HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 09:18

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 0:52

a) csak akor olvashato amikor nyitva van.

b) RF-el nem lehet semmit elolvasni belule, mert egyszeruen smmi info nincs benne

a) ezt nem tudom, hogy valositjak meg, hiszen a chipen nem szokott aktiv elem lenni, igy o nem tudhat arrol, hogy nyitva van-e az utlevel. (pontosan ezert nem hiszem azt sem, hogy folyamatosan random szamot general. max kap egy olyan szamot, ami nem egyezik az utlevelszamoddal, es csak az usa kormany tudja osszeparositani. de ha egyszer en kiolvasom a Te RFID szamodat, onnantol kezdve mar kovetni is tudlak imho..)

b) hat minimum azt az infot ki lehet olvasni, hogy amerikai allampolgar vagy. jobban atolvasva az altalad linkelt hirt masok (amerikaiak) is ketsegek kozott vannak. a "legjobban" az a felhasznalasi mod "tetszett", hogy az arab terroristak keszithetnek olyan bombadetonatort, ami amerikai utlevel kozelsegere robbant. persze ez is a szokasos mai amcsi (de mas orszagban is lattam ilyet.. jol ismeruk az illeto orszagot doki..) paranoia.

(termeszetesen elonye is boven lehet, mint amit idos edesapadrol irtal, de en azert nem szeretnem, hogy engem barmikor megtalaljanak ha akarom, ha nem. majd ha 92 eves leszek.. ;) )
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1202 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 09:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 9:18

a) ezt nem tudom, hogy valositjak meg, hiszen a chipen nem szokott aktiv elem lenni, igy o nem tudhat arrol, hogy nyitva van-e az utlevel.

Nyilván árnyékol a borító.

#1203 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 16:06

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 6:50

természetesen rosszul fogalmaztam:

VB kliensben egy másik saját account volt beállítva, majd ezzel hívtam az ATA-n magamat...
bocs

Gondolom szoveges/betus volt a felhasznalo neved amit VB kliensbe irtad be? Es ha valakinek nem vbetus hanem szamos felhasznalo neve van, akor lehet hogy mukodne ATA-rol kliensre hivas is?
Bar nem tudom van e ennek az egesznek ertelme, kell ez valakinek? Talan annak aki csak computerert hasznalja es rajta van VB ... nem tudom kell e ez nekem peldaul?
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1204 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 16:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 10:18

a) ...
b) ...

Majd valaszolok ezekre, de most idohiany miatt csak annyit, hogy eppen most hallottam arrol hogy EU utlevelek (beleertve a magyar uj utlevelet is) rendelkeznek chipekkel  :smoker:  Es meg nagyobb hir: vegre a magyar utlevel megint "vorosos" lesz, csak azal most mar lehet utazni barhova ...
Ez az egesz is "nagyon ide valo"  ;) , de szerintem nem baj mert ezek a dolgok befolyasoljak communikaciokat is ... de csak ugy is baratkozhatunk is vegul tenyleg ez a forum egy barati kor is ...  :up:  :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 08. 18. 16:26 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1205 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 16:32

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 16:06

Es ha valakinek nem vbetus hanem szamos felhasznalo neve van, akor lehet hogy mukodne ATA-rol kliensre hivas is?

Próbáltam korábban, hogy csak számokból álló felhasználónevet regisztrálok, de nem engedi. Azt írja, a számokon kívül legalább egy db egyéb karakternek is kell szerepelnie.  :(

#1206 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 21:32

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 17:32

Próbáltam korábban, hogy csak számokból álló felhasználónevet regisztrálok, de nem engedi. Azt írja, a számokon kívül legalább egy db egyéb karakternek is kell szerepelnie.  :(

