HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VI. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:47

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:27

Bizony jönnek!

Az UPC-Directen sokkal több filmes csatornára lehet előfizetni.
A másik műholdas szolgáltatónál is.
Sőt, a földi mikrohullámú sugárzásúnál is.
Sajnos ezekhez lavór kell, azt meg nem mindenhova lehet feltenni.

Nem nagyon éretm, az UPC miért nem teszi lehetővé ugyanazon csatornák előfizetését a kábelen is. Most is van sok kihasználatlan csatorna, amin úgynevezett mozaikot ad, és elég sokat meg lehetne szüntetni. Vannak olyan csatornák, amelyek a műsoridejük jelentős részében reklámot, és műsorismertetést közvetítenek. A legutóbb bekapcsoltak között is van ilyen. Miért nem az határozza meg, hogy mit akar nézni, aki fizet érte? Miért nincs beleszólása az előfizetőknek abba, hogy milyen csatornákat adjanak?
Tényleg az lenne a legjobb, ha csatornánként lehetne fizetni. Akkor az UPC is rájönne, hogy melyikre nem kiváncsi senki, és abbahagyná.

Mert a szart is meg kell etetni valakivel. :reklamacio:

Szerkesztette: Killer 2006. 05. 10. 10:48 -kor

#402 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:47

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 11:27

Bizony jönnek!

Nem nagyon éretm, az UPC miért nem teszi lehetővé ugyanazon csatornák előfizetését a kábelen is. ...

Mert jön a d-tv és majd ott lesznek ezek a csatornák + pénzért, de csak akkor fizethetsz elő rájuk, ha max csomagot veszel ugyanaz lesz mint a t-kábelnél, szopatás 1000-el. Én is örülnék neki, ha inkább lenne d-tv, de úgy, hogy én mondom meg mit akarok, és azért fizetek. Most is kénytelen vagyok a maxot fizetni, mert van egy pár csatorna ami ott van, viszont ilyen romantica, és egyéb sz*rságok nekem nem kellenek, a mostani csatornákból több mint a fele kukába való, mi ez ha nem árukapcsolás????? Ha kell neked discovery, spectrum akkor fizesd a maxot.  :reklamacio:
Legyen hogy pl. Rtl-klub 200Ft/hó, discovery channel 400ft/hó, stb.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#403 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:53

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:32

Én bruttó árakat írtam, tégy Te is így, ha ellenpéldát szeretnél mutatni. ;)

Kép

Tudod tanultam UPC-től :D Hát nem furcsa, hogy UPC is plust nettó áron reklámozza? ;)
De attól még 3 Mbps és korlátlan.
Linux For Human Beings

#404 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 11:26

Igen, tudom, láttam. Viszont én nem reklámoztam semmit, hanem egy reális összehasonlítási alapot vettem. Mindegyik nagyjából egyező sebesség, egy év hűség, bruttó ár. Ha úgy érzed, nem ez a korrekt módszer, szólj. ;) A reklám más kérdés, a Svarckoff legújabb samponától sem lesz metálfényű a hajad. ;)

#405 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 12:18

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:47

Mert jön a d-tv és majd ott lesznek ezek a csatornák + pénzért, de csak akkor fizethetsz elő rájuk, ha max csomagot veszel ugyanaz lesz mint a t-kábelnél, szopatás 1000-el. Én is örülnék neki, ha inkább lenne d-tv, de úgy, hogy én mondom meg mit akarok, és azért fizetek. Most is kénytelen vagyok a maxot fizetni, mert van egy pár csatorna ami ott van, viszont ilyen romantica, és egyéb sz*rságok nekem nem kellenek, a mostani csatornákból több mint a fele kukába való, mi ez ha nem árukapcsolás????? Ha kell neked discovery, spectrum akkor fizesd a maxot.  :reklamacio:
Legyen hogy pl. Rtl-klub 200Ft/hó, discovery channel 400ft/hó, stb.

