HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 07. 09:45

Sajnos szomorú hírt kell közölnöm.  :down:  Oszika1 hozzászólásait nem várhatjuk többé. Fórumtársunk egyik pillanatról a másikra, szívinfarktusban elhunyt.
Számomra roppant hihetetlen és megrendítő, én egy nappal a tragikus eset előtt beszéltem vele először,.... és sajnos utoljára. :mad2:

Temetése holnap lesz Dunakeszin. 

Egy négy éves gyermek maradt utána.  :mad:
A kegyelet virágaira szánt összeget a helyszínen a postaládába, (címet privátban) vagy a következő számlára lehet elhelyezni: 10700653-57395625-51100005

#2142 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 10:11

Egyreszt reszvetem.

Masreszt most igy nyaralas elott vegre befejeztem a kulfoldi mobilhasznalat koltseg-minimalizalasat.  Korabban is volt itt szo a visszahivhatosagrol, nem emlekszem (es lusta vagyok visszaolvasni) mire jutottunk.  A mostani elgondolas a kovetkezo volt, ami vegul implementalasra kerult.

Peremfeltetelek:

- kulfoldon vagyok a magyar mobiltelefonommal
- kulfoldrol hivast inditani haza 270 ft/perc, kulfoldrol hivast inditani masik orszagba 310 ft/perc
- hivas fogadasa 115 ft/perc
- sms kuldese 95 ft/darab
(ezek a magan telefonom dijszabasai, a ceges telefonnak egyedi szerzodese van azt meg nem tudtam megnezni)
- europai orszagban vagyok

Cel:
olcson telefonalni haza, illetve nem csak haza kulfoldrol a magyar mobilrol.  Nyilvan ingyen nem lesz, de nem az ingyenesseg a cel.  Szem elott kell tartani, hogy ebben az esetben hajlando vagyok fizetni azert, hogy ne a vezetekes IP telefon elott uljek, hanem peldaul autoban, strandon stb.  A cel az olcsosag, azaz a nullatol kulonbozo dij kifizetese, ami viszont legyen szignifikansan kevesebb a mobilszolgaltatonak fizetendo dijnal.

Mukodesi elv:
Vagyok barjol.  Kuldok egy SMS-t egy magyarorszagi mobiltelefonra.  A mobiltelefon egy linuxhoz van kotve, a linux erzekeli, hogy jott egy sms, es felizgul ra.  Megvizsgalja, a tartalma ez: "callmeback".  A felado telefonszamabol latja, hogy en vagyok az.  Erre megorul.  Abban a pillanatban as asterisk szamara elkeszit egy informacios csomagot, amiben bennevan, hogy kit (engem), mikor (most), milyen iranyban (matav vezetekes) kell felhivnia.  Azert a matav vezetekesen, mert onnan olcsobb magyar mobilt hivni, mint a VSP-ken keresztul.

Az asterisk megkapja ezt az informaciot, es azon nyomban fel is hiv engem.  En ugye meg tovabbra is vagyok barhol, elkuldtem egy sms-t, most cseng a telefonom.  Bejovo hivas, felveszem.  Ezert fizetek 115 ft/perc dijat, plusz otthon a matav dijat, mobilhivasert.  Ez pillanatnyilag csucsidon kivul 37 ft/perc.  A hivas tehat bejon a mobilra, felveszem, es hipp-hopp bent talalom magam az asterisk menurendszerben, ahonnan szabadon eldonthetem, hogy matav vezetekes, vagy ip iranyba telefonalok tovabb.  Amennyiben tovabb ip iranyban hivok, az ingyenes, ha matav vezetekes iranyba, az ingyen van (favorit, csucsidon kivul), mobilt ha hivok akkor ujra 37 ft/perc korul van.

