HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 20:25

Idézet: Asker - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 16:54

jópár ideig nem használtam, mi a különbség a 10 meg a 25 euro között?  nem nem 15  ;)

ha nagy telefonáló vagy nem kell annyit pénzt töltögetni...

#1862 Felhasználó inaktív   papika11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 23:24

Tökéletesen igazad van, csak az a helyzet, hogy a router 40 méterre van tőlem /és nem nálam/ viszont nem akarnék még egy vezetéket kiépíteni. A másik dolog az, hogy ez az összeállítás cca fél évig tökéletesen működött! Addig amíg nem jelentkezett a hiba bele sem néztem a beállításaikba. Most sem látok semmi változást az egy évvel ezelőttihez képest /a szándékos változtatáson kívül pl Neo számváltozás/.
Köszönöm a választ és Dr Buster ösztönző segítségét, de még reménykedem hátha valaki már megoldott hasonló problémát és megossza velünk.
ui. most jutott eszembe, hogy mivel a routert és a dobozt összekötő vezeték kb 15 méteren  légvezetéken megy -amit másfél éve mozgat a szél- nem szakadhatott el a sokeres kábelkötegben mondjuk egy szál és ez "csak" ennyi problémát okoz?
Üdv. mindenkinek!
:(

#1863 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 06:10

Ezt erdekesnek tunik, bar magam sem vagyok vele tisztaban meg: http://www.nimbuzz.com/en/ Itt is mobil telefonalasrol van szo ...

Szerkesztette: Dr.Buster 2007. 02. 15. 06:11 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1864 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 13:10

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 6:10

Ezt erdekesnek tunik, bar magam sem vagyok vele tisztaban meg: http://www.nimbuzz.com/en/ Itt is mobil telefonalasrol van szo ...

Nekem nem jön be az oldal  :rolleyes:
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#1865 Felhasználó inaktív   Laclow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 13:24

Idézet: 007 - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 17:45

Ennek akkor lehet értelme, ha a készülékben levő SIM kártya és a telefonomban levő SIM kártya között ingyen tudok telefonálni.

erre a társkártyák esetében már van lehetőség, hogy a céges 0Ft-os hívásokat ne is említsem, meg ugye a flottás előfizetéseket.

ami nekem kérdéses, az a doboz hatótávolsága, hogy ez egy cordles telefont csinál a mobilból és a PC körül tudsz telefonálni, vagy rendesen becsatlakozik a mobil hálózatba a SIM kártya segítségével? hmm?

#1866 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 14:20

Az utóbbi, azaz SIM-el regisztrálódik a mobilhálózatba, így a saját mobilodat bármekkora távolságra tudod "vinni".
Ami meg engem érdekel, hogy mennyi egy ilyen készülék? Mert ugyan sokkal jobb és univerzálisabb egy GSM adapter (analóg (vagy ISDN) vonalból csinál gsm adatot és vissza) mert azt ATA-hoz is lehet kötni, csak egyetlen probléma van, hogy olyan 50e-100e Ft körül kezdődik az áruk. Aki tud valahol olcsó(bba)t, szóljon.

Egyébként ezzel a mobi... akármivel kapcsolatban ha valakit nagyon érdekel a skype és a folyamatosan működő PC, valahol olvastam egy olyan szoftverről és adatkábelről, amit feltelepítel a gépre, az adatkábelt direkt olyanokat gyártanak és olyat kérsz, hogy valami régi gsm telefonhoz passzoljon aminek már nincs is értéke, a szoft pedig összeköti a skypeot azzal a telefonnal. Ez is uyganaz mint ez a mobi... kütyű, csak jóval olcsóbban. Lehet most valami ügyes programozónak adtam is tippet, hogy megcsinálja  :omg:  Ha kész, kéretik közrebocsátani  ;)

#1867 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 17:50

Sziasztok!

