HWSW Informatikai Kerekasztal: A tuning mértéke, létjogosultsága - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tuning mértéke, létjogosultsága Avagy érdemes?...

#101 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 21:34

Idézet: didyman - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 22:17

Jelenlegi ventibe pillanatragasztót önt, megvár, majd vár, míg proci leég, kap másikat, nem olyan melegedős újabb stepping-et, örül :D :D :D

Nem jó, mert Jahno is olvas fórumot, a gép meg tőle van :-)

#102 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 21:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:42

Egyre jobban érzem ,hogy teljességgel nem is érted amiről beszélek...

1.Az ,hogy Neked volt egy Asus lapod passzív bordával az hol hasonlít már az én FET hűtésemre?Másrészt a környezet hőmérsékletéről sem mond el semmi a "volt egy Asus lapom"...Én korrekt összehasonlítást adtam mit mértem léggel és vízzel...
2.Hogyan lenne melegebb léggel? Úgy hogy  léghűtésnél ha nem vetted volna még észre a házon belül akár 20 fokkal is melegebb lehet mint vízhűtésnél...Ha egy ilyen alacsony hőmérsékletű házba raksz egy blokkot még a FET-ekre akkor jobban jöhetsz ki mint ha 50-55 fokos levegőt nyomatsz a FET-ekre egy 40 fokos házban...
3.Ne is haragudj de számomra 2 darab 12 centis venti 800RPM-en több mint hallható...Úgy is mondhatnám ,hogy nem tudok mellette aludni...Ne a Blahánál lévő házakban gondolkodj ahol a forgalom úgy behallatszik az utcáról ,hogy a gépet alapból nem hallod tőle hanem egy szép csendes környezetbe képzeld magad ahol engem 2 darab 800RPM-es venti zavar ha el akarok aludni és a gépet ott akarom hagyni letöltésre,de akár netezés közben is ha nagyon figyelmesen olvasok akkor is zavar a gép zaja...Ha egyszer hozzászoksz a néma géphez akkor minden mozgó alkatrész hangos lesz!A vinyóim nem nyomnak el semmit....Ebből is látszik ,hogy meg sem nézted igazán a gépem és így mondasz véleményt...A raptoromat még seekelés közben sem igazán hallom , nézd meg az oldalamon miért...

Tudod, csak az a vicces, hogy feszt a FET hűtéstől vagy elszállva :) . Kondik és tekercsek nincsenek. Jó, erre mond el megint hogy de te vízzel hűtöd a feteket. Nem az én asus lapom halt meg, nálam mozog a levegő. Ha silemcerben van, akor lehet csak halkabbegy vinyó egy 800rpmes ventinél. De ha téged az irritál, akkor jó, örülök hogy elég halk vasad van, engem 9-14dBes ventik nem zavarnak; pláne hogy ált halkan hallgatok zenét, de sose tök csöndbe hasznűlom a gépet. Csak barátságos halk morgás és seekelgetést hallok így is, 18dBes ventikkel. Volt mikor még az actic vga hűtőm is zavart alacsony álláson, és extrahalk tápom volt (ami _iszonyatosan_ forró levegőt tolt ki, de a csendért mindent), vinyót burkoltam... és mindig volt még vmi kis zaj, ami zavart. Mindig kellett vmit halkítani. Versenyeztem magammal, míg ki nem nőttem :) . Aki meg tud elégedni a végén, annak jó. Végül is nagyjából most én is elégedett vok... Pláne hogy nemsoká rotor csere, pár hónapon bellül pedig WD RE vagy Samsung extrhalk vinyók érkeznek a gépbe, és akkor happy leszek :). Még happybb.

