HWSW Informatikai Kerekasztal: A tuning mértéke, létjogosultsága - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tuning mértéke, létjogosultsága Avagy érdemes?...

#21 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 10:37

Hmm, egyre inkabb azt erzem, hogy nem sok ertelme van az egesznek. Az egyetlen jatek amivel jatszom es tenyleg izzasztja a gepet az Oblivion, de hiaba toltam fel 2.8-rol 3.5-re a D820-at, a 2x700Mhz sokat nem szamitott, pedig erre a jatekra meg azt se lehet, mondani, hogy nem szereti a dualcore-t. Ugyhogy maradt egy szolid 10% tuning, amelyet meg feszcsokkentes utan is stabilan tart (1.35->1.25).
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#22 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 11:01

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 11:37

Hmm, egyre inkabb azt erzem, hogy nem sok ertelme van az egesznek. Az egyetlen jatek amivel jatszom es tenyleg izzasztja a gepet az Oblivion, de hiaba toltam fel 2.8-rol 3.5-re a D820-at, a 2x700Mhz sokat nem szamitott, pedig erre a jatekra meg azt se lehet, mondani, hogy nem szereti a dualcore-t. Ugyhogy maradt egy szolid 10% tuning, amelyet meg feszcsokkentes utan is stabilan tart (1.35->1.25).

CS:S-ben nagyon észreveszed a tuningot a64-el 2200-ról 2400-re és 2400-ről 2600-ra is. Sokkal stabilabb fps-ed van ahogy haladsz felfelé, és teljesen más a lövés technikája.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#23 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:37

Ez a tuningdolog nagyon alaplapfüggő a jó fesz stabilizálás nekem sokat segitett.Előtte ez a proci 2400mhz-ment max.Viszont mindkettő alaplapban a vcore default annyi volt: :think:
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#24 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:38

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 0:26

5×8cm@5V, 1×4+1×6cm @5V, 2×12+táp 1×12 @5V... és ennyi szélkeverő mellett halk seekelést hallok (letöltés), és morgást(pumpa).

Ha jól számolom, ez 10 db venti. Szerinted ez egy csendes gép? :nevet2: Mások a fogalmaink a csendről úgy látom. :omg:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#25 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:42

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 11:26

1.55-ön vagy .575-ön megy az enyém. De nem éri el léggel az 50 fokot se.

Ennyi fesz nekem nem ér meg +100mhz-et...hiába van vízhűtésem, a sok fesz káros hatásait már sokszor kibeszéltük ;)

#26 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:06

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 12:01

CS:S-ben nagyon észreveszed a tuningot a64-el 2200-ról 2400-re és 2400-ről 2600-ra is. Sokkal stabilabb fps-ed van ahogy haladsz felfelé, és teljesen más a lövés technikája.

No igen, csak megint ott tartunk, mint altalaban mindenben, hogy alkalmazasfuggo a dolog. :) Igazabol egy olyan dolog lenne a legjobb, mint a (asszem) DFI lapokon a tobbfele profil elmentesenek a lehetosege, ez kombinalva OS aloli barmikori allitgatassal.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#27 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:03

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 14:06

No igen, csak megint ott tartunk, mint altalaban mindenben, hogy alkalmazasfuggo a dolog. :) Igazabol egy olyan dolog lenne a legjobb, mint a (asszem) DFI lapokon a tobbfele profil elmentesenek a lehetosege, ez kombinalva OS aloli barmikori allitgatassal.

Túlbonyolítás>hibalehetőség ;) C'n'Q is nehezen indult be, pedig 3 dolog kell hozzá...mégis sokat olvasni "így nem megy, úgy nem megy"...

Ez a tuning érdekes dolog...jó is meg nem is, de úgy veszem egyre több játék érzékeny mostanában a minimális tuningra is(kb 15%). Ezt a csóróknak és a fanatikusoknak találták ki :D Ha lenne zsetonom, a tököm szórakozna vele...Nézegetem az aláírásokban "7800GTX @ így megy úgy..." ezt már túlzásnak tartom. Jól tuningolható rendszer(tehát jó minőségű, felsőkategórás alaplapok, válogatott procik, memóriák) meg eszméletlen drága...szal marad a középkategóriás cucc, 'középkategóriás' tuningal :D

#28 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 21:06

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 13:38

Ha jól számolom, ez 10 db venti. Szerinted ez egy csendes gép? :nevet2: Mások a fogalmaink a csendről úgy látom. :omg:

Nem hiszel nekem, mi? :)
Építettem pár halk vasat, enyémet is igyexem arra... mindjárt pár felvétellel alátámasztom.
Ha néma gépet akarsz, akkor a léghűtés halkabb. Legalábbis néma pumpával még nem találkoztam, de pl Sonataban Silentbladek@ fan only (~6-7V), passzív vga, Freezer64 speedfannal@30%on... na... az halk. Vagy Hasonlót raktam össze Antec3000B-ben is... mindkét gépben raid tömb is van, mindegyikben a vinyók messze a leghangosabbak. Nekem állandó vinyó seekelgetés, meg halk pumpa morgás.

