HWSW Informatikai Kerekasztal: A tuning mértéke, létjogosultsága - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tuning mértéke, létjogosultsága Avagy érdemes?...

#41 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 28. 18:40

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 18:06

hol lehet azt megnézni mennyi a fogyasztása?
milyen progival?

Ajánlom a sisoftware sandra progit,abban is a cpu-menün belül van a core power.Meglehetősen pontos nem egy fejlesztőmérnök haverom ezt használja és van aki az amd-nél dolgozik...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#42 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 07:48

Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 17:40

Ajánlom a sisoftware sandra progit,abban is a cpu-menün belül van a core power.Meglehetősen pontos nem egy fejlesztőmérnök haverom ezt használja és van aki az amd-nél dolgozik...

őőő, hát, én nem találtam... pedig letöltöttem a legújjab 2005öst, de itt csak Modulok vannak, azzal meg csak tesztelni lehet...
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#43 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 10:18

Akkor katt 2-öt az Information Modules alatt található CPU & Informations ikonra!
Lentebb lesz!
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#44 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 13:19

Régen ráparáztam nagyon a tunigra, a 300A celeron 504MHz-cen ment. :)
Mára ez az ifjonti hév lecsedesedett. :) Megy a proci bőven 4 giga felett, mégis alapórajelen használom mert elég így is. Párszor nagy rendereknél felhúztam, de azon kívül mindig alapon megy.

#45 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 14:56

Idézet: Csücsök - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 9:18

Akkor katt 2-öt az Information Modules alatt található CPU & Informations ikonra!
Lentebb lesz!

nekem nem ír semmit se  :think:

Szerkesztette: Danika123 2006. 04. 29. 14:56 -kor

<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#46 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 15:31

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 5:48

Röviden, utoljára részemről:
A vh-nek brutális ereje van (a 'quad' eadimnak legalábbis, de ált a kisebbeknek is), amivel nagyon jól ellehet rengeteg hőt vezetni, és halkan. Ergó tuningolhatok, és egészem csendben. De tökéletesen halk gépet szerintem nem lehet vízzel csinálni, mert nem hallottam még olyan halk pumpát, mint amilyen halk ventikkel találkoztam, tehát aki minimum zajra megy, jó léghűtés jó jázban.

Amit én a nagyvasból hallok, azokok a (JVC motoros :rolleyes:) Vinyók, meg a mély pumpamorgás (nem zavaró általában), ill a center rendszerhangja - meg a seekelés, emi eleinte zavart, de megszoktam hogy a szolid állandó kotorászását, persze jobban örülnék gumibakoknak. Mikor lehúzom a ventiket, akkor sem csendesebb a gép szinte semmivel sem - volt mikor alapórajelen passzívoztam, csak 1 tápventivel, vinyók oldala bepasztázva hogy levigyék a hőt.

Ilyen mérvű tuninghoz, amit ált elkövetek ilyen halk hűtés csak víz lehet - végigpróbáltam már rengeteg levegőt is, meg másoknál mai napig próbálgatok. Tudom, hogy nem sok a különbség - se  zajban se teljesítményben. De mivel a ventiket nem hallom ki, a pumpakivételével a többi amúgy is zajongana, én ezt választottam. :respect:

Mumia: Vízhez Silentbladeket ajánlok, és hasonlót hasnálok @5--6-7V-on, lehetőleg nem sűrű ventivel, tehát _szerintem_ nem a venti zavaró vh-ben, nem emiatt nem lehet tuti csendeset összedobni.

Ezért kár topikot nyitni ,hogy ennyi hülyeséget leírjunk mint ebben a topikban egyesek...

Pár kérdés:

McPite: hány pumpát próbáltál te életedben,hogy ilyet ki mersz jelenteni ,hogy hangtalan pumpa nem létezik???????
Nameg ha számodra létezik olyan venti aminek nem hallod a hangját akkor annak 3 oka lehet:
-a rendszered többi része lenyomja a szélzajt
-rossz a füled
-a venti nem megy...

Mumia: Hány vízhűtésed volt életedben ,hogy ilyen frenetikusan értelmetlen mondatot ki tudsz jelenteni nagy meggyőződéssel ,hogy a vízhűtés nem jó csendesítésre?????????????????????????