Sipi:Kérdés: milyen 12 centis ventit ajánlotok CPU hűtésre? Egy Intel lapban csücsülő 3GHz-es Prescott-ot kellene megcsendesíteni, idegesít már a porszívó hangja. A hűtő rajta azthiszem egy thermalright (vagy thermaltake) valami  (céges gép)
Omega Hozzászólás 2006. máj. 6., szombat - 18:36

Ventit, vagy coolert?
Ventiből Nexus, vagy Silentblade.  Ha van lóvé, akkor a spéci csapágyas Sy**te izé, lusta vagyok megleseni pontosan hogy kell írni :) . Ha cooler, akkor nem kell feltétlen 12cmes, Arctic freezer szériát ajánlom, vagy Glacialtech, vagy Primecooler/zalman. Személyes kedvencem a Tt Big Typhoon. Ócsó, halk, burálisan hűt. Vagy veszel egy Ninját. Akármi...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#103 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 21:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 22:34

Nem jó, mert Jahno is olvas fórumot, a gép meg tőle van :-)

Akkor ventiket írtam... Silentblade a legolcsóbb, de ajánlott 7Von hajtani, hogy évekig bírja. Nexus drágább, de strapabíróbb, Sy...e meg nagyon fullos, pláne  a9dBes 33CFMes változat. De van 20dBes változata is.

Amúgy Zollka a képeidet néztem, de nekem ebből nem derült ki most sem, hogy miért ne hallanád a vinyód :think:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#104 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 22:24

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 21:49

Akkor ventiket írtam... Silentblade a legolcsóbb, de ajánlott 7Von hajtani, hogy évekig bírja. Nexus drágább, de strapabíróbb, Sy...e meg nagyon fullos, pláne  a9dBes 33CFMes változat. De van 20dBes változata is.

Amúgy Zollka a képeidet néztem, de nekem ebből nem derült ki most sem, hogy miért ne hallanád a vinyód :think:

Az a doboz amiben van egy 2 mm-es fém doboz kívűlről majd belül 1mm azbeszt és 3 mm speckó szivacs...Ezért nyeli el a zajt :)

Amúgy nagyon szívesen megmutatom a gépem működés közben ,hogy mennyire melegszenek a kondik és a tekercsek...Szívesen megosztom a tapasztalataimat mindenről ,lehet aztán a végén kiderül,hogy nálad hűvösebbek a kondik és nem nekem van igazam ,csak arra akarok utalni ,hogy nem kell egyből elvetni mindent amit még nem próbáltál!

Ez viszont engem is érdekelne ,hogy ez a Scytce féle S-FLEX ventik mennyire jók! Szal érdekel a tapasztalatod róluk mert ha tényleg jó akkor hozatok és alámegyek árban az itteni forgalmazóknak :D Most ezt a Coolink SWIF szériás ventit hozattam az aktív radikra és nagyon király venti ez is... 800 RPM, 100000h élettartam, a motor része kb. 30%-kal kisebb mint egy SX1-é!!! 11dB(A)-ra írja a gyártó...NAgyon jó kis darab ez is szal akinek aktív hűtés kell ezt is tudom ajánlani!

#105 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 22:29

Próbáltam én táp kivételével a full passzívot is. Procit is :). 1700+ tuningbordával, ill az A64eim vízzel passzívan elmennek alapórajelen. De álam a vinyók miatt nincs értelme a full passzívnak... :( .

Nem elvetem, csak érdemes szvsz ventit használni, ennyi. Nem feltétlen rossz ha nincs venti, csak azt mondtuk, hogy szerintünk van néma venti, és olyat érdemes. De ha az zavar téfged, annélkül is lehet...

Én is szívesen meghallgatnám, ha megyek fel pestre és jobban ráérek (előreláthatólag), elötte írok privit hogy neked okés-e. Meglesem a new vizes cuccokat mi kapható itthon :) .

#106 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 22:44

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 22:29

Próbáltam én táp kivételével a full passzívot is. Procit is :). 1700+ tuningbordával, ill az A64eim vízzel passzívan elmennek alapórajelen. De álam a vinyók miatt nincs értelme a full passzívnak... :( .

Nem elvetem, csak érdemes szvsz ventit használni, ennyi. Nem feltétlen rossz ha nincs venti, csak azt mondtuk, hogy szerintünk van néma venti, és olyat érdemes. De ha az zavar téfged, annélkül is lehet...

