HWSW Informatikai Kerekasztal: Asterisk - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asterisk Ingyenes PBX rendszer Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 16:28

Idézet: fecus - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 13:52

Én is a G729-et szeretném, de akkor meg a softphone-okat kell megvásárolnom vagy törnöm. Nem találtam ingyenesen G729-et tudó progit.

X-Lite nem tud G.729-et ? Nemtom. Bevallom ennyire nem foglalkoztam a codecek lelkivilágával. Nekem IAX2-es IdeFisk a softkliensek, ezzel maximálisan meg vagyok elégedve, de most nézem, hogy ez is csak G.711-et tud. Viszont akkor lehet hülyeséget mondtam, és az X100P nem 729-et használ ? Na, ezt majd megnézem. :)
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#142 Felhasználó inaktív   fecus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 16:13

Egészen jól haladok, már csak kihívni nem tudok. Mit rontottam el? Csatolom a két fájlt sip.conf és extension.conf.
A feladat egyszerű lenne: minden 06-tal kezdődő számot az egyik Neo-s vonalon küldjön ki. Ezen van pénz.
Mit rontok el?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: fecus 2007. 01. 06. 16:14 -kor

#143 Felhasználó inaktív   fecus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 16:15

Ez meg az extension.conf:

Csatolt fájl:

#144 Felhasználó inaktív   poperator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 14:51

Idézet: fecus - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 16:13

Egészen jól haladok, már csak kihívni nem tudok. Mit rontottam el? Csatolom a két fájlt sip.conf és extension.conf.
A feladat egyszerű lenne: minden 06-tal kezdődő számot az egyik Neo-s vonalon küldjön ki. Ezen van pénz.
Mit rontok el?

Hello

mintha a
[general] -bol hianyozna az
externip=

PO

#145 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 20:13

Idézet: fecus - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 17:13

Mit rontok el?

exten => _06.,1,Dial(SIP/NeoPhoneX/${EXTEN})

Szerkesztette: iNTi 2007. 01. 07. 20:13 -kor

#146 Felhasználó inaktív   oggrree 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 11:17

Sziasztok

Szeretném megkérdezni, hogy valaki foglalkozott-e már cygwin alapú asterisk-el?

Nagyon jól jönne egy kis segítség többmindenben is.

Adott egy belső hálózat, ahol a gépeken softphone-ok vannak telepítve. Egy win serveren fut az asterisk. A sip.conf-ban felvettem a felhasználókat, ezeket a mellékeket hozzárendeltem a az extensions.conf-ban.
Valahogy így:
exten => 101,1,Dial(SIP/101,30,Ttm)

Belső hálózaton megy a beszélgetés, de csak egyszer tudom a melléket felhívni. A vonal bontása után, ha ugyanazt a melléket újra tárcsázom, akkor a logban megjelenik ez az üzenet:
Jan 11 10:34:34 WARNING[1052]: Maximum retries exceeded on call 2b8948686c0356a708cdb7ff3477d43f@192.168.20.106
for seqno 102 (Critical Request)

Ha jól tudom ez azt jelenti, hogy a maximális újrapróbálkozások száma meghaladta a maximumot. A config fájlok között keresgélve rátaláltam erre: privacy.conf ahol egy maxretries érték be volt állítva, ezt átállítottam nagyobbra, illetve 0-ra is de mindkát esetben csak egy bizonyos idő elteltével bírtam hívni ugyanazt a melléket.
Ez lenne az első problémám.

A második, pedig az, hogy van a szerverben egy AVN FRITZ! pci isdn kártya. A capi drivert sikerült beállítanom.
a capi info ezt adja vissza:
Contr1: 2B channels total, 2 B channels free

kerestem a www.voip-info.org wikijében, google-n, hup-on, itt és még sok más helyen, de nem találtam jó leírást arra, hogy hogy tudom a kimenö hívásokat a modemre , illetve a bejövő hívásokat egy belső mellékre irányítani.