Billentyűzetem noti billes, így nem hangos, figyeld a gépzajhoz képest hogy hallod...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#29 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 21:33

Plusz nekem nincsenek gumibakok, mint a 2 másik antecben a vinyóknak :(. 3 vinyó itt is, raidben 2 műxik, 3. pihin... Samsung mind.
http://mcpite.uw.hu/zaj.rar
2 videó, 2 hangfile. Egyik hangfile tiszta zaj, elemzd hány ventit hallasz. Vinyó & pumpa. 2. random gépelés mellette... . Egyik videón msn-be válaszoltam, hogy halld a rendes gépelést mellette milyen hangos. Másikon nulláról emeltem a hangerőt és vissza zenében...

De szeretem elátszani, mikor vki olyan jön, aki még nem látta a gépem, - monitor midig kikapcsolva ha nem használom, és világítást csak este kapcsolok - hogy mindjárt lehalkítom a hifit. Veszem a távirányítót, és a gép fele célzok... és halkul... kérdik miért a gépfele? Mert mondom a gépről szól a zene... Erre: Be van kapcsolva?
Néha kisvas is megy közben, múltkor is jött egyik kedves bnőm, elnyomtam ezt neki is, mondom még melletted az ajtó másik oldalán is megy egy gép :D . Nézi... tényleg, világít a led :D .

Jah, és ami legjobban irritál, az a HomeTheatre centeréből hallható rendszerzaj (1/5ön kb), pedig 70%ra letekertem a ládán a center hangerejét :( ...

Szerkesztette: MC Pite 2006. 04. 26. 21:49 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#30 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 22:08

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 0:26

3, a vízhűtésekről még tanulnod kell :)

Higgyétek már el emberek, hogy nem az a 16dBes ventizaj fog zavarni, hanem a vinyók és a pumpa!!!
Annyi helyen olvasom ezt a ... khm... vízhűtésben nem jártasok véleményét, de helk ventit nem nehéz beszerezni (SIlentblade @5/7V, stb...), addig néma vinyót és pumpát... :( .

Nyugi, ventit nem hallasz pl nálam... max az Antec ventijeim finom ccsapágy morgását... de szélzajt nem! 5×8cm@5V, 1×4+1×6cm @5V, 2×12+táp 1×12 @5V... és ennyi szélkeverő mellett halk seekelést hallok (letöltés), és morgást(pumpa).

Egyik gépemben 1db igen, egyetlen egy. 8cm-es ventilátor van 5v-on. A tápban. Azon kívül semmi. Mégis idegesít a zaj. Pedig a táp hátuljából ki van szedve a rács hogy azon se csapjon zajt a levegő. A seekelésről meg annyit, hogy a vinyók gumipárnán fekszenek a gépben és az egész gép szivacsra van helyezve, hogy ne adja át a rezgéseket az asztalnak. 

Ezek után talán ne próbálkozz kioktatni, hogy mi csendes.

Mindegy, hogy mi csap zajt a venitlátorok vagy a pumpa, a lényeg az, hogy vízhűtéssel nem lehet csendesíteni a gépet.

Szerkesztette: Mumia 2006. 04. 26. 22:15 -kor

#31 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 05:48

Röviden, utoljára részemről:
A vh-nek brutális ereje van (a 'quad' eadimnak legalábbis, de ált a kisebbeknek is), amivel nagyon jól ellehet rengeteg hőt vezetni, és halkan. Ergó tuningolhatok, és egészem csendben. De tökéletesen halk gépet szerintem nem lehet vízzel csinálni, mert nem hallottam még olyan halk pumpát, mint amilyen halk ventikkel találkoztam, tehát aki minimum zajra megy, jó léghűtés jó jázban.

Amit én a nagyvasból hallok, azokok a (JVC motoros :rolleyes:) Vinyók, meg a mély pumpamorgás (nem zavaró általában), ill a center rendszerhangja - meg a seekelés, emi eleinte zavart, de megszoktam hogy a szolid állandó kotorászását, persze jobban örülnék gumibakoknak. Mikor lehúzom a ventiket, akkor sem csendesebb a gép szinte semmivel sem - volt mikor alapórajelen passzívoztam, csak 1 tápventivel, vinyók oldala bepasztázva hogy levigyék a hőt.

Ilyen mérvű tuninghoz, amit ált elkövetek ilyen halk hűtés csak víz lehet - végigpróbáltam már rengeteg levegőt is, meg másoknál mai napig próbálgatok. Tudom, hogy nem sok a különbség - se  zajban se teljesítményben. De mivel a ventiket nem hallom ki, a pumpakivételével a többi amúgy is zajongana, én ezt választottam. :respect:

Mumia: Vízhez Silentbladeket ajánlok, és hasonlót hasnálok @5--6-7V-on, lehetőleg nem sűrű ventivel, tehát _szerintem_ nem a venti zavaró vh-ben, nem emiatt nem lehet tuti csendeset összedobni.

#32 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 08:13

Vinyó seekelés -> AAM-et maximumra kell venni. Maxtor Diamondmax9+ -nál így csak a minimális alapjárati zajt lehet hallani. Így 3 darab is halkabb mint a "csoda" NIDEC motoros Samsungból egy darab.