Szamolas. 
10 / 20 perc beszelgetes mobilrol, kulfoldrol magyar mobilra: 10*270 = 2700 huf / 5400 huf
10 / 20 perc beszelgetes mobilrol (asterisk-en at) magyar mobilra: 95+(10*(115+37+37))=1985 huf / 3875 huf
10 / 20  perc beszelgetes mobilrol (asterisk-en at) matavra: 95+(10*(115+37)) = 1615 huf / 3135 huf
10 / 20 perc beszelgetes mobilrol (asterisk-en at) ip iranyba: 95+(10*115) = 1245 huf / 2395 huf

1 perc beszelgetes dija a fenti sorrendben: 270 huf / 280 huf / 247 huf / 205 huf

Kulon felhivom a figyelmet az utolso sorra, amely azt mutatja, hogy amennyiben 1 percet beszelsz csak, es mobilt hivsz, ugy egyatalan nem eri meg trukkozni, mert olcsobb kifizetni a 270 forintot.  De ha mar 1 perc 1 masodpercet beszelsz (mivel nekem perc alapu a szamlazasom) akkor mar 2 percet fizetsz a mobilszolgaltatonak.  Igy nem csak azert eri meg, mert olcsobb, de azert is, mert a matav masodperc alapon szamlaz, tehat a fentieknel kedvezobb dijat is el tudsz erni, peldaul masfel perc beszelgetesnel.  Ha nem mobilszamot hivsz akkor persze mar 1 percert is megeri visszahivatni magad a telefonkozponttal.

Nem europai orszagban a koltsegkulonbseg meg eszrevehetobb, mert peldaul afrikaban (marokko, oda is megyek iden) a hivas inditrasi dij a duplaja, de a hivas fogadasi dij csak 20 forinttal tobb, mint europaban.

Szoval ennyire jutottam.

#2143 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 07:05

adam.k egy kis segítség a zseniális rendszeredhez (ha jól értelmezem):

http://www.dialnow.c...essnumbers.html

Ez accessnumberes telefonszolgáltatás (nem VoIP), viszont

Canada              06477244222    (local rate)
Denmark            077346233    (local rate)
Germany            021153997878  (local rate)
Netherlands        0107448999      (local rate)
Sweden              0852500678      (local rate)
United Kingdom 01617002929    (local rate)

innen hívható Mo. 0.012 EUR és mobil 0.119EUR + a local rate (nem tudom mennyi)

#2144 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 07:10

Ez is egy új, de nem sok nagyszerűt találok benne:

http://www.voipshopcompany.com/

#2145 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 07:35

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 7:05

Ez accessnumberes telefonszolgáltatás (nem VoIP), viszont

innen hívható Mo. 0.012 EUR és mobil 0.119EUR + a local rate (nem tudom mennyi)

Szia!

Megneztem a linket, de nem ertem az apropot.  Vegyuk angliat, ahol ket het mulva leszek.  Van egy szam erre az adott weboldalon: 01617002929.  Ezek szerint ez egy lokalis szam, amit hivhatok.  Nade magyar mobil van nalam.  Magyar mobilrol angol szamot hivni, ha angliaban vagyok, 270 ft/perc, ha nem angliaban vagyok akkor 310 ft/perc.

Akkor lehet jo ez a szam, ha van egy helyi telefonkartyam, nem?  Akkor viszont nem vagyok mobil, es nem hivhatok barhonnan.

Vagy nem jol latom?  Legalabbis en az egesz elott a kovetkezokbol indultam ki.  Egy telefonnal ket dolgot tudok csinalni:  hivast inditani, es hivast fogadni.  Az elobbi tobb, mint 2x-esebe kerul az utobbinak.  Tehat barmilyen megoldas, ami azzal kezdodik, hogy inditsak egy hivast, az eleve elbukott.    Tehat csak az lehet eletkepes megoldas, hogy vissza kell hivatni magam a telefonkozponttal, amire eleg egy jelzes.  Jelzesnek az sms pedig egesz jo, az sms dijat nevezzuk kapcsolasi vagy hivasfelepitesi dijnak.

