HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 20:03

Idézet: smelo - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 17:07

Szia!
Az, hogy melegszik, nem rendellenes, nekem is melegszik az spa3000, de az spa1001-es is eleg meleg volt. Azert olyan hutoborda szeru az oldalso szele.
A Lien1-re beallitott sip szerverre beregisztral? Az nem ugyanaz a gw1-re  beirt sip szerverrel, gondolom tudod.
En a helyedben levennem a telefonkozpontot elole, meg a masik routert is, es ugy kuzdenek. Elegg sok eszkozbol allo a rendszred. Nem biztos, hogy mindegyik eszkozzel "kompatibilisen" tud mukodni. En hasonlo miatt szivtam a T-kabel Motorola modeme nem tetsszik neki, az elso spa3000-est ki is csereltettem, mert azt hittem rossz. Szoval en egy egyszeru rendszeren tesztelgetnem, allitgatnam, aztan lehetne tovabb menni, esetleg csere...

Smelo! Köszi a tanácsot!

A line1-en lévő sip-re beregisztrál, sőt úgy tudok is indítani hívást onnan. Tehát ez a része működik.
Ami baj van, az az, hogy nem megy ki PSTN-re. Tehát nem a hálózati része a gond (azaz nem a router), hanem maga a telefonos oldal.
De a box most direktbe van bekötve a fali telefondugóba, és így (is) produkálja a hibát. :(
Szerintem holnap visszaviszem...

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#2002 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 20:38

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 21:03

SF

Remelem az uj eszkozzel mar ezek utan nem lesz gondod (ennyi).  :up:

#2003 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 22:12

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 11:52

És ha hívom a 1443-at, szépen "gyorsfoglalt jelzés"
[...]
vonalat", aztán ha bármit tárcsázom, akkor utána megint "gyorsfoglalt jelzés". Pl. ha a # után beírom hogy 06, akkor sem kapom meg a távhívó tárcsahangot. Akkor már süket. Ha befejezem a számok bepötyögését, akkor pedig a gyorsfoglalt. Akármit csinálok.
[...]
Amúgy ha a DP-ben kicserélem a gw0-t gw1-re, akkor is foglalt. Pedig ott már SIP-en kéne mennie a hívásnak, nem? (GW1 a line1 alatt beállított gateway?)

Es mondd, a telefonszamlat kifizetted, nem tiltottak le a kimeno hivasaidat? :)

nezegettem a korabban linkelt abrat, a logokat, illetve elolvasam a hozzaszolasokat.  Nem zarom ki azt sem, hogy egyszeruen rosszul van osszekotve.  En indulnek a kalyhatol.  Bejon a drot: egybol SPA-ba es semmi mas.  Elkepzelheto az is, hogy tobb telefon van a droton, es a vonali feszultseg (nem tudom mi a szep neve) alatta van az SPA nevleges feszultsegenek.  Az info oldalon latod, hany voltot lat, es a konfigban beallithatod mi legyen a limit.  Nalam tobb telefon van a droton, es a 30V helyett csak 23-mat latott az SPA, igy nem mukodott, levettem 20-ra a 30-at (vagyis felvittem, mert negativ szamok) es utana ment.

A SIP iranyu hivasok debuggolasanal korabban kuldtem egy linket, a szerint csinald, mert ott tul sok hibalehetoseg van ahhoz, hogy a 'nem megy' -et el lehessen fogadni.  Tcpdump alapjan viszont siman meg lehet mondani mi a hiba.

Peldaul tipikus hiba a gw1-re iranyitott hivasnal, hogy olyan szolgaltatot irsz be, akinel a hivashoz be kell legyel nala regisztralva, a foglalt hang ilyenkor 403 forbidden -t takar.  Na ez latszik a tcpdump-bol es hibauzenet, az, hogy nem megy az nem hibauzenet.

#2004 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 22:57

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 21:03

Smelo! Köszi a tanácsot!

