Idézet: adam.k - Dátum: 2010. 11. 25. 17:56
tipikusan felesleges kerdes. olyat erdemes, ami neked jo. nekem itthon egy cisco 7940-es jo. ott, ahol ezer+ telefont kell uzemeltetni, az a jo amelyik maximalisan tamogatja a kozpontositott konfiguraciot.
nezzuk sorban.
kihangosito. google://kihangosithato+ip+telefon. bonyolult?
hivasatiranyitas, varkoztatas, nemitas, ujratarcsazas alap funkciok, mind tudja.
fejhallgato bemenet. ismet google. keress ra, a talalt keszulekek data sheet-jet nezd meg es kesz.
konferencia beszelgetes. ismet google, adatlap, olvasd el. benne van, hogy tamogatja-e
hivas azonositas alatt nem tudom mit ertesz, igy ezt kihagyom.
A kérdésemet üzemeltetés-tapasztalat kapcsán értettem, adatlapok sok mindent írnak ami szép és jó, csak nem biztos hogy ténylegesen tudják nyújtani azt olyan minőségben ahogyan én szeretném.
Párhuzamként egy példa:
az APC Back szünetmentes tápegységek nem tudnak együttműködni a Chieftec tápegységekkel, ezt nem irják ki a honlapra, de mégis akinek volt már vele tapasztalata tudja hogy ez igaz.
Visszatérve a kérdésemre, léteznek-e etalon (nem fagyós, inkompatibilis) termékek a piacon amit nyugodt szívvel lehet ajánlani, ami az Asteriskkel jól együttműködik,
- vagy mi az ami - telefonos körökben ismerten - nem jól működik együtt az Asteriskkel.
- lehet-e azt mondani hogy X cég termékei mind jók és használjuk bátran.
- vagy ahány ház annyi féle változat és probléma, és nem lehet általánosítani.
Kifejezetten így hogy Asterisk kompatibilis termék, csak ezt találtam:
http://www.alibaba.c...Compatible.html
VOIP technológiában főleg Cisco és Linksys termékeket találok.
Nem ismerem a VOIP telefonok megbízhatóságát,-szeszélyét sosem dolgoztam még velük. Egyedül az egy hozzászólással fentebb irt SIP adapterről van fogalmam amire egy analóg Panasonic van kötve, és hogy sokszor nem regisztrálja be magát a tel. központba.
A hívásazonosítás alatt hívóazonosítást gondoltam.