HWSW Informatikai Kerekasztal: A tuning mértéke, létjogosultsága - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tuning mértéke, létjogosultsága Avagy érdemes?...

#61 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 16:55

Zollka:
Rengeteg levegős (és kb 15-20 komolyab blevegős), és jópár (10-12) vizes rendszer került ki a kezem alól, vagy eszközöltem rajta módosítást. Én ezek alapján nyilatkozom, amit tapasztaltam idáig.

PAPÍRON 110°ig okés a FET. Láttam már passzív rendszerben 3/4éves giga lapon szétrepedt FETet (és az egyik ramot is magával vitte), valszínű passzív működés+tuning miatt mghalt MSI/Asus lapokat kondihalállal. Még stockcoolosat is, vagy mi a tököm az Asusnak az a nyákhűtős izéje :).
Alapon léghűtéssel 45°os a FETem. 55°os most vízzel bordával, huzattal. Mikor San Diegom volt, akkor 80-86°körül mozgott. Na most ez borda és huzat nélkül már nem hajtottam volna így sokáig. SDnél egy X2 még többet eszik, ill vannak akik még több fgeszt adnak!

enyém 4 fázisos, a FETeken paszta van és egy kellems méretű borda
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

9700/9800-akon, ill régebbi&tuingolt 6800akon a FET halál nem rikta, ált a kondik jobna bírják. Tuning+nem elégséges hűtés végez ezekkel is, holott elméletileg nagyobb tűréshatára van ezeknek. Papíron...
Kérdezd meg pl Didymant, mikkel találkozott, szerintem sokat tudna mesélni ;)

brd: Right, én is valahogy így gondolom, és a meratuninghangosésnemstbail beállítottságú embereket kicsit szemellenzősnek gondolom. De ahogy látom, a light tuning nem drága tuningcucokkal szerinted is :up: . Szerintem is :)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#62 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 17:55

De ahogy látom, a light tuning nem drága tuningcucokkal szerinted is :up: . Szerintem is :)

Igen, szerintem így van értelme. Drága cuccokkal (+ráfordított idő...) könnyen ott tarthat az ember, mintha már eleve a drágább hardware-t vásárolta volna meg. Arról nem is beszélve: ez utóbbinál garantálják is, hogy tud annyit, míg a tuning valamilyen szinten mégiscsak lutri, még ha csak kis mértékben is. :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#63 Felhasználó inaktív   Tomi84 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:14

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:00

véleményt csak 20-30 rendszer után lehet mondani (szerintem) és akkor is csak olyan esetben ha profi termékekkel volt dolga az embernek...

Egyébként a FET-eknek 110 Celsius fokig semmi gondjuk nincsen

Szerencsére elég sok rendszert kipróbáltam már, lég-, és vízhűtéseset egyaránt, úgy érzem van elég tapasztalatom ahhoz, hogy másokkal is megosszam. Ami viszont ennél fontosabb: ismerem az elemi fizikai szabályokat. Persze, 110fokig bírják a FET-ek. Ez a 110 fok köbö annyit jelent, hogy a kerámia addig nem károsodik. Az, hogy benne a vezetékek ellenállása köbö a 8szorosára nő az megint más kérdés. Egyébként szépen megcsináltad a fet-ek hűtését, ehhez gracca  :respect: , viszont a tekercsek meg a kondik (tényleg mit értesz az alatt hogy 105 fokos kondi??? Ha egy kondenzátor 70 fok fölé melegszik, már komolyan károsodik) továbbra is bazira melegszenek. Amikor egy táp vagy egy alaplap elfüstöl akkor szerinted mi okádja a füstöt? Hát a tekercsek. Annyira felmelegszenek, hogy elfüstöl a szigetelőgyanta. Szóval tényleg grat a FET-ek hűtéséhez, de ettől még nem tartom megfelelően hűtöttnek a géped, persze remélem tévedek. 
DFI LanParty UT P35-T2R - Core 2 Dou 6400 @ 3.5Ghz- 2x1Gb CSX Diablo 1200Mhz - ATI Radeon X1900All-In-Wonder- 2x36Gb Western Digital WD360ADFD@RAID 0- Samsung SP2004X 200Gb - NorthQ Giant Reactor 1000W - Codegány ház