Nem nagyon találtam alkalmasabb helyet, így itt kérdezném meg hátha tudna valaki segíteni. Tegnap arra lettem figyelmes, hogy a 1.5 éves PAP2-esre kötött telefonok teljesen süketek, nekem itthon egy saját VoIP központra van kötve a cucc, a doboz teljesen ki volt jelentkezve belőle, és mikor megnéztem láttam, hogy csak az ethernet világit kéken, és a power led pirosan folyamatosan rajta. Az álmoskönyv szerint ez nem jó jel. Hiába húzom ki a konnektorból, várok, dugom vissza folyamatosan a kék ethernet led világít, meg pirosan a power led. Ami csak tetézi, hogy a hub szerint hiába kötöm rá, nincs LAN kapcsolat vele. Ha nincs egyáltalán kábel kötve rá akkor is folyamatosan kéken világít a LAN led, és ha kap tápot akkor azonnal ez a két led világit, nincs is semmi teszt, vagy villogás. :(

Látott már valaki ilyet ? Lehetséges, hogy vége van a kütyünek ? :( Ha igen, mit ajánlotok ami azért kicsit stapabíróbb ? Mást nem kell, hogy tudjon, csak annyit, hogy legyen rajta két FXS port.

Köszi, és sorry, ha rossz helyen érdeklődök.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#1868 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 19:33

Másik táppal nem tudod próbálni? Vagy megmérni, hogy mennyit ad le?

#1869 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 19:49

Idézet: Buksika - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 15:20

...
Egyébként ezzel a mobi... akármivel kapcsolatban ha valakit nagyon érdekel a skype és a folyamatosan működő PC, valahol olvastam egy olyan szoftverről és adatkábelről, amit feltelepítel a gépre, az adatkábelt direkt olyanokat gyártanak és olyat kérsz, hogy valami régi gsm telefonhoz passzoljon aminek már nincs is értéke, a szoft pedig összeköti a skypeot azzal a telefonnal.
...

Igen nekem is remlik, hogy valahol volt errol szo  :think: vagy csak sajat magam mar gondolkoztam errol a megoldasrol  :confused:  Nem szerintem valahol olvastam ilyenrol meg akkor amikor a Skype sem volt es ott arrol valt szo, hogy vmi mas IM-et lehet/lehetne igy rakapcsolni mobilra ... ez mar jo par eve volt es nem is erdekelt akkoriban, de most persze, hogy nem jut eszembe hol olvastam  :omg:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1870 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 19:53

Idézet: Sparks - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 14:10

Nekem nem jön be az oldal  :rolleyes:

Kiprobaltam ujra: siman bejon : http://www.nimbuzz.com
Es masoknak?

#1871 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 20:08

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 18:50

...
Látott már valaki ilyet ? Lehetséges, hogy vége van a kütyünek ? :( Ha igen, mit ajánlotok ami azért kicsit stapabíróbb ? Mást nem kell, hogy tudjon, csak annyit, hogy legyen rajta két FXS port.

Köszi, és sorry, ha rossz helyen érdeklődök.

007- nek igaza van. Cserild ki az osszes osszekoto kabelt is ... probald ki mas LAN-ban esetleg is ... Utolsokent csak is a gyari reset jon szoba. Ha ez sem segitene, akkor lehet, hogy masik beszerzesen kell gondoskodnod  :mad:
Egyebkent a Pap2 az egyik legmegbizhatobb doboz Sipurak utan. Most mar egeszen olcson is lehet kapni haszonlokat, akar 25$-ert lehet pl. kapni a "D-Link DVG-1120 Advanced 2-Port VoIP Phone Adapter Router"
Sok sikert  :up:

Egyebkent nem rossz helyen kopogsz egyaltalan mert ennek a helynek nem azert a neve "Voipbuster" mert voipbuster telefonszolgaltatot targyal (EGYALTALAN NEM !!! ), hanem azert mert BUSTERE minden VoIP temanak, keszulek es ide tartozik  :up: Szoval legjobb helyen vagy  :up:   ;)

