HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 15. 08:47

adam.k felreerted! az a baja, hogy lenyelTE (multidoben) a penzet! (egeszen konkretan a penz ott van, de nem tudja hasznalni az accountot.)

erre woodoo-hoz folyamodott, es egy kulfoldi ismerose regisztraciojat hasznalja. a woodoo mukodik. es ettol meg persze barmi lehet.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2102 Felhasználó inaktív   Kingweb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 15. 20:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 22:39

hm.. itt meg soha nem volt hasonlo problemaja senkinek, ugyhogy nem hinnem, hogy magyarorszagutalat lenne mogotte.

mashonnan (ismeros, akinek tok mas az internete pl..) sem megy? az accountal van problema, vagy a halozattal?

Hat akirol tudom, hogy megy neki: T-Online ADSL Kobanyan, Mastercarddal van toltve. Akik mar szivtak: TVNET user Budapesten, nem tudom mivel toltotte fel, Invitel user Szegedhez kozel, szinten nem tudom mivel toltotte fel. En OTP webkartyarol toltottem fel (ez Mastercard egyebkent).

#2103 Felhasználó inaktív   Kingweb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 15. 21:02

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 7:51

nem tudom mi az a moneybrokers, de fogadjunk, hogy sosem tunik el a penz ha te magad toltod a sajat accountodat a sajat kartyaddal.

moneybookers.com

Majd nezd meg aztan megerted mi az.

A penz nem tunt el, rajta van a 10 euro. De addig mukodott az 5 perces hivas mig csak regisztralva voltam es nem volt rajta penz. Miutan ratettem, rogton meghalt, az emlitett hibauzenetet irja ki, de azonnal, mikor a tarcsazas meg veget sem ert. Tehat nem tudom lehasznalni a penzt, ingyenes orszagokat sem tudok hivni, sem SMS-t kuldeni, valamint a phone to phone sem mukodik. Ennyi.

#2104 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 00:24

Idézet: Kingweb - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 21:02

ratettem, rogton meghalt, az emlitett hibauzenetet irja ki, de azonnal, mikor a tarcsazas meg veget sem ert. Tehat nem tudom lehasznalni a penzt, ingyenes orszagokat sem tudok hivni, sem SMS-t kuldeni, valamint a phone to phone sem mukodik. Ennyi.

en csak a tcpdump-nak hiszek

#2105 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 07:04

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 1:24

en csak a tcpdump-nak hiszek

én meg a saját fülemnek...

Kingweb - ha bízol bennem, add meg magánba a loginodat pwd-t és kipróbálom este...

adam.k meg egy tcpdump után oldaná meg, Ő ért ehhez én nem...

#2106 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 08:36

Idézet: Kingweb - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 21:58

Hat akirol tudom, hogy megy neki: T-Online ADSL Kobanyan, Mastercarddal van toltve. Akik mar szivtak: TVNET user Budapesten, nem tudom mivel toltotte fel, Invitel user Szegedhez kozel, szinten nem tudom mivel toltotte fel. En OTP webkartyarol toltottem fel (ez Mastercard egyebkent).

felreertetted a kerdesem!

NEM mas accountokrol beszelek, hanem a Te accountodrol! az megy-e mashonnan! ki kell probalni (blackbie, kulfoldi ismeros, stb) minel tobb helyrol, mert ez igy meg keves informacio.

egyebkent hibauzenetet nekem is ad (en phone2phone modban hasznalom), de mukodik. ugyhogy ez meg nem info igazabol.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2107 Felhasználó inaktív   Kingweb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 16. 21:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 8:36

felreertetted a kerdesem!

NEM mas accountokrol beszelek, hanem a Te accountodrol! az megy-e mashonnan! ki kell probalni (blackbie, kulfoldi ismeros, stb) minel tobb helyrol, mert ez igy meg keves informacio.

egyebkent hibauzenetet nekem is ad (en phone2phone modban hasznalom), de mukodik. ugyhogy ez meg nem info igazabol.