Nézzétek meg az aláírásomban lévő konfigot...Tudjátok mi volt a leghangosabb benne??? A passzív  táp ciripelése...El is adtam és azóta keresem azt a tápot ami tényleg hangtalan...

Gyakorlatilag kijelenthető ,hogy szépen hangszigetelve el lehet úgy helyezni egy gépben egy pumpát ,hogy még akkor sem hallod ha fél méterre vagy a géptől...Mondom ezt úgy ,hogy próbáltam már vagy 10 féle minőségi pumpát...

Számomra most az az egyetlen gond ,hogy én böszme erős pumpát akarok hangtalanúl...De úgy tűnik ez is össze fog jönni...A Te gépedhez MCPite hangtalan pumpát találni nem is nagy show...A mai jobb pumpák hangot nem adnak ki max. egy kis rezgésük van amit könnyedén meg lehet oldani ha szivacsra állítod őket...Innéttől kezdve bármi más hangosabb lesz a gépben mint a pumpa...A vinyókat meg vízzel szintén lehet hűteni úgy ,hogy full némák legyenek, ezt a konfigomnál szintén láthatjátok...

Jó lenne ha az urak úgy vitatkoznának ha valamiről kijelentik ,hogy erre jó meg arra jó ha legalább átfogó tapasztalatuk lenne több trmékkel kapcsolatban,nem pedig volt egy vízhűtésem és az hangos volt és akkor minden vízhűtés hangos....

#47 Felhasználó inaktív   GORO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 16:27

Egyszerűen nem birom ki, hogy ne írjak ide...  :D

Nem kell hajba kapni ezen... mindig lesz olyan aki a halkabbnál egy kicsit halkabbat akar és az meg már egy idő után megint hangos! Mindennek lesz  - mindig - egy pici hangja - és EZ az, ami egyeseket többé-kevésbé zavar. Én egyáltalán nem vagyok ilyen "zaj" mániákus - pl. én egy kicsit azon az oldalon állok, hogy azért a végletekig nem kell egy ventit leszabályozni - még a csendeset is pl. 5V-ra  - "mert akkor még halkabb" - akkor meg már nem keringeti a levegőt - csak egy lehelet, ami kijön a ventiből. :D Szóval nálam sokkal jobban előtérbe kerül "a halk, de még jó teljesítményű" venti.  :up:
MEET TOMORROW HEAD ON....AMD

#48 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 16:41

Idézet: GORO - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 16:27

Nem kell hajba kapni ezen... mindig lesz olyan aki a halkabbnál egy kicsit halkabbat akar és az meg már egy idő után megint hangos! Mindennek lesz  - mindig - egy pici hangja - és EZ az, ami egyeseket többé-kevésbé zavar. Én egyáltalán nem vagyok ilyen "zaj" mániákus - pl. én egy kicsit azon az oldalon állok, hogy azért a végletekig nem kell egy ventit leszabályozni - még a csendeset is pl. 5V-ra  - "mert akkor még halkabb" - akkor meg már nem keringeti a levegőt - csak egy lehelet, ami kijön a ventiből. :D Szóval nálam sokkal jobban előtérbe kerül "a halk, de még jó teljesítményű" venti.  :up:

Én meg úgy vagyok vele minek venti (porkeverő) ha mindezt meg lehet oldani venti nélkül is????
Egyébként én annyira örülök ,hogy van aki nem hallja a ventik hangját ,de engem még 5 volton is zavarnak...

Egyébként megint kérdéses az ,hogy milyen gépről beszélünk mert ezek az 5 voltra tekert ventik egyik sem fog lehűteni egy SLI-s gépet , de még csak egy sima P4 dual core procit sem...Arról nem is beszélve ,hogy léghűtésnél kell házventi is...HA meg komoly konfigod van akkor 3-4 házventi alatt nem úszod meg...Na ilyenkor meg már halk gépről is felesleges beszélni...

Egyébként még halk tápot sem hallottam ,főleg nem olyat amiben venti van mert terhelés hatására mindegyiknek megjön a hangja keményen...Nade most majd jönnek a vizes tápok hozzám és kritikus szemmel kivesézem azokkal mire megy az ember :)

#49 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 16:43

Idézet: GORO - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 16:27

Amúgy annál halkabb nekem sem kell amit már nem hallok csak a műszer mutatja ki :) Szóval nem igaz ,hogy a halkabbnál mindig lesz halkabb...A fülemmel amit fél méterre a géptől nem hallok az kell nekem...