Szerkesztette: Dr.Buster 2007. 02. 15. 20:11 -kor

#1872 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 20:14

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 19:53

Kiprobaltam ujra: siman bejon : http://www.nimbuzz.com
Es masoknak?

nincs gond - bejön az oldal nyugalom  ;)

#1873 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 20:22

Idézet: papika11 - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 0:24

Tökéletesen igazad van, csak az a helyzet, hogy a router 40 méterre van tőlem ...
ui. most jutott eszembe, hogy mivel a routert és a dobozt összekötő vezeték kb 15 méteren  légvezetéken megy -amit másfél éve mozgat a szél- nem szakadhatott el a sokeres kábelkötegben mondjuk egy szál és ez "csak" ennyi problémát okoz?
Üdv. mindenkinek!
:(

Ezt a feltetelezest nem tudom elfogadni mert ez nem analog technikarol szol ... Itt digitalis a kapcsolat es ha az megszunne akkor nincs kapcsalat es kesz es semmi nem mukodne. Analog rendszerek illetoen lehetseges lenne a feltetelezesed ...
Egy dolog azert nagyon izgat a maradek agyomat: hogy lehet, hogy minden rendesen mukodik ATA nelkul, viszont dobozon keresztul mar hibas mellekletek jelennek meg kuldott e-mailekben ...  :think:  :confused:  :omg:  :reklamacio:  Ezt a hiban nem ertek es minden amit nem erteik az idegesit, igy ideges vagyok tole ...  :mad:  Tud e vki megnyugtatni engemet? Szoval keresek egy VoIP doktort aki megnyugtat  ;)  Nem ertem mi tortenhet ebben az ATA-ban, hogy az e-mail mellekletek hianyosak/hibasok lesznek. Na, szoval most mutasson vki mire kepes! Szabad a gazda, tisztelt professzor urak?holgyek?
:respect:

#1874 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 20:22

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 21:14

nincs gond - bejön az oldal nyugalom  ;)

:up:  :respect:

#1875 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 00:05

Idézet: 007 - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 20:33

Másik táppal nem tudod próbálni? Vagy megmérni, hogy mennyit ad le?

Hali! Sajnos másik táppal nem tudom kipróbálni, mert ismertségi körömben én vagyok az egyetlen VoIP-os ember, akinek ráadásul ilyen ATA cucca van. Viszont lemértem, a táp stabilan 5.16V feszültséget ad lesz, ez szerintem az 5V bemenetnek tökéletesen megfelel. :(

#1876 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 00:19

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 21:08

007- nek igaza van. Cserild ki az osszes osszekoto kabelt is ... probald ki mas LAN-ban esetleg is ... Utolsokent csak is a gyari reset jon szoba. Ha ez sem segitene, akkor lehet, hogy masik beszerzesen kell gondoskodnod  :mad:
Egyebkent a Pap2 az egyik legmegbizhatobb doboz Sipurak utan. Most mar egeszen olcson is lehet kapni haszonlokat, akar 25$-ert lehet pl. kapni a "D-Link DVG-1120 Advanced 2-Port VoIP Phone Adapter Router"
Sok sikert  :up:

Egyebkent nem rossz helyen kopogsz egyaltalan mert ennek a helynek nem azert a neve "Voipbuster" mert voipbuster telefonszolgaltatot targyal (EGYALTALAN NEM !!! ), hanem azert mert BUSTERE minden VoIP temanak, keszulek es ide tartozik  :up: Szoval legjobb helyen vagy  :up: ;)

Köszönöm a tanácsokat Neked is. Végig próbáltam a dolgokat már. Más switcheken is kipróbáltam, 5 teljesen más fajta kábellel, most még a feszt is lemértem. Eddig semmi, a feszültség is jó. Sajnos resetelni nem tudom a kütyüt, semmi gomb nincs rajta, ennek örömére szét is szedtem (úgysincs már rá gari :( ), belül egy teljesen integrált lapka van, semmilyen resetelési lehetőséggel. Ezek szerint akkor ez eddig bírta. Szomorú vagyok.

