HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   Ravenke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:20

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 15:44

Az elso kerdeshez nem ertek, nem tudom cegeknek milyen filozofia alapjan mi eri meg.

A masodik kerdes egyszeru.  Most vonatkoztass el attol, hogy nem mukodik, ez a szolgaltato hibaja, attol az otlet, illetve a mogottes elmelet / elkepzeles zsenialis.  Van a 21 korzet, ami a maga nemeben szinten egy preciz elkepzeles.  Aztan a gyakorlati megvalositas mar sajnos nem mernokokon mulik, hanem foldi halando embereken, akik hibat hibara halmoznak.  Peldaul ilyen a 21 korzet hivhatatlansaga, a dija (gondoljunka vodafone percdijra).

De ezek egyeni / vallalati erdekek altal befolyasolt dolgok, amik ellen senki nem tehet, azt leszamitva, hogy az adott ceget vagy szolgaltatast nem hasznalja.  Ettol fuggetlenul a 21-es korzet elkepzelese nagyon jo dolog, es a 21-es korzet gyakorlati hibaira kitalalt gizmo + e-tel megoldas is nagyszeru.  Hat istenem, nem mukodik.  Azon lehet segiteni.

Csak halkan szeretném megjegyezni, hogy tudomásom szerint az érvényben levő szabályozás alapján földrajzi számot nem szabad használni "nem helyhez kötött" szolgáltatásra Magyaroszágon.
Ez tehát nem elhatározás kérdése...

Hogy melyik hálózatból hívható egy adott szolgáltató 21-es száma, azt az határozza meg, hogy sikerült-e megállapodnia a többi szolgáltatóval az összekapcsolásban. Ha sikerült, akkor a társszolgáltatói szerződés aláírása után a megadott határidővel elengedik a hívásokat egymás hálózatába (de lehet, hogy csak egyik irányra szerződnek, akkor csak abba az irányba.) Én így tudom.

A KLIP már elég sok hálózatból hívható.
http://www.klip.hu/a...ok/fooldal.html
Nekem dualphone-nal tökéletesen működik.
Kipróbáltam, a Gizmo is megy dualphone-nal WLAN-ról, de mit érek vele, ha engem nem tudnak hívni PSTN-ből?

Nem tudni, kinek a hibája, hogy nem hívható, ugyanis az eTel ügyfélszolgálata azt mondta, hogy nem a Gizmonak (nem is ismerték ezt a nevet), hanem egy harmadik (magyarországi) cégnek adták tovább wholesale-ben a számokat, hogy az a cég kinek, azt nem tudni egyelőre. Bonyolult ügy :)

#1742 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 21:29

Idézet: Ravenke - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 20:20

Hogy melyik hálózatból hívható egy adott szolgáltató 21-es száma, azt az határozza meg, hogy sikerült-e megállapodnia a többi szolgáltatóval az összekapcsolásban. Ha sikerült, akkor a társszolgáltatói szerződés aláírása után a megadott határidővel elengedik a hívásokat egymás hálózatába (de lehet, hogy csak egyik irányra szerződnek, akkor csak abba az irányba.) Én így tudom.

A KLIP már elég sok hálózatból hívható.
http://www.klip.hu/a...ok/fooldal.html

Szia!
:)  Na igen. A Klipet a T-online uzemelteti. Szegeden a kabeltelefonomat a T-kabel, amihez a net-et a T-online biztositja. Eddig tiszta sor.
Akkor miert nem tudom hivni a T-kabeles szamomrol a Klipes szamom???  :eek:  Cegen belul nince egyezseg??  :omg:
Na ennyit a T-birodalomrol. :pokeas:

Szerkesztette: smelo 2006. 12. 21. 21:30 -kor

#1743 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 00:17

Idézet: smelo - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 21:29

Akkor miert nem tudom hivni a T-kabeles szamomrol a Klipes szamom???  :eek:  Cegen belul nince egyezseg??  :omg:
Na ennyit a T-birodalomrol. :pokeas:

Csak latszatra egy birodalom.  Valojaban minden T- es nem T- (mert vannak akik nem vettek fel T- nevet) leanyvallalat abszolut autonom entitas.  Pont annyi atjaras van kozottuk mint egy hentes es egy szobafesto kozott.

