HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 08:17

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 8:57

Álló kocsisor között 80-nal cikázik a motorosfutár.
Ha rányitom az ajtót, vagy nekikenem a falnak, mert nem látom, az kinek a hibája?

Helyes megoldásért egy koki jár.

BTW járt hozzánk is egy motoros futár, ő (volt) a Kis Bicebóca, mert valamije mindig össze volt törve.
Aztán meg nem jött, mert (megint) hülye volt, és bele is halt. Tipikusan az a fajta, aki kereste a bajt.

Igen, az autósok nem képesek elviselni, ha a motoros elhalad mellettük, te még az ajtót is kinyitod, falra kened. Egyre jobb.

Újabb építő javaslat, öljünk, így biztos kevesebben lesznek az utakon.... milyen igaz és okos.....
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#802 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 08:30

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 9:17

Igen, az autósok nem képesek elviselni, ha a motoros elhalad mellettük, te még az ajtót is kinyitod, falra kened. Egyre jobb.

Újabb építő javaslat, öljünk, így biztos kevesebben lesznek az utakon.... milyen igaz és okos.....

Biztos, hogy megértetted, amit írni akart?  :eek:

Ő azt írta, észre sem vette, hogy jön valaki. Nem pedig szándékosan, "csakazértis".

#803 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 08:37

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 9:17

Tudod legtobbszor az a baj, hogy a motoros 10sec alatt 35 kulonbozo pozicioban helyezkedik el a 3 savban, aztan elvarja persze, hogy az O ide-oda cikazo mozgasat pusztan tukrokbol mindenki lekovesse...  :reklamacio:  :rolleyes:

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#804 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 08:38

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 8:57

Álló kocsisor között 80-nal cikázik a motorosfutár.
Ha rányitom az ajtót, vagy nekikenem a falnak, mert nem látom, az kinek a hibája?

Helyes megoldásért egy koki jár.

BTW járt hozzánk is egy motoros futár, ő (volt) a Kis Bicebóca, mert valamije mindig össze volt törve.
Aztán meg nem jött, mert (megint) hülye volt, és bele is halt. Tipikusan az a fajta, aki kereste a bajt.

Ha jó ügyvéded van és sikerül 100%-san bizonyítani, hogy nem láthattad, még a lehető leggondosabb körültekintéssel sem, akkor felmentenek.
Egyébként meg halálos közúti baleset okozása miatt egytől-öt évig terjedő szabadságvesztés lesz a vége.
Jobb vigyázni rájuk szerintem, ha már ők agyatlanok.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 05. 15. 08:41 -kor

#805 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 08:52

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 9:38

Ha jó ügyvéded van és sikerül 100%-san bizonyítani, hogy nem láthattad, még a lehető leggondosabb körültekintéssel sem, akkor felmentenek.
Egyébként meg halálos közúti baleset okozása miatt egytől-öt évig terjedő szabadságvesztés lesz a vége.
Jobb vigyázni rájuk szerintem, ha már ők agyatlanok.

A motorosknak nem kell egy ajtónyitásni távolságot tartaniuk? Nekem a gyakorlati oktatóm azt mondta, hogy autóval kell.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#806 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 09:03

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 9:52

A motorosknak nem kell egy ajtónyitásni távolságot tartaniuk? Nekem a gyakorlati oktatóm azt mondta, hogy autóval kell.

De kell, de téged az nem mentesít, ha nem tettél meg minden tőled elvárhatót a baleset elkerülésére.

#807 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 09:15

Még egyszer:
álló kocsisor
nyolcvannal cikázik a fasz motoros közte
fellökik/nekimegy valaminek

Ki is a hibás?
Ha nekem bontaná le az autómat, biztos addig ugrálnék a fején amíg mozog. Btw pont egy hete láttam ilyen mókát. Hál' Istennek semmi komoly nem történt, csak egy rendszámtáblát láttam a földön, a fasz motoros is (rövidgatya, szandál, sisak nincs) meg a macája is (farmer, sisak nuku) túlélte sérülés nélkül.