Én is pont azért vettem régen pontosan ezt a PAP2-es cuccot, mert erről írták, hogy egy nagyon jó kis cucc, ráadásul a Linksys sem egy gagyi márka. Szomorú lettem, hogy így kikészült. :(

Néztem a Sipura (mostmár Linksys) SPA-kat is, a gondom csak az, hogy olyan dolgokat tudnak, ami nekem nem kell. Nekem egy Asterisk központ üzemel a szerveren, ahova bejön a vezetékes vonal, és az tartja a kapcsolatot a -jelenleg- 4 VoIP szolgáltatóval, a Linksys ehhez az Asterisk-hez kapcsolódott. Ezért is kényelmetlen, hogy kikészült, mert így most a lakásban pont a 2 leggyakrabban használt telefon nem működik. Már csak egy VoIP telefon működik, ami meg pont olyan helyen van, amit nem lehet mindenhol hallani, és így akár VoIP-on, akár vezetékesen hívnak, akkor elég körülményes a dolog. :(

A kérdésem az lenne, ahogy nézem tapasztalt vagy a témában, melyiket lenne érdemesebb szerezni, újra egy ilyen PAP2-öt (és reménykedni, hogy nem fekszik ki az is :) ), vagy ezt az említett D-Link DVG-1122 ? (Alapvetően a D-Linkekről sok embernek nincs jó véleménye, és én is láttam már elfeküdt 2 napos routert. :( )

Köszi.

#1877 Felhasználó inaktív   papika11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 00:44

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 21:22

Egy dolog azert nagyon izgat a maradek agyomat: hogy lehet, hogy minden rendesen mukodik ATA nelkul, viszont dobozon keresztul mar hibas mellekletek jelennek meg kuldott e-mailekben

Talán egyértelműbb így a hiba: internetes tárhelyre sem tudok feltölteni!!!!!!!!!!!!!
Látszólag felmegy a feltöltés -írja is, hogy sikeresen befejeződött és várjak- közben az állapotjelző a vége előtt megáll és nem megy tovább. Természetesen a feltöltés nem történt meg. Az emil melléklete is így fejeződik be, az állapotjelző futása a vége előtt megáll 2-3 mp-re és kiírja, hogy sikeresen megtörtént az átvitel. Persze nem jó.
Mond ez a jelenség valakinek valamit?
Most megpróbálom ATA nélkül ezt a műveletet.

#1878 Felhasználó inaktív   papika11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 01:53

ATA nélkül tökéletesen működik minden!
Erről ennyit.

#1879 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 05:14

Idézet: papika11 - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 2:53

ATA nélkül tökéletesen működik minden!
Erről ennyit.

Akkor most igen okos diagnozist mondok: szar az ATA ...  :)
Megneztem a nekem elkuldott beallitasokat. Azokban nem latok semmi kulonoset, kiveve a static IP-ket es ehez tartozokat (majd ezt megbeszelunk hangban) ... Ezt a reszt javaslom vki olyan emberrel megtanacskozni aki szakember LAN-okban (en csak LAN-yokban szakember vagyok  ;) ). Ha azok sem tudnak segiteni akkor neked is azt ajanlom: gyari reset. Ha az sem segitene akkor tovabb megyunk ...

#1880 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 05:19

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 1:19

Köszönöm a tanácsokat Neked is. ...
...
Köszi.

Mi elott folytatnank nekem is lenne egy kerdesem: Annyire nem ismerem a Pap2-t,  kezemben sem volt meg ... Ott is van olyan lehetoseg mint Sipurakban, hogy a hozza kapcsolt telefonrol lehet gyari resetet elvegezni? Ha nincs akkor ertem, ha van, akkor mukodik e? A buta (vagy tul okos/okoskodo Fritznek sincs ilyen - pedig nagy kar) ...
Szerintem a Sipurak a legjobbak, de ezt majd folytatunk az utan amikor valaszoltal ...

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.