Ha egyáltalán lesz d-tv, akkor azon is ugyanezt a szart adja az UPC, mert ezért fizetnek neki a műsorok tulajdonosai. Nem az UPC fizet jogdíjat, mint a normális csatornákon, hanem neki fizetnek, hogy ezeket a vackokat adja.
Itt elsősorban azokra az új magyar csatornákra gondolok, amelyek szinte semmi műsort nem adnak, csak reklámot, meg a saját pár műsoruk ismertetőjét. Kb 1 órás hasznos műsort ismételgetnek egész nap, a közbenső időben meg reklámozzák magukat.
Az ilyen szemetekért kár elpazarolni egy csatornát.

De, még semmi hír a d-tv-ről. szerintem az UPC nem nagyon sieti el. Ugyanis, ahol az ő kábelük van, nincs más, tehát nincs választásod. Azt nézed, amit adnak, és olyan szar minőségben, amilyenben adják. És olyan drágán, ahogy nekik tetszik. Szép kis piacgazdaság, meg verseny!

#406 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 14:28

Amikor a digi tv indult, egy ujsagban megjelent jopar csatorna "ara" - azaz a csatorna mennyit ker a kabelszolgaltattol a musorert... csomagok nelkul, akar 100%-os haszonkulcs mellett is, tok olcson lehetne kivalogatni az igazan erdekes csatornakat (Spektrum, Discovery 80-140 Ft/ho volt emlekeim szerint) sajnos nem talalom a forrast... :(

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#407 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 14:38

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:28

Amikor a digi tv indult, egy ujsagban megjelent jopar csatorna "ara" - azaz a csatorna mennyit ker a kabelszolgaltattol a musorert... csomagok nelkul, akar 100%-os haszonkulcs mellett is, tok olcson lehetne kivalogatni az igazan erdekes csatornakat (Spektrum, Discovery 80-140 Ft/ho volt emlekeim szerint) sajnos nem talalom a forrast... :(

Samott

Ezért lenne jó a d-tv-nél, ha csatornánként lehetne előfizetni, de tuti ott is ilyen b*zi csomagok lesznek. Simán kifizetnék 3-4e-t a max. 15 csatornáért amit néznék, de akkor legyen jó minőség és minimum stereo hang mindegyiken, vagy akár több hang, angol-magyar.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#408 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 14:50

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:38

Ezért lenne jó a d-tv-nél, ha csatornánként lehetne előfizetni, de tuti ott is ilyen b*zi csomagok lesznek. Simán kifizetnék 3-4e-t a max. 15 csatornáért amit néznék, de akkor legyen jó minőség és minimum stereo hang mindegyiken, vagy akár több hang, angol-magyar.

Nekem már az is megfelelő lenne, ha a  mostani csomagoknál, azért a felesleges 40 csatornáért nem kellene fizetnem, amit csak akkor látok, ha ráeresztem az autoscant a tv-re... Egyszer már felvetettem a kérdést: azért mert van sok kínai/görög/francia itt, biztos, hogy természetes, hogy kínai/görög/francia tv-t is fizetnem kell? Szerintem fizessék azok akik azt a nyelvet értik jobban, tehét lehessen külön kérni. Gondolom, ha van a franciáknál/görögöknél UPC-s tv adás, ott is van a családi csomagban  M1, RTLKLub...  :think: 
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#409 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:14

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:50

Nekem már az is megfelelő lenne, ha a  mostani csomagoknál, azért a felesleges 40 csatornáért nem kellene fizetnem, amit csak akkor látok, ha ráeresztem az autoscant a tv-re... Egyszer már felvetettem a kérdést: azért mert van sok kínai/görög/francia itt, biztos, hogy természetes, hogy kínai/görög/francia tv-t is fizetnem kell? Szerintem fizessék azok akik azt a nyelvet értik jobban, tehét lehessen külön kérni. Gondolom, ha van a franciáknál/görögöknél UPC-s tv adás, ott is van a családi csomagban  M1, RTLKLub...  :think:

Meg ATV valamint a Hálózat TV is van náluk :D

#410 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:42

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:28

Samott

Analóg tv mellett ez nem kivitelezhető, mert a ház elosztószekrényén catv-s frekvenciaszűrőkkel kell megoldani a kiosztást. Az összes kombinációt pedig nem lehet megoldani szűrőzéssel....