#808 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 09:17

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 7:37

Tudod legtobbszor az a baj, hogy a motoros 10sec alatt 35 kulonbozo pozicioban helyezkedik el a 3 savban, aztan elvarja persze, hogy az O ide-oda cikazo mozgasat pusztan tukrokbol mindenki lekovesse...  :reklamacio:  :rolleyes:

hobizoli

akár be is lehetne kötni a szemét... :rolleyes:

-C0pp3rM!n3-

#809 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 09:18

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 7:32

Beszélsz már mindenről....arról a megmenthető ötven százalékról lenne szó...bár a múltkori esetben sem fogta fel, csak pár ember, amikor a jogainkról való lemondással -ami cssak egy lehúzódás- lehetne megmeneni embereket. Akkor is és most is ment a mellébeszélés, az ellenpélda hegyek a másik ötven százalékból...

""Mellesleg az "egyszemű" autókat is meg lehet látni tompítottal, akkor a motort miért nem?""

Visszamegyek kiollózom, Te sem olvastad el????

"Ennek során kiderült: a balesetek 87,5 százaléka emberi mulasztás miatt következett be, 37,1 százalékuk a motoros, 50,4 százalék pedig az egyéb jármű vezetőjének hibája miatt.
Az ütközések 60 százaléka személygépkocsival történt, ezen belül a balesetet okozó vezetők 66,7 százalékának csak az adott gépjármű-kategóriára volt vezetői engedélye, míg 21 százalékuknak motorra is. Érdekes megállapítása a tanulmánynak, miszerint a nem kívánt események nagy részében az autósok észre sem vették a motorost."

Ugye tudod, hogy itt csak te beszélsz mellé? Ajánlottak a rikító színek, amik segítenek abban, hogy a motorost észrevegye az autós.

Csak ugye addig, amíg a motoros sem sokat tesz, hogy vigyázni tudjanak rá + az életével játszik folyamatosan, addig nehéz a "jövök, takarodjon előlem mindenki" mentalitás helytelenségére ráébredni.

#810 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 09:55

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 10:15

Még egyszer:
álló kocsisor
nyolcvannal cikázik a fasz motoros közte
fellökik/nekimegy valaminek

Ki is a hibás?
Ha nekem bontaná le az autómat, biztos addig ugrálnék a fején amíg mozog. Btw pont egy hete láttam ilyen mókát. Hál' Istennek semmi komoly nem történt, csak egy rendszámtáblát láttam a földön, a fasz motoros is (rövidgatya, szandál, sisak nincs) meg a macája is (farmer, sisak nuku) túlélte sérülés nélkül.

Jogilag leginkább 50-50.
Erkölcsileg a motoros faszabb, bár körül kell nézni az ajtónyitónak is.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#811 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:22

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 8:55

Jogilag leginkább 50-50.
Erkölcsileg a motoros faszabb, bár körül kell nézni az ajtónyitónak is.

rám is rámnyitották már egyszer az ajtót, igaz akkor biciklivel közlekedtem, bár nem lassan... és nem egy kellemes dolog tényleg, szépen össze is törtem magam - szóval egyértelműen nem lehet a motorosra fogni, hogy ő a hibás - hozzáteszem, ez csak az ajtónyitogás esetében van így. Tessék már körbenézni mielőtt jááármműűűűrőőőől :cool:

-C0pp3rM!n3-

#812 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:22

Elég élénk szín?
Az.
Egyébként, mit látunk a képen?
Valami sárga, ami a jobbra kanyarodó sávból vágott be.
A rendszám úgy felszerelve, hogy kizárt legyen azonosítani.
Mert zöld jelzésnél egykerekezve akarom mondani a hátsó kerekein, ordító hanggal ment tovább.
Már szabad közúton közlekedni quaddal?
Mert nem olyan rég arról volt szó, hogy nem, ill. szgk-vizsgával valamikortól.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: csozsi 2006. 05. 15. 10:23 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#813 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:40

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 11:22

Elég élénk szín?
Az.
Egyébként, mit látunk a képen?
Valami sárga, ami a jobbra kanyarodó sávból vágott be.
A rendszám úgy felszerelve, hogy kizárt legyen azonosítani.
Mert zöld jelzésnél egykerekezve akarom mondani a hátsó kerekein, ordító hanggal ment tovább.
Már szabad közúton közlekedni quaddal?
Mert nem olyan rég arról volt szó, hogy nem, ill. szgk-vizsgával valamikortól.