Ok, akor nem egeszem ertem mit produkalt a Blacbile, pontosabbam most mar ertem, de nem latom benne semmit, persze ha jol ertettem. Most leirom ahogyon en ertettem a dolgot (lehet, hogy tenyleg jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni  ;) ):
Szoval, az egyik felhaszalo felhivja a masikot (usern name-t beirve kliensbe) es ez a masik nem kliensen, hanem ATA-n kapja a hivast. Jol ertem? Ha jol, akor nem latom benne semmi kulonlegesseget, de azert csak egy esetben lehet hasznos: ha valakinek van ATA-ja "busterrel" es nincs semmilyen bejovo szama (de ez nem valoszinu), vagy arra lehet felhasznalni ezt a lehetoseget hogy valakit felhivni akar ATA-ra akar kliensre (ha azok persze online vannak, az enyimek nincsenek pl. sem ATA mert csak hivas kezdemenyezesekor lep be, nem registralodik egyaltalan) es igy letre jon egy ingyenes hivas networkon belul (nem veszi el az idot sem). Ezen szerintem erdemes gondolkozni  :think:  Igy tudnank eg mast hivni busteres networkon belul, bar csak kliensrol (es kell tudnunk a felhasznaloneveket is). Ezel masik problema is van, hogy busterek mar tobb mint tucatnian vannak es nem biztos, hogy az egyikbol lehet masikot hivni mint halon belul (ingyen idot sporolva)?
Ha ez nem igy van akor lehet vmit vele kezdeni, lehet hogy jobban megeri mint vacakolni mas ingyenes megoldasokkal (borkerek, voxalatok, stb)?

#1207 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 21:39

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 22:32

Ok, akor nem egeszem ertem mit produkalt a Blacbile, pontosabbam most mar ertem, de ...

Most jutott eszembe:  dialplanebe viszont lehet beirni akar betust is es igy is lenne halozaton belul a hivas, csak az a gond, hogy mindig irkalni kell ... DE igy par szamot lehet betenni az ATA-ba is telefonalni atan keresztul in network  :think:
De nem akarom kontarkodni e dologban, hisz van ennek forumnak "fizetett" szakember garda is ... pl. Prof. Buk-Sika ha jol ejmlekszem Japanbol vagy esetleg Indiabol? (Sika ugy kell kiejteni Szika, talan az indiai szarmazasra utalna, de mindegy ez ugy sem szammit, akor is kituno szakember es nem hiaba kinevezett professor is  ;) )
Kirdezzuk meg a professor urat, mi a velemenye? :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 08. 18. 21:49 -kor

#1208 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 21:57

Idézet: 007 - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 10:23

Nyilván árnyékol a borító.

Rad jellemzo: roviden, egyertelmuen es pontosan  :up:  :respect:
Igy van, sot, tekintettel arra, hogy ez nem egy szokasos ertelemben chiprol van szo hamen telyesen lapos es nagyon primitiv "aramkor" (ez a kifejezes nem jo ide, de igy egyszerubb), pontosabban antennanak lehetne mondani, rezgokornek talan legjobb ... igy osszehajtasnal megvaltozik ennek a rezgokornek a parameretere is igy nem "rezeg" - nem mukodik ... Okos dolog. Jobb mint zacskozni a dolgokat, csa eleg oszehajtani ... Lehetne meg tovabb vizsgalni ezt a dolgot - ez egy nagyszeru talalmany ami telyesen meg fog valtozni a mindennapos eletunket (nem utazasokra ghondolom itt !), majdnem ugy mint az internet tette ... Sokat lehet erol beszelni, de itt nem szeretnek... Oriasi, egyszeru es olcso dolog ez. Mindenhol jo othon is, irodaban is, orvosnal is ... es ami meg fontosabb biztonsagos is. ... sokkal biztonsagosabb mind pl. maga internet ... :offtopic:

#1209 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 22:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 10:18

a) ezt nem tudom, hogy valositjak meg, hiszen a chipen nem szokott aktiv elem lenni, igy o nem tudhat arrol, hogy nyitva van-e az utlevel. (pontosan ezert nem hiszem azt sem, hogy folyamatosan random szamot general. max kap egy olyan szamot, ami nem egyezik az utlevelszamoddal, es csak az usa kormany tudja osszeparositani. de ha egyszer en kiolvasom a Te RFID szamodat, onnantol kezdve mar kovetni is tudlak imho..)

b) hat minimum azt az infot ki lehet olvasni, hogy amerikai allampolgar vagy. jobban atolvasva az altalad linkelt hirt masok (amerikaiak) is ketsegek kozott vannak. a "legjobban" az a felhasznalasi mod "tetszett", hogy az arab terroristak keszithetnek olyan bombadetonatort, ami amerikai utlevel kozelsegere robbant. persze ez is a szokasos mai amcsi (de mas orszagban is lattam ilyet.. jol ismeruk az illeto orszagot doki..) paranoia.