#411 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:43

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:38

[...] de akkor legyen jó minőség és minimum stereo hang mindegyiken, vagy akár több hang, angol-magyar.

Ez a feladóoldalon múlik elsősorban, hogy milyen minőségben adják át nekünk a jelet.

#412 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:45

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 16:42

Analóg tv mellett ez nem kivitelezhető, mert a ház elosztószekrényén catv-s frekvenciaszűrőkkel kell megoldani a kiosztást. Az összes kombinációt pedig nem lehet megoldani szűrőzéssel....

Persze, bar nem feltetlenul kell digitalis technika... nalunk a monortel analog set-top boxot ad, azon szerintem lehet csatornankent engedelyezni / tiltani az adast mindenfele kozponti szurok nelkul is.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#413 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:58

NSD, bárki:

Egy napja hirtelen nem tudtam bejelentkezni a forgalommérőbe, pedig tudtam a jelszót. Kértem egy újat, és még vonalban volt a technikus, de MÁR nem tudtam bejelentkezni a frissen diktált, leellenőrzött jelszóval! Végül sikerült, de csak akkor, ha a login nevem után volt egy @ jel, de "chello.hu" az nem! Pl. sikerült bejelentkezni "loginnév@chell.hu" (o nélkül), "loginnév@" variációkkal. (Technikus álmélkodott...)

Most próbálom megváltoztatni a https://prov.chello.hu/selfcare/ oldalon (ahova szintén csak a fenti "loginnév@" trükkel enged be) a technikus által diktált jelszót, de nem lehet:
Attempt to change password failed.
new password Unknown error
confirmation password Unknown error
current password Unknown error

...szóval nem jó neki semmi.

A forgalommérő nem műxik:
A kérés nem teljesítheto. Kérem próbálkozzon késobb!

Ez van úgy két napja.

Nem tudok bejelentkezni remote desktopra kívülről, pedig a tűzfal nyitva van, és régebben ment. (SmartGuard nincs, nem is lesz.)

Más találkozott ezekkel mostanában? Meg lehetne valahogy oldani?

A helyszín Miskolc, Mac# = 00-11-D8-51-70-FD.

#414 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:02

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 12:18

De, még semmi hír a d-tv-ről.

"Június közepétől tíz digitális országos televíziós csatorna indulhatna Magyarországon. A feltételes mód azért indokolt, mert a műszaki hátteret ugyan valóban megteremtették ehhez, de csak azt.
..........................
Egyszeri beruházásként egy jelátalakító beszerzésére mindenképpen szükség van, de annak néhány tízezer forintos költségét egyelőre megspórolja mindenki számára a digitális televíziózásról folyó politikai és hatásköri vita.
Az alkudozásban viszont a magyar tárgyalók nem indulnak jó lapokkal. A cél hat-nyolc, a digitális sugárzásra alkalmas frekvencia megszerzése (ez 30-40 televíziót jelentene). Csakhogy amíg például Szlovákiában és Csehországban már az idén elindult a digitális televíziózás, nálunk még a törvény elfogadása is elbukott tavasszal, mert a  :offtopic: nem járult hozzá a kétharmados többséget igénylő módosításhoz és a hatóságok sem jutottak megegyezésre arról, kinek a jögköre lesz a digitális televíziók felügyelete. Lemaradtunk tehát Szlovákiához képest, ami azért veszélyes, mert Kovács Kálmán szerint, ha a két ország ugyanazért a frekvenciáért küzd, akkor északi szomszédunk állhat elő azzal az érvvel, hogy náluk már beindult a rendszer, mi viszont a két kiépített hálózattal sem tudunk mit kezdeni.
...........................
Pedig a technikai előkészítés ott tart, hogy a genfi konferencia végén, júniusban akár azonnal indulhatna tíz csatorna."