Én is szívesen meghallgatnám, ha megyek fel pestre és jobban ráérek (előreláthatólag), elötte írok privit hogy neked okés-e. Meglesem a new vizes cuccokat mi kapható itthon :) .

Szívesen várlak szerény hajlékomban :) És akkor megnézed a vizes cuccok mellet azt is,hogy mit tud az a venti és mondasz egy véléményt róla amire nagyon kiváncsi vagyok mert nincs tapasztalatom ezzel az S-FLEX ventikkel :)

#107 Felhasználó inaktív   Tomi84 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 09:50

QUOTE=MC Pite,2006. máj. 6., szombat - 23:29]csak azt mondtuk, hogy szerintünk van néma venti, és olyat érdemes. De ha az zavar téfged, annélkül is lehet...[/QUOTE]
Pontosan erről van szó. Egy jó minőségű ventit (hogy bírja az alacsony fordulatszámot) 4-5V-on hajtva nem igazán lehet hallani. Legalábbis én nem hallom, pedig elé jó fülem van  :D
Persze lehet, hogy mi tévedünk, és Zollka annyirabazirohadtpiszokjól megcsinálta a hűtést hogy tényleg felesleges bele venti, én ezt nem kockáztatnám meg otthon.

Zollka: ha nagyon melegszik a memóriád, arra is van már vízhűtőblokk. Legalábbis a koolance csinál. (2 olyannak igencsak örülnék...) Addig meg ilyet használok. 533-as modulok, (gyári) alumínium bordával 850-re húzva éppen csak kézmelegek:
Kép[
DFI LanParty UT P35-T2R - Core 2 Dou 6400 @ 3.5Ghz- 2x1Gb CSX Diablo 1200Mhz - ATI Radeon X1900All-In-Wonder- 2x36Gb Western Digital WD360ADFD@RAID 0- Samsung SP2004X 200Gb - NorthQ Giant Reactor 1000W - Codegány ház

Képek a vízhűtésemről

#108 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 12:59

[quote name='Tomi84' date='2006. máj. 7., vasárnap - 9:50'] QUOTE=MC Pite,2006. máj. 6., szombat - 23:29]csak azt mondtuk, hogy szerintünk van néma venti, és olyat érdemes. De ha az zavar téfged, annélkül is lehet...[/QUOTE]
Pontosan erről van szó. Egy jó minőségű ventit (hogy bírja az alacsony fordulatszámot) 4-5V-on hajtva nem igazán lehet hallani. Legalábbis én nem hallom, pedig elé jó fülem van  :D
Persze lehet, hogy mi tévedünk, és Zollka annyirabazirohadtpiszokjól megcsinálta a hűtést hogy tényleg felesleges bele venti, én ezt nem kockáztatnám meg otthon.

Zollka: ha nagyon melegszik a memóriád, arra is van már vízhűtőblokk. Legalábbis a koolance csinál. (2 olyannak igencsak örülnék...) Addig meg ilyet használok. 533-as modulok, (gyári) alumínium bordával 850-re húzva éppen csak kézmelegek:
[ [/quote]
Félreérted nekem már most is RAM blokk van a memokon...Én magam forgalmazom őket :)

#109 Felhasználó inaktív   Tomi84 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:40

[quote name='Zollka' date='2006. máj. 7., vasárnap - 13:59'] Pontosan erről van szó. Egy jó minőségű ventit (hogy bírja az alacsony fordulatszámot) 4-5V-on hajtva nem igazán lehet hallani. Legalábbis én nem hallom, pedig elé jó fülem van  :D

[ [/QUOTE]
Félreérted nekem már most is RAM blokk van a memokon...Én magam forgalmazom őket :) [/quote]
jaaa... tényleg félreértettelek  :D

Te forgalmazod? Milyen márka? Miből van, mekkora, milyen a színe, satöbbi...
És mennyibe kerül? :p
DFI LanParty UT P35-T2R - Core 2 Dou 6400 @ 3.5Ghz- 2x1Gb CSX Diablo 1200Mhz - ATI Radeon X1900All-In-Wonder- 2x36Gb Western Digital WD360ADFD@RAID 0- Samsung SP2004X 200Gb - NorthQ Giant Reactor 1000W - Codegány ház