Képek a vízhűtésemről

#64 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 05:32

Hozzászólnék én is, elvégre HC tuningos volnék :) . A tuning kell, a tuning jó dolog, a tuning szórakoztató, érdekes, tele van kihívással, stb stb :) Annak a híve vagyok, hogy ki kell hozni mindent a vasból, mert a gyártók gyakran átvágnak minket! Ezt nem hagyhatom :cool:
Nézzük a procit: Egy 3700+ San Diegot hajtok, ami 1,51V-n atomstabil 2808 MHz-en. Bármit rá mernék bízni :) Akárhogyis nézem, ez + 600 MHz(+27%) a gyárihoz képest. A hűtésért egy manapság már réginek számító freezer64 a felelős, teszi mindezt 5-7V-n.
A ramok sem ússzák meg, hivatalosan 500-on 3-4-4-8-1T-t bír, de ha bírja a 2,5-3-3-6-1T-t is, akkor miért ne menne annyin? :)

VGA-ba most nagyon sikerült belenyúlni :Đ 7900GT vmodolva gyakorlatilag hozza a 7900GTX szintjét, és a gyors ramoknak köszönhetően még többet is. 450/1320-ról 10 perc munkával sikerült elérni a 635/1800-at. Ez 41%/36%-os tuning :eek: És a hűtő itt is egyszerű lég, egy zalman hűtő min. fordulaton járatva, ami így kb a 7900GTX brutális hűtőjének a szintjét hozza, de annál halkabban :)

Van még két 12 centis házhűtő ventim, ezek 1000 rpm körüliek, és szinte hangtalanok. Akad még egy táp is, ez életem legjobb vétele volt szerintem, anno 10e Ft-ért vettem a 400-as Superflower tápomat. Ebben is egy halk 12 centis venti van.

Ha valaki ugyanekkora teljesítményt akar elérni tuning nélkül, akkor kb 100e Ft-al többet kell kicsengetnie. (GT<->GTX közötti árkülönbség és 3700+<->FX-57 árkülönbségre gondolok.)

A hűtésről egy kicsit:
Én is azon az elven vagyok, hogy vízhűtés ide vagy oda, kell venti a gépbe. Egy radit ráadásul általában nem egy ventivel szoktak hűteni, legyen mondjuk két venti, meg egy házventi. Ez már három. Az én gépemben 5 venti van összesen, mindegyik leszabályozva, kivéve a tápot, mert az alapból nagyon halk. Egyedül a vinyókkal nem tudok mit kezdeni, ezért most a 80-as Samsung vinyóm a leghangosabb a gépben. Lehúzott vinyóval pedig 1 méterről már nem hallom a gépet. Szóval léghűtéssel is lehet halk gépet összerakni, a vízhűtés előnye a jobb hűtőteljesítményben van csak szerintem.

Ennyi lett volna így röviden, respect annak, aki végigolvasta :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#65 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:08

A tuning és a modding jó. ;)

#66 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:25

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 17:14

... (bár nem vagyok a széthajtás híve, ritkán kapnak többet 10%-nál feszültségben az alkatrészek). Arányban a legnagyobb az egy AthlonXP volt, (JIUHB :cool:) 1533MHz helyett 2100-on futott (1.55V), de azóta másnál 2400-on is működik....

naja, de majdnem 1,7V kell a 2400MHz-hez. én csak mérlegelek hogy mikor kell nagyobb feszt adni, és megéri-e. ha irreálisan sok kellene neki, nem bántanám.
de az 1,5V@1,7V nekem még vállalható. míg másnak esetleg nem.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#67 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:27

Idézet: acu - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 13:25

...de az 1,5V@1,7V nekem még vállalható. míg másnak esetleg nem.

Én pl. már nem vállaltam be, annyivel nem lett volna gyorsabb, viszont más (erősebb) hűtés kellett volna hozzá.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#68 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:07

