HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VI. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 10:01

Idézet: gamecube - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 9:21

a legnagyobb csomagot kell fizetnem 4000ft csak azért mert 7 csatorna érdekel.
inkább fizetnék 1000 ft alapdijat, és utána minden egyes csatornáért ami érdekel még egy 100-ast.
és igy még reális is lenne a szolgáltatás, és ár.

Netárakat meg ne nézük a nyugathoz, mert azt a szolgáltatást és minimális összeget ugysem fogjuk soha elérni.

Csak ez így nem lenne kifezetődő business a UPC számára.

És ahogy az előbb írta valaki: a UPC nem a Máltai Szeretetszolgálat :))))))))

Én amúgy meg csak a következő csatornákat szoktam nézni:

tv2, rtlklub, cooltv, vh1, viasat3, néha hirtv, néha atv, néha viva

És ezért fizetek 3.300 Ft-ot, az alap csomagra ...
No comment  :mad:

#362 Felhasználó inaktív   Pjotor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 10:42

tv-vel mi is így vagyunk max 10 csatornát néz a család, természetesen nem az alapcsomagból. szívesen lemondanánk a retekklubról meg a többi "színvonalas" csatornáról, csak az a baj, hogy műemlék jellegű lakás, ergo nem lehet műholdvevő:) marad a upc kábeltévé mint egyetlen alternatíva.

Extrém csomag meg addig felesleges, amíg a mostani nem stabil, esténként egyre gyakrabban nem tudok játszani, mi lenne a ha a szomszédék nekiállnának 10Mbittel tölteni?

#363 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 11:20

Idézet: Pjotor - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 11:42

mi lenne a ha a szomszédék nekiállnának 10Mbittel tölteni?

Órák alatt elfogyasztanák a 30 gigájukat, te meg játszhatnál vakulásig :D

#364 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 14:27

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 8:41

Csatlakozom.  :reklamacio:
:offtopic: Ezért 10k a villany, mert 20k a távfűtés, aminek hiánya miatt megy a villanyradiátor.
A távfűtés mondjon le! :grrr:
:offtopic:

:offtopic: nekem a villany 8-10e, mert eleg sokat megy a gep - az is mondjon le :D
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#365 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 15:13

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 14:27

:offtopic: nekem a villany 8-10e, mert eleg sokat megy a gep - az is mondjon le :D

:offtopic: Amúgy mennyit fogyaszt egy átlagos PC monitorral, kábelmodemmel stb. együtt mondjuk óránként?
Tényleg kivi lennék, mert nekem is elég magas az áramszámla :)

#366 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 16:12

fogalmam sincs :(
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#367 Felhasználó inaktív   palpatine 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 16:36

Idézet: Adam84 - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 10:01

Csak ez így nem lenne kifezetődő business a UPC számára.

És ahogy az előbb írta valaki: a UPC nem a Máltai Szeretetszolgálat :))))))))

Miert, az elofizetok azok? Miert kellene tamogatni olyan csatornakat, amiket nem is nezunk...
Az az igazsag, hogy a UPC nem az elofizetok erdekeit nezi, hanem a tomegek erdekeit. Ami egyfelol logikus, masfelol egyaltalan nem biztos, hogy letezik olyan akinek ez megfelel.

#368 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 16:41

Fogyasztáshoz: https://forum.hwsw.h...topic=77695&hl=

#369 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 21:19

én meg azt nem értem, miért nem lehet teljesen függetlenül előfizetni minden csatornára? Mondjuk engem csak a filmcsatornák érdekelnének, de azokra külön nem lehet előfizetni, csak alapcsomag mellé :) tiszta árúkapcsolás. Ezt még a törvény is bünteti tudtommal, persze a fogyasztó tuti nem nyerne ilyen esetben sem pert, mint anno a korlátnál :)

dömpi és debaj, azért ezek elég versenyképes árak szerintem :) PANTEL AKCIÓ nem a 18 Megásra gondolok, bár az is lényegesen jobb, mint a upc businesse. Mondjuk nekem tökéletesen elég lesz majd a 4M/512-es :) yaa és nincs 30GB korlát ;) meg 60GB se. Volt 1-2 extrém eset, amikor több száz gigás forgalmat bonyolítók szerződéseit felmondták, de annyit spec én se töltök le :) Remélem lesz felénk is, azt mondjuk vissza egyből ezt a kecseg hangszert telefonnal együtt.