#50 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 16:46

Idézet: GORO - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 17:27

Szóval nálam sokkal jobban előtérbe kerül "a halk, de még jó teljesítményű" venti.  :up:

azt hiszem mindenkinek más elképzelése van a "halk", és a "hangos" fogalmakról.

hallottam a gépedet. ( Boeing elbújhat mellette.  :Đ )

a tuning jó.  :up:
van akinek hozzátartozik a mindennapjaihoz, van aki meg nem is gondol rá.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#51 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 17:21

Én azt gondolom hogy a szél mindig hangosabb lesz a viznél.
És ha tuningol az embör, akkor mindenképpen a viz a nyerő...

Sok rendszerem volt sokáig szeles, és össze se lehet hasonlitani a vizzel a hangszintet tekintve...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#52 Felhasználó inaktív   GORO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:25

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 17:41

1. "Egyébként megint kérdéses az ,hogy milyen gépről beszélünk mert ezek az 5 voltra tekert ventik egyik sem fog lehűteni egy SLI-s gépet , de még csak egy sima P4 dual core procit sem...Arról nem is beszélve ,hogy léghűtésnél kell házventi is...HA meg komoly konfigod van akkor 3-4 házventi alatt nem úszod meg...Na ilyenkor meg már halk gépről is felesleges beszélni..."

2. "Amúgy annál halkabb nekem sem kell amit már nem hallok csak a műszer mutatja ki  Szóval nem igaz ,hogy a halkabbnál mindig lesz halkabb...A fülemmel amit fél méterre a géptől nem hallok az kell nekem..."

3. "azt hiszem mindenkinek más elképzelése van a "halk", és a "hangos" fogalmakról. hallottam a gépedet. ( Boeing elbújhat mellette."

1.  :up:
2. ...Vannak olyan "megszállottak" is, akik félméternél közelebb odahajolnak és még úgy is hangos nekik.:D, és akkor automatikusan életbe lép az '1'-es törvény ("mindennek lesz  - mindig - egy pici hangja")  :D  :up:

3. ...pedig ez teljesen normális - sőt "halk" - nekem legalábbis.  :)
MEET TOMORROW HEAD ON....AMD

#53 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:31

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 16:31

Ezért kár topikot nyitni ,hogy ennyi hülyeséget leírjunk mint ebben a topikban egyesek...

Pár kérdés:

McPite: hány pumpát próbáltál te életedben,hogy ilyet ki mersz jelenteni ,hogy hangtalan pumpa nem létezik???????
Nameg ha számodra létezik olyan venti aminek nem hallod a hangját akkor annak 3 oka lehet:
-a rendszered többi része lenyomja a szélzajt
-rossz a füled
-a venti nem megy...

Mumia: Hány vízhűtésed volt életedben ,hogy ilyen frenetikusan értelmetlen mondatot ki tudsz jelenteni nagy meggyőződéssel ,hogy a vízhűtés nem jó csendesítésre?????????????????????????

Nézzétek meg az aláírásomban lévő konfigot...Tudjátok mi volt a leghangosabb benne??? A passzív  táp ciripelése...El is adtam és azóta keresem azt a tápot ami tényleg hangtalan...

Gyakorlatilag kijelenthető ,hogy szépen hangszigetelve el lehet úgy helyezni egy gépben egy pumpát ,hogy még akkor sem hallod ha fél méterre vagy a géptől...Mondom ezt úgy ,hogy próbáltam már vagy 10 féle minőségi pumpát...

Számomra most az az egyetlen gond ,hogy én böszme erős pumpát akarok hangtalanúl...De úgy tűnik ez is össze fog jönni...A Te gépedhez MCPite hangtalan pumpát találni nem is nagy show...A mai jobb pumpák hangot nem adnak ki max. egy kis rezgésük van amit könnyedén meg lehet oldani ha szivacsra állítod őket...Innéttől kezdve bármi más hangosabb lesz a gépben mint a pumpa...A vinyókat meg vízzel szintén lehet hűteni úgy ,hogy full némák legyenek, ezt a konfigomnál szintén láthatjátok...