Amugy kozben kiderult, hogy a linuxhoz kapcsolt mobiltelefon nem eleg uzembiztos (lefagy a telefon, tolteni kell stb).  Ellenben a westelnek van olyan szolgaltatasa (1 sms araert), hogy egy telefonszamra kuldott megszerkesztett sms-t e-mailkent tovabbit, ugyhogy atalltam erre, megszerkesztettem egy procmailt, ez fogadja az emilt es triggereli a kihivast.

Kozben megoldottam az idozitett visszahivast is.  Minden nap este 7-kor a telefon magatol felhiv engem.  Ha akarok telefonalni, akkor fogadom a hivast, es elkezdem a tarcsazast.  Igy a 95 forint megsporolhato.  Ha nem akarok telefonalni egyszeruen kinyomom a bejovo hivast.  Nyaralas alatt ez peldaul jo lehet, amikor ket-harom naponta az ember hazaszol, hogy na mi van otthon, ezek a hivasok nem surgosek napkozben.  Hanem valamelyik este megvarom a beerkezo hivast 7-kor, es azon at hazaszolok.

A korabban itt megvitatott gsm voip adapter ebben az esetben is tovabb tudna csokkenteni a percdijat, de a managementen meg nem verekedtem at a gsm-voip adapter megvasarlasat.

#2146 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 07:38

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 7:10

En nem tudom, hogy latok-e.  Mindenesetre magyar mobil dija a weboldal szerint 0.11772.  Namost nincs kiirva, hogy netto / brutto, nincs kiirva, hogy mi a szamlazasi egyseg (azaz percenkent ennyi-e) valamint nincs kint a penznem.  Ez gaz.

Ellenben ha euro es percdij, akkor ez netto 30 ft/perc, ami szerintem eleg jo mobil dijszabasnak szamit.

#2147 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 14:50

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 11:11

Mukodesi elv:
Kuldok egy SMS-t egy magyarorszagi mobiltelefonra.  A mobiltelefon egy linuxhoz van kotve, a linux erzekeli, hogy jott egy sms, es felizgul ra.  Megvizsgalja, a tartalma ez: "callmeback".  A felado telefonszamabol latja, hogy en vagyok az.  Erre megorul.  Abban a pillanatban as asterisk szamara elkeszit egy informacios csomagot, amiben bennevan, hogy kit (engem), mikor (most), milyen iranyban (matav vezetekes) kell felhivnia.  Azert a matav vezetekesen, mert onnan olcsobb magyar mobilt hivni, mint a VSP-ken keresztul.

Az asterisk megkapja ezt az informaciot, es azon nyomban fel is hiv engem.  En ugye meg tovabbra is vagyok barhol, elkuldtem egy sms-t, most cseng a telefonom.  Bejovo hivas, felveszem. 

Ügyes vagy, szép munka, :respect:  csak egy valamit nem értek, de mindjárt kérdezem.
Csak előtte hadd mondjam el, hogy ilyen rendszert én is csináltam sok-sok évvel ezelőtt, amikor nem hogy a VoIP nem volt sehol, hanem az internet akkor kezdett kissé jobban elterjedni és beszivárogni az otthonokba is, ISDN és a hozzá osztogatott telefonszámok sem voltak, de még hívószámkijelzés sem, főleg a vezetékes fronton. Asterisk pedig a ugye világban sem, a mobilpercdíjak pedig 100 Ft-os nagyságrendőek voltak akkori árakon.
Namost volt egy egy modem, volt egy alközponti mellék, és volt egy szerver. Ha már volt mobilom, használjam is de úgy hogy ne menjen rá a gatyám, és ebből lett egy visszahívós rendszer a következőképpen.
Mivel hívószámok nem voltak akkoriban százassával, és így a modemre kötött melléknek sem tudtam adni közvetlen hívószámot, így beállítottam, hogy az egyik (ritkábban használt) bejövő hívószám ne csak a központosnál csörögjön, hanem a modemes melléken is. A modem-el összekötött szervel számolta, hogy hány csörgés történt, és ha pont három volt, akkor felhívott engem a mobilomon. Tehát nekem csak hármat rá kellett csörögnöm a számra, (hívószámkijelzés nem volt, de ha lett volna a modem nem is tudta volna átvinni) ebből tuddta, hogy én vagyok. Ha kevesbb vagy több csörgés történt, akkor nem reagált rá. Amikor visszahívott a számítógép, felvettem, beütöttem neki milyen számot hívjon fel, ezt pufferelte, a végét asszem csilaggal jeleztem, és ezzel bontotta is a vonalat. Utána ismét felhívott -mert valamiért csak ekkor működött a flash-, szóval nyomta a Flash-t, hívta a másik számot, majd mikor ezzel kész volt, konferenciába kapcsolt Flash 3-al, és beszéltem. Volt egy időzítés is betéve, asszem hét perc után mindenképpen bontotta a vonalat, nehogy beleszaladjon egy befejezetlen hívásba.