Fresi, ha csak pár %-ról van szó, amit olyan nagyon hangoztatnak upc-nél, akkor miért is kell büntetni őket/minket? Idézek a NoFear UPC KORLÁT oldaláról: "Ahogy Hagymásy András úr, a UPC Magyarország Kft. kommunikációs igazgatójának egyik nyilatkozatából kitűnik, a szolgáltató szerint a korlátozás a közel 25000 előfizetőnek csak 2%-át érinti." Gondolom az arányok azóta nem változtak olyan komoly mértékben. Azt se tudom, pillanatnyilag hány előfizetője van a UPC-nek, de vegyünk 50.000-et és mondjuk romlott 1%-ot a kemény letöltők aránya. Tehát durván 1500 emberről beszélünk, országos szinten!!! Szerintem elég nevetséges, ha ez olyan komoly problémát okoz a upc-nek, hogy emiatt vezették be ezt a rendszert :) Persze nem vagyunk ám mi gonoszok olyan kevesen :) csak kínos lenne elismerni, hogy lenne ugyan csak igény nagyobb, vagy korlátlan netre. Menjél már fel, csak a 3 legnagyobb magyar torrent oldalra és nézd meg hány tag van. Ha csak a tagok 50%-a aktív és ugye sokan be sem jutnak, meg sok embert kidobnak, mint engem, más meg máshonnan szerzi meg ami kell, akkor rájöhetnél, hogy igenis nem kis decens csoportról van szó, hanem az előfizetők jelentős százalékáról! Biztos vagyok benne, hogy az előfizetők 15-20% ebbe a körbe tartozik. Csak ugye a bix-es statisztika az mit árul el? Semmit  :) Rengetegen vannak, akiknek csak arra van a classik, hogy hetente letöltse azt 3 mailt, amit kap. Tehát korlát nélkül is közel kompenzálva lenne az 1 főre eső forgalom. Csak ugye ha szabad lenne a töltés, sokan vérszemet kapnának és ettől fél a upc, hogy összeomlana a nyomás alatt.

Remélem nálunk is beindul végre egy igazi kis piaci verseny :D mert most végre kezd úgy kinézni

Szerkesztette: -=nfs=- 2006. 05. 07. 22:10 -kor

#370 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 22:09

-=nfs=-:

Az a gond ezzel a Pantel unbundled ADSL-lel hogy még mindig elég korlátozott az elérhetősége. Ha meg igazán nagy sebességet akarsz akkor még a központhoz is igen közel kell lenni kábeltávolságilag, a 8 Mbps-hez legalább 2km-en belül. És ez még tovább korlátozza az elérhetőséget.

Idézet

Budapest  meghatározott*körzeteiben
Vidéken Tatabányán és Szombathelyen egyes körzetekben

* A szolgáltatás elérhető:

I., V., VI., VII., IX., XIX. kerületben, valamint
részlegesen a II., III., VIII., X., XI., XII., XIV. és XV. kerületekben.
A szolgáltatás nem elérhető a IV., XIII., XVI., XVII., XVIII., XX., XXI., XXII., XXIII. kerületekben.

De ha a sokkal nagyobb területen elérhető 2/2 Mbps-es bérelt vonali ajánlatuk árát nézed meg, akkor ott is vastagon fog a ceruza. Persze annak a cégnek ami a fent felsorolt kerületekben van és még a telephelye is ott van a telefonközpont szomszédságában annak ez tényleg egy ritka jó és kedvező ajánlat, főleg a 24Max csomag.

#371 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 22:13

Idézet: shabba - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 22:09

-=nfs=-:

Az a gond ezzel a Pantel unbundled ADSL-lel hogy ..............................tényleg egy ritka jó és kedvező ajánlat, főleg a 24Max csomag.

nekem doszt elég lesz a 4M/512, már gyorsabb, mint a mostani és azt a pár ezrest megéri nekem, hogy minden varia nélkül szedhetem le azt a mennyiséget, amit szoktam és még gyorsabb is.

Arról nem is beszélve, hogy hétvégén egyáltalán nem volt netem megint, mert firmet cseréltem a routeremben és nem tudtam a karbantartás miatt bereglni a prov.chello.hu oldalon :( persze arra még csak a fáradságot se vették, hogy legalább ilyen problémára felhívják a paraszt előfizető figyelmét egy emailben, hogy tudjon róla. Minek az :) azért a 10.000-ért nem várjuk már el, hogy ügyfélnek néznek és úgy is bánnak velünk :) komolyan mondom, nagyon kíváncsi lennék, hogy ehhez az anycég hozzáállása is ilyen, vagy csak a qltúrált magyar vezetésnek köszönhető az ilyen magatartás. Sajnos az EU csatlakozás nem nagyon hozott fejlődést ilyen térenkb olyan, mint ha azt mondanám Egyesült Balkán

Szerkesztette: -=nfs=- 2006. 05. 07. 22:22 -kor

#372 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 22:21

Aha, ránéztem ennek a Pantelnek a lakossági ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásaira. Fajin a betárcsázós internetük, mást nem sűrűn ajánlanak. Üzleti ADSL? Ja, hogy kizárólag akkor köthető, ha havi minimum 10 ezer forintnyi percdíjat beszélsz le (a havidíj nem játszik), és megrendeled a Pantel PanPhone CPS szolgáltatást?
Sok sikert a bizniszhez.
Ja, még egy kérdés. Üzleti, közületi, esetleg vállalati előfizető szeretnél lenni? Mert lakossági ügyfeleknek a kapu zárva.