Utcai változatokkal szabad. Ezen se az indexet nem látom, se a viszapillantót.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#814 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:57

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 11:22

rám is rámnyitották már egyszer az ajtót, igaz akkor biciklivel közlekedtem, bár nem lassan... és nem egy kellemes dolog tényleg, szépen össze is törtem magam - szóval egyértelműen nem lehet a motorosra fogni, hogy ő a hibás - hozzáteszem, ez csak az ajtónyitogás esetében van így. Tessék már körbenézni mielőtt jááármműűűűrőőőől :cool:

Én is jártam már hasonlóan, veres lámpánál az ajtó mellett állva, szépen kinyitották rám... :( Az volt a szerencsém, hogy piros volt a lámpa és emiatt nem jöttek szemből, különben szép kis nyom lenne a fejemen. Ráadásul én voltam ott előbb, tehát tudta, hogy ott vagyok, máig sem értem, talán direkt...?
Egyébként (az előzésen kívül) elvileg semmi keresnivalója egy motorosnak/kerékpárosnak azonos sávban egy autó mellett.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#815 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:03

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 11:40

Utcai változatokkal szabad. Ezen se az indexet nem látom, se a viszapillantót.

Kép
Érdekesség.
Olvasható rendszám, és utcai gumi.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#816 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:09

Már írtam egyszer, de írom még egyszer:

Megyek haza, kanyarodok jobbra a főútról. A kocsi már 30°-os szögben áll, amikoris egy robogós JOBBRÓL kielőzött (miközben kanyarodtam).
Sisak nem volt rajta, csak rövidgatya, póló, és PAPUCS.

Namost ha én ezt a faszt felborítom, akkor egész biztosan lejön róla egy négyzetméternyi bőr. Csak azért nem így történt, mert mindig nagyon lassan kanyarodok (lemming gyalogosok, öngyilkosjelöltek, akármi).

A dugóban álló kocsisor között cikázó motoros pedig nehogymár annyira siessen, hogy ne tudjon biztonságosan közlekedni! Külön figyelek az ilyenekre, és amennyire tudok lehúzódok hogy elférjen, de aki erre építi az életét, annak hamar végetér.
Egyébként még soha nem nyitottam rá senkire az ajtót, sem szándékosan, sem véletlenül, de 1-2 lemming már igen közel került hozzá.

#817 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:48

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 9:57

Egyébként (az előzésen kívül) elvileg semmi keresnivalója egy motorosnak/kerékpárosnak azonos sávban egy autó mellett.

parkoló autó mellett mentem el, mikor rámhúzta... de ez mondjuk igaz, nem kellene a motorosnak ott ácsorognia az autó mellett legelöl, aztán zöldre meg padlóval... általában már azt csinálják, hogy beállnak az első autó elé, a felfestett stop-vonal elé... szal.. nagyon semmibe veszik az egész kreszt.

-C0pp3rM!n3-

#818 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:56

Nővéremre biciklizés küzben nyitotta rá egy hülye p*csa a kocsiajtót jópár éve, Szentesen. A "hölgy" leparkolt, kinyitotta az ajtót kicsit, majd elkezdett keresni valamit az anyósülésnél/kesztyűtartónál. Az ajtó meg kinyílt, pont nővérem elé. És ez egy normál utcán, nem nagy forgalomnál, kisvárosban volt, még szerencse, hogy nem jött autó éppen nővérem mögött.

#819 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 12:18

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:03

Ötven százalék. Az hazai viszonylatban 180 ember. Ennyi élhetne, ha látták, hallották volna.  Nem ők tehettek a halálukról.
A másik ötvenszázalék menthetetlen, aki magának okozta.

Vicces ember vagy te. :) Az a 50% aki önhibájából hal meg az nem számít, az olyanoknak nem kell megváltozni, nekem meg kutya kötelességem jobban figyelni az ő szaros életükre? Hogy is van ez?  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#820 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 12:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 10:18

Ugye tudod, hogy itt csak te beszélsz mellé? Ajánlottak a rikító színek, amik segítenek abban, hogy a motorost észrevegye az autós.

Csak ugye addig, amíg a motoros sem sokat tesz, hogy vigyázni tudjanak rá + az életével játszik folyamatosan, addig nehéz a "jövök, takarodjon előlem mindenki" mentalitás helytelenségére ráébredni.

Már megint arról az ötven százalékról beszélsz, akik önmaguknak okozzák a bajt.  A másik ötven, akiket nem láttak, nem hallottak....arról lenne szó...
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.