(termeszetesen elonye is boven lehet, mint amit idos edesapadrol irtal, de en azert nem szeretnem, hogy engem barmikor megtalaljanak ha akarom, ha nem. majd ha 92 eves leszek.. ;) )

a) Ez igy van tudnak kovetni ugyan ugy mint az utlevel szamod alapjan, de csak az illetekesek akiket torveny iranytja es nem vmi bunozok (bar adott esetekben nem lehet tudni mi a jobb  ;) )
b) Igy van, itt is elnek arabok pl.  ;) es nagyon sokan (tul sokan?  ;) DE nem csak errol van szo, hanem lehet nagyon gyorsan kiszurni olyanokat akik eleve gyanuban vannak. Ez az egyik dolog.  A masik az az elso: igenis az elso fontos, hogy US allampolgar vagy nem, mert az orszagba valo belepeskor elsosorban csak ezt vizsgalnak, pl. nem utasithatnak az orszagba valo belepest egy alfoldi ciganytol csak azert mert maskepen nezki, mert ez allampolgari jog belepni az orszagba es mostani temaban csak is errol van szo. Eppen a tobbi lehetoseget (pl. kovetes, stb.) kellene korlatozni, szabalyozni, kizarni, stb.
Ugyan ez lesz pl. ha EU alampolgarai erkeznek USA-ba (nem magyarokra gondolom itt, sajnos azoknak most mar Kanadaba is ujra kell vizum  :reklamacio: ) es nekik nem kell vizum egyaltalan mehetnek elore batran mint US allampolgarok (amikor nekik is lesz ilyen utleveljuk, e evtol kezdik kiadni).
Az is igaz, hogy minden uj technologia uj veszelyeket hoz magaval (gyogyszer, atom, elektomos aram, TV, mozi, orvos, szomszed, auto, mi van meg? Itt van elottem ventillator - leaghatja az ujamot, stb... az internetrol mar beszeltem?)
El lehet kepzelni olyan szituaciot is amier te utalsz: Egy repuloteren (aruhazban, benzinkuton, autouton, WC, rendelo, szalloda ... es igy tovabb) az ismert arab volt testvereink (emlekszel ezekre az idokre?) beallianak egi-egy antennat es egy geppisztoly mely csak akor fog lolni amikor US allampolgar fog athaladni (lehet,hogy eppenn arab is  ;) )... De lehet ugy beprogramozni az egeszet,hogy cska oregekre fog lolni, esetleg nokre vagy eppen gyerekekre? Kityakra? Macskakra? Ennek nincs vege ... Minden uj dolgot, technologiat, tudomanyos felfedezest lehet jora es roszra hasznalni ... Fogamzasgatlo, ez jo vagy rosz? Jo, mert nem klell aburtus, de rosz ha Romai Papat vagy esetleg akar vallasos nem is Romai Mamat megkerdezet. Ez az elet filozofiaba tartozik: minden joban rejlik a rosz, de forditva is igaz. Erdekes tema ez is de sajnos  :offtopic:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 08. 18. 22:30 -kor

#1210 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 23:25

Üdv!

Látom azért sikerült nyomot hagynom még ha össze is kevernek néha valakivel ;)
VoIP témában nem sokat jutottam előre, mert a munka nem engedte (fejlesztés, fejlesztés és fejlesztés) meg szabadság is volt és még lesz is :) Egyelőre ott tartok, hogy egy asterisket feltettem és több szolgáltató felé körzetszám alapján eldöntve mennek ki a hívások (mindig amerre éppen olcsóbb) illetve a szolgáltatók más ügyfeleit is lehet hívni. A bejövő hívásokkal még gondban vagyok mert az nem igazán akar működni és még nem jöttem rá hol a hiba. Arra viszont rájöttem, hogy neoval nem érdemes kísérletezni mert rendkívül furcsán viselkedik néha ami jól meg tudja szivatni az embert... ;)