#1744 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 00:22

Najo, kicsit santit, azert annal tenyleg tobb koze van egymashoz a T-gyerekeknek, mint a hentesnek.  Ez annak kapcsan jutott eszembe, hogy a klip azert nagyuzemben kotogeti az osszekapcsolasi szerzodeseket.  Mivel a magyar telekom az orszag legynagyobb cegeinek egyike, azert nemi sulya van.  Termeszetesen konkretumokat nem tudok, de azt kell gondolnom, hogy maskepp nez ki amikor monjduk egy noname voip vallalat leul targyalni mondjuk az invitellel, hogy akkor legyen mar szerzodes, es mas az, amikor egy klip leul targyalni, akinek a hata mogott ott van a magenta orias.  Amibol az egyszeri voip felhasznalonak az az elonye szarmazik, hogy egy olyan PSTN szolgaltato, aki nem nagyon akar semmifele 21-es korzetrol hallani, valoszinuleg meghajlik ha a klip erolteti.  Utana meg mar konnyen megy.

#1745 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 22:21

:offtopic:
Mindeniknek nagyon boldog karacsonyi unnepeket kivanok!

#1746 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 23:32

Idézet: smelo - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 23:21

:offtopic:
Mindeniknek nagyon boldog karacsonyi unnepeket kivanok!

:up:  :up:  :up:
:respect:  :respect:  :respect:

CSATLOKOZOM !!!
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1747 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 05:11

Idézet: smelo - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 19:11

Szia!
Ezt annyival egeszitenem ki, hogy a Neo megy a gw-en keresztul nalam, pedig nincs beregisztralva, csak az egyik gw-re azt allitottam be.

Kellemes hajnali karacsonyt mindenkinek.

Neo-s szamom sajnos nincs, nem is tervezek szerezni, ezert azt nem tudom kiprobalni.  De megafone szamot reggeltem meg regebben, most eloszedtem, bekonfiguraltam az asterisk-ben ugy, hogy egy mellek hivasakor az asterisk kihivjon es a mobilomat csengesse meg (egyenleg van ra).

Ez utan a sajat sip szerveremhez beregisztraltam a notebookon futo softphone-t, es felhivtam az asterisket.  Az elore beallitott melleket valasztottam, es az asterisk annak rendje es modja szerint elkezdett kihivni, a mobilom pedig megszolalt mellettem.  Mindez azert kellett, hogy a teszt elejen lassam: minden mukodik.

Ez utan bontottam a vonalat, es a notebookrol most kozvetlenul rahivtam arra a megafone-os szamra, ami az asterisk-e.  Mivel az asterisk be van regisztralva a megafone-hoz, mint egy mezei felhasznalo, azt vartam volna, hogy a hivas elkezd kicsengeni.  De nem.  A forgalmat tuzetesen megnezve lathato, hogy 403-mas hibat ad a szolgaltato, azaz nem engedi, hogy kivulrol egy tok mas halozatbol az o sajat felhasznalojat felhivjam - mar ehhez is regisztralnom kellene magam.

http://www.adamk.fre...one_rahivas.png
A piros nyilnal a lenyeg.

Neo-val regebben ugyanezt tapasztaltam, de akkor csak a teszt masodik felet probaltam, az elsot nem.  A teljesseg kedveert majd ket unnep kozott regisztralok egy neos szamot (felteve, hogy lehet neten) es ugyanezt vegigcsinalom.

Boldog Karacsonyt, beszelgessetek sokat voipon messzi elo emberekkel!