Namost Neked sokkal könnyebb dolgod van, ott van az Asterisk ami rugalmasan programozható, van hívószámkijelzés, bejövő számok, stb. Tehát amit nem értek, hogy miért kell SMS-el triggerelni? Rácsöröghetnél, látja a számodat, hogy te vagy, bontja a csörgést. Ha jól tudom be lehet állítani, hogy egy tájékoztató szöveg ne minősüljön sikeres kapcsolásnak, így díjmentesen bemondhatná, hogy -Üdvözöllek kisgazdám, kis türelmedet kérem és máris visszahívlak.
Ha pedig felhív, a DTMF kódok értelmezése (hogy mit hívjon fel) szintén nem lehet probléma, ha pedig időzítés is kell, szintén meg lehetne mondatni, hogy mondjuk egy csillag benyomás után az időt várja, stb.
A többi meg már úgy működhet, ahogy leírtad. Szóval a lényegi kérdés, miért is kell az sms?
A mobillal hogy kommunikálsz, szintén AT parancsokkal mint egy modemmel?
Amúgy mégegyszer gratula a melóhoz!

#2148 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 14:59

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 8:10

Úgy látom, mind a két linknek köze van a Betamaxhoz. Érdekes, hogy a VoIP piacon jóformán már szinte csak ebbe a cégbe lehet botlani. Ami nem is baj ha ilyen jó árakon szolgáltat, csak utána nehogy monopolhelyzet legyen belőle.

A dialnow acces number-ek vajon elérhetőek voipról? Mert az 5 centes kapcsolási díjat leszámítva jó percdíjai vannak, így használható lenne SIP-ről, ami most a pl. justvoip estében nem tehető meg.

#2149 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 15:58

Idézet: Buksika - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 14:50

melléken is. A modem-el összekötött szervel számolta, hogy hány csörgés történt, és ha pont három volt, akkor felhívott engem a

Namost Neked sokkal könnyebb dolgod van, ott van az Asterisk ami rugalmasan programozható, van hívószámkijelzés, bejövő számok, stb. Tehát amit nem értek, hogy miért kell SMS-el triggerelni? Rácsöröghetnél, látja a számodat, hogy te vagy, bontja a csörgést. Ha jól tudom be lehet állítani, hogy egy tájékoztató szöveg ne minősüljön sikeres kapcsolásnak, így díjmentesen bemondhatná, hogy -Üdvözöllek kisgazdám, kis türelmedet kérem és máris visszahívlak.

anno en is csinaltam hasonlot, amikor a modemes percdijakon akartam sporolni, ugyanilyen visszahivos rendszert, csak nem hangra, hanem adatra.

az sms inditas valoban dragabb, mint a csak racsorgeses modszer.  Amiert megis ezt alkalmazom, az a kovetkezo:

- a csengeteseket szamolni nem tudom asterisknel, tudomasom szerint nem is lehet
- en nem akarom, hogy allandoan visszahivjon (mert sokszor telefonalok a kozponton keresztul, de van amikor a kozpontot akarom hivni, peldaul voicemail, vagy belso melleket akarok hivni).  ha amikor meglatja a telefonszamomat azonnal bontana es visszahivna azert nem jo, mert magyarorszagon belul sokkal jobban jarok ha en hivom a telefonkozpontot mintha a kozpont engem.

