HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 19. 00:33

Idézet: Old timer - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 6:53

Szia!

Bár nekem spa-2100 van de működik.

Akkor nem vágom mi a baj: Can't connect to login server
A többi szolgáltató müxik.

#1642 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 01:05

Hello Csucsregop!  Szerintem csak azt lehet csinalni, hogy atnezni a login infot. Esetleg, teljesen rebootelni a dobozt (gyari ertekekre).  :think:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 11. 19. 01:30 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1643 Felhasználó inaktív   pazsit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 03:27

Dr.Buster:
Említetted a rebtelt(ingyenes mobilhívás kapcsán) valamikor régebben, csak akkor nem fejtetted ki bővebben a "trükköt". Most próbáltam visszakeresgélni, de nem találtam, csak azt, amit már akkor is olvastam, hogy majd elmeséled, ha visszaérsz usaba. :)

Azért én magam próbálkoztam, s most ott tartok, hogy tudok ingyen mobilt hívni, meg persze bármilyen más számot is, természetesen ingyen, csak egyedül az a bibi, hogy 3 percenként megszakad.
Azért már párszor jóljött, szóval köszi az infot. Viszont ha lehet valahogy 3 percnél hosszabbat is játszani vele, akkor örülnék ha megosztanád, hogyan. Köszönöm!

#1644 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 06:49

Idézet: pazsit - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 3:27

most ott tartok, hogy tudok ingyen mobilt hívni, meg persze bármilyen más számot is, természetesen ingyen, csak egyedül az a bibi, hogy 3 percenként megszakad.

mi meg örülnénk ha megosztanád hogy lehet 3 perceig ingyen hívni mobilt%!%! :mad:

#1645 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 08:03

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 7:49

mi meg örülnénk ha megosztanád hogy lehet 3 perceig ingyen hívni mobilt%!%! :mad:

... en is ...  :D  Majd jelentkezem ...
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1646 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 12:15

Idézet: pazsit - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 2:27

Dr.Buster:
Említetted a rebtelt(ingyenes mobilhívás kapcsán) valamikor régebben, csak akkor nem fejtetted ki bővebben a "trükköt". Most próbáltam visszakeresgélni, de nem találtam, csak azt, amit már akkor is olvastam, hogy majd elmeséled, ha visszaérsz usaba. :)

Azért én magam próbálkoztam, s most ott tartok, hogy tudok ingyen mobilt hívni, meg persze bármilyen más számot is, természetesen ingyen, csak egyedül az a bibi, hogy 3 percenként megszakad.
Azért már párszor jóljött, szóval köszi az infot. Viszont ha lehet valahogy 3 percnél hosszabbat is játszani vele, akkor örülnék ha megosztanád, hogyan. Köszönöm!

Azta! Én befizettem ehhez a rebtelhez.... SZERKESZTVE!!! (Még mielőtt más is befizet, mint én és mégsem tud ingyen hívni... :D )

Szerkesztette: Sparks 2006. 11. 20. 12:54 -kor

Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#1647 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 12:35

Idézet: Sparks - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:15

Azta! Én befizettem ehhez a rebtelhez és egyelőre ez egy bazi jó dolognak tűnik. Meg tudok adni mobil számokat és hozzárendelődik egy budapesti telefonszám, amit aztán ha hívok, akkor a mobil csörög ki. És természetesen az ingyenhívos telefonokról ingyen lehet hívni ezután a mobilt. Mindezt heti 1 US$ áron. Na ez már igen! Csak maradjon is így! Köszi az infot. Ja, nekem nem bontott 3 perc után sem, lealábbis 4 percig simán mobiloztam. Na megyek és tesztelem tovább. Ui.: ja, és aki engem akar hívni, az is megteheti vezetékes számon és a mobilom fog kicsörögni. Ez nagyszerű!  :up:  :D

Regisztrációkor mobil vagy vezetékes számot kell megadni? Nem vágom...

#1648 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 12:39

No akkor még egy kis adalék:
TÖRÖLVE!!!!

Szerkesztette: Sparks 2006. 11. 20. 12:44 -kor

#1649 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 12:43

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 11:35

Regisztrációkor mobil vagy vezetékes számot kell megadni? Nem vágom...