#1748 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 23:53

Továbbra is Boldog Karácsonyt! :)

Amit írtál, az (sajnos) mind nyilvánvaló. A második rész "természetes" hogy nem működik, hiszen a megafone sem enged be más ip hálózatból hívást, ahogy a neo sem, -úgyhogy azzal sem érdemes próbálkozni. Így sajnos a Te 605-ös mellékű ip címeddel sem fog kivételt tenni.
Ha pstn-en próbáltad volna meg meghívni, azt beengedi, hiszen a végződtetési díjból (is) jön neki a pénz.
Az első rész is nyilván működik, hiszen a hívás pstn hálózatban (mobilodon) végződött volna, ami szintén pénz(edbe), kerül az egyenlegből.
Tehát a lényeg, hogy pstn-en lehet ki-be menni, ip-n nem.

Ha ilyen áthívásokkal akarsz próbálkozni, akkor fonline, microháló, vagy egyéb külföldi fwd, gizmo, stb. szolgáltatókkal érdemes próbálkozni, ők beengedik más ip hálózatból is a hívásokat.

Egy kiskaput látok még a fenti kisérletre, éspedig ha a kitakart megafone-os számodat hívod meg, de úgy, hogy a @-után közvetlenül az asterisk címét adod meg, mivel így kihagyod a megafone szerverét ami blokkolná az Invite-ot.

Szerkesztette: Buksika 2006. 12. 26. 00:00 -kor

#1749 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 01:12

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 23:53

Amit írtál, az (sajnos) mind nyilvánvaló. A második rész "természetes" hogy

Sok ajandekot, bejglit, miegymast.

Felreertes ne essek, a tesztelest nem azert csinaltam, hogy rajojjek, hogy hoppa.  Korabban is ugyanezt irtam, arra reagalt smelo, hogy de neoval a fentiek megcsinalhatok (regen nem volt, en ezert kijelentettem teszteles nelkul, hogy nem lehet, azota a honlapjukon ki van irva, hogy ip iranybol hivhatoak - hiszem ha latom).

Amugy, a torteneti huseg kedveert, szerintem az elso 15 hozzaszolasom a forumon valamikor reg pont ezt taglalta: hogy ilyen ip-ip athivast lehet-e csinalni, mert ugy tunik nem, es ez mekkora szivas mar.

#1750 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 13:44

...bizony szívás, biztos a magyarországi erőforrásokban kereshető az ok. Legalább az adsl szávszéljét emelik 4 illetve 8 megabitre jövő negyedévtől. :) A neo egyébként az elején valóban nyitott volt befele.

Más. Egy gateway:+1-712-945-1111 utána nyevet lehet választani, majd 011-el (amerikai 00) lehet hívni szinte egész európa vezetékest, köztük magyarországot is (amerikai hívás áráért). A telefonszámot zárni kell egy #-el.
Vodafone plusznullával így 30 forintért lehet nemzetközi (vagy Magyarországi) irányba telefonálni, de akkor is jól jöhet ez a telefonszám, ha mondjuk egy buster clónból kiveszik Magyarországot, de Amerika bennt marad. Doki, Te is így amerikai számon tudsz Mo.-ra telefonálni.
Ja, az oldal címe www.futurephone.com de a hívható körzetek listája ami ott van úgyis hülyeség.

#1751 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 14:59

Klipet nem tudom beallitani.Mit kell irni a kovetkezo mezokbe,mert nekem most nem jon ossze.
Sip usernév: telefonszám@klip.hu, pl. 2104321@klip.hu
Jelszó: az e-mail címhez tartozó jelszó
SIP proxy: klip.hu
sipura ATA
Koszi
Joeapi

#1752 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 16:11

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 14:59

Sip usernév: telefonszám@klip.hu, pl. 2104321@klip.hu

Jelenleg "@klip.hu" nélkül. (Csak a szám kell.)