A line1-en lévő sip-re beregisztrál, sőt úgy tudok is indítani hívást onnan. Tehát ez a része működik.
Ami baj van, az az, hogy nem megy ki PSTN-re. Tehát nem a hálózati része a gond (azaz nem a router), hanem maga a telefonos oldal.
De a box most direktbe van bekötve a fali telefondugóba, és így (is) produkálja a hibát. :(

SF

Egy dolog jutott meg eszembe:
A PSTN Line fulon egy ilyen opcio van nalam:
"VoIP-To-PSTN Gateway Enable" amikor ez No, akkor nekem se megy a PSTN hivas. Nalad ez Yes-re van allitva?

#2005 Felhasználó inaktív   oszika1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 28. 07:51

Idézet: smelo - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 22:10

ETSI FSK, ha jol tudom

Smelo!
Én több mint egy éve nem tudok PSTN-en kitárcsázni. A diaplanem gyakorlatilag ugyanaz, mint sasfiókának.
El tudnád küldeni priviben a Tiédnek a vonatkozó részét?
Üdv

Oszi

#2006 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 09:14

Idézet: oszika1 - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 8:51

Smelo!
Én több mint egy éve nem tudok PSTN-en kitárcsázni. A diaplanem gyakorlatilag ugyanaz, mint sasfiókának.
Üdv

Oszi

Szia!
Majd este ha hazaerek, otthonrol elkuldom.

#2007 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 11:21

Idézet: kuksaab - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 11:47

nincs tehát meg az a kényelem, amelyet pl. egy PAP2 a dial-plan-nel kínál.

Nekem múlt év áprilisa óta van egy C450 IP-m, de éppen a dial-plan hiánya miatt csak egyszerü 'analog' DECT-ként használtam házon belül, a PAP2 egyik vonalára kötve.

Még annyit, hogy a készülék februárban bedöglött. Semmilyen billentyüre nem reagál - nem lehet pl. kikapcsolni sem. Ki lehet venni az akkut, újra betenni, rögtön be van kapcsolva, bejelentkezik a bázisra és nem csinál semmit semmilyen billentyü megnyomására. (Nem, nincs aktivált billentyüzár!).

A készülék reset-et sem lehet elvégezni rajta. (Speciális billenytükombináció a bekapcsoláskor + számsorozat). Egyszóval mehet(ne) a szervizbe (a számlája lehet, hogy megsincs), de valószinüleg a javítása többe kerülne (értve ide az utánjárásra fordított saját idömet is), mint egy új készüléket venni a szomszédban.

Üdvözlettel

kuksaab

Szoftverfrissítéssel próbálkoztál?

#2008 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 18:14

Idézet: oszika1 - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 8:51

Szia!
kuldtem emailt.  :cool:

#2009 Felhasználó inaktív   oszika1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 09:54

Idézet: smelo - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 18:14

Szia!
kuldtem emailt.  :cool:

Smelo!

Nagyon köszönöm, megkaptam. Sajna, mint gyanítottam, nem a dialplan a gond. Hogy mi azt még mindig nem tudom. A dolog azért érthetetlen, mert egy sor (VOIP) szolgáltatóval több mint egy éve simán megy a dialplan alapú gw-választás, kivéve a "saját" inviteles PSTN-emet. :-(

Használok egy Grandstream ht486-ot is. Ő *00 kód beütése esetén pstn vonalat ad, ami elég jó megoldásnak tűnik. A Sipura nem tud esetleg ilyet?
Üdv
Oszi

#2010 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 11:28

Idézet: oszika1 - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 10:54

Használok egy Grandstream ht486-ot is. Ő *00 kód beütése esetén pstn vonalat ad, ami elég jó megoldásnak tűnik. A Sipura nem tud esetleg ilyet?
Üdv
Oszi

Szerintem a dp-ben megadottak szerint ad PSTN vonalat. Ez nalam a * .