Jómagam is tartom magam ahhoz, hogy csak a "jóízlés határáig" húzzam a hardvereket, az, hogy épp mi a jóízlés, azt én döntöm el :D de elég szolidan csinálom, szerintem. Viszont erről a nem extrém tuningról nem mondanék le, mert rettentően élvezem... Régebben használtam vizet is, de sajnos a gép hordozhatóságát rontotta, így végül túladtam rajta :o
Most amúgy még mindig a jól bevált szemétolcsó 2100+ tbredemet nyúzom, most levegővel 1733@2288-at megy 1.75V tájékán (fogalmam sincs mennyi, én 1.8-at drautoztam neki, aztán az alaplap 1.76-ot jelez, meg néha 1.74-et, oszcilloszkóppal nem néztem rá, hogy mekkora és milyen alakú a tápfesz :D), egy szintén rémesen olcsó asrock k7s8xe-ben, két 512-es infineon rammal, akiknek az időzítéseit vettem le 400@3-8-4-4-ről 416@2.5-5-3-2-re, és köszönik, jól vannak :) persze tuningbiosszal, mert anélkül az asrock nagyon gyéren hajtja őket :hemuveg:
9600pro-m is szépen megyeget 400/600 helyett 533/666-on, szeretem :lollypop:
Szóval nem tartom poénosnak a drága cuccokkal csúcsra törést, nyavalya költ ilyenre (túl) sokat, ez a legrosszabb befektetés... de ami van, abból már kihozom, ami benne szorult! Ameddig a jó ízlésem diktálja, ugye.... Legközelebb asszem 40 ezres X2-m lesz 30 ezres gef 7600gt-vel, vagy valami ilyesmi, esetleg ugyanez olcsóbban, vagy ugyanez atiban, vagy mittu domain... és azt is húzni fogom, még szép!

Szerkesztette: alvaro 2006. 05. 04. 13:47 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#69 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:25

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 6:32

...

Ja, ez tök jó míg nem fagy x/y játék, és nincsenek 'rejtélyes'  fagyások... ;)

Na meg a tied nem épp általános eset, a régi GTO-mon(ugyanilyen HIS) max 400@480-at ment, de csak azért, mert mindenkinek ment 550-600 körül :( Szerencsére sikerült kicserélnem  :smoker: A procim se bír sokat 2600-on már fagyott ezerrel(igaz nagy feszt nem adtam neki) - de ezt már mintha írtam volna  :think: Most kb stabil(néha be-bevillan 'valami' 3D-ben,gondolom a vga-ram nem bírja, de nem fagy :D) 11×225-ön, a vga 570/570-en. Én még ennek is tudok örülni :D

#70 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:29

Rejtélyes fagyások mindig lehetnek, most pl. tegnap is volt egy :D De nem a tuning miatt, hanem a hangkártya driver szívat. A véglegessel néha fagy, a betával meg nem :omg: Tegnap este megnyomtam a mute-t a billentyűzeten, erre kékhalál :)
Játékok/programok nem fagynak csak úgy, nem véletlenül szántam sok sok órát tesztelésre. ;)

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 05. 04. 17:33 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#71 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:20

Szintén A2? Nekem abból is Platinum eX, ami egyedüli kártyaként is hol 1héten kétszer, hol 2-3 hónapig 1× se okoz egy driver irq not less or rqual kékhalált :reklamacio: . Akármilyen driverrel, hogy rohadna meg, minden nem használt dolog letiltva már bioszból is. A sima A2vel enm volt gond, csak az eX-el van... De imádom, úgyhogy az átlag havi 1 kékhalált elviselem még, egye kukac.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#72 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:51

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 21:20

Szintén A2? Nekem abból is Platinum eX, ami egyedüli kártyaként is hol 1héten kétszer, hol 2-3 hónapig 1× se okoz egy driver irq not less or rqual kékhalált :reklamacio: . Akármilyen driverrel, hogy rohadna meg, minden nem használt dolog letiltva már bioszból is. A sima A2vel enm volt gond, csak az eX-el van... De imádom, úgyhogy az átlag havi 1 kékhalált elviselem még, egye kukac.

Sima A2 ZS :) A betával nem volt semmi gond, majd kijött a végleges, felraktam, fagyott, majd volt egy win reinstall, kapott megint egy esélyt, egy hónapig jó volt, de most megint fagyott :) Ment vissza a beta driver :omg:  :) 
- Where are we going?
- Let's go find out.

#73 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:17

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 18:25

Ja, ez tök jó míg nem fagy x/y játék, és nincsenek 'rejtélyes'  fagyások... ;)

Na meg a tied nem épp általános eset, a régi GTO-mon(ugyanilyen HIS) max 400@480-at ment, de csak azért, mert mindenkinek ment 550-600 körül :( Szerencsére sikerült kicserélnem  :smoker: A procim se bír sokat 2600-on már fagyott ezerrel(igaz nagy feszt nem adtam neki) - de ezt már mintha írtam volna  :think: Most kb stabil(néha be-bevillan 'valami' 3D-ben,gondolom a vga-ram nem bírja, de nem fagy :D) 11×225-ön, a vga 570/570-en. Én még ennek is tudok örülni :D

1.5v-on próbáltad a procit?