#1753 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 18:37

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 13:44

Egy gateway:+1-712-945-1111 utána nyevet lehet választani, majd 011-el (amerikai 00) lehet hívni szinte egész európa vezetékest, köztük magyarországot is (amerikai hívás áráért). A telefonszámot zárni kell egy #-el.

király  ;)

#1754 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 20:09

Idézet: 007 - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 15:11

Jelenleg "@klip.hu" nélkül. (Csak a szám kell.)

Koszi,igy igaz, mukodik. :)
Joeapi

#1755 Felhasználó inaktív   zint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 14:57

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 13:44

Más. Egy gateway:+1-712-945-1111 utána nyevet lehet választani, majd 011-el (amerikai 00) lehet hívni szinte egész európa vezetékest, köztük magyarországot is (amerikai hívás áráért). A telefonszámot zárni kell egy #-el.
Vodafone plusznullával így 30 forintért lehet nemzetközi (vagy Magyarországi) irányba telefonálni, de akkor is jól jöhet ez a telefonszám, ha mondjuk egy buster clónból kiveszik Magyarországot, de Amerika bennt marad. Doki, Te is így amerikai számon tudsz Mo.-ra telefonálni.
Ja, az oldal címe www.futurephone.com de a hívható körzetek listája ami ott van úgyis hülyeség.

Szia!
Légyszíves kicsit részletesebben leírni, hogy működik a futurephone, ill. hogy kell beállítani a linksys ATA-t, mivel nagyon minimális angol tudásom és így sajnos nem tudom működésre bírni.
köszönettel. zint

#1756 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 22:39

A futurephone oldalán sem találsz többet mint amit elmondtam. Én pedig ennél részletesebben már nem tudom leírni  :rolleyes:
De is mit akarsz az ATA-n beállítani? Ez egy amerikai telefonszám amit fel kell hívni (ATA-ról, vagy vezetékesről, vagy mobilról, ...vagy máshonnan) majd továbbhívsz róla nemzetközi formátumban, de 00 helyett használj 011-et, mert amerikából így kell külföldre telefonálni.

Mivel egy amerikai hívás általában olcsóbb mint bármely más európai országba való hívás, itt lehet vele megtakarítani. Matávról is Amerikát kb. 35 forintért lehet hívni, de én is például vodáról 45 forintért hívhatok vezetékest, de amerikát 30 forintért plusznullával, így én már megtakarítok kb. 33%-ot ha ezen a telefonszámon keresztül telefonálok Mo.-i vezetékesre. Mobilok sajnos nem hívhatóak ezen a telefonszámon keresztül, pedig akkor lehetne igazán hasznos, dehát ezt már megszoktuk, hogy voipról csak a vezetékes van ingyen vagy nagyon olcsón.

Szerintem olvasd el mégegyszer amit írtam, próbáld értelmezni, és ha nem világos valami konkrétan mondd mi az, megpróbálok válaszolni.
Na ok, még egy szájbarágós használati ut.
1. felhívod a 0017129451111 számot
2. választol egy nyelvet, mondjuk 3-assal kínait  ;)
3. beütöd a hívni kívánt számot pl. portugália 00351987654321 akkor ezt ütöd be 011351987654321#
4. megvárod amíg kapcsol és felveszi a hívott fél  :cool:

#1757 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 22:42

4/a. Ha beszól a hölgyike, akkor a szám nem hívható ezen keresztül.

#1758 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 23:28

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 23:39

A futurephone oldalán ...