Jó lenne ha az urak úgy vitatkoznának ha valamiről kijelentik ,hogy erre jó meg arra jó ha legalább átfogó tapasztalatuk lenne több trmékkel kapcsolatban,nem pedig volt egy vízhűtésem és az hangos volt és akkor minden vízhűtés hangos....

Nekem 3 pumpa kipróbálása adatott meg saját rendszerben. Ismerősöknél még 3 típust hallottam.
_Állítólag_ 20-25K környékén vannak gész halk pumpák, amit mégnem hallottam, tehát addig véleményt nem mondok - ami átlag embernek halk, az ált nekem még nem az, hülye 1046ra is azt mondták gumibakokkal egész jó lesz, engem mégis zavar.

Mint említettem JVC motoros vinyóm van, gumibakok nélkül. Így ezek és a pumpa halk morgása hangosabbak a ventiknél. Ha lehúzom (táp kivételével) az összes ventit, a zajszint 3/4- 2/3ra csökken.

A 2 hátsó messze van, és súlyozva - idáig csak Papst ventin láttam, erről is majdnem levakartam szürke kis maszatot, mikor gyanús lett, hgoy nem biztos hogy véletlen van - és asztalra lerakva a gyanu beigazolódott :).
Oldalsó zalman letekreve minimumra coolink panelen, ami kb 4Vnak felel meg. NB ventije alapból 23dB, minimumon van, és benn a házban. Ramokon lévő majdnem minimumom van (~6V), maradt 4db 8cmes nagyon jól preforált házban 5V-on, amikről tudjuk, hogy nem túl hangos dolog... Ha ez szerinted hangos... akkor töltsd le a rar fájlt, és ott nem hiszem hogy ki tudod nagyon venni a venti zajt, a vinyókat annál inkább, a pumpa morgása meg élőben jobban kijön.

Nyugi, előző VGA-m többek közt azért adtam el, mert hallottam rajta kondik/tekercsek zenéjét már.

40cmre vagyok a géptől, mellettem van az asztalon. A pumpa zaját _sokkal_ kevésbé hallom, ha 1,5m re a fejemtől leteszem a földre, gyk nem hallom ha nem koncentrálok rá nagyon - és ki kel kapcsolnom a Geniust is hozzá; de sajnos kábelezés és egyébb okok miatt nem jó ott, marad az asztalon.

Sajnos minőségibb (drágább) pumpát még nem próbáltam, ha lesz olyan, amit vhol élőben maghallgatok, és nem hallom, és nem több 20Knál, és a tartállyal is egybe van, akkor csere. Addig marad ez. Nem azt mondom hogy hűde hangos, csak ezt jobban hallom mint a ventiket!

Igen, a rezgése/mormogása hallatszik, amit a 4 gumibak vmelyest csillapít (meg az új rotor is fog, ha az asztalról végre a pumpába költözik :rolleyes: , amúgy a radim nagy ellenállása miatt akármilyen nekem se jó, de nekem nem kell erős, a 1046is  elég (ugyan csak 300l/h, de ezt relatíve nagyobb ellenállás esetén is majdnem mind megtartja az emelőmagasságának köszönhetően).

Kollega, a vinyóim hogy kussba legyenek, 3 vinyócsendesítő box kellene.
1, nincsx annyi nagy helyem
2,_nincs annyi pénzem_
3, még csak 1 olyat láttam, ami csendesítő box & az elektronikát is hűti, ezt még itthon nem láttam - ugye 7/24 állanó letöltéssel az 7/24, és már egy samumon az elektronika kihasalt a 3ból anno...

Nyugi, nem 2 vízhűtést láttam, de míg én saját füllel nem hallom hogy emberi árba van néma pumpa, addig azt mondom, hogy jobban hallatszik, mint egy alapból 19dBes venti @7 vagy @5V-on -ezzel szerintem Te is egyet értesz. Nem?

Mellesleg egy 3000B és egy Sonataban összerakott 2 konfigot megmutatnám, ami a léghűtések gyöngye, Arctic, Antec, Glacialtech cuccok minden lehalkítva, egyik venti sem hangosabb 15dBnél. Mindebn amár csak vinyó hang van, néma környezetben onnan hallod hogy bekapcsol a gép, amúgy a ledek felvillanásából tudod. _Természetesen nem olyan erős hűtések lettek, mint ha vízhűtés lenne ilyen hangerővel_ , de light tuningra (200@250fsb A64ek) korrekt! :respect: Azt mondom, ezek halkabbak mint az enyém, de persze nem sokkal, és ha annyira zajvadász lennék, akkor nekem sem ez lenne a gépem, ami.