A konfigurálás vs csak használni akarom témához is szeretnék hozzászólni pár gondolatot. Annak idején misztikus dolognak tartottam a routereket, mert nem ismertem őket. Végülis sikerült egyet-egyet működésre bírni, de nem igazán értettem mi hogy megy. Aztán miután jobban megismerkedtem a hálózatok rejtelmeivel máris pofon egyszerűen be tudtam konfigurálni egy teljesen ismeretlen routert is leírás nélkül, mivel tudtam mit akarok megcsinálni és azt kb hogyan kell. Na most ugyan ez a helyzet voip témában is. Amíg az ember nem tudja mi az a voip, sip, pbx, stun, sipura ésatöbbi addig persze hogy értetlenül néz csak ki a fejéből. Viszont ha van némi elképzelés a dolgokról egy hardver már kevésbé fog ki rajta, mivel tudja mit kell keresni. Szóval türelem kell és jó leírás (utóbbit nem egyszerű fellelni) na meg hat adag kitartás!

#1211 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 02:15

Idézet: djsms - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 0:25

...
Amíg az ember nem tudja mi az a voip, sip, pbx, stun, sipura ésatöbbi addig persze hogy értetlenül néz csak ki a fejéből. Viszont ha van némi elképzelés a dolgokról egy hardver már kevésbé fog ki rajta, mivel tudja mit kell keresni. Szóval türelem kell és jó leírás (utóbbit nem egyszerű fellelni) na meg hat adag kitartás!

Ez az amiben telyesen egyet tudunk erteni  ;)
Igen ez is egy fajta szakma es itt is van sajat terminologia es szertara, stb. Ugyanugy amikor 2 orvos beszelget masik alig erti mirol van szo, mert ez is szakma.
Csak egyet kell eldonteni mi eleott vki kezdi az uj szakmat elsajatitasat: miert csinalna? Tobb valasz lehet erre: a) Mert szakmat szeretnek valtani/szerezni, hogy keressek vele (ez altalaban normalis dolognak tartunk, az is). b) Mert penzt szeretnek sporolni vele (pl. VoIP vagy radiamator) , ez viszont egy kicsit mar "beteges" psychora utal mert talan egyszerubb megkerni a szakembert aki megcsinalja a dolgot es nem kell e miatt megtamnulni telyesen uj szakmat. c) Szorokozasbol ... Na, itt kell megalni es melyebbben megvizsgalni a dolgot ... Miert? Mert ez a mi esetunk (de nemm rad gondolok it, mert a te eset egeszen mas: te ISP vagy es ez a foglalkozasod). Mi esetunk alatt azt ertem, hogy ilyen emberek mint mi itt a forumban tobsege es vacakulnak ezzel a VoIPpel nem kimelve sem idot, sem energiat, sot sem penzt erre. Szorokozas? Szerintem elsosorban az. Az annak ellenere, hogy sokan ezt massal szoktak magyarazni es foleg sajat maguknak ... becsapnak is sajat maguknak nagyon gyakran. Nezzuk csak ... Kit vegyem peldakent koztunk? Prof. Buksikat pl.? Nem ez egy szakember - ez a szakmaja (nem eppen VoIP, de kozel all a dologhoz). Adam K.? Nem, O is egy professor foallasban  ;) mert ezzel dolgozik. Egy szoval ezek mind szakemberek: "computeresek" es nagyon is ertheto, hogy VoIPeznek. Jobb vkit olyan embert peldakent megvizsgalni akinek semmi koze nincs comp-hez, de megis itt tanyaszik es amatorkodik. Vannok is ilyenek tobben, pl. Koos nem reg irta:

"Idézet (koos @ 2006. aug. 9., szerda - 12:29)
... én laikus vagyok és utálnám, ha a szines televiziómat is csak úgy tudnám használni, ha előtte egy 40 oldalas angol nyelvű, leginkább érthetetlen nyelven irt kódok és mV-ok között kellene megtalálnom a helyes megoldást....
Az életünk tele van kütyükkel és nem akarok mindenhez érteni, PUSZTÁN HASZNÁLNI SZERETNÉM, felhasználói szinten. Aki ismeri az "illetékest" kérem továbbitsa neki a felháborodásomat. "