Képek a vízhűtésemről

#110 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:55

[quote name='Tomi84' date='2006. máj. 7., vasárnap - 19:40'] Félreérted nekem már most is RAM blokk van a memokon...Én magam forgalmazom őket :) [/QUOTE]
jaaa... tényleg félreértettelek  :D

És mennyibe kerül?   :p [/quote]

8.5K/darab...
Full réz, a legprofibb cucc ami a piacon van DDR1 és 2-re is jó...Viszont mikro csatis tehát a redszerbe adaptáláshoz kellenek speckó csatik ,hogy párhuzamosan be tudd őket kötni (így nem képeznek igazán ellenállást a rendszerben!)...

Az én memoimon már rajta van de most új pumpára várok szal nem műkszik a gép és még csak a webshopomban van kép a felszerelt állapotról annak a linkjét meg még nem adom ki mert még van egy kis munka vele :)

#111 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:57

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 11:18

Ha 1× restartolom a gépet (:D) és eszembe jut(:D) kipróbálom ezt is. A feszemelés+ez már 2 indok :D

Nos? :)
Semper Fi

#112 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:02

Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 20:57

Nos? :)

Ahogy ismerem, elfelejtette. :p
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#113 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:02

Új procim van...részletek az aláírásomban....

#114 Felhasználó inaktív   GORO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 07:33

Idézet: croland - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 21:02

:up: 
MEET TOMORROW HEAD ON....AMD

#115 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:12

bázz. nem gyenge... :respect:  :respect:  :respect:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#116 Felhasználó inaktív   Tomi84 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:47

[quote name='Zollka' date='2006. máj. 7., vasárnap - 20:55'] jaaa... tényleg félreértettelek  :D

És mennyibe kerül?   :p [/QUOTE]

8.5K/darab...
Full réz, a legprofibb cucc ami a piacon van DDR1 és 2-re is jó...Viszont mikro csatis tehát a redszerbe adaptáláshoz kellenek speckó csatik ,hogy párhuzamosan be tudd őket kötni (így nem képeznek igazán ellenállást a rendszerben!)...

Az én memoimon már rajta van de most új pumpára várok szal nem műkszik a gép és még csak a webshopomban van kép a felszerelt állapotról annak a linkjét meg még nem adom ki mert még van egy kis munka vele :) [/quote]
jópofa a dolog, csak 4 modulra már kicsit húzós...
Tényleg, elfér ebből 4 egymás mellett?
És milyen az a mikorkapcsoló? Sztem én olyat még nem ettem  :confused:

Egyébként nekem az egész rendszerem párhuzamosan van bekötve, annó csináltunk két elosztót, és így az össze blokk külön rndszeren van. Ami nagyon frankó benne, hogy 1-1 blokkot ki tudok cserélni a teljes rendszer leeresztése nélkül, csak elzárom az adott csapokat, és kész.
Viszont mivel eloszlik a viznyomás, bazi erős pumpára van szükség. Az elején egy Hydor L20-at használtam, mostmár egy L40-es van  :D

Képek a vízhűtésemről

#117 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:55

:lollypop: :cool:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#118 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:56

[quote name='Tomi84' date='2006. máj. 8., hétfő - 9:47']

8.5K/darab...

Az én memoimon már rajta van de most új pumpára várok szal nem műkszik a gép és még csak a webshopomban van kép a felszerelt állapotról annak a linkjét meg még nem adom ki mert még van egy kis munka vele :) [/QUOTE]
jópofa a dolog, csak 4 modulra már kicsit húzós...

Egyébként nekem az egész rendszerem párhuzamosan van bekötve, annó csináltunk két elosztót, és így az össze blokk külön rndszeren van. Ami nagyon frankó benne, hogy 1-1 blokkot ki tudok cserélni a teljes rendszer leeresztése nélkül, csak elzárom az adott csapokat, és kész.
Viszont mivel eloszlik a viznyomás, bazi erős pumpára van szükség. Az elején egy Hydor L20-at használtam, mostmár egy L40-es van  :D [/quote]
Épp azért van a mikro csati ,hogy elférjen 4 is vagy 6 is egymás mellett! Ez 6/4-es csövet fogad!
Nekem az új rendszerem 4-szeresen lesz párhuzamosítva szal tudom miről beszélsz ,de nálam nem az volt az ok ,hogy könnyen szerelhető legyen.