Szóval megértem első felindulásod, csak easyier, nem a vizet szapuljuk, hanem átlag vízhűtésekről beszélünk, illetve azt mondjuk/mondom hogy nem feltétlena paszivitás a legnagyobb dobás - mert légmozgás kell, de akkor már elég nagyon kicsi/halk is, de kell. A FETeket és kondikat is hűteni kell, ugye... És átlag vízhűtésben mondjuk a halkított Silentbladek halkabbak a pumpánál, ami mélyebben morog/rezegteti a házat kissé. Valszínű létezik néma pumpa, de még nem találkoztam vele, és még nem lesz elfogadható árban, nem is fogok, mert ár/érték szempontjából vásárolok - illetve anyagilag nem nagy bázisból :( .

Sry ha kicsit hosszú lettem...

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#54 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:42

Nálam most van az XSPC-nek az X2O pumpája...Namost ez elég erős kis pumpa és próbáltam ,hogy 9,5Volton kb. egy Eheim 1046 teljesítményét hozza de szinte némán...Ez annyit jelent ,hogy szivacsra helyezve a házból 100%,hogy semmi hangot nem hallassz a pumpából...És ez 14,5K a pumpa ,tartállyal együtt...

Én most a Laing D5-ös pumpát használom ki de a réz tetős kivitelben ,ez 30K-s pumpa ,szal tényleg drága ,de állítólag semmi hangja sincs britál ereje ellenére...Persze mint írtam kisebb pumpákból zaj nélkülit könnyű találni...

A rezonancia minden pumpánál megvan de ezt egy 2 centi vastag szivaccsal könnyedén meg lehet oldani...

#55 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:48

Még annyit...

Pl 2db házventi, ami elég halk, nagyon nagyon sokat segíthet.
Aki jr arra is, ahol javítanak az emberek, ott találkozik passzívosok cuccaival is. Sajnos sok alkatrésznek nincs külön hűtés tervezve, s még tuning nélkül is beadja pár hónap alatt a kulcsot. Persze nem minden, de amit nehezen értenek meg sokan: kis huzat kell.

Az olcsó megoldásunk: 2 silentbladet (12cm) berakok házhűtésnek mondjuk 5Von. Na ez nem hiszem hogy sokakakt zavar, mert ez a 'látjuk, de csak 10mről halljuk picit' kategória. De a lapod FEThűtésének ez kell, ez kell a vinyódnak is, mert ez hűti az elektronikát is rajta, ez kell a VGAd nyákják lévő FETeknek - ami ált bordát is kap, ahol ne mott mégrosszabb a helyzet - , és ugyanez van apasszív táppal is. Ugyanitt necces a dolog, mind a vizes táppal. Nekem 500as Liberty van, ez nem nagyon fog felpörögni. Akkor hallom, ha pumpát és a 8cmeseket lehúzom. Nyitott háznál. Nem a leghalkabb, de mivel sokminden megfordul a gépemben, tuningolok, így egyes ágakról elég sokat húzok le, és 7/24ben 100% prociterheléssel megy a gép, akármit nem rakok be. HA a többi cuccot el tudtam némítani, rakok be egy Nexust/Scythe S-FLEX ventit (aki azt mondja hogy hallja  a 800as változatát az hazudik :) ) vinyók elé/oldalra Silent Eagle 1000 vagy Silentblade @7V, oszt kézcsók. VGA nyákján az alkatrészek, FETek, vinyó el, táp, minden rendesen lesz hűtve, és aki szerint ez hangos... :bolond: . HA komoly konfigom van, ahogy Zollka írta, akkor van olyan házam, hogy abba is 12cmesek a házventik, és az a 2db Zajszint: 8.7dBA Légszállítás: 33.5CFM venti elég. Ez a hatalmas szélorkán sokkal egészségesebb a gépünknek, minta a full passzív.

Persze ennyi huzat csak víz mellé elég.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#56 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:49

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 19:42

Nálam most van az XSPC-nek az X2O pumpája...Namost ez elég erős kis pumpa és próbáltam ,hogy 9,5Volton kb. egy Eheim 1046 teljesítményét hozza de szinte némán...Ez annyit jelent ,hogy szivacsra helyezve a házból 100%,hogy semmi hangot nem hallassz a pumpából...És ez 14,5K a pumpa ,tartállyal együtt...

