Idézet: petoth - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 14:15
Tisztelt Guruk!
A következőkben szeretném kérni a segítségeteket. Linksys PAP2 telefonadaptert használok voip telefonáláshoz – ADSL modem - Linksys WRT54G router – PAP 2 konfigurációval.
Az internetem időnként sajnos szakadni szokott, már több kört futottam a T-COM-nál – pl. ADSL modemcsere, utcai légkábel átkötés – most várhatólag a központban fognak más portra kötni. Egyébként a vonal a műszaki paraméterek alapján teljesen alkalmas a 2048/192-es sebességhez. ADSL szakadás után az ATA line1 és line2-je nem áll vissza az 5060 és 5061-es portokra, hanem minden regisztráláskor növekvő sorszámú lesz a „Mapped SIP port”. (1200 körül indul, aztán innen lépked felfelé.) Csak a router újraindítása után „talál vissza” az ATA az 5060 és 5061-es portokra.
Ez a port „elmászás” a kimenő hívásaimat nem zavarja, de gondolom a bejövőkkel már probléma lenne. Az ATA nincs DMZ-be rakva.
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy mindenféle újraindítgatás nélkül egy ADSL szakadás után automatikusan visszaálljon az ATA a kívánt 5060 és 5061-es portokra?
Köszönettel várom a javaslatokat
:confused:
Hello.
Nekem is volt gondom a netszolgáltatómmal (nem T-Com és társai), hasonlók voltak a hibajelenségek.
WRT54G V5.1 router PAP2 utánna.
Lecseréltem a router firmware-ét vértizzadva linuxos DD-WRT micro firmware-e, azóta semmi gond nincs.
Ha szakadozik a net és helyrejön, a PAP2 is újra üzemkész lesz.
Firmware cseréről van egy Topic : hákózati eszközök / Linksys WRT54G t
Ha elég bátor vagy és kellőképp tájékozódsz, vágj bele, érdemes.