http://www.pantel.hu/index.php?id=201

Szép dolog meglátni az alacsony árakat, de nem árt továbbolvasni, nehogy legközelebb a fél vesédért köttess netet. ;)

#373 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 22:26

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 22:21

Aha, ránéztem ennek a Pantelnek a lakossági ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásaira. Fajin a betárcsázós internetük, mást nem sűrűn ajánlanak. Üzleti ADSL? Ja, hogy kizárólag akkor köthető, ha havi minimum 10 ezer forintnyi percdíjat beszélsz le (a havidíj nem játszik), és megrendeled a Pantel PanPhone CPS szolgáltatást?
Sok sikert a bizniszhez.
Ja, még egy kérdés. Üzleti, közületi, esetleg vállalati előfizető szeretnél lenni? Mert lakossági ügyfeleknek a kapu zárva.

http://www.pantel.hu/index.php?id=201

Szép dolog meglátni az alacsony árakat, de nem árt továbbolvasni, nehogy legközelebb a fél vesédért köttess netet. ;)

na akkor cégre veszem :) nagy durr :) Engem annyira nem érdekel, hogy a saját nevemen van, vagy cégén. Úgy is itthon van az iroda :) mondjuk a 10000-es számla nem teccik, mert szinte csak netről telefonálok :( majd meglássuk

Szerkesztette: -=nfs=- 2006. 05. 07. 22:27 -kor

#374 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 23:00

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 23:26

na akkor cégre veszem :) nagy durr :) Engem annyira nem érdekel, hogy a saját nevemen van, vagy cégén. Úgy is itthon van az iroda :) mondjuk a 10000-es számla nem teccik, mert szinte csak netről telefonálok :( majd meglássuk

Én úgy emléxem csak telefon szolgáltatást kell rendelni az ADSL mellé minimum két vonalat, vonalanként 2000+fáért. Ez vagy két analóg vonal lesz vagy ISDN, természetesen a költséghatékonyság miatt ez nem PSTN lesz, hanem IP telefon szolgáltatás.

#375 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 23:01

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 23:13

Arról nem is beszélve, hogy hétvégén egyáltalán nem volt netem megint, mert firmet cseréltem a routeremben és nem tudtam a karbantartás miatt bereglni a prov.chello.hu oldalon

Erről a chello tehet?
Milyen router az, amelyikben nem tudod 15 másodperc alatt beállítani a regisztrált mac-addresst?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#376 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 23:07

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 4:39

2600 ft a tévé 1 hónapra

kb max 4 csatornat nezunk, de azokat is heti 3-4x
a tobbi 35 total felesleges, de az alap csomagban meg nem volt 1 sem a fenti 3-4 kozul

szoval tenyleg gaz, miert nem lehet valasztani?
mint asszem antenna digitalnal?

Amit ugye mezei látogató nem tudhat meg, csak regisztráció után.
Legális adathalászat?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#377 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 23:07

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 23:01

Erről a chello tehet?
Milyen router az, amelyikben nem tudod 15 másodperc alatt beállítani a regisztrált mac-addresst?

miért, te felszoktad írni a mac-jeidet? nekem még eccer sem jutott eszembe :) minek? regelek egy újat azt kész :) igen a upc tehet róla.

#378 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 23:09

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 23:07

Amit ugye mezei látogató nem tudhat meg, csak regisztráció után.
Legális adathalászat?

te alapból ilyen gyengén járú agyú vagy, vagy csak sokat ittál? :D

#379 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 23:17

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 0:01

Erről a chello tehet?

De most tényleg milyen router ez? Komolyan érdekel. Az enyém fw frissítés után is megjegyzi a beállításokat, nem kell újraregisztrálnom.

http://prov.chello.hu/ Mostmár megy, megváltozott. Szerintetek ez kihatással lesz a mac-regisztrálásokra?

#380 Felhasználó inaktív   Jean 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 23:27

Bocsa ha lemaradtam valamiről, vissza is olvastam pár oldalt, de még mindig nem fogom fel, hogy a chello miért ilyen dög lassú Miskolcon. Valami karbantartás van még mindig? A beígértnek már rég be kellett volna fejeződnie, de még mindig olyan mintha betárcsázós netem lenne.Semmit nem tudok vele kezdeni...és ez az állapot már 2 hete tart, de a legrosszab most hétvégén volt.

Pingeltetésnél ugrál a ping 700 és 11 között...loss nincs, choke nincs csak szép magas ugrálós ping. :think:

Valaki mondja már meg mi van és meddig lesz mert dolgom lenne a netemmel, de így lehetetlen bármit is csinálni. Írta valaki, hogy a helyi UPC-nél mondták hogy valami nics rendben egyes területeken, de az 1 hete volt...azóta semmi változás, sőőőtttt

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.