No, srácok bocsánat, de úgy néz ki vaklárma volt. Sajna levont a balanszomból a hívásért  :reklamacio: Elnézést a hirtelen felindulásból elkövetett félrereklámozásért. Egyelőre akkor nem látom át, hogy miért mennyit kell fizetni... Sajnos nem azonnal vonta le, hanem percekkel később és ez tévesztett meg! További tesztelés után jelentkezem!!!!
Még1x bocs, ha valaki megörült neki!  :(
Egy újabb adalék: 30 másodpercig hívtam mobilt, az teljesen ingyen volt  :rolleyes: Ez is valami, nem?  :D

Szerkesztette: Sparks 2006. 11. 20. 13:11 -kor

#1650 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 14:58

Idézet: Sparks - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 12:43

No, srácok bocsánat,

pont olyan vagy, mint én - beszélsz (jóindulattal) aztán gondolkodsz  :D

nyugodj le, teszteld amíg el nem fogy a kredited és számolja be  :Đ

#1651 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:27

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:58

pont olyan vagy, mint én - beszélsz (jóindulattal) aztán gondolkodsz  :D

nyugodj le, teszteld amíg el nem fogy a kredited és számolja be  :Đ

Hát ez az  :Đ Igazi "előbbörülökaztándöbbenek" akció volt... Már nagyjából látom, hogy mire alkalmas ez az egész, de az ingyen hívás nincs köztük  :D Vagyis 30 másodpercig igen, ami arra való, hogy a hívott félnek elmagyarázd, hogy milyen -neki helyi- számon hívhat vissza és akkor mindenki jól érzi magát, mert nem kell internet a híváshoz. Ez akkor érdekes igazán, ha az ismerősöd mondjuk Új-Zélandon lakik, de csak telefonja van, internete nincs.  No akkor megadod neki ezt a számot, felhívhat rajta és helyi tarifával beszélhettek... (Persze ez is hülyeség, mert ha nekem van netem, akkor valamelyik voipbuster klónnal úgyis ingyen hívhatom őt, persze azon ő nem hívhat vissza) Az a része viszont igaz, hogy van az oldalon egy 3 perces próbaperiódus. Na az jó mobilhívásra kis hazánkab is, de azt hiszem megjegyzi a telefonszámod és ha letellt a 3 perc, akkor vége a mókának.

#1652 Felhasználó inaktív   pazsit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 16:57

Idézet: Sparks - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:27

Hát ez az  :Đ Igazi "előbbörülökaztándöbbenek" akció volt... Már nagyjából látom, hogy mire alkalmas ez az egész, de az ingyen hívás nincs köztük  :D Vagyis 30 másodpercig igen, ami arra való, hogy a hívott félnek elmagyarázd, hogy milyen -neki helyi- számon hívhat vissza és akkor mindenki jól érzi magát, mert nem kell internet a híváshoz. Ez akkor érdekes igazán, ha az ismerősöd mondjuk Új-Zélandon lakik, de csak telefonja van, internete nincs.  No akkor megadod neki ezt a számot, felhívhat rajta és helyi tarifával beszélhettek... (Persze ez is hülyeség, mert ha nekem van netem, akkor valamelyik voipbuster klónnal úgyis ingyen hívhatom őt, persze azon ő nem hívhat vissza) Az a része viszont igaz, hogy van az oldalon egy 3 perces próbaperiódus. Na az jó mobilhívásra kis hazánkab is, de azt hiszem megjegyzi a telefonszámod és ha letellt a 3 perc, akkor vége a mókának.

Na örvendek, akkor nem én voltam a béna, hogy nem találtam a megfelelő hszeket a témáról. :)

Akárhányszor 3 perc-et viszonylag "egyszerűen" :D lehet kivitelezni...

"Az a része viszont igaz, hogy van az oldalon egy 3 perces próbaperiódus. Na az jó mobilhívásra kis hazánkab is, de azt hiszem megjegyzi a telefonszámod és ha letellt a 3 perc, akkor vége a mókának."

