Szerintem nem én vagyok ennyire béna, hanem valami nem jó ezen a kütyün. Nem hiszem el, hogy egyszerűen nem csinál semmit.
Beállítottam mindent a leírásnak megfelelően, ez van a DP-ben: (1443<:@gw0>)
És ha hívom a 1443-at, szépen "gyorsfoglalt jelzés"
Ha ez van a DP-ben: (<#,:>xx.<:@gw0>)
Akkor ha #-et nyomok, akkora belső tárcsahang átvált a "városi tárcsahangra", azaz úgy "hat" mintha megkaptam volna a "városi vonalat", aztán ha bármit tárcsázom, akkor utána megint "gyorsfoglalt jelzés". Pl. ha a # után beírom hogy 06, akkor sem kapom meg a távhívó tárcsahangot. Akkor már süket. Ha befejezem a számok bepötyögését, akkor pedig a gyorsfoglalt. Akármit csinálok.
De az sem igaz, hogy SIP-en menne ki a hívás, mert ha a # után a nemzetközi formátumban írok be számot (pl 003625xxxxxx), akkor sem csörög ki, márpedig, ha voip hívást indítana, akkor ennek a számnak csörögnie kellene, de ugyanúgy gyorsfoglalt hangot hallok.
Ha a DP alapértelmezett, akkor nincs gond, voipen megy a hívás.
Ha az SPA-t kihúzom, az SPA-ba dugott analóg telefonon van "városi tárcsahang", azaz a loop működik, a vonal "él", tehát nem "hardveres" a hiba.
Mostmár egyre jobban hiszem azt, hogy itt valami nincs rendben. És nem velem, hanem a kütyüvel. Ha gw0-ra küldök ki bármit, a PSTN vonal süket marad (azaz a városi tárcsahang van benne, ha ráhallgatok másik készülékről, magyarul az SPA semmit nem tárcsáz arra felé.
Viszont olyan forró szegényke, hogy már gondolkodtam rajta, hogy tojást sütök...
Szerintem ebből csere lesz, mert ennyire azért nem érzem magam hülyének, hogy ne tudnék valamit normálisan beállítani.
Szerk: közben rájöttem, hogy a # után nem a városi tárcsahangot kapom meg, hanem a kütyü generálja "ugyanazt" a hangot...
Amúgy ha a DP-ben kicserélem a gw0-t gw1-re, akkor is foglalt. Pedig ott már SIP-en kéne mennie a hívásnak, nem? (GW1 a line1 alatt beállított gateway?)
Üdv,
SF
Szerkesztette: Sasfióka 2007. 03. 25. 11:58 -kor
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."