Szerkesztette: joshua7 2006. 05. 05. 10:17 -kor

Semper Fi

#74 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:41

Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:17

1.5v-on próbáltad a procit?

Az ő procija (gondolom) ugyanolyan mint az enyém, 2600-ot 1.55 (vagy 1.575?) feszen bír. Pitének is ilyen procija volt a 3500+-os.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#75 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:35

hát a tuning hasznos, épp ma este esedékes egy proci vásárlása, de nem fogom tuningolni...(anniyra)..3@4.9ghz.
Az ember húzza meg a vonalat a biztonságos túlhajtást figyelembevéve!

#76 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:39

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:41

Az ő procija (gondolom) ugyanolyan mint az enyém, 2600-ot 1.55 (vagy 1.575?) feszen bír. Pitének is ilyen procija volt a 3500+-os.

E6? Nem túl jó eredmény... :think:

Szerkesztette: joshua7 2006. 05. 05. 11:39 -kor

Semper Fi

#77 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:20

Idézet: Tomi84 - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 21:14

Szerencsére elég sok rendszert kipróbáltam már, lég-, és vízhűtéseset egyaránt, úgy érzem van elég tapasztalatom ahhoz, hogy másokkal is megosszam. Ami viszont ennél fontosabb: ismerem az elemi fizikai szabályokat. Persze, 110fokig bírják a FET-ek. Ez a 110 fok köbö annyit jelent, hogy a kerámia addig nem károsodik. Az, hogy benne a vezetékek ellenállása köbö a 8szorosára nő az megint más kérdés. Egyébként szépen megcsináltad a fet-ek hűtését, ehhez gracca  :respect: , viszont a tekercsek meg a kondik (tényleg mit értesz az alatt hogy 105 fokos kondi??? Ha egy kondenzátor 70 fok fölé melegszik, már komolyan károsodik) továbbra is bazira melegszenek. Amikor egy táp vagy egy alaplap elfüstöl akkor szerinted mi okádja a füstöt? Hát a tekercsek. Annyira felmelegszenek, hogy elfüstöl a szigetelőgyanta. Szóval tényleg grat a FET-ek hűtéséhez, de ettől még nem tartom megfelelően hűtöttnek a géped, persze remélem tévedek. 

Már ne is haragudj ,szerinted amikor egy FET-nek a 110 fokos tűréshatárt megadják akkor nem számolnak azzal ,hogy nagyobb az ellenállása ott a vezetékeknek??? Gondolhatod ,hogy emellett adják meg a 110 fokot...Egyébként nézzél már meg egy FSP Zen-t...HA az bírja röhögve a terhelés alatt tekercseken és kondikon lévő hőt akkor ehhez képest az én lapomon lévő cuccoknak über jó dolguk van! Arról nem is beszélve ,hogy a Zen-ben a FET-eken is csak passzív hűtés van tehát azok is felfűtik a környezetet!!!!

A kondiknál én úgy tudom ,hogy a 105 fokosaknál az élettartamot ehhez a hőfokhoz adják meg és a jobbaknál még így is 8000-10000 óra ez...Persze jobb fajta kondikról lévén itt szó...Ezek szerintem a 80 fokot röhögve bírják annyi ideig ,hogy ezalatt mi már 3 konfigot kicserélünk...
Nálam a kondik a legnagyobb tuning mellett is 60 fok környékén vannak,ez azért még nem vészes még ha nem is a legminőségibbekről van szó...Azt hiszem amikor a léghűtés okádja rá az 50 fokos levegőt az sem sokkal jobb mert nálam a házban 30 foknál több sosem szokott lenni...Mellesleg próbáld ki ha elkezded hűteni a FET-eket akkor a környező tekercsek és kondik is mennyivel hűvösebbek lesznek(főképp ilyen nagy blokkal mint nálam is van)...Aztán a lap nyákja is elég sok hőt el tud vezetni...Mellesleg nem hiszem ,hogy 30 fokos környezetben füstölnének el a tekercsek...Nézd nekem így megy a gépem 1 éve és egy púposodni akaró kondi sincsen,míg léggel alap órajelen sok lap megadja magát...Nem tudom mért gondolod ,hogy léghűtésnél ezek az alkatrészek bármivel hűvösebbek lennének...Majd leméretem neked valakivel , de én még egy Epox lapomon léggel sokkal magasabb hőmérsékleteket mértem a kondikon és tekercseken is mint most vízzel az Asus lapomon...Amúgy meg ha megnézed mekkora blokk van a FET-eken és gyakorlatilag befogja az egész fesz.stab környezetet , szal ha úgy tetszik az a 28-30 fokos víz ami keresztülfolyik rajta a környezettől is von el rendesen hőt ha ott 50-55 fok lenne...