Na ez a lényeg, ezt kell jól kihasználni. (Kell hozzá egy buster klon)
Lépések:
1. rebtelnél klikk az ingyenes hívásra
2. saját telszámnak adj meg egy olyan telszámot, amit ingyen tudnál hívni busteredből(én angliait használok, mióta kishazánk fizetős vs-ben) Tök mindegy milyen szám(nem fogjuk felhívni:)), keress pl egy angliai számot, írd át random az utolso pár számjegyét, oszt kész. (Így lesz valami kamu angliai számod, bár lehet hogy valóságos, de kit érdekel)
3. másik mezőbe nyilván a hívandó mobilszám fog kerülni.
4. buster-klon elő, hívd a megadott (nálam angliai) számot...
5. Beszol angolul, hogy sajnálja, de nem ismerte fel a hívoszámod, ezért lécci írd be.
6.  Hát írd be... mármint azt a kamu anglia számot, amit a 2-es pontnál csináltunk. Én 00-országkod kombinácioval szoktam, és a végére nem is teszek #-et, de mégis el szokta fogadni.
7. Bemondja, hogy kapcsolja, meg hogy 3 perced van, aztán kicsöng, beszélhetsz, kész...

3 perc lejártával a dolog megismételhető, csak:
Ürítsd ki a cookit, hogy a rebtel honlapján uj adatokat adhass meg, valamint a 2. pontban egy másik kamu számot adjuk meg, természetesen.

Szoval regelni nem is kell rebtelen. (Most már én is megtettem, kíváncsiságbol, de semmivel nem vagyok akkor sem jobb helyzetben.)

Ha valami nem érthető, szoljatok. Nekem ez így ment, de mindjárt kipróbálom, hogy még mindig igaz-e.

#1653 Felhasználó inaktív   pazsit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 21:39

Ok, úgy néz ki működik, ahogy leírtam. Remélem nektek is.

#1654 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 23:04

én már belefáradtam a "fejlesztésekbe"  :respect:

ma fogyott le Voipstuntunk...  nem is fizetek be sehova, mert anélkül is egyenlőre enged xxx (Betamax) szolgáltató telefonálni.
Tudjátok, már ki sem írom melyiket választom, mert azzal magam alatt vágom a fát, minél többen azt használnák - annál nagyob az esélye a VS sorsra jutásnak.

Szerkesztette: blackbile 2006. 11. 20. 23:04 -kor

#1655 Felhasználó inaktív   pazsit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 00:59

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 23:04

én már belefáradtam a "fejlesztésekbe"  :respect:

ma fogyott le Voipstuntunk...  nem is fizetek be sehova, mert anélkül is egyenlőre enged xxx (Betamax) szolgáltató telefonálni.
Tudjátok, már ki sem írom melyiket választom, mert azzal magam alatt vágom a fát, minél többen azt használnák - annál nagyob az esélye a VS sorsra jutásnak.

Megértelek. Azért jó tudni, hogy még van, ami ingyenes(befizetés nélkül is.)
Sajnos én is beszivtam a VS-t, pedig nem is olyan régen fizettem be(másodszorra már!). aztán rá nemsokra megszűnt az ingyen magyarhon. :(
(De legalább UK még ingyen van, és végülis amiatt kellett igazán...)

#1656 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 05:39

Idézet: myk - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 13:51

Ehhez beszerződött 2db Linksys PAP2. Az egyik a telefonközpont egy portjára csatlakozik. a másik lenne a raktárban, hogy azt az előbbiekben említett módon (LAN) összekösse a központtal. A (xeo-okt.22) leírt beállításokat igyekeztem megcsinálni, de némi különbésg valószínűleg van a két adapter között , és talán más, ott nem említett beállítások is szükségesek, mert a telefonálás nem működik. (a  telefonban foglalt jelzés hallható)

Jo reggelt

Bocs, ha a lelkedbe gazolok, de hajnal van, es nem erdekel :)

PAP2:  ebben nem csak fxs portok vannak?  Azaz belejuk kothetsz telefont.  fxo portok tudomasom szerint nincsenek benne (http://www.linksys.h...hp?a=pap2_.html - e szerint sincs), azaz telefonkozpontra csak ugy tudod rakotni, hogy a kozpont egy melleket kepvisel.  Mivel ezt nem reszletezted, itt csak talalgathatnek, de nincs kedvem, mert fel haromkor keltem es almos vagyok.  Mindenesetre a hiba, hogy ti. nem mukodik a telefonalas, lehet koncepcionalis hiba is.