Ezek sz. O nem computeres (?) es nem szakember, de megis itt van. Miert? Szavaibol kovetkezik, hogy nem nagyon szeretne megtanulni a VoIPet. Akor miert itt van? Szerintem egyszeruen mert lelkes felhaszalo szeretne lenni a VoIPnek es nem szeretne tudni sem mit kell vele csinalni, mint a sima TV: bekapcsoltal es nezed ... Ez is egy reteg ... De en mas retegre gondolom olyanakra moint pl. en vagyok, akik szertnenek hasznalni a dolgot, ismerni hogyon mukodik es sajat elkepzelesuk sz. atalakitani is ... de ehez tanulni kell es sokat, mert nem szakemberek vagyunk (mint egyesek) es nekunk igy a legnehezebb itt. Ugyan ezt lehet mondani radioamatorekrol, ott is ugyan ez a helyzet: valaki csak beszelni szeretne radion (sporolva vagy mas okoknal fogva), masok viszont konstrualni es megtanulni a dolgokat, harmadik csapat viszont ott is vannak szakemberek (pl. radio vagy elekrronikus szakemberek). A gond csak az, hogy nagyon gyakran sajat magunknak sem mondunk igazad, hogy miert csianlunk. Magam rol fogok beszelni, igy senki rajftam kivul nem lesz megsirtodve esetleg. En miert csinalom? Sporulas miatt? IGEN! EZ AZ! Ezt szoktam mondani magamnak  :down:  De valosagban a dolog nagyon bonyolult: legyen az hogy megsporolok havonta 10$-t, de ha leszamitom a berendezesem arat, raforditott idomet, energiamat, villanyt is ... stb. kijon, hogy e penzbol nagyon is sokaig tudnam ingyen beszelni telefonon. Akor mi a valosag? Szerintem az, hogy szorokozok is, de nem mondom magamnak sem igazat, sem csaladomnak. Ha vki merne ezt mondani nekem, rogton viszavagnam, hogy ez nem szorokozas mert ennek koszonhotoen sporulunk sokat telefonnal (igaz 1$) ... kozben dollarok szazai mennek berendezesre, aramra,stb-re, nem alszok nagyon gyakran, nem foglalkozom sok csaladi fontos dologgal, stb. Nagyon jo sporulas ez  ;)
Persze, meg egy szer kell azt mondanom, hogy a te helyzeted egeszen mas: neked ez szakmai tovabbkepzes, kotolezo elfoglaltsag ... Meirt? Mi a kulonbseg professzionalis jatekos es amator kozott? Mindenki tudja. Professzionalis ebbol el, amator (altalaban ez kellene hogy legyen) csak kolti a hobbire, de neha tobbet keresnek mint barmilyen profi (pl. sportban, ami helytelen egyebkent).
Te profi vagy, kellene hogy legyel, mert a munkad pontosan az amivel mi altalaban amatorek itt foglalkozunk.  De ez nem baj egyaltalan es ezert most totalisan eyget ertek veled.  :respect:

#1212 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 02:30

FELHIVAS (? talan az):
Aki emlekszik, kozel 1 eve valamikor irtam, hogy amennyiben elni fogok lehetne akar egy tlalkozot is megszervezni e forum tagjanak. Hamarosan Mo-n leszek, ha minden igaz, es eszembe jutott, hogy ha vkinek lenne kedve elobe es nem VoIP-n keresztul  ;)  talalkozni egymassal, lehetne egy napot es helyet kijelolve, felmerve az igenyt talalkozot megszervezni. Minek? Csak ugy, ez is szorokozasbol, hisz VoIP amatorek vagyunk. Nem? Szkemberek is johetnek am: semmi diskriminacio ...  ;)
Na, mit szoltok ehez? Azt sem bannam ha csak 3-5 lennenk, de az sem baj ha 10 000 -en, csak a szervezesi modszer valtozna, na meg a hely ...
Szerintem jelentkezzen az aki benne van/lenne, mert aki nem annak talan nem is kell nylatkoznije  :think:  Igy megtudhatnank hanyan lehetnenk. Lehet, hogy senki ... Bar ez mar nem igy van mert amig ezt szerkeztettem maris 2-en jelentkeztek.  :up:  Sot aki nem akar nyilvanosan nyilatkozni (pl. fel a felesegetol ha elolvasna  ;) ) az privatban is megteheti.  :respect:
Igeny tisztazasa utan lehetne leendo resztvevokkel helyet es idopontot megbeszelni.