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Szerkesztette: oggrree 2007. 01. 11. 11:18 -kor

#147 Felhasználó inaktív   fecus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 19:38

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 21:13

exten => _06.,1,Dial(SIP/NeoPhoneX/${EXTEN})

Köszönöm.
Megy.
A következő játékom egy MD3200-as modem felhúzása a normál telefon kezelésére.
Szereztem egy CF-IDE átalakítót és a végén majd kikerül belőle a Wincsi.

#148 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 20:19

Idézet: oggrree - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 12:17

Sziasztok

Szeretném megkérdezni, hogy valaki foglalkozott-e már cygwin alapú asterisk-el?

Nagyon jól jönne egy kis segítség többmindenben is.

Adott egy belső hálózat, ahol a gépeken softphone-ok vannak telepítve. Egy win serveren fut az asterisk. A sip.conf-ban felvettem a felhasználókat, ezeket a mellékeket hozzárendeltem a az extensions.conf-ban.
Valahogy így:
exten => 101,1,Dial(SIP/101,30,Ttm)

Belső hálózaton megy a beszélgetés, de csak egyszer tudom a melléket felhívni. A vonal bontása után, ha ugyanazt a melléket újra tárcsázom, akkor a logban megjelenik ez az üzenet:
Jan 11 10:34:34 WARNING[1052]: Maximum retries exceeded on call 2b8948686c0356a708cdb7ff3477d43f@192.168.20.106
for seqno 102 (Critical Request)

Ha jól tudom ez azt jelenti, hogy a maximális újrapróbálkozások száma meghaladta a maximumot. A config fájlok között keresgélve rátaláltam erre: privacy.conf ahol egy maxretries érték be volt állítva, ezt átállítottam nagyobbra, illetve 0-ra is de mindkát esetben csak egy bizonyos idő elteltével bírtam hívni ugyanazt a melléket.
Ez lenne az első problémám.

A második, pedig az, hogy van a szerverben egy AVN FRITZ! pci isdn kártya. A capi drivert sikerült beállítanom.
a capi info ezt adja vissza:
Contr1: 2B channels total, 2 B channels free

kerestem a www.voip-info.org wikijében, google-n, hup-on, itt és még sok más helyen, de nem találtam jó leírást arra, hogy hogy tudom a kimenö hívásokat a modemre , illetve a bejövő hívásokat egy belső mellékre irányítani.

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Hali. Az első kérdésedre sajnos én nem tudom a választ. Ilyen problémával még nem találkoztam, ráadásul Windowson futó Asterisk-el sem hozott össze a sors. :)

A második kérdésedre. Ha kicsit visszalapozol, akkor egyszer úgy nagyjából írtam, hogy egy ISDN kártyán nagyjából (elméleti síkon) hogyan kellene kezelni a kitárcsázást.

Ellenben első körben az, hogy fut a CAPI driver a kártyához még önmagában kevés. Neked ahhoz az Asterisk-hez kell szerezni egy CAPI plugint (ha szerencséd van, akkor már benne van), és felkonfigurálni, hogy az Asterisk azt kezelje is. Én elsőkörben ott körülnéznék ahonnan letöltötted az Asterisket a Win-hez, hogy van-e CAPI modul.

#149 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 20:22

Idézet: fecus - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 20:38

Köszönöm.
Megy.
A következő játékom egy MD3200-as modem felhúzása a normál telefon kezelésére.
Szereztem egy CF-IDE átalakítót és a végén majd kikerül belőle a Wincsi.

Hát, ha az MD3200 egy Voice capable analog modem, akkor azzal lesznek gondok. Ugyanis az Asterisk a 2 verzióban már nem támogatja az analog voice modemeket, még nagyon plugin sincs hozzájuk. Azért hagyták abba, mert iszonyatosan megbízhatatlanok voltak, és több volt vele a gond, mint amennyi ideig jól működtek. :)

Egy analog vonalra szerintem érdemes lenne inkább egy X100P-t nézni, messze egyszerűbb beüzemelni, és megbízhatóbb, mint egy analog voice modem. Nekem sikerült elérnem, hogy gyakorlatilag 2 hónapja egyhuzamban megy leállás, és bármilyen közbeavatkozás nélkül stabilan a cucc, mindenféle anomália nélkül. :)

#150 Felhasználó inaktív   oggrree 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 11:30

Köszönöm iNTI!