#2011 Felhasználó inaktív   kuksaab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 16:42

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 11:21

Szoftverfrissítéssel próbálkoztál?

Igen. A bázisegységet elérem a LAN-on keresztül, s el is végeztem a firmware aktualizálást.
Utána újraindult, a mobilegység is be tudott jelentkezni rá, de a mobil ugyanúgy 'döglött' maradt, mint elötte.
Egyébiránt egy érdekes kérdés az, hogy egy firmware update az vajon mit is frissít?
Bázis egység firmware-t vagy a mobil egységét is, vagy mindkettöt ?
A firmware update egyébként (emlékezetem szerint) a mobilegység menüjéböl is indítható.

Üdvözlettel

kuksaab

#2012 Felhasználó inaktív   oszika1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 12:04

Idézet: smelo - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 11:28

Szerintem a dp-ben megadottak szerint ad PSTN vonalat. Ez nalam a * .

A Neophonex-es fórumon találtam "Gpetike" beírását, aki ufgyanezzel a problémával szívott.

................ha valakinek ez mégsem jönne össze nem kell elkeseredni. Én egy kicsit vertem a fejem a falba, amikor rájöttünk, hogy mi lehet a hiba, hogy mégsem működik a dialplan.

Mivel egy alközpont mögött van a szervizünk, ahol a kütyüvel játszottam a Line Voltage nem mindig érte el a gyári beállítás szerinti 30 V-t. Ha már csak 29 V a feszültség a Sipura SPA-3000 csak egy foglaltjelzéshez hasonló hangot ad. Ezt vissza vettem a PSTN-LINE/Line-In-Use Voltage -nál 29 V-ra és láss csodát!!! Üzemel, úgy ahogy elterveztem................

Most találtam, este kipróbálom.

Oszika

#2013 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:20

Idézet: oszika1 - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 12:04

A Neophonex-es fórumon találtam "Gpetike" beírását, aki ufgyanezzel a problémával szívott.

Utalom ismetelni magam, de 2007. márc. 25., vasárnap - 22:12 -kor kelt hozzaszolasban ugyanezt irtam, de nem erkezett ra reakcio: segit - nem segit.

Eleg kiabrandito mas problemajaval ugy foglalkozni, gondolkodni rajta, hogy semmi visszajelzes nincs, hogy kiprobalta, nem probalta, segitett, nem segitett...

#2014 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 19:44

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 16:20

de nem erkezett ra reakcio: segit - nem segit.

Egyetértek...

de .... nem mindenki tudja kipróbálni az ajánlást - mivel lehet, hogy nem tudja, hogy kell.

#2015 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 15:32

Sziasztok!

A Fritz!Box-okról volt már szó régebben hogy milyen ügyes kis készülékek, amit most -kicsit öncélúan is (lentebb kiderül miért)- röviden összefoglalnék.

A Fritz!Box-oknak szinte egyedülállóan kiemelkedő tulajdonságuk, hogy 10 különálló szolgáltatót lehet bennük felkonfigurálni, melyek hívásindításra és fogadásra egyaránt alkalmasak.
A már meglévő vezetékes vonal, és típustól függően két vagy több telefonkészülék köthető rá, melyek akár külön meghatározhatók, hogy mely szolgáltató(k) és/vagy a vezetékes vonal hívásaira reagáljanak. Így egy családban pl. lehet külön telefonszáma és készüléke mondjuk a férjnek és feleségnek :-), vagy a gyerkőcöknek is.

A készülékbe alközponti funkciók is be vannak építve, azaz a mellékek hívhatják egymást, konferenciát lehet létrehozni, csörgést ki/be lehet kapcsolni alvás idejére, vagy éppen ébresztőt lehet beállítani, stb.
Az automatikus útválasztás mellett egy szintén nagyon hasznos dolog a callthru funkció, amelyel távolról is használhatjuk a saját otthoni telefonvonalunkat, -ami eddig nem egy túl vonzó dolog, de az már annál inkább, hogy szintén távolról, ugyancsak használhatjuk a VoIP-os percdíjainkat, mintha csak otthonról telefonálnánk.