Nem vitatkozni akarok veled de ha megnézzük a reális hőfokokat nálam akkor látszik ,hogy nem sok értelme van ezen szőrözni mert léggel is ennyire lesz meleg minden cuccos...

Amúgy pedig nem a fesz.stabok környéke melegszik nálam a legjobban hanem a RAM...Egy DDR1-es memóból 2*1Gb van most a gépemben és lazán 75 fok környékére felmelegszik a memo...Az a 2 modul kb. 35 wattot fűt el...Ezért kaptak is egy szép RAM blokkot mindketten :) Ezzel tökéletesen passzívba megy minden úgy ,hogy semmi sem melegszik igazán :)

#78 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:31

Reális hőfok ide vagy oda, mondom kérdezz meg olyat is, aki ilyeneket javít. És meglátod a gyakorlatot is. :peace: :respect:
Mondjuk az autó is bírja még piros zónában hajtott motorral is, mégse állandóan 6500as fordulaton kölekedsz, nem? Mert tartósan nem szereti. Itt ue. A tapasztalat alatpján legalábbis, és általában szó sincs a jó minűségű alkatrsézekről, ez ZEN azért kerül 2-2,5× annyiba mint egy ugyanilyen erős sima táp.

#79 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:47

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 13:31

Reális hőfok ide vagy oda, mondom kérdezz meg olyat is, aki ilyeneket javít. És meglátod a gyakorlatot is. :peace: :respect:
Mondjuk az autó is bírja még piros zónában hajtott motorral is, mégse állandóan 6500as fordulaton kölekedsz, nem? Mert tartósan nem szereti. Itt ue. A tapasztalat alatpján legalábbis, és általában szó sincs a jó minűségű alkatrsézekről, ez ZEN azért kerül 2-2,5× annyiba mint egy ugyanilyen erős sima táp.

Szerinted aki ilyeneket javít annak a kezében hány olyan lap fordul meg amin ilyen profi cucc van mint az én gépemben??? Vízhűtés és vízhűtés között is óriási különbségek vannak és FET hűtés sincsen a vizes gépek 99%-án, nemhogy annyi egységen blokk mint nálam...Ezáltal nem mérvadó mások rendszere az enyémhez képest mert nálam a házhőmérséklet is sokkal alacsonyabb mint a legtöbb passzív rendszernél és a FET hűtés is a helyén van...Az meg már ne is haragudj ha a kondi felületén mérsz egy hőfokot és léggel több akkor miért is jobb a léghűtés??? Ezt azért magyarázd meg lécci...

Ha átgondoltan megépít az ember egy ilyen cuccot ahol a házban kb. 20 watt hő marad a többi mind kimegy a házon kívűlre és a FET hűtve van egy 300 grammos blokkal és 30 foknál sosem magasabb hőmérsékletű vízzel akkor értsétek már meg ,hogy a léghűtéssel is csak akkor érsz el jobbat ha egy 12 centis ventit ráfordítasz ezekere a cuccokra 2500RPM-en és mellépakolsz 3 házventit...

#80 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:51

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 13:31

A gyakorlatról annyit ,hogy 1 éve megy így a gépem...A gyakorlatban azonos képességű rendszereket hasonlítunk össze különböző szitukban...Mutass az enyémhez hasonló rendszert ami megpusztult túlmelegedés miatt (legalább ennyi egysége legyen hűtve vízzel és a FET-ek is és a házon legyen valamiféle normális szellőző nyílás)...Na ez lenne a korrekt összehasonlítás...

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.