Idézet: adam.k - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 15:44
A masodik kerdes egyszeru. Most vonatkoztass el attol, hogy nem mukodik, ez a szolgaltato hibaja, attol az otlet, illetve a mogottes elmelet / elkepzeles zsenialis. Van a 21 korzet, ami a maga nemeben szinten egy preciz elkepzeles. Aztan a gyakorlati megvalositas mar sajnos nem mernokokon mulik, hanem foldi halando embereken, akik hibat hibara halmoznak. Peldaul ilyen a 21 korzet hivhatatlansaga, a dija (gondoljunka vodafone percdijra).
De ezek egyeni / vallalati erdekek altal befolyasolt dolgok, amik ellen senki nem tehet, azt leszamitva, hogy az adott ceget vagy szolgaltatast nem hasznalja. Ettol fuggetlenul a 21-es korzet elkepzelese nagyon jo dolog, es a 21-es korzet gyakorlati hibaira kitalalt gizmo + e-tel megoldas is nagyszeru. Hat istenem, nem mukodik. Azon lehet segiteni.
Csak halkan szeretném megjegyezni, hogy tudomásom szerint az érvényben levő szabályozás alapján földrajzi számot nem szabad használni "nem helyhez kötött" szolgáltatásra Magyaroszágon.
Ez tehát nem elhatározás kérdése...
Hogy melyik hálózatból hívható egy adott szolgáltató 21-es száma, azt az határozza meg, hogy sikerült-e megállapodnia a többi szolgáltatóval az összekapcsolásban. Ha sikerült, akkor a társszolgáltatói szerződés aláírása után a megadott határidővel elengedik a hívásokat egymás hálózatába (de lehet, hogy csak egyik irányra szerződnek, akkor csak abba az irányba.) Én így tudom.
A KLIP már elég sok hálózatból hívható.
http://www.klip.hu/a...ok/fooldal.html
Nekem dualphone-nal tökéletesen működik.
Kipróbáltam, a Gizmo is megy dualphone-nal WLAN-ról, de mit érek vele, ha engem nem tudnak hívni PSTN-ből?
Nem tudni, kinek a hibája, hogy nem hívható, ugyanis az eTel ügyfélszolgálata azt mondta, hogy nem a Gizmonak (nem is ismerték ezt a nevet), hanem egy harmadik (magyarországi) cégnek adták tovább wholesale-ben a számokat, hogy az a cég kinek, azt nem tudni egyelőre. Bonyolult ügy

Súgó
A téma zárva.