljaimnak megfelelő.

#2899 Felhasználó inaktív   hudi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 20. 08:51

VINIKOR: de, foleg a kulfoldi szerverek.
Kedvencem amikor egyszerre dobja le a chellos ismeroseimet a szerver. :)
Meg jo, hogy van ez a korlat ami ugye reszben arra szolgal, hogy lehessen jatszani. ;)

#2900 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 11:18

Idézet: hudi - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 9:51

VINIKOR: de, foleg a kulfoldi szerverek.

Igen!
De ez mitől van? ~1-2 hónapja még nem volt ilyen.
Nem nagyon értem, hogy a pingértékek ugyanazok mint régen, de mégis érezhetően lagosabb a játék. Európa 50-80 ms, Amerika 120-150 ms pinggel megy, tehát ezzel nincs gond.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.