HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   tnn 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 02. 16:48

Kedves Fórumozók!

Segítséget kérnék asteriskben (pbxes)
hogyan kell tiltani pl a kimenő mobilok
hívását? Ha azt szeretném hogy egy irányba ne
telefonáljanak.

Köszönettel:
Norbert

#2242 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 03. 06:29

Idézet: tnn - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 16:48

Segítséget kérnék asteriskben (pbxes)
hogyan kell tiltani pl a kimenő mobilok
hívását? Ha azt szeretném hogy egy irányba ne
telefonáljanak.

Nem irtad, hogy melyik orszag mobil hivasait akarod letiltani.

Ugyebar voiprol van szo, korantsem trivialis, hogy csak magyarorszag mobiljairol van szo.

Vegyel fel egy dial plant:

exten => _[03]6[237]0.,1,Playback(ide-nem-hivhatsz)
exten => _[03]6[237]0.,n,Hangup

Mivel nyilvanvaloan van egy altalanos dial planed ami a hivasokat kezeli, ez egy specifikusabb annal, tehat ez lesz figyelembe veve amikor mobil hivas megy ki.  Nem tudom mivel hivsz mobilt, nalam peldaul lehet 06-tal is kezdeni meg 36-tal is.  A fenti match-el mindkettore.

A fenti ertelemszeruen csak magyar mobilszamokra vonatkozik, ettol kulfoldi mobilt mert siman lehet hivni.

#2243 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 21:39

Koszonom a segitseget, bar adam.k stilusa meglepett,de a lenyeg hogy segitett.Neki azert ideznek valamit hogy miert irtam amit irtam:"DNS Relay
    When DNS Relay is enabled, the router plays the role of a DNS server. DNS requests sent to the router are forwarded to the ISP's DNS server. This provides a constant DNS address that LAN computers can use, even when the router obtains a different DNS server address from the ISP upon re-establishing the WAN connection."
Bizonyara te jobban tudsz angolul, de en nem egeszen azt forditanam amit te allitottal. :cool:
Joeapi

#2244 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 22:53

adamknak hosszu napja volt, ma is.

rajottem mit nem ertesz.  ezt irtam:

DNS-nek azt add meg, amit a szolgaltato dhcp vagy pppoe session soran a routernek kiad.

Te ebbol azt gondoltad, hogy en azt mondtam, hogy a router ip cimet kell megadnod.  Ellenben ha elolvasod amit irtam, akkor rajossz, hogy az "ip cim" nem is szerepel az eredeti mondatban.  Neked kell megtalalnod, hogy mit kapsz a szolgaltatotol, mint dns szerver, es ezt a dns szervert kell megadni.

a problemara (mint sok mas problemara) tobb megoldas is van, ebbol egyik a dns relay, es egyik az amit en javasoltam, a lenyeg, hogy egyiket hasznalva megoldottad a problemat.

#2245 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 23:01

Oktober van, mostanra minden mobilszolgaltato levitte a roaming tarifait.

Sajnos nem jott be amit remeltem - azaz csak felig.  A tarifak kozotti kulonbseg meg mindig 100% (a fogadott hivas kb duplaja az inditott hivas) de a jarulekos koltsegek miatt kulfoldrol voip hasznalataval visszahivatni magam mar nem eri meg akkor, ha mobiltelefont akarok hivni.

egesz pontosan 0.6%-kal kerul tobbe, mintha csak siman tarcsaznek.

Ugyanakkