elmeletben, mivel a toltogetes nelkuli gyakorlatban eleg a savszel, tehat elmeletben nem zavar be!
Voipbuster II
Elküldve: 2006. 12. 15. 14:47
elmeletben, mivel a toltogetes nelkuli gyakorlatban eleg a savszel, tehat elmeletben nem zavar be!
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 12. 16. 22:48
Vettem magamnak új gépet. Most költözök át a régiről. Nagyon szeretném átvinni az új gépre a skype-omnak az üzenetnaplóit, amik a chateléseket naplózzák, de sehogy sem sikerül.
Esetleg vki tudja, hogy lehet? :confused:
Elküldve: 2006. 12. 18. 12:43
Nem tudom eszrevettetek-e (en veletlenul csak), hogy a Betamax-os kliensekben van idozitett sms, es most ingyenes ujevi sms kuldesi lehetoseg.
Elküldve: 2006. 12. 18. 20:52
hol láttad, hogy ingyenes? Az időzítés valóban létezik, de a Voipdiscount ezt írja az sms küldési ablak alatt: "Sending a text-message costs 5Ct. and will be settled via your VoipDiscount account."
Te melyik klónt használod?
Más: A tegnap próbálkoztam hívni a neos 21-es számomat busterről. Korábban Doki mondta, hogy nem tudja hívni. Rácsodálkoztam, mert egyből kicsöngött. Utána többször is megpróbáltam magamat hívni, és csak kb. fele-fele arányban sikerült a hívás, ami azért nem jellemző. Ebből azt következtetem, hogy hol egyik szolgáltatónál jöhet be a hívás, hol másiknál (pl. Matáv Pantel vagy akár Invitel), és ettől függhet, hogy beérkezik sikeresen a hívás, vagy nem.
Elküldve: 2006. 12. 18. 22:39
hol láttad, hogy ingyenes? Az időzítés valóban létezik, de a Voipdiscount ezt írja az sms küldési ablak alatt: "Sending a text-message costs 5Ct. and will be settled via your VoipDiscount account."
Te melyik klónt használod?
Szia!
A lenyeg:
"most ingyenes ujevi sms kuldesi lehetoseg" , tehat nem az sms kuldes ingyenes altalaban, hanem az ujevre idozitett. Es ez azt hiszem legtobb (vagy mindegyik?) kliens esetben.
Szerkesztette: smelo 2006. 12. 18. 22:40 -kor
Elküldve: 2006. 12. 19. 23:46
Idézet: 007 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 13:51
23 Biatorbágy
24 Szigetszentmiklós
29 Monor
34 Tatabánya
77 Kiskunhalas
88 Veszprém
89 Pápa
94 Szombathely
Bővebben itt: Gizmo
Nem egy olcsóság
A felsorolt városokban a földrajzi számot 3 hónapra 30-34 USD összegért kínálja a gizmo (kb. 2.000-2.200 Ft/hó)
A számok tulajdonosa az eTel Magyarország kft. Az eTel számok hasonlóak , mint a Neophonex/Pantel 888-al kezdődőek, de ezek az eTel számok minden hazai régióban, így a felsorolt városokban is 999-es kezdetüek A hazai városok földrajzi szám választéka városonként mindössze 3-6 db.
A hívásdíjak azonosak az eTel hívásdíjakkal.
Számomra érthetetlen, hogy
1. ehhez miért kellett a gizmot bevonni, hiszen az eTel is foglalkozik voip szolgáltatással.
2. amennyiben lehet földrajzi számot pl. Debrecenbe, vagy Kaliforniába Szombathelyi (94) körzetszámú telefonszámot kérni, akkor miért kellett létrehozni a helytől független 21-es körzetszámot. Amúgyis rengeteg PSTN számot dobtak már vissza az előfizetők az Mtelekomnak. :confused:
Elküldve: 2006. 12. 20. 01:20
Idézet: murzuk - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 23:46
A felsorolt városokban a földrajzi számot 3 hónapra 30-34 USD összegért kínálja a gizmo (kb. 2.000-2.200 Ft/hó)
A számok tulajdonosa az eTel Magyarország kft. Az eTel számok hasonlóak , mint a Neophonex/Pantel 888-al kezdődőek, de ezek az eTel számok minden hazai régióban, így a felsorolt városokban is 999-es kezdetüek A hazai városok földrajzi szám választéka városonként mindössze 3-6 db.