#119 Felhasználó inaktív   Tomi84 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:58

[quote name='Zollka' date='2006. máj. 8., hétfő - 11:56'] jópofa a dolog, csak 4 modulra már kicsit húzós...

Viszont mivel eloszlik a viznyomás, bazi erős pumpára van szükség. Az elején egy Hydor L20-at használtam, mostmár egy L40-es van  :D [/QUOTE]
Épp azért van a mikro csati ,hogy elférjen 4 is vagy 6 is egymás mellett! Ez 6/4-es csövet fogad!
Nekem az új rendszerem 4-szeresen lesz párhuzamosítva szal tudom miről beszélsz ,de nálam nem az volt az ok ,hogy könnyen szerelhető legyen. [/quote]
Értem.

Még meggondolom ezt a dolgot, nem tűnik rossznak, csak az én fizum nem az igazi...  :D
Előbb utóbb be fogok egy ilyenre újjítani, mostmár tudom kit kell keressek!  :cool:

Amikor párhuzamosra terveztem a rendszert, akkor az elsődleges szempont nekem se a szerelhetőség volt, hanem így minden blokkhoz a lehető leghidegebb víz jut. Persze tudom, hogy ez a gyakorlatban alig pár fok, de akkor is!  :D
Egyébként arra számíts, hogy párhuzamos rendszer igen erős pumpát követel. Főleg a légtelenítés időszakában, sokkal több helyre ragad be levegő, mint a hagyományos rendszernél.
Nem igazán értem hogy mit értesz a 4-szeresen párhuzamosítás alatt, de gondolom azt, hogy 4 párhuzamos ág lesz  :think:
Én akkor egy min 2000L/h pumpán gondolkodnék. (nekem most 2800l/h van)

Képek a vízhűtésemről

#120 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:03

[quote name='Tomi84' date='2006. máj. 8., hétfő - 11:58'] Épp azért van a mikro csati ,hogy elférjen 4 is vagy 6 is egymás mellett! Ez 6/4-es csövet fogad!
Nekem az új rendszerem 4-szeresen lesz párhuzamosítva szal tudom miről beszélsz ,de nálam nem az volt az ok ,hogy könnyen szerelhető legyen. [/QUOTE]
Értem.

Még meggondolom ezt a dolgot, nem tűnik rossznak, csak az én fizum nem az igazi...  :D
Előbb utóbb be fogok egy ilyenre újjítani, mostmár tudom kit kell keressek!  :cool:

Amikor párhuzamosra terveztem a rendszert, akkor az elsődleges szempont nekem se a szerelhetőség volt, hanem így minden blokkhoz a lehető leghidegebb víz jut. Persze tudom, hogy ez a gyakorlatban alig pár fok, de akkor is!  :D
Egyébként arra számíts, hogy párhuzamos rendszer igen erős pumpát követel. Főleg a légtelenítés időszakában, sokkal több helyre ragad be levegő, mint a hagyományos rendszernél.
Nem igazán értem hogy mit értesz a 4-szeresen párhuzamosítás alatt, de gondolom azt, hogy 4 párhuzamos ág lesz  :think:
Én akkor egy min 2000L/h pumpán gondolkodnék. (nekem most 2800l/h van) [/quote]
2 darab Laing D5-ös pumpa lesz mindegyik 1/2"-os csatikkal :D
Eléggé elmebeteg rendszer lesz tudom :)
Igen párhuzamosításnál mindig a buborékok megakadnak több helyen de ezt azért könnyedén meg lehet oldani...
Igazából attól félek ,hogy az ágak "ellenállása" nem lesz kiegyensúlyozott így az egyikben lesz 80liter/óra átáramlás míg a másikban 30liter/óra...

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.