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 08. 19. 02:42 -kor

#1213 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 07:47

InfoBuster:

Not all VoIP is free

Here's encouraging news if you're trying to compete with free VoIP services. A new report from Point Topic has found that 24 million people are paying for retail VoIP (granted that the world has 6 billion people, but still). That figure jumped 80 percent in 2005, with most of the growth happening in the Asia-Pacific market. In the United States, the report said, one important key is not calling the service "VoIP." Use short words: "digital telephone" seems to work pretty well.

Bovebben olvashato: http://networks.silicon.com/telecoms/0,390...39161601,00.htm

#1214 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 07:53

InfoBuster:

DNS has role in boosting throughput

When your computer gets slow, the first thing you think about replacing (if you're into that kind of thing) is the CPU. Most people never think about the storage system or the video subsystem--things that can also weigh down performance. Slow computer? Add more cycles. The same is true for network performance. Slow network? Add more bandwidth. But it's not so simple. Nominum, which sells high-performance DNS and ENUM servers, has a persuasive new study indicating that it's DNS performance, not necessarily bandwidth, that separates good IP carriers from bad ones. So if users are comparing your VoIP service unfavorably with tin cans and string, don't just go running to buy more fiber--check your DNS performance, too. Your network can't carry traffic if it's constantly asking the net where the traffic should go.

Bovebb: http://www.nominum.c...ease.php?id=378

#1215 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 07:56

InfoBuster: Ugye errol majd nem elore beszeltunk? Ezek sz. most mar nem csak az utlevelek, de az also gatyak is? Szerintem hamar mar utlevelbol is tudni fogonk telefonalni ...  ;)

Trying on VoIP to improve retail service

Here's an interesting VoIP application in the retail business: Women trying on clothes at the Mitsushoki department store on Tokyo's Ginza strip can now use RFID and VoIP to pick their selections. The clothing is all RFID-tagged and customers use a kiosk-based reader, which tells them whether other sizes or colors of a particular item (or a similar one) are in stock. If they are, the customer selects the kiosk's entry for the item she wants, which sends the information to a clerk's VoIP phone (apparently, service on the Ginza is a bit different than it is here in the States). The store can then use its workers to stock shelves and wait for phone calls, rather than having them hover outside of the changing rooms. The customers also get instant answers to questions of the type, "do you have this in green and one size smaller?" And the whole thing only costs about $800. Neat.

Bovebb: http://storefrontbac.../081006voip.php

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 08. 19. 07:57 -kor

#1216 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 08:04

InfoBuster:

Na, ez biztos fog tetszeni nektek, foleg Bogdannak: http://www.spychips....FIDairport.html  ;)

#1217 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 08:47

ja, erdekes.. :-/ nekem remiszto.. szerintem ha egy hatosag meg akarja tudni, hogy en ki vagyok menjen oda, mutatkozzon be (mutassa fel az igazolvanyat, hogy ellenorizhessem, hogy joga van-e hozza!), es ugy ellenorizzen. hol marad igy kulonben a civil kontroll??

amugy a DNS sebessege valoban fontos lehet mondjuk az altalanos browsolashoz, ahol sok kulonfele kiszolgalotol kerek le infokat (egy oldalon akar tucatnyi helyrol is lehetnek adatok, pl a reklamok..), de egy felepult kapcsolatnak a sebesseget (ilyen a voip) nem befolyasolhatja!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1218 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 13:36

Kedves Doki!

Nem feltétlenül azért kell kipróbálnom valamit, merthogy értelme van...(ATA-VB klienshívhatóság) ezt most VoIP témakörre mondom, hanem mert kihívás, hogy megy-e, meg tudom-e valósítani stb.