A hívásdíjak azonosak az eTel hívásdíjakkal.
1. ehhez miért kellett a gizmot bevonni, hiszen az eTel is foglalkozik voip szolgáltatással.
2. amennyiben lehet földrajzi számot pl. Debrecenbe, vagy Kaliforniába Szombathelyi (94) körzetszámú telefonszámot kérni, akkor miért kellett létrehozni a helytől független 21-es körzetszámot. Amúgyis rengeteg PSTN számot dobtak már vissza az előfizetők az Mtelekomnak. :confused:
Számomra meg az érthetetlen, hogy kifizetek 34$-t a reg-re online,
visszaigazolnak, hogy aktív a szám (monori számot kértem), aztán semmi.
Bárhonnan is hívom (fix T-Com, T-Mobile, Vodafone) a monori 29-est, csak egy magyar szövegbemondás jön: "Az ön által hvott szám jelenleg nem elérhető".
Természetesen közben online vagyok, kihívni lehet...
Írtam a supportnak, egyelőre semmi válasz.
Kicsit sok pénz 34$ a semmiért...
Tudja valaki, hogy milyen SIP beállításokat kell alkalmazni a Gizmohoz, ha dualphone-t akarok használni? Ezekre gondolok:
- domain name
- Local port (5060?)
- proxy server
- proxy port (5060?)
- register server
- register port (5060?)
- outbound server
- rtp audio port (30 000?)
- preferred codec
- STUN server address
- STUN port number (3478?)
- refresh period
Köszi!
Elküldve: 2006. 12. 20. 02:57
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 15:47
Elküldve: 2006. 12. 20. 03:53
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 14:58
jo-jo ... de a Sipurak eseten sem kell mert ott is van ilyen (pl. SPA2100; SPA31xx ...) Fentartom a velemenyemet, hogy a Sipura3xxx legjobb keszulekek most a piacon. Fritz jo de nem annyire mint Sipurak es egyetlen elonye az hogy 10 szolgaltatot lehet hasznalni egyidoleg. Ha a Sipura 3000 pl. rendelkezne nem 1 szolgaltatoval a Line1-en (bar vannak ott Gw-ek, de ezek csak kifele hivasra alkalmasok) hanem legalabb nehannyal akkor ez a gep meszemenoleg jobb lenne mind barmilyen mas, beleertve a Fritzet is melynek meg egy elonye (???)/hatranya (???) van, hogy nagyon egyszeru. Callthrough viszont Frizben nekem mostanaig sem vilagos (bar nem sokat foglalkoztam vele meg) es ugy tunik, hogy nem annyire szabad varialni mind Sipura3k-ban. Ha van valakinek tapasztalata jo lenne ha megosztana velunk.
PS: nekem most van: SPA3000 es 1001 valamint Fritz Box Fon ATA (1020)
Elküldve: 2006. 12. 20. 04:22
Idézet: murzuk - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 0:46
...
1) A Gizmot nem vonta be senki, maga Gizmo kivanja biztositani ugyfeleinek azt a lehetoseget, hogy mindenhol lehessen helyi szamot kapni. Az mas dolog hogy draga es nem mindenhol Mo-n van kozetszam lehetosege, de ez kizarolag a Gizmonak a kezdemenyezese.
2) A 21-s szamok viszont ez helyi magyar "talalmany" ami elvileg nem is rossz ha leszamitjuk, hogy draga a perces dija es nem erheto el mindenhonan (meg???). Persze sokkal jobb lenne, ha az egesz ugy mukodne mint USA-ban: egyszeruen sima helyi szamok vannak akar VoIP-nek akar mobiloknak es igy az egesz ingyen van.
Annak sincs semmi jelentosege, hogy hany szamot visza dobtak az elofizetok a Mteletkomnak - ugy sem volt szamhiany Mo-n.
Elküldve: 2006. 12. 20. 04:25
Idézet: Ravenke - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 2:20
...
Kicsit sok pénz 34$ a semmiért...
...