a cegen belul nezve egy-egy honapban (az sms arat is belekalkulalva) szazezres nagysagrendben van a koltsegcsokkentes.  Ez az osszeg meg keves ahhoz, hogy komoly beruhazast lehessen ra epiteni, de mar boven sok ahhoz, hogy 95 forintokkal ne kelljen vacakolni, ne kelljen elore beallitani, hogy most csengetesre hivjon vissza vagy ne attol fuggoen hogy ki merre van eppen.

szerkesztes: szamoljunk havi atlagosan 4 alkalmat arra, hogy at kell allitani az asterisket csenget-eszrevesz-bont uzemmodrol normalisra.  Ez igazan nem sok, ez egy also becsles.  A mernoki oradij 25000/ora, egy-egy beallitas 100 000 forint a honapban.  Ez azt jelenti, hogy 1053 darab hivast kell inditani a honapban ahhoz, csak, hogy a 100 000 forint visszajojjon a 95 forintos sms ki-nem-fizetesebol.  Es ez meg csak nullszaldo, a nyereseg ez utan jon.  Ez macera, nem eri meg.

Szerkesztette: adam.k 2007. 06. 13. 16:03 -kor

#2150 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 16:08

na most mar nem szerkesztek bele tobbet, meg egy dolgot viszont kihagytam.

csak akkor van playback, noanswer azaz kapcsolas elotti audio, ha az asteriskhez fut be a hivas.  de nalam nem, hanem tobb ATA-ra fut be.  ezaltal ilyen lehetoseg nincs.

#2151 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:04

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 16:58

az sms inditas valoban dragabb, mint a csak racsorgeses modszer.  Amiert megis ezt alkalmazom, az a kovetkezo:
1. - a csengeteseket szamolni nem tudom asterisknel, tudomasom szerint nem is lehet
2. - en nem akarom, hogy allandoan visszahivjon...
[...]
3. csak akkor van playback, noanswer azaz kapcsolas elotti audio,
4. ha az asteriskhez fut be a hivas. 
5. de nalam nem, hanem tobb ATA-ra fut be.  ezaltal ilyen lehetoseg nincs.

Lehet nem teljesen érted mire gondoltam.
1. Az Asterisk-el nem kell számolnod a csörgést, hisz nem a csörgések száma alapján fog felismreni, hogy Te vagy Te, hanem a caller id-d alapján.
5. hogy érted, hogy nem az Asteriskbe fut be a hívás, hanem ATA-ra? Az ATA FXO portjába van kötve a vezetékes vonal? De akkor hogyhogy több ATA-t csörget meg?
Na a lényeg, hogy ezek szerint Matáv-os számokat használsz
4. Regisztálsz a neophone-on, kapsz egy 21-es számot, és felviszed ezt a trunk-öt közvetlenül az asteriskbe. És itt jön a 2.-es pontra is a megoldás, hisz:
2. nem kell visiszahívjon mindig, csak ha ezen a külön trunkön jön be hívás. Vagyis, ha meghívod a T-com számot, az ATA-n kersztül megkapod mint eddig is a belső tárcsahangot továbbhívásra visszahívás nélkül, ha pedig a 21-es zámot hívod meg, az közvetlenül az asteriskbe jut, és működhet a
3.-as pont is, vagyis szövegbemond, majd visszahív. (Ha 21-es nem jó mert esetleg nem hívható külföldről, egy csomó országbelit lehet szerezni ami rendes földrajzi szám és hívható mindenhonnan.)

(P.S. : A mérnöki óradíjas dolgot nem értem. Most az eddig sms-es rendszer is több százezerbe került a cégnek, mert Te 4, 8, vagy 16, .... óra alatt csináltad meg?)

#2152 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:58

Idézet: Buksika - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 10:04

(P.S. : A mérnöki óradíjas dolgot nem értem. Most az eddig sms-es rendszer is több százezerbe került a cégnek, mert Te 4, 8, vagy 16, .... óra alatt csináltad meg?)