Népszabadság, 2006. május 10.
Papesz

#415 Felhasználó inaktív   morp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:27

Idézet: atus3 - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 16:58

A forgalommérő nem műxik:
A kérés nem teljesítheto. Kérem próbálkozzon késobb!

Nekem sem műxik, de remélem a mérés sem megy :D

#416 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:55

Idézet: morp - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 17:27

Nekem sem műxik, de remélem a mérés sem megy :D

Ne reménykedj :D
Talán majd ha azt írja, hogy: Nincs adat.
Linux For Human Beings

#417 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:46

Idézet: Papesz - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 16:02

"Június közepétől tíz digitális országos televíziós csatorna indulhatna Magyarországon. A feltételes mód azért indokolt, mert a műszaki hátteret ugyan valóban megteremtették ehhez, de csak azt.
Egyszeri beruházásként egy jelátalakító beszerzésére mindenképpen szükség van, de annak néhány tízezer forintos költségét egyelőre megspórolja mindenki számára a digitális televíziózásról folyó politikai és hatásköri vita.
Az alkudozásban viszont a magyar tárgyalók nem indulnak jó lapokkal. A cél hat-nyolc, a digitális sugárzásra alkalmas frekvencia megszerzése (ez 30-40 televíziót jelentene). Csakhogy amíg például Szlovákiában és Csehországban már az idén elindult a digitális televíziózás, nálunk még a törvény elfogadása is elbukott tavasszal, mert a  :offtopic: nem járult hozzá a kétharmados többséget igénylő módosításhoz és a hatóságok sem jutottak megegyezésre arról, kinek a jögköre lesz a digitális televíziók felügyelete. Lemaradtunk tehát Szlovákiához képest, ami azért veszélyes, mert Kovács Kálmán szerint, ha a két ország ugyanazért a frekvenciáért küzd, akkor északi szomszédunk állhat elő azzal az érvvel, hogy náluk már beindult a rendszer, mi viszont a két kiépített hálózattal sem tudunk mit kezdeni.
...........................
Pedig a technikai előkészítés ott tart, hogy a genfi konferencia végén, júniusban akár azonnal indulhatna tíz csatorna."

Népszabadság, 2006. május 10.

Ez a hír éppen arról szól, hogy nem lesz nálunk földi digitális televízió. Viszont lesz sok vita, pályázatok, kenőpénzek, stb.
Ettől még a dróton mehetne, mint ahogy műholdon már megy is.

#418 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:53

Nem ertem miert varja mindenki annyira a digittvt, hisz ugyan azok a borzalmas musorok es adok lesznek, hisz most se azert ilyen a kinalat mert analog a rendszer.
Na de ez itt offtopic :)

#419 Felhasználó inaktív   tibcsihead 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:12

Sziasztok4
Egerben sincs minden rendben, a sebességem nagyon ingadozik. Classic-om van, és a pingem néha megnő a duplájára. Azon gondolkozom, hogy váltok, mert nem akarok finanszírozni egy döcögő rendszert, ami a mi pénzünkből fogja megvalósítani a dgitális átállás költségeit, de úgy, hogy a szolgáltatás közben egyre rosszabb lesz. a közelmultban kihívtam egy technikust, és azt mondta, hogy a rendszer még 60%-ig sincs reterhelve...akkor miért nincs meg az állandó  sebesség? Tudom, hogy a kapcsolat, nem állandó, de a problémám akkor is megvan, ha nem töltök le, csak sima sebességtesztet végzek.

#420 Felhasználó inaktív   gamecube 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:17

A chello sávszélt emelt?
Töltögetem lefele az E3-as trailereket, és felfigyeletm hogy a letöltési sebeségem 400kb/s ugy hogy clasicom van.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.