Az ISDN be és kitárcsázás sikerült.
Tudok a FRITZ! kártyával kifelé tárcsázni, iletve a bejövő hívásokat közvetlenül az egyik belső mellékre irányítja. (mindezt win32-es asterisk-el :)

Az első probléma továbbra is fennt áll :(

Viszont adódott még egy megvalósítandó feladatom.
Az egyik ügyvezető szeretné az otthonában fogadni a céghez érkező hívásokat.
Ez nem is lenne annyira nagy dolog, hisz a routeren kinyitottam az 5060-as udp portot ami a szerver belső címére mutat. A külső kliensben (x-lite) beállítottam az ip címet és kész. Csakhogy a cég egy ADSL nethozzáfárássel rendelkezik, aminek az ip címe naponta változik. Beregisztráltam és beállítotam egy dinamikus DNS-t, de ha a külső kliensnek megadom azt, akkor nem tud csatlakozni az asterisk-hez.

Esetleg valaki csinált már ilyet????

Köszi!

#151 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 16:00

Idézet: oggrree - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 12:30

Köszönöm iNTI!

Az ISDN be és kitárcsázás sikerült.
Tudok a FRITZ! kártyával kifelé tárcsázni, iletve a bejövő hívásokat közvetlenül az egyik belső mellékre irányítja. (mindezt win32-es asterisk-el :)

Az első probléma továbbra is fennt áll :(

Viszont adódott még egy megvalósítandó feladatom.
Az egyik ügyvezető szeretné az otthonában fogadni a céghez érkező hívásokat.
Ez nem is lenne annyira nagy dolog, hisz a routeren kinyitottam az 5060-as udp portot ami a szerver belső címére mutat. A külső kliensben (x-lite) beállítottam az ip címet és kész. Csakhogy a cég egy ADSL nethozzáfárássel rendelkezik, aminek az ip címe naponta változik. Beregisztráltam és beállítotam egy dinamikus DNS-t, de ha a külső kliensnek megadom azt, akkor nem tud csatlakozni az asterisk-hez.

Esetleg valaki csinált már ilyet????

Köszi!

Az a gond ezekkel a dinamikus DNS providerekkel, hogy sok szerver csak elég sokára frissíti a címet, tehát még az is lehet, hogy a DNS szervernek a cache-éből még a régi (már időközben újra osztott) IP jön be. Ilyenkor próbáld meg közvetlen csatlakoztatni az IP-re is, valszeg menni fog.

Ahhoz, hogy menjen a beszélgetés nem elég az 5060-at is kinyitni, hanem kell az RTP-nek is portokat nyitni/forwardolni. Arra sajnos nem emlékszem már, hogy az Asterisk-nek milyen port tartomány kell, hogy elérhető legyen. :(

#152 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 02:54

Uraim!

Találkozott már valaki VoIP-GSM Gateway-ekkel ?

Az Ebay-en láttam ilyeneket, mint ez: VoIP-GSM Gateway

A kérdésem az, hogy látott már valaki ilyet ? Lehet egyáltalán itthon kapni ilyet ? És ha lehet ott meg lehet egy ilyet nézni hogyan működik ? Nagyon kiváncsi lennék egy ilyenre, mert ez egy eléggé jó dolog lenne, az ára is még emészthető lenne, ha tényleg jól működik. Csak azért jó lenne mindenképpen látni egy ilyet működés közben. Ráadásul az a baj, hogy több fajta ilyen cucc is van, csak a többi nem LAN-os, hanem FXO/FXS portos, ami nekem egy kicsit eléggé gány megoldás lenne, mindenképpen LAN-on kellene összekapcsolni.

Kiváncsi vagyok találkozott-e valaki ilyenekkel. Köszi!

#153 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:06

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 2:54

Uraim!

Találkozott már valaki VoIP-GSM Gateway-ekkel ?