#33 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 11:21

Tudom hogykicsit nem ide való de mert sehol nem kapok pontos választ csak olyan linkeket ahol pont nem ebben az adott felállásban tesztelik a proccikat itt is feltenném a kérdésemet:Perpillanat nekem van egy newcastle 3000+ a64-em 2600mhz-en tudom hajtani,viszont lenne egy 2800+ sempron és mivel az 0.09mikronos ezért ugynézki 3000 környékén is lehet hajtani.Namost a két proci között a 256/512 cache a különbség de a sempromnak modernebb a gyártástechnológiája.Ezt kéne kifilóznom mert lehet a sempronnal jobban járnék az sse3-ról nem is beszélve... s 754-foglalatú procikrol van szó természetesen.

Szerkesztette: djculture 2006. 04. 27. 11:26 -kor

Hádédész..

#34 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:07

bocs a sempron 3400+....
Hádédész..

#35 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:28

Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 12:21

Tudom hogykicsit nem ide való de mert sehol nem kapok pontos választ csak olyan linkeket ahol pont nem ebben az adott felállásban tesztelik a proccikat itt is feltenném a kérdésemet:Perpillanat nekem van egy newcastle 3000+ a64-em 2600mhz-en tudom hajtani,viszont lenne egy 2800+ sempron és mivel az 0.09mikronos ezért ugynézki 3000 környékén is lehet hajtani.Namost a két proci között a 256/512 cache a különbség de a sempromnak modernebb a gyártástechnológiája.Ezt kéne kifilóznom mert lehet a sempronnal jobban járnék az sse3-ról nem is beszélve... s 754-foglalatú procikrol van szó természetesen.

3000 Mhz? Nehogymá'!  :omg: Amit nyersz(sse3), azt elveszted(L2). Van értelme? A 3Ghz meg kamu. A 2600-as newcastle is ritka darab... ;)

#36 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 17:26

Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 12:21

0, az A64 tuning topicba való kérdés volt....
1, nem fog menni 3000et
2, szinte semmi különbség nincs 256/512 L2 között... 2200Mhzen a 2800+os Sempronom beéri vagy megveri a 2200MHzes Opteront, amibe 1mega van (ramok szinkronba 275ön).
3, tuti newcastle? Szép eredmény
4, ne mindbe van SSE3, www.amdcompare.com - on lesd meg

#37 Felhasználó inaktív   Loki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 13:26

Azért van egy kis esély arra a 3000 Mhz-re, van akinek már sikerült link   ;)

De, hogy ez nem volt stabil az szinte biztos. (egy világ rekordnak jó volt, aztán meg lehet, hogy kuka lett a sempiből :D )

:offtopic:  (bár a csendhez ez is hozzátartozik)

Ha jól látom MC Pite, akkor neked Genius HT-d van. Nálad nem szokott búgni a mélynyomó (valószínűleg a trafo) ?
Az enyémet standbyban is hallani egy kicsit, de ha megy a gép, akkor egyáltalán nem észrevehető. A probléma az, hogy szeretném halkítani a gépet, de emiatt meg a Genius búgása válna zavaróvá (utána a vinyó jönne és így tovább, de egyelőre az nem számít. Megállíthatalan a folyamat  :D )

Lenne-e valami megoldásod ennek megszüntetésére? (már ha nálad előfordult)

:offtopic:  vége

Szerkesztette: Loki 2006. 04. 28. 13:27 -kor

#38 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 14:48

Idézet: Loki - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 14:26

...

Ezt priviben illene, de mivel sokaknak van, ide válaszolok:
Nem, nincs ilyen baj, ha újkeletű probléma, Didyman kollegát keresd fel. Ha új korától, akkor passz, de akkor is felkeresheted. Nekem a center rendszerhangja megy az idegeimre, 70%ra letekerem, és a többit hozáigazítom sw-ből, így jobb.

#39 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 15:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 18:26

0, az A64 tuning topicba való kérdés volt....
1, nem fog menni 3000et
2, szinte semmi különbség nincs 256/512 L2 között... 2200Mhzen a 2800+os Sempronom beéri vagy megveri a 2200MHzes Opteront, amibe 1mega van (ramok szinkronba 275ön).
3, tuti newcastle? Szép eredmény
4, ne mindbe van SSE3, www.amdcompare.com - on lesd meg

Tuti newcastle előző oldalon már beraktam a cpu-z képet róla.Egyébbként ugynézki a proci még ennél is tuningos csak a táp már nembirja rendszerprogik szerint 150w a fogyasztása húzva.Majd átrakom a nagygépem alatt lévő fsp tápot és majd megnézem avval... :)
Hádédész..

#40 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 17:06

Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 14:26

Tuti newcastle előző oldalon már beraktam a cpu-z képet róla.Egyébbként ugynézki a proci még ennél is tuningos csak a táp már nembirja rendszerprogik szerint 150w a fogyasztása húzva.Majd átrakom a nagygépem alatt lévő fsp tápot és majd megnézem avval... :)

hol lehet azt megnézni mennyi a fogyasztása?
milyen progival?
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.