1: vilagos

5: tobb varosban (sot, orszagban) 1-1 ata, ami mind a pbx-hez megy.

4: nem, nem semmi neophone, semmi 21-es korzet.  nem hivhato mindenhonnan (sot, leginkabb sehonnan).

2-3: a didww mukodhetne ilyen modon, de akkor masra vagyok utalva.

A mernoki oradij: belso elszamolasban ennyi a mernokok oradija.  Mielott az ember elindit egy fejlesztest, celszeru merlegelnie, hogy mennyi idobefektetessel mekkora a varhato megtakaritas.  Az sms visszahivasos rendszer implementalasa: elso gondolat, valamint tervezes - kb 15 perc.  Implementalas: 10 perc.  Teszteles: 10 perc.  Ez kb 35 perc, legyen felfele kerekitve 1 ora.

Ar/teljesitmenyben ez tobb, mint jo, ez optimalis.  Mert atlagos hivashozzonkent kb ezer-ezerotszaz forintot sporol vele a hasznaloja, tehat atlagot nezve ~20 hivas alatt visszajon a befektetett ido (atlagosnal hosszabb hivasok alatt meg kevesebb).  Ehhez kepest a 95 forintos hivasfelepitesi dij nem fugg a hivas hosszatol, tehat fixen kb 1050 felepitett hivas utan vagy csak nullszaldon.

#2153 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 18:50

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 6:35

Szia!

Megneztem a linket, de nem ertem az apropot.  Vegyuk angliat, ahol ket het mulva leszek.  Van egy szam erre az adott weboldalon: 01617002929.  Ezek szerint ez egy lokalis szam, amit hivhatok.  Nade magyar mobil van nalam.  Magyar mobilrol angol szamot hivni, ha angliaban vagyok, 270 ft/perc, ha nem angliaban vagyok akkor 310 ft/perc.

Akkor lehet jo ez a szam, ha van egy helyi telefonkartyam, nem?  Akkor viszont nem vagyok mobil, es nem hivhatok barhonnan.

Vagy nem jol latom?  Legalabbis en az egesz elott a kovetkezokbol indultam ki.  Egy telefonnal ket dolgot tudok csinalni:  hivast inditani, es hivast fogadni.  Az elobbi tobb, mint 2x-esebe kerul az utobbinak.  Tehat barmilyen megoldas, ami azzal kezdodik, hogy inditsak egy hivast, az eleve elbukott.    Tehat csak az lehet eletkepes megoldas, hogy vissza kell hivatni magam a telefonkozponttal, amire eleg egy jelzes.  Jelzesnek az sms pedig egesz jo, az sms dijat nevezzuk kapcsolasi vagy hivasfelepitesi dijnak.

Amugy kozben kiderult, hogy a linuxhoz kapcsolt mobiltelefon nem eleg uzembiztos (lefagy a telefon, tolteni kell stb).  Ellenben a westelnek van olyan szolgaltatasa (1 sms araert), hogy egy telefonszamra kuldott megszerkesztett sms-t e-mailkent tovabbit, ugyhogy atalltam erre, megszerkesztettem egy procmailt, ez fogadja az emilt es triggereli a kihivast.

Kozben megoldottam az idozitett visszahivast is.  Minden nap este 7-kor a telefon magatol felhiv engem.  Ha akarok telefonalni, akkor fogadom a hivast, es elkezdem a tarcsazast.  Igy a 95 forint megsporolhato.  Ha nem akarok telefonalni egyszeruen kinyomom a bejovo hivast.  Nyaralas alatt ez peldaul jo lehet, amikor ket-harom naponta az ember hazaszol, hogy na mi van otthon, ezek a hivasok nem surgosek napkozben.  Hanem valamelyik este megvarom a beerkezo hivast 7-kor, es azon at hazaszolok.

A korabban itt megvitatott gsm voip adapter ebben az esetben is tovabb tudna csokkenteni a percdijat, de a managementen meg nem verekedtem at a gsm-voip adapter megvasarlasat.