Az Ebay-en láttam ilyeneket, mint ez: VoIP-GSM Gateway

A kérdésem az, hogy látott már valaki ilyet ? Lehet egyáltalán itthon kapni ilyet ? És ha lehet ott meg lehet egy ilyet nézni hogyan működik ? Nagyon kiváncsi lennék egy ilyenre, mert ez egy eléggé jó dolog lenne, az ára is még emészthető lenne, ha tényleg jól működik. Csak azért jó lenne mindenképpen látni egy ilyet működés közben. Ráadásul az a baj, hogy több fajta ilyen cucc is van, csak a többi nem LAN-os, hanem FXO/FXS portos, ami nekem egy kicsit eléggé gány megoldás lenne, mindenképpen LAN-on kellene összekapcsolni.

Kiváncsi vagyok találkozott-e valaki ilyenekkel. Köszi!

2N VoiceBlue - 505002E - 2 csatornás VoIP GSM adapter
2N VoiceBlue - 505004E - 4 csatornás VoIP GSM adapter
2N VoiceBlue Enterprise - 505202E - 2 csatornás VoIP GSM adapter
2N VoiceBlue Enterprise - 505204E - 4 csatornás VoIP GSM adapter

igen kaphatoak araik:
505002E; 512.900,- Ft + ÁFA
505004E; 542.000,- Ft + ÁFA
505202E; 722.200,- Ft + ÁFA
505204E; 857.600,- Ft + ÁFA

pld nalam :smoker:

Mas nem olcsok amugy sem amit belinkeltel az kicsit nekem tul olcsonak tunik ahoz kepest hogy egy sima mezei gsm adapter is 70e be kerul analog vonalra, egy VoIP analog atjaro is 50e es ebbol kell osszegyurniuk, fejlesztoi ismertek alapjan ez nagyon olcso sot furcsan olcso.
Az informatika atok de jo hogy van.

#154 Felhasználó inaktív   fecus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:24

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 21:22

Hát, ha az MD3200 egy Voice capable analog modem, akkor azzal lesznek gondok. Ugyanis az Asterisk a 2 verzióban már nem támogatja az analog voice modemeket, még nagyon plugin sincs hozzájuk. Azért hagyták abba, mert iszonyatosan megbízhatatlanok voltak, és több volt vele a gond, mint amennyi ideig jól működtek. :)

Egy analog vonalra szerintem érdemes lenne inkább egy X100P-t nézni, messze egyszerűbb beüzemelni, és megbízhatóbb, mint egy analog voice modem. Nekem sikerült elérnem, hogy gyakorlatilag 2 hónapja egyhuzamban megy leállás, és bármilyen közbeavatkozás nélkül stabilan a cucc, mindenféle anomália nélkül. :)

Felismerte X100/101P Clone Card-nak. Most azzal kinlódok ami nem kártyafüggő:
- foglalt jelzés felismerés
- dtmf tárcsázás

A gond még az, hogy az asterisk indításkor kiírja, hogy
ignoring switchtype
ignoring signalling
ignoring rxwink

zapata.conf:
[channels]
language=hu

context=pstn-in
switchtype=national
signalling=fxs_ks
rxwink=300       
channel => 1
;adsi=yes
usecallerid=yes
;cidsignalling=bell
callerid=asreceived
;hidecallerid=no
;callwaiting=yes
;usecallingpres=yes
;callwaitingcallerid=yes
;threewaycalling=yes
transfer=yes
;cancallforward=yes
;callreturn=yes
echocancel=yes
echocancelwhenbridged=yes
rxgain=00.0
txgain=00.0
group=1
callgroup=1
pickupgroup=1
;echotraining=yes
;immediate=yes
musiconhold=default

#155 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 23:22

Idézet: szaki - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 19:06

2N VoiceBlue - 505002E - 2 csatornás VoIP GSM adapter
2N VoiceBlue - 505004E - 4 csatornás VoIP GSM adapter
2N VoiceBlue Enterprise - 505202E - 2 csatornás VoIP GSM adapter
2N VoiceBlue Enterprise - 505204E - 4 csatornás VoIP GSM adapter

igen kaphatoak araik:
505002E; 512.900,- Ft + ÁFA
505004E; 542.000,- Ft + ÁFA
505202E; 722.200,- Ft + ÁFA
505204E; 857.600,- Ft + ÁFA

pld nalam :smoker:

Mas nem olcsok amugy sem amit belinkeltel az kicsit nekem tul olcsonak tunik ahoz kepest hogy egy sima mezei gsm adapter is 70e be kerul analog vonalra, egy VoIP analog atjaro is 50e es ebbol kell osszegyurniuk, fejlesztoi ismertek alapjan ez nagyon olcso sot furcsan olcso.

