Idézet: Otom_ - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 12:35
Több évig digitális és analóg telefonközpontokkal foglalkoztam. (pl. Panasonic, Ericsson, stb.)
Trixbox változatát telepítettem már többször is de nem jöttem rá pár beállításra.
1, Hogy tudom beállítani, azt hogy a sendmail kiküldje az e-mail értesítést a hangpostáról?
Egyszerűen nem tudom configolni.
2, Hogy lehet megoldani a mellékek híváskorlátozásait és útirányokat az analóg/digitális telefonközpontoknál ismert módon. Pl. csak helyi beszélgetés, 06xxxxxx hívás, teljes jogú.
Egyszerüen több hete büvölöm de nem megy.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.:
Tomi
Hali!
Az üzenetrögzítőt minden mellékhez be kell állítani a voicemail.conf-ban, vagy létrehozni a központi üzenetrögzítőt, amit a sip.conf-ban kell a mellékeknek beállítani.
Az email értesítőt a voicemail.conf [general] szekciójában kell beállítani. A következőket lehet használni:
Például:
fromstring==?ISO-8859-2?Q?Telefonk=F6zpont?=
emailsubject==?ISO-8859-1?Q?=DAj_hang=FCzenet_=28${VM_MSGNUM}=29_a_${VM_MAILBOX}
=2E_mell=E9ken?=
emailbody=Üzenete érkezett, blablabla...
Vannak makrók, mint látható a ${VM_MSGNUM}, ${VM_MAILBOX}, ${VM_NAME}, stb... Ezek le vannak írva a NET-en.
Ezek után beállítod a mailbox-ot, pl így a default szekcióban:
mellékszáma => jelszava,mellékneve,emailcím@ahovaazértesítőtküldje.hu,,attach=yes|saycid=yes
Az Attach=yes arra vonatkozik, hogy az Emailban csatolmányként küldje-e a rögzített üzenetet. A saycid meg arra, hogy ha visszahallgatod telefonon az üzenetrögzítőt, akkor felmondja-e a telefonáló hívószámát, mint ahogy a GSM szolgáltatók postafiókjai is csinálják.
A másodikra igazából a kérdés, hogy hogyan akarod megoldani a korlátozásokat. Több lehetőség van, de azokat nem jártam körbe.
Ha állandó korlátozásokat akarsz tenni a mellékekre arra a legegyszerűbb megoldás a három fajta context létrehozása.
Pl. nagyjából:
[csakhelyi] ; Tegyük fel helyi = Budapest
include => belső-mellékek-context
exten => _XXXXXXX,1,Dial(ZAP/1/${EXTEN});
[helyi+összes06oskörzet]
exten => _XXXXXXX,1,Dial(ZAP/1/${EXTEN});
exten => _06XXXXXXX,1,Dial(ZAP/1/${EXTEN});
[bármit]
exten => _.,1,Dial(ZAP/1/${EXTEN});
Aztán a mellékeket amikor konfigurálod akkor azt a context-et adod meg neki induló contextnek, amelyikhez joga van.
Van ennél bonyolultabb lehetőségre is, amikor a melléken egy azonosító kód után a kódhoz tartozó context-et használhatja (majdnem mint a DISA tárcsázás). Ennek a megoldását nem ismerem, mert még nem csináltam ilyet, itthonra nem volt szükség.
Sajnos Trixboxúl nem tudok, tehát ezeket nem tudom ott milyen menükben lehet megoldani, sorry.

Súgó
A téma zárva.