Pár fontért vehetsz kint egy pay as you go kártyát és akkor helyi hívásnak számít.

#2154 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 11:48

Idézet: Xboxman - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 18:50

Pár fontért vehetsz kint egy pay as you go kártyát és akkor helyi hívásnak számít.

Az egesz tortenet az elso feltetellel indult:

1. a sajat mobilomat akarom hasznalni

#2155 Felhasználó inaktív   papika11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 18. 12:09

Sziasztok!
Van egy problémám amit egyedül nem tudok megoldani, talán tud valaki segíteni!
Sipura2100-as ATA-m van Neophonex /a hívások fogadására/ és Voipdiscount /kifele irányuló hívásokra/ előfizetésekkel és a mostani hibája az, hogy hívásaim véletlenszerüen -tehát nem mindíg, de többnyire- cca 25 sec környékén megszakadnak. A pc-n levő kliensekkel ez a jelenség nincsen, ezért gondolom, hogy az atával van valami baj. Az a gyanúm, hogy azóta van ez így, amióta május végére túlléptem a 300 perces havi limitet, bár biztos, hogy ennek semmi köze a dologhoz csak véletlen időpont egybeesés. A hívás megszakadás minkét szolgáltatónál jelentkezik az atán keresztül. A NEO-s fogadással nincs baj, amikor működik.
Még annyi, hogy az utóbbi idő viharos időjárása alkalmával  többször is volt hirtelen áramkimaradás, esetleg feszültség növekedés stb.
A másik kérdésem az lenne, hogy az atában van-e olyan menü-pont ahol a /jó/ beállításokat ki lehet menteni egy fájlba, amit szükség esetén vissza lehet tölteni valahogy.
Szíves segítségeteket előre is köszönöm.
Üdvözlettel: papi

Csatolt fájl:

#2156 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 13:46

egy ilyen problemaban kernem a segitseget:

Van egy oregember, aki egy datavox ip-200-as ip telefont hasznal, neophone-al. ez tokeletesen mukodik.
a lanyanak vett egy linksys spa1001 adaptert, ami szinten neophonet hasznal, s tokeletesen mukodik, egy dolgot kiveve, a linksysrol nem lehet hivni a datavox keszuleket.
a datavoxrol lehet hivni a linksys-t viszont. mind a ket keszulekrol lehet hivni t-com-os szamokat, mas neophone szamokat, mobil szamokat, s ugyan igy visszafele is. csak a linksysrol a datavoxot nem lehet hivni. mar probaltam codeceket valtoztatni, aztan telefonszamot, megcsereltem a ket keszulek beallitasait. de semmi.
Ez volt Aljas...

#2157 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 14:21

Idézet: Aljas - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 13:46

a datavoxrol lehet hivni a linksys-t viszont. mind a ket keszulekrol lehet hivni t-com-os szamokat, mas neophone szamokat, mobil szamokat, s ugyan igy visszafele is. csak a linksysrol a datavoxot nem lehet hivni.

szerintem cimzes problema.

http://www.adamk.fre....hu/voip-debug/

ha ranezel a sniffelt halozati forgalomra, azonnal nyilvanvalo lesz a hiba.

#2158 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 19:06

megnezem, koszi

addig eljutottam, hogy egybol foglaltat jelez, nem pedig nema csondben van.
Ez volt Aljas...

#2159 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 19:13

egy ujabb erdekesseg

ha egy 3madik adapterrol (grandstream handytone-486) hivom fel az ip telefont (amit nem lehet a linksysrol hivni), akkor kicsong, ezutan megprobalom a linksysrol felhivni, nema csond, nem jelez semmit. ezutan ismet a handytone486-rol probalom meg hivni, akkor mar foglaltat jelez.
Ez volt Aljas...

#2160 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 20:02

Ma szolt a scriptem, hogy a voipstunt/buster es sipdiscount tarifak / ingyenessegek megvaltoztak.  Akinek van kedvenc celpontja, nezze meg az uj tarifakat, hatha valtozott.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.