Svedorszagbol kiprobalta a srac. Ugyanaz a hibauzenet mint nekem itthon.

#2108 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 08:10

Idézet: Kingweb - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 21:27

Svedorszagbol kiprobalta a srac. Ugyanaz a hibauzenet mint nekem itthon.

igazabol meg magat a konkret hibauzenetet sem irtad le...

#2109 Felhasználó inaktív   Kingweb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 17. 09:23

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 8:10

igazabol meg magat a konkret hibauzenetet sem irtad le...

Majus 12, 23.10-kor azzal kezdtem, keresd vissza.  ;)  Ha lekered az infot errol a hibarol:
General Error (CODE:33)

#2110 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 12:35

Idézet: Kingweb - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 9:23

Majus 12, 23.10-kor azzal kezdtem, keresd vissza.  ;)  Ha lekered az infot errol a hibarol:
General Error (CODE:33)

Van egy olyan hibad, hogy unknown error.  Ezt gondolom valami rucsok szoftver adja.  Ez nem hiba, es nem segit a megoldasban, ennel fogva senkit nem is erdekel.  Nekem a SIP protokoll hiba kell, annak birtokaban ranezesre meg lehet mondani mi a baj nalad.  A nelkul csak szajtepes, mert nem adsz eleg inputot.  Mint egy rakas szerencsetlenseg, aki sohajtozik, hogy nem megy nem megy, de hogy mi nem, azt mar nem mondja meg.  Jovan, tudom, a telefonalas nemmegy.  De ez nem konkret.

#2111 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 17:23

nos egy kicsit körbejártam kingweb kollega esetét:

- (adam.k - nak) sajnos mivel a legújabb firmware van fenn a Fritz-en, ezért most telnet alatt nem látok logot, hogy mi törénik. Régebb firmware esetén ezt láttam...

- a fritz logja azt mondja, hogy "Internal server error: 500" --- ez pedig azt jelenti - régebbi tapasztalat alapján-, hogy ez bizony a Betamaxék adatbázisa, szervere körüli problémát jelez szerintem!!!

- JAvaslat: írj a Voipbuster hivatalos fórumába, esetleg pm-et a "voipbuster.com" = Site Admin-nak

#2112 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 19:02

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 17:23

- (adam.k - nak) sajnos mivel a legújabb firmware van fenn a Fritz-en, ezért most telnet alatt nem látok logot, hogy mi törénik. Régebb firmware esetén ezt láttam...

a halozati forgalom elcsipesehez a konkret temat lehet fekete doboz modszerrel vizsgalni, azaz tokmindegy milyen firmware van a fritz-en.  nem irtad le, hogy az 500, internal server error -t mi adja.  pedig ez lenyeges, ugyanis ez egy szabvany http uzenet.  ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a sip mint protokoll alapvetoen a http-re hasonlit a statuszkodos viselkedeset nezve.

ezert tovabbra is azt mondom: hiba elharitasahoz szamokra, adatokra, merheto eredmenyekre van szukseg.  a nem mukodik, nem szol, nincs hangja, halk, tegnap meg ment stb. az nyafogas, nem pedig merheto adat, szam vagy eredmeny.  ezekkel nem lehet mit kezdeni.

#2113 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 06:03

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 20:02

nem irtad le, hogy az 500, internal server error -t mi adja. 

namégegyszerháthaelisolvasod:

"...a fritz logja azt mondja, hogy "Internal server error: 500"..." - de facto a fritz mondja

#2114 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 08:35

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 6:03

namégegyszerháthaelisolvasod:

"...a fritz logja azt mondja, hogy "Internal server error: 500"..." - de facto a fritz mondja

Nem ertesz.  Nagyon nem.  A fritz mondja, ezt olvastam.  de ebbol meg nem lehet kovetkeztetni.  A fritz azert mondja, mert a hivas felepites nem sikerult?  Vagy azert mondja o ezt neked, mert ezt mondja neki a voipbuster sip szervere, azaz a hivas inditasa (invite) sikerult, de a voipbuster szerver nem tudja a hivast magatol kezdve a celig felepiteni?