A telefonalas nem mukodik - ez nem hiba.  Azert nem mukodik, mert rosszul csinaltad.  A segitseghez ennel lenyegesen tobb informacio kell.  a foglalt jelzesnek szamtalan oka van, es az, hogy pontosan mi egy halozati forgalom sniffeles utan derul ki.  dial plan alapjan direktben kuldod a hivast, vagy beregisztralod oket valahova?  ha igen sajat sip szerverhez, vagy szolgaltatohoz?  logokat neztel?

A jo kerdes mar egy fel valasz.  Olvasd el ezeket, aztan gondolkodj el, hogy hogyan kellett volna kerdezni.
http://www.adamk.freesite.hu/voip/
http://www.adamk.fre....hu/voip-debug/

#1657 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 06:51

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 5:39

Jo reggelt

Olvasd el ezeket, aztan gondolkodj el, hogy hogyan kellett volna kerdezni.

UFF - Ő beszé(ó)lt

#1658 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 06:52

de nincs kedvem, mert fel haromkor keltem es almos vagyok.

Bocs, ha a lelkedbe gazolok, de hajnal van, es nem erdekel  :p

#1659 Felhasználó inaktív   myk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 12:19

Jo reggelt

PAP2:  ebben nem csak fxs portok vannak?  Azaz belejuk kothetsz telefont.  fxo portok tudomasom szerint nincsenek benne (http://www.linksys.h...hp?a=pap2_.html - e szerint sincs), azaz telefonkozpontra csak ugy tudod rakotni, hogy a kozpont egy melleket kepvisel. 
...
A jo kerdes mar egy fel valasz.  Olvasd el ezeket, aztan gondolkodj el, hogy hogyan kellett volna kerdezni.
...

Üdv,
Nem gázoltál lelkembe, mert "A jó kérdés már egy fél válasz", és - elismerem - kérdezni sem tudok. Nagyon rendes Tőled, hogy hajnalban az én problémmal van erőd foglalkozni ;) Mint derült égből mennykőként esett rám a feladat a cégnél. (Ne firtassuk, hogy vakok között a félszemű király-e :) )
Köszönöm a linkeket, áttanulmányozom. A PAP2 beállító oldalain valóban nem található "fxo" string, "fxs" viszont igen, tehát valószínűleg igazad van. (egyik rövidítés sem mondott semmit, most már rákerestem a neten...)
A forgalomból annyit kaptam el, hogy az egyik PAP2 egy requestet küldött a (telefonközponthoz csatlakozó) másik PAP2-höz, és ennyi. Nincs egyéb forgalom. Ezek ismeretében valószínűleg nem is lesz...
Mégegyszer: köszi a linket és ha már van kérdésem jelentkezem..
Myk

#1660 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 21:41

Idézet: myk - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 13:19

Üdv,
Nem gázoltál lelkembe, mert "A jó kérdés már egy fél válasz", és - elismerem - kérdezni sem tudok. Nagyon rendes Tőled, hogy hajnalban az én problémmal van erőd foglalkozni ;) Mint derült égből mennykőként esett rám a feladat a cégnél. (Ne firtassuk, hogy vakok között a félszemű király-e :) )
Köszönöm a linkeket, áttanulmányozom. A PAP2 beállító oldalain valóban nem található "fxo" string, "fxs" viszont igen, tehát valószínűleg igazad van. (egyik rövidítés sem mondott semmit, most már rákerestem a neten...)
A forgalomból annyit kaptam el, hogy az egyik PAP2 egy requestet küldött a (telefonközponthoz csatlakozó) másik PAP2-höz, és ennyi. Nincs egyéb forgalom. Ezek ismeretében valószínűleg nem is lesz...
Mégegyszer: köszi a linket és ha már van kérdésem jelentkezem..
Myk

PAP2 készít log-ot? Ha igen hol érem el?

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.