Én most a Laing D5-ös pumpát használom ki de a réz tetős kivitelben ,ez 30K-s pumpa ,szal tényleg drága ,de állítólag semmi hangja sincs britál ereje ellenére...Persze mint írtam kisebb pumpákból zaj nélkülit könnyű találni...

A rezonancia minden pumpánál megvan de ezt egy 2 centi vastag szivaccsal könnyedén meg lehet oldani...

Én se a motort hallom, meg ált az nem nagyon jön ki zárt házból...
Csak erősebb a vibrálása, mint a szélzaj :)

#57 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 09:52

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 18:49

Én se a motort hallom, meg ált az nem nagyon jön ki zárt házból...
Csak erősebb a vibrálása, mint a szélzaj :)

Hát amilyen pumpáim nekem vannak az alá ha raksz egy szivacsot akkor mindenféle vibráció megszűnik...

#58 Felhasználó inaktív   Tomi84 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 17:49

Itt a teljesen passzív, vízhűtéses rendszereknél egy dologról igencsak megfeledkeztetek.
Szerintetek miért a procifoglalat köré van rakva az ÖSSZES kondi/tekercs/feszstab/stb.... ?
Én is vízzel hűtöm a gépet, tuningolok is rendesen (na persze nem úgy mint a hőskorban  :D a 3gigás prescott 4.43-on ment) a 830-asat 3.8 körülre húzom. Egy kis terhelés után majd mérjétek meg a FET-ek hőmérsékletét. Tulképpen elég ha hozzáértek kézzel, de a mellékhatásokért felelősséget nem vállalok :D.
Egy hűtés nélküli feszstab 90fok főlé is melegedhet, ami nem igazán tesz jót az alaplapnak. Alapvetően egészen kicsike légmozgás kell nekik, hogy ne forrjon fel, de ha egyálltalán nincs semmi mozgás, akkor beszorul a meleg a házba (főleg ha hangszigetelt) és úgy odakozmál az alaplap, hogy öröm nézni. Ez tuning mellett fokozottan értendő.
Szóval halk rendszert lehet építeni, de a ház jó szellőzését mindenképpen érdemes megoldani. Néhány 3-5V-on járatott halk 12centis ventit mindenféleképpen érdemes beletenni a házba, lehetőleg, hogy kereszthuzat legyen. A vinyók halkítása a legvnehezebb, de ezekbe a zárt, hangszigetelt dobozokba megintcsak nem szabad belerakni, mert belefő az elektronika.

Szóval passzív rendszer elvileg (sajna gyakorlatilag is) létezik, de nem javalott.
DFI LanParty UT P35-T2R - Core 2 Dou 6400 @ 3.5Ghz- 2x1Gb CSX Diablo 1200Mhz - ATI Radeon X1900All-In-Wonder- 2x36Gb Western Digital WD360ADFD@RAID 0- Samsung SP2004X 200Gb - NorthQ Giant Reactor 1000W - Codegány ház

Képek a vízhűtésemről

#59 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:00

Idézet: Tomi84 - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 17:49

Itt a teljesen passzív, vízhűtéses rendszereknél egy dologról igencsak megfeledkeztetek.
Szerintetek miért a procifoglalat köré van rakva az ÖSSZES kondi/tekercs/feszstab/stb.... ?
Én is vízzel hűtöm a gépet, tuningolok is rendesen (na persze nem úgy mint a hőskorban  :D a 3gigás prescott 4.43-on ment) a 830-asat 3.8 körülre húzom. Egy kis terhelés után majd mérjétek meg a FET-ek hőmérsékletét. Tulképpen elég ha hozzáértek kézzel, de a mellékhatásokért felelősséget nem vállalok :D.
Egy hűtés nélküli feszstab 90fok főlé is melegedhet, ami nem igazán tesz jót az alaplapnak. Alapvetően egészen kicsike légmozgás kell nekik, hogy ne forrjon fel, de ha egyálltalán nincs semmi mozgás, akkor beszorul a meleg a házba (főleg ha hangszigetelt) és úgy odakozmál az alaplap, hogy öröm nézni. Ez tuning mellett fokozottan értendő.
Szóval halk rendszert lehet építeni, de a ház jó szellőzését mindenképpen érdemes megoldani. Néhány 3-5V-on járatott halk 12centis ventit mindenféleképpen érdemes beletenni a házba, lehetőleg, hogy kereszthuzat legyen. A vinyók halkítása a legvnehezebb, de ezekbe a zárt, hangszigetelt dobozokba megintcsak nem szabad belerakni, mert belefő az elektronika.