Sok vagy keves? Ez meg nagy kerdes ...
En a Mo-n levo telefonomert fizetek 3200 Ft-t (ez kb. 16$) havonta csak azert, hogy legyen Mo-n telefonom es semmi mast nem kapok erte. Ez viszont sok!!!
Elküldve: 2006. 12. 20. 15:38
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 3:53
SPA3000, a dial plan-be is szerkeszthetsz kifele hivashoz gw-t, tehat nem csak a line1 es a 4 gw van, hanem a max gw szamot a dial plan string hossza limitalja csak.
ezzel egyutt egy SPA3k + asterisk telefonkozpont szamomra legyozhetetlen paros.
Elküldve: 2006. 12. 20. 15:44
Idézet: murzuk - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 23:46
2. amennyiben lehet földrajzi számot pl. Debrecenbe, vagy Kaliforniába Szombathelyi (94) körzetszámú telefonszámot kérni, akkor miért kellett létrehozni a helytől független 21-es körzetszámot.
Az elso kerdeshez nem ertek, nem tudom cegeknek milyen filozofia alapjan mi eri meg.
A masodik kerdes egyszeru. Most vonatkoztass el attol, hogy nem mukodik, ez a szolgaltato hibaja, attol az otlet, illetve a mogottes elmelet / elkepzeles zsenialis. Van a 21 korzet, ami a maga nemeben szinten egy preciz elkepzeles. Aztan a gyakorlati megvalositas mar sajnos nem mernokokon mulik, hanem foldi halando embereken, akik hibat hibara halmoznak. Peldaul ilyen a 21 korzet hivhatatlansaga, a dija (gondoljunka vodafone percdijra).
De ezek egyeni / vallalati erdekek altal befolyasolt dolgok, amik ellen senki nem tehet, azt leszamitva, hogy az adott ceget vagy szolgaltatast nem hasznalja. Ettol fuggetlenul a 21-es korzet elkepzelese nagyon jo dolog, es a 21-es korzet gyakorlati hibaira kitalalt gizmo + e-tel megoldas is nagyszeru. Hat istenem, nem mukodik. Azon lehet segiteni.
Elküldve: 2006. 12. 20. 22:07
Idézet: adam.k - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 16:44
Ettol fuggetlenul a 21-es korzet elkepzelese nagyon jo dolog, es a 21-es korzet gyakorlati hibaira kitalalt gizmo + e-tel megoldas is nagyszeru. Hat istenem, nem mukodik. Azon lehet segiteni.
Elküldve: 2006. 12. 20. 22:29
Idézet: adam.k - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 16:38
ezzel egyutt egy SPA3k + asterisk telefonkozpont szamomra legyozhetetlen paros.
Igen, a Sipura3K es asterisk vagy akarmilyen mas virtual PBX legjobb dolog ... Pl. PBXes-el sem rosz, persze ha mukodik minden ...
GW-ek szama a Sipura3K-ban tenyleg "vegtelenek". Itt nekem par kerdesem lenne:
1) Olvastam valahol de most nem emlekszem milyen a max. dialplane strigja lehet vagy hany karakter lehet oszesen a dialplan ablakaban?
"... You can enter as many rules as you like, but the phone number and the gateway FQDN and parameters together must not exceed 63 chars..."
2) Idaig soha nem sikerult ezeket az "irott" dialplanokat hasznalni. Nem tudom miert es mi a hibam?
"... You can specify additional gateways using the Line 1 Dial Plan using the following syntax:
< 011852,: >xxxxxxx< :@gw.macau-tel.com:5080;usr=Joe;pwd="90f-fkd";nat=yes > ..."
Ok, erre megcsinaltam a sajatot:
< 56,: >0621xxxxxxx< :@gw.sip.neophonex.hu;usr=neofelhasznalonev(vagy szerintem neotelefonszam kellene ide);pwd=password;nat=yes >
De nem mukodott. Gondolom, hogy idezojeleket el kell hagyni ... mindegy sem veluk, sem nelkuluk nem mukodik
Es ha mar itt tartunk akkor lenne meg 3-k kerdesem.