k..vara nem mindegy, hogy az az uzenet eredetileg kitol szarmazik.  ha a fritztol, akkor vagy a szerverig sem jutott el, es ez ilyen altalanos.  vagy nem tole, hanem a sip szervertol, es akkor vagy direktben ezt kapta es tovabbadja hibakent, vagy kapott valamilyen ertelmes sip hibat, de 'user friendly' es o majd jobban megmondja.  a hiba oka a lenyeg, erre pedig csak akkor lehet kovetkeztetni, ha a halozati forgalom rendelkezesre all, amiben benne van: ki mikor milyen uzenetet kuldott, arra milyen valaszt kapott, es azzal mit csinalt.

#2115 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 08:41

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 9:35

Nem ertesz.  Nagyon nem. 
k..vara nem mindegy

ok

#2116 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 04:23

www.fone.hu:

"...
Kérdéseire:

A Gurunak nem kell fizetni havi előfizetési díjat!

A telefonszámokért, akár 21-es körzet, akár geográfiai szám, nem kell külön
fizetni!
A regisztrációt követően - igényelt telefonszámonként - fel kell tölteni
minimum bruttó 6000 Ft-ot, ill. annak megfelelő összeget.

Ez viszont nagy hibajuk mert ezzel az osszeggel ketlem, hogy konkurenciakepesek
lehetnek (ismerem a piacot). USA-ban
de mas orszagokban is altalaban nagyon kis osszegeket kernek befizetni elore, ha kernek
egyaltalan... 6000 Ft viszont nagyon sok penz beugronak!
Ebbol szarmazik a kerdesem:
Ez az osszeg nem evul el egyaltalan? Akkor sem ha vki nem hasznalja? Ha nem evul el, akkor
talan ez meg elfogadhato, de csak abban az esetben amikor ugyfel barmikor kerheti visza
a fel nem hasznalt maradikot. Remelem ez igy is van Onoknel is?

Valóban csak az kaphat geográfiai számot, aki magyarországi földrajzi címmel
rendelkezik.
Ennek, - a hatósági előíráson túl - egyetlen jelentősége, hogy segélyhívás
esetén a mentők, rendőrség, tűzoltóság, ... már a hívószámból meg tudja
állapítani, hogy a hívást honnan kezdeményezték.

Ez viszont egyszeruen hulyeseg (nem Onokre ertem) mert az ember akar naponta
is valtoztathat tartozkodasi hleyett, ugy mint mobil telefon eseten, sot akar WiFi VoIP
keszuleket is hasznalhatja mint en magam is. Igy ennek semmi ertelme nincsen. Mas
orszagokban sincs ilyen kikotes, de annyit azert szoktak kijelenteni, hogy ez a telefon
segelyhivasra nem alkalmas. Mindegy ez csak megjegyzesem ...

Egyebekben nekünk nem feladatunk ellenőrizni, hogy egy geográfiai számmal Ön
honnan jelentkezik fel a rendszerre.

Persze, csak ez hianyozna :-)

Természetesen annyi földrajzi száma lehet, ahány földrajzi címmel Guru-ként
feljelentkezett rendszerünkre.

Jelenleg Budapesti, ill. 21-es körzetű telefonszámot tudunk Önnek
biztosítani. Szeged körzetében várhatóan szeptembertől rendelkezünk majd
földrajzi számokkal.

Nagyon koszonom. Majd osszel ujra jelentkezem, de ha megtenennek es kuldenenek
egy ertesitot, azt nagyon ertekelnek. Elore is nagyon koszonom!

A szolgáltatás pre-paid jellegű, tehát Ön a feltöltött egyenlege terhére
használhatja szolgáltatásunkat. Amennyiben Ön regisztrált ügyfelünk lesz,
honlapunkon keresztül on line tájékozódhat forgalmi és egyenlegadatairól,
feltöltheti egyenlegét.