Hali!

Köszönöm az infót. Meg kell mondjam, ezzel csak az a gondom, hogy itthonra ha beállítanék egy ilyen árlistával, valszeg alhatnék az udvaron. :) Szóval ez nem for home use ajánlott, céges helyekre jó ez.

Amit én néztem az azért keltette fel az érdeklődésemet, mert számomra is olcsónak tűnik, és ha működik, akkor ez ilyen otthoni környezetbe nagyon jó megoldás lenne. (Egyébként kínálnak GSM-Analog adaptert is ugyanennyiért ott, de azt ugye macerásabb lenne beilleszteni a PBX rendszerbe.)

Egyébként én is ezért kérdezem, hogy ilyennel találkozott-e már valaki, mert eléggé ilyen hobbiépítésnek tünik a cucc, és azért ahhoz drága, hogy 70 rugót kiadjak egy olyan cuccért, ami nem is működik. :(

#156 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 23:26

Idézet: fecus - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:24

Felismerte X100/101P Clone Card-nak. Most azzal kinlódok ami nem kártyafüggő:
- foglalt jelzés felismerés
- dtmf tárcsázás

A gond még az, hogy az asterisk indításkor kiírja, hogy
ignoring switchtype
ignoring signalling
ignoring rxwink

zapata.conf:
[channels]
language=hu

context=pstn-in
switchtype=national
signalling=fxs_ks
rxwink=300       
channel => 1
;adsi=yes
usecallerid=yes
;cidsignalling=bell
callerid=asreceived
;hidecallerid=no
;callwaiting=yes
;usecallingpres=yes
;callwaitingcallerid=yes
;threewaycalling=yes
transfer=yes
;cancallforward=yes
;callreturn=yes
echocancel=yes
echocancelwhenbridged=yes
rxgain=00.0
txgain=00.0
group=1
callgroup=1
pickupgroup=1
;echotraining=yes
;immediate=yes
musiconhold=default

A foglalt jelzés felismerését a busydetect=yes, és a busycount-al tudod szabályozni. Az utóbbival vigyázzál, mert ha túl kevésre állítod, akkor sokszor beszélgetés közben is meg fogja szakítani a hívást, ha túl sokra, akkor sokszor fennragad a vonalon az Asterisk, mert nem veszi észre, hogy a kapcsolat megszakadt. :-/

A DTMF tárcsázással nem tudom mi lehet a gond.

Az ignoring dolgok nem érdekesek. Nekem is ignorálja a a signaling beállítást (ez csak most tünt fel, hogy írtad), de ettől még működik a cucc. A switchtype szerintem analog vonalaknál nem kell, ahogy néztem ez ISDN  cuccoknál lényeges inkább.

Az rxwink viszont nem tudom micsoda. Ez az opció mit csinál ? Azt tudom, hogy valami időzítést jelent, de mit ?

#157 Felhasználó inaktív   fecus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 09:48

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 0:26

A foglalt jelzés felismerését a busydetect=yes, és a busycount-al tudod szabályozni. Az utóbbival vigyázzál, mert ha túl kevésre állítod, akkor sokszor beszélgetés közben is meg fogja szakítani a hívást, ha túl sokra, akkor sokszor fennragad a vonalon az Asterisk, mert nem veszi észre, hogy a kapcsolat megszakadt. :-/

A DTMF tárcsázással nem tudom mi lehet a gond.

Az ignoring dolgok nem érdekesek. Nekem is ignorálja a a signaling beállítást (ez csak most tünt fel, hogy írtad), de ettől még működik a cucc. A switchtype szerintem analog vonalaknál nem kell, ahogy néztem ez ISDN  cuccoknál lényeges inkább.