Hat!!!  :think:
Szohoz sem tudok jutni ... uj Buster? Mint regebben Voipbuster is volt ingyenes? DE az volt ATA vagy computerrol. Ez viszont sima telefonrol ... Ugyes vagy, hogy megtalatad  :up:   :respect:
Szerintem ez most csak reklamfogas es atmeneti dolog ez ami egyaltalan nem baj: akkoris ingyen van ami a legjobb ara barminek  ;) Szeintem ez a ceg megcelozte az US mobilokat es jovoben fog biztositani nemzetkozi hivasokat olcson nekik, lehet nagyon olcso elofizetesi planok is lesznek ... ez az erzesem. Mi lesz valosagban es mikor majd meglatjuk. Nem elso ceg ugy kezd, hogy ingyen kinal hivasokat, de utana atmennek fizetosbe, raadasul nagyon dragaba is  :down: Mostanaban  is volt par ilyen ceg ...
De minden esetre ez egy ugyes "talalmany" Buksikatol  :up:  :respect:

Szerkesztes 1:
Szerintem e szovegben van a "kutya" elasva: "...tell your friends about it and soon we will have some other amazing offers for you on this site..." es ez: "...If we can gain your confidence in our company and services, we hope to introduce other products and services to you in the future..."
Hat ez okos uzletpolitika  :up:  De azt is jelenti talan, hogy ez egy atmeneti dolog ... reklam, ami nem is baj. Majd latjuk mi forr ki ebbol ...

Szerkesztes  2:
" ... What's the catch with Futurephone?
by Michael Gartenberg, October 10, 2006, 10:15 AM

Have you tried this yet? According to the Futurephone site you can make free calls overseas for at least the next three years, no skype or other PC based software needed. All you need to do is call an access # at 712-858-8883 (somewhere in Iowa it seems). I tried it, it works. If there's a catch here, I can't find it..."
CSak a szam valtozott azotta ...

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 12. 29. 23:52 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1759 Felhasználó inaktív   zint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 08:09

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 22:39

A futurephone oldalán sem találsz többet mint amit elmondtam. Én pedig ennél részletesebben már nem tudom leírni  :rolleyes:
De is mit akarsz az ATA-n beállítani? Ez egy amerikai telefonszám amit fel kell hívni (ATA-ról, vagy vezetékesről, vagy mobilról, ...vagy máshonnan) majd továbbhívsz róla nemzetközi formátumban, de 00 helyett használj 011-et, mert amerikából így kell külföldre telefonálni.

Mivel egy amerikai hívás általában olcsóbb mint bármely más európai országba való hívás, itt lehet vele megtakarítani. Matávról is Amerikát kb. 35 forintért lehet hívni, de én is például vodáról 45 forintért hívhatok vezetékest, de amerikát 30 forintért plusznullával, így én már megtakarítok kb. 33%-ot ha ezen a telefonszámon keresztül telefonálok Mo.-i vezetékesre. Mobilok sajnos nem hívhatóak ezen a telefonszámon keresztül, pedig akkor lehetne igazán hasznos, dehát ezt már megszoktuk, hogy voipról csak a vezetékes van ingyen vagy nagyon olcsón.

Szerintem olvasd el mégegyszer amit írtam, próbáld értelmezni, és ha nem világos valami konkrétan mondd mi az, megpróbálok válaszolni.
Na ok, még egy szájbarágós használati ut.
1. felhívod a 0017129451111 számot
2. választol egy nyelvet, mondjuk 3-assal kínait  ;)
3. beütöd a hívni kívánt számot pl. portugália 00351987654321 akkor ezt ütöd be 011351987654321#
4. megvárod amíg kapcsol és felveszi a hívott fél  :cool:

Nagyos szépen köszönöm. :respect:  Nálam is működik már.  :up:
Minden buster fórumosnak BUÉK és sok hasznos voipos felfedezést 2007-ben is :)

#1760 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:59

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 23:39

A futurephone ...
... így én már megtakarítok kb. 33%-ot ha ezen a telefonszámon keresztül telefonálok ...

Szerentem egy kicsit "lassaban a testtel" ...
Elofordulhat, hogy amig varokozol amig kapcsolnak ossze addig el is megy ez 33% nyereseged. Persze, ez igaz ha hosszu beszelgetesrol van szo ... De ahogy ismerlek, ugyis nagyon rovid hivasokat fogsz lebonyolitani, legfeljebb max. 30'  ;)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.