Egyenlege hitelkártyáról, vagy bankátutalással, web lapunk igénybevételével
tölthető fel.

Párhuzamosan több ATA-t is használhat, ha a portokat eltérően konfigurálta.
..."
:respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2007. 05. 19. 04:52 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2117 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 04:58

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 20:19

Ebben tévedsz. A UPC a hálózati kártya MAC adress-ét is figyelembe veszi, nem csak a modem MAC adress-ét.

Nem tevedek mert ez csak egy ridka kivitel ami erositi a szabalyt. Raadasul ez csak egy Mo-i ceg.
Egyebkent ez nem gond egyaltalan mert routerenlehet clonolni a MAC-t es igy ennek semmi ertelme nincs  :respect:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2118 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 05:03

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 20:52

Szinte az összes kábeles net így működik, modem és pc mac alapján azonosít, upc, t-kábel és helyi catv társaságok is.

Hat, ezt mondtam elobb: Mo=g meg nem a vilag tobsege, de ezen kivul, ismetlem ennek semmi ertelme nincs es csak bonyodalmokat okoz az ugyfelekne, igy altalaban a nagy kabel cegek ezt a megoldast nem hasznaljak. Igazuk is van abban az esetben ha az eloszto dobozban keresztul kulon-kulon van vezetve a kabel es igy csak az a helyseg/lakas hasznalhatja, senki mas. Ahogy mondtam ezt a MACos megoldast egyszeruen ki lehet jatszani routerrel, igy ennek teyleg semmi ertelme nincs
:respect:

#2119 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 05:11

Idézet: llamada - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 9:59

Kicsit off:
Az Externet más Megafone előfizetőnek is küldött "fizetési felszólítást"? (A Megafone pozitív egyenlegem ráadásul meg is haladja. A levélfejlécben Externet-es szerver van feladónak, tehát teljesen nem kamu a dolog.)

Ilyet még nem pipáltam....
Update: egy régi, elindított, de be nem fejezett feltöltési tranzakcióból kreálták a "tartozást".....

:up:  :omg:
Na ilyent is csak Mo-n lehet talani...
Elso levelben ezt irni: "... Elözetesen felhivjuk figyelmét,
amennyiben jelen felhivásunk ellenére nem egyenliti ki keletkezett dijhátralékát
Társaságunk kénytelen lesz a rendelkezésére álló jogi eljárásokat meginditani... "Ez nem semmi dolog ha nem egyszeru pofatlansag. Szegyeny! :mad:

#2120 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 05:16

Idézet: llamada - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 10:28

Fel is hívtam, az ügyfélszolgálatos nem volt meglepve, "biztos volt függőben levő feltöltése, de ha elküldi a tranzakció számát, akkor majd megnézik"...... " a rendszer ezt tartozásként mutatja ki".
Hát,  hihetleten, hogy K-Európában egy rendesen feltöltött előre fizetős szolgáltatás is tudjon felszólító levelet küldeni.....
(Egy 2eFt-s feltöltést indítottam cirka egy éve, valamiért nem ment végig, és még aznap újra indítottam, és egy másik feltöltéssel meg is kapták a lét. Az a rossz érzésem van, hogy ha ők ezt, a tavaly óta pörgő "tartozást" tényleg tartozásként kezelik, akkor még nincs vége (ahogy a 2eFt-ből 4eFt lett).
Tanulság: óvatosan a Megafone-nal (is)....

Kar, hogy ez nem USA-ban tortenik: itt ezert az ugyvedek 10 milliokat kapnanak es nem forintban. Hogyon? Szivesen elmeselnik, de  :offtopic: Csak annyit: class actionnak hivjak ezt amikor tobb embert zaklatnak vagy esetleg jogtalan igenyeket tamasztanak vagy esetleg megkarositnak...
Ha vkit erdekel elmondom szemlyesen... itt hosszu lenne.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.