Az rxwink viszont nem tudom micsoda. Ez az opció mit csinál ? Azt tudom, hogy valami időzítést jelent, de mit ?

Úgy lett. Beletettem a busydetect=yes, és a busycount=3 értéket ahogy Te írtad régebben. Most már felismeri a foglaltat, de nem stabilan. (tudom ez a baja az analógoknak). Maradt a DTMF hiba. Ha a párhuzamos telefont beemelem és úgy tárcsázok akkor kimegy a hívás. Ha ő emel be akkor foglaltat ad vissza. Megvan a következő hétvége feladata is.  :)

#158 Felhasználó inaktív   oggrree 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 15:05

Sziasztok!

Előszöris:
iNTi Köszönöm a válaszaid! Mostmár minden működik! (win server + asterisk 0.56 win32 + AVN Fritz! card + x-lite kliensek)

Egy közepes vállalkozás rendszergazdája vagyok, és szeretném fejleszteni a telfonközpontot, ami most egy ősrégi panasonic központ. Szeretném az asterisket használni. Erre rászánnék egy külön gépet (tehát trixbox is jöhet).
Ahhoz hogy a fejlesztést véghezvigyem, le kell adnom egy árajánlatot.

Kérdésem: Milyen hardware-eket ajánlotok, ahhoz, hogy a régi analóg készülékeket is használni tudjuk, illetve van fax is. 15 mellék működik jelenleg.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

#159 Felhasználó inaktív   fecus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:44

Idézet: fecus - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 10:48

Úgy lett. Beletettem a busydetect=yes, és a busycount=3 értéket ahogy Te írtad régebben. Most már felismeri a foglaltat, de nem stabilan. (tudom ez a baja az analógoknak). Maradt a DTMF hiba. Ha a párhuzamos telefont beemelem és úgy tárcsázok akkor kimegy a hívás. Ha ő emel be akkor foglaltat ad vissza. Megvan a következő hétvége feladata is.  :)

Megoldottam a DTMF problémát. Hátha valakit érdekel: néhány wait kellett a dial mögé:
exten => _06.,1,Dial(Zap/1/wwww${EXTEN})
w=1/4 sec
Így várt egy kicsit az első DTMF digit előtt.
Nekem a busycount=4 lett a jó.

Szerkesztette: fecus 2007. 01. 23. 11:47 -kor

#160 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 21:50

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 23:22

Hali!

Köszönöm az infót. Meg kell mondjam, ezzel csak az a gondom, hogy itthonra ha beállítanék egy ilyen árlistával, valszeg alhatnék az udvaron. :) Szóval ez nem for home use ajánlott, céges helyekre jó ez.

Amit én néztem az azért keltette fel az érdeklődésemet, mert számomra is olcsónak tűnik, és ha működik, akkor ez ilyen otthoni környezetbe nagyon jó megoldás lenne. (Egyébként kínálnak GSM-Analog adaptert is ugyanennyiért ott, de azt ugye macerásabb lenne beilleszteni a PBX rendszerbe.)

Egyébként én is ezért kérdezem, hogy ilyennel találkozott-e már valaki, mert eléggé ilyen hobbiépítésnek tünik a cucc, és azért ahhoz drága, hogy 70 rugót kiadjak egy olyan cuccért, ami nem is működik. :(

Amik kaphatok 51e korul azoknak egy bajuk van csak 900Mhz-en mukszenek amik tudnak 900/1800-at azok mar ugy 70e korul jarnak es igen mind analog. De egy PBX-be nem nehez ezeket berakni. Kell egy analog fovonali kartya es ARS programozas, ha mobilt hivnak arra menjen a terminalt meg azonnali tarcsazara kell allitani. Asterisk-nel is meg lehet csinalni.

En meg azert irtam hogy nagyon gyanus mert fejlesztettunk ilyen kutyuket es tervbe volt veve ez VoIP alapu is de olyan arakjottek ki hogy bele sem fogtunk. Vegar 10% haszonnal tervezett 100e db/ev eseteben 98eFt. A chipkeszlet a leg dragabb benne.

Perzse lehet VIAedden alapokra epiteni de ott is kell fejleszteni kartyat es az sem olcsobb.
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.