#1219 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 14:18

törölve, majd leírom másképp

Szerkesztette: djsms 2006. 08. 19. 14:28 -kor

#1220 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 15:22

márvoltszóa pbxes-ről, de leírásra nem emlékszem. Ma volt egy szabad órám és kicsit játszadoztam is vele szóval akkor összedobnék egy kis esszét miként is lehet ügyesen és gyorsan használni ezt a pbxes-t.

Első lépcsőként regisztrálni kell. Erről nem írok sokat, mert elég egyértelmű. A lényeg, hogy amit választasz felhasználónevet később szükség lesz rá, ezért célszerű jól megválasztani. Esetemben ez legyen djsms :)
Én most csak sip-es példákat írok. Ha megvagy a regisztrációval akkor a következő lépések jönnek:
1, Extensions
itt tudod definiálni a "készülékeidet" (x-lite vagy hardver)
tehát  Add Extension -> SIP ->
Extension Number - ez lesz a melléked száma. Legyen mondjuk 200.
Display Name - amit ide beírsz az fog megjelenni az arra alkalmas készülékeken mint név.
Password - ez lesz a mellékedhez tartozó jelszó, amit a készülékben (szoftverben) beállítasz. Legyen mondjuk 12345

Ha ezzel megvagy lesz egy pirossal kiemelt sor, amire rá kell kattintani különben addig nem lesz aktív amit csináltál! Ez nagyon fontos, én kb 15 percet szívtam miatta!

2, Akkor most állítsuk be a melléket.  A felhasználónév az azonosítóból és a mellék számából áll - jellel összekötve. Tehát jelen esetben djsms-200 lesz. A jelszó pedig amit a mellékhez adtál (tehát nem az, amit regisztrálásnál adtál meg!)
A szerver címe pedig pbxes.com. Ha ezeket beállítod a készüléked már fel is tud jelentkezni.

3, definiáljuk a szolgáltatókat (trunk) pl neophone
Trunks->Add Trunk->Add SIP Trunk
Trunk Name - Valamilyen nevet kell adni a szolgáltatónak. Célszerű a saját nevét választani pl neophone
mode - itt döntheted el, hogy fogadsz is hívásokat innen vagy csak hívásra használod. Ha nem tudod mit akarsz hagyd alaphelyzetben
Account (pl neophone-os hozzáférés esetén szám legyen 731000 jelszó legyen 123456)
username - 731000
password - 123456
SIP server - sip.neophonex.hu
Ha megvagy akkor submit changes majd a piros sor!!!
Ha több szolgáltatót szeretnél regisztrálni akkor ugyan így tedd meg.

4, bejövő hívások kezelése
Inbound Routing->Add Incoming Route
Trunk name - az a szám (vagyis felhasználónév) ami alapján hívnak. Pl neos példa esetében 731000
Caller ID Number - hagyd üresen
Set Destination - válaszd ki melyik mellékre csörögjön ki. (pl legelső lehetőség)
ha kész akkor submit, majd piros sor!!!

5, kifelé menő hívások
Outbound Routing->Add Route
Route name - egy név, pl vodafone mobil hívások
dial patterns - itt kell felsorolni a szabályokat ami alapján eldől, hogy ez a route hívjon vagy ne. Pl vodafone esetében 0670.XXXXXXX
Trunk Sequence - itt kell kiválasztani hogy melyik szolgáltatón keresztül szeretnéd a hívást lebonyolítani
ne feledkezz meg az add gombról!
Ha kész akkor submit changes majd a piros sor!!!
Ha többféle szabályt szeretnél akkor ugyan ezen elv alapján hozd létre őket.
Ezzel gyakorlatilag kész is vagyunk.

Természetesen a kimenő hívásokat lehet másképp is definiálni.
Én pl úgy csináltam, hogy létrehoztam egy routolást a neos számokhoz (7.XXXXX) egyet a megás számokhoz (1.XXXXX) és egy klipeset, amivel csak magyarországot lehet hívni (06.XXXXXXXX)
Ez már egyéni ízlés dolga
Aztán ha több melléket akarsz létre lehet hozni hívócsoportokat is, de ezt most nem részletezem már.
Remélem többé-kevésbé érthetően írtam és segít pár embernek :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.