De akár internet hozzáféréssel nem rendelkező családtagjainknak is adhatunk hozzáférést a Fritzünkhöz és az abban beállított olcsó díjainkhoz. Az esetleges elszámolásokra beépített híváslista van segítsgünkre. A Fritzel az is megoldható, hogy egy harmadik személynek adjuk oda a saját vagy voip-os telefonszámunkat, azaz pl. ha a nagymama telefonál, ne nálunk csörögjön a telefon, hanem egyből pl. a külföldön tanuló gyerekünknél, vagyis az unokánál.

Ezekután az már nem is lehet nagy újdonság, hogy a bejövő hívásainkról sem kell lemaradnunk, mert azt különböző feltételek szerint magunk után küldhetjük a mobilunkra. De ha mégis lenne néhény elszalasztott hívásunk, azt a Fritzünk utánunkküldi egy e-mailben.

Cégek estetében jól jöhet még, hogy bizonyos típusokon ISDN S0 busz interfész is található, amelyen keresztül egy ISDN2-es csatolófelületű alközponthoz is köthető, de akár arra is jó, hogy egy sima ISDN telefonkészüléket rákössünk.

Nos, talán összefoglalónak sem árt hogy egy helyen meglegyenek ezek a funkciók, de azért is mondtam el mindezt, mert rendkívül jó áron van EGY ILYEN és EGY ILYEN készülékem eladásra. Kábeles internet estén az utóbbit ajánlom.
Akit érdekel kereshet a (8)888-181 / 06 21 380-70-66 Neo-os számon, vagy a fórum privije mellett a buksi999 kukac citromail pont hu címen.

#2016 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 20:06

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 19:44

de .... nem mindenki tudja kipróbálni az ajánlást - mivel lehet, hogy nem tudja, hogy kell.

es azt mar tilos megirni, hogy nem erti?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2017 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 20:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 20:06

es azt mar tilos megirni, hogy nem erti?

nem tilos, sőt azért lennénk... csak azt sem írja, hogy nem érti...

#2018 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 00:41

Vmi tortent? Megzoldult a forum? vagy csak nalam valtozott vmi?

21-s korzet:

" You are currently talking to:
011-362-1380xxxx
00:48, total cost 26.2¢ "

Sajnos nem tudok beszelni vele, de azt irja azert, hogy maris beszelek, sot, hogy az ara 0,262 USD ...

Aztan az ar nem semmi  :down:  :omg:  Azert jobb volt a kozpont! DE nem is lehet hivni meg mindig a 21-st  :down:  :down:  :down:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2019 Felhasználó inaktív   oszika1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 07:44

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 16:20

Utalom ismetelni magam, de 2007. márc. 25., vasárnap - 22:12 -kor kelt hozzaszolasban ugyanezt irtam, de nem erkezett ra reakcio: segit - nem segit.

Eleg kiabrandito mas problemajaval ugy foglalkozni, gondolkodni rajta, hogy semmi visszajelzes nincs, hogy kiprobalta, nem probalta, segitett, nem segitett...

Kedves Adam.k!

Ha visszaolvasol látod, hogy én a Smelo beírására reagáltam, és akkor még a dialplan vonalon próbálkoztam a megoldással. A feszültségbeállításra - vagyis az általad már korábban javasolt megoldásra - jóval később bukkantam egy másik fórumon. Azt gondolom a beírkálás semmiképpen nem hiábavaló, mégha nincs is visszajelzés. Sajna a javasolt megoldás - az este kipróbáltam - nálam nem működött. :-(
Üdvözlettel
Oszika1

#2020 Felhasználó inaktív   vensel 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 05. 00:27

SMS 1 centért! Az smsdiscount-tal, természetesen Betamax.

Vicces, hogy még nincs "7"-es szám a dialpad-en (3.02 build 434)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.