Szóval passzív rendszer elvileg (sajna gyakorlatilag is) létezik, de nem javalott.

Nézd már meg a gépemet lécci...Senki nem mondta ,hogy  FET-eket nem kell hűteni passzív rendszernél...Lerágott csont ez a téma...

Az a gond ,hogy mindenki csak beszél a tapasztalatairól és életében próbált 1 vagy 2 rendszert...Uraim, véleményt csak 20-30 rendszer után lehet mondani (szerintem) és akkor is csak olyan esetben ha profi termékekkel volt dolga az embernek...

Egyébként a FET-eknek 110 Celsius fokig semmi gondjuk nincsen, szal nem a FET-eket kell fogdonod hanem a kondikat, mert azok hajlmamosabbak a kinyuvadásra...Viszont ha a FET-ek nem tólják fel a környezetben a levegő hőmérsékletét mert elvezetjük róluk a hőt akkor a kondik sem lesznek melegebbek a házhőmérsékletnél 20-30 fokkal...Ez meg viccesen alacsony hőfok egy 105 fokos kondinak...

#60 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 16:14

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 20:08

Sokszor olvassuk fórumtársainktól:
"Nem tuningolok, mert minek",  "Nem tuningolok, mert nekem a stabilitás a lényeg",  "Ha ez kevés lesz, veszek másikat", stb...

Őket nem igazán értem. Nekem a mostani processzorom egy majd' 3x annyiba kerülő processzor teljesítményét nyújtja (3800+ X2, 2680MHz-en, 1.4V-tal, többet én nem fogok adni neki), persze csak ha kell (RMClock és C'n'Q  :respect: ) és különösebben nem is kell hozzá erőlködni, fél tized V-tal kell megemelni a feszültséget. Mellesleg a "pályafutásom" alatt ez a 2. legjobb tuning, amit elértem (bár nem vagyok a széthajtás híve, ritkán kapnak többet 10%-nál feszültségben az alkatrészek). Arányban a legnagyobb az egy AthlonXP volt, (JIUHB :cool:) 1533MHz helyett 2100-on futott (1.55V), de azóta másnál 2400-on is működik. Eddig az összes processzorom (csak erről állíthatom biztosan, mi a helyzet velük) a gyári értéke felett volt használva: MC68040 40MHz helyett 50-en (AMIGA :) még mindig itt duruzsol, ha akarom, hibátlanul) alapfeszen :D, K6-2 400 (v. inkább 450, most hirtelen nemtom') 566-on, a feszültségre itt nem emlékszem, volt még az Athlon előtt egy Duronom is, az kissé homályos most, hogy hogyan futott, de rémlik valami, hogy 133xalapszorzó volt a 100xalapszorzó helyett, ill. rövid ideig volt egy San Diego is a kezeim között 2200MHz helyett 2780-on futott alapfeszen, 1.45V-tal pedig 2880-on és teszi ezt azóta is másnál.
VGA-ról sokat nem tudok mondani, nem vagyok egy nagy játékos (kb. 10 év alatt volt vagy 3db VGA-m összesen :) és abból az egyik már egy ATI Rage volt...), de ott ugye hardware buhera nélkül a feszültségemelés jobbára kiesik, 15-20%-nál jobban emiatt általában nem is lehet sokkal gyorsabbá tenni őket (persze vannak kivételek, pl. extra pipe-ok bekapcsolása és hasonlók :cool:)
Miért is érdemes tuningolni? Jó kérdés, megfelelően odafigyelve, hogy mit vásárol az ember, a gyári órajelekből adódó teljesítménynél összességében akár 35-40%-al (bizonyos alkalmazásoknál 50 is megvan) nagyobbat is ki lehet csikarni a hardware-ből, kis mértékű feszültségemeléssel. Szükség van-e a tuningra? Nos, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, attól függően, hogy mire használja a gépét. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.