3) Hogy lehet tovabbitani az erkezo/bejovo hivast mas telefonra/mobilra. Gondolom a user helyeken kellene ezt beallitani? Bejovo hivasnak megfeleloen User 1 vagy PSTN Userben kell ezt megcsinalni, de mit kell oda beirni?
Igazsag sz. meg nem sokat probalkoztam ezekkel a lehetosegekkel, de nagyon erdekelnek ... akkor miert kinlodjak egyedul amikor mar valaki ezt megcsinalta
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 12. 20. 22:40 -kor
Elküldve: 2006. 12. 21. 13:54
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 22:29
De nem mukodott. Gondolom, hogy idezojeleket el kell hagyni ... mindegy sem veluk, sem nelkuluk nem mukodik :reklamacio:
3) Hogy lehet tovabbitani az erkezo/bejovo hivast mas telefonra/mobilra. Gondolom a user helyeken kellene ezt beallitani? Bejovo hivasnak megfeleloen User 1 vagy PSTN Userben kell ezt megcsinalni, de mit kell oda beirni?
4) Ja es mit jelent eza FQDN?
2) azert nem megy, mert nehany szolgaltato csak akkor enged kifele hivni, ha be is vagy regisztralva eppen, hivas fogadasra keszen (neophone, megafone). Ezt amugy baromi egyszeru ellenorizned, szerintem hivaskor busy jelzest kapsz, es ha a korabban belinkelt oldalon leirtak szerint lesniffeled a forgalmad, akkor 403 forbiddent kapsz a hivas inditasa utan. azert, mert nem reigsztraltal be, csak hivni akarsz.
3) Van az SPA-ban olyan beallitas, hogy CallFowardNoAnswer, CallForwardBusy stbstb. Nem kell reszleteznem, ugye? :) Nekem az itthoni ugy van beallitva, hogy 15 masodpercen belul ha nem veszem fel, akkor atdobja a hivast arra a telefonszamomra ami a notebookomon futo softphone-nal van beregisztralva. Igy ha nem vagyok otthon, mert peldaul dolgozom, akkor is az otthoni szamomon at elernek. Ha se otthon nem vagyok se a softphone nincs bekapcsolva, akkor ez van, nem lehetek mindig telefon elott. Normalis szolgaltatok ezt FollowMe -szeru funkciokent aruljak, az egy picit maskepp mukodik de a lenyege ez.
Szerkesztes: kifelejtettem, hogy ide nyilvan a mobil telefonom szamat is beirhatnam, hogy ne a notebookra tovabbitsa a hivast, de en nyilvan nem akarok azert fizetni, hogy masok allandoan elerjenek.
4) Fully Qualified Domain Name
Szerkesztette: adam.k 2006. 12. 21. 13:56 -kor
Elküldve: 2006. 12. 21. 19:11
Idézet: adam.k - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 13:54
Szia!
Ezt annyival egeszitenem ki, hogy a Neo megy a gw-en keresztul nalam, pedig nincs beregisztralva, csak az egyik gw-re azt allitottam be.
A hivas atiranyitas meg pl pont a Neo halozatbol nem lehetett kulso szamra kuldeni a hivast az ATA segitsegevel. (kb 1 eve meg az spa1001-el probalgattam)
Elküldve: 2006. 12. 21. 20:03
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 4:25
En a Mo-n levo telefonomert fizetek 3200 Ft-t (ez kb. 16$) havonta csak azert, hogy legyen Mo-n telefonom es semmi mast nem kapok erte. Ez viszont sok!!!
Itt vaalmi félreértés van
A telefonért én is fizetek 3 200-at, ezen kívül az ADSL havidíjat, és még erre jön a Gizmo 37$-ja!!!!
Mindezek után mondom (Örkény után szabadon), hogy "sokallom".
Különösen, hogy nem műxik. Azért a vezetékes telefonomat ha nem lehetne felhívni, akkor azt hinném, hogy álmodom, ugyanis ilyen kb. 3 éve volt utoljára, az is műszaki hiba miatt, nem azért, mert a sok szolgáltató közötti kufárkodásban elveszik a szám-range.
Friss info: a hibajegyemmel senki nem foglalkozott azóta, no answer... érdekes ügyfélkezelés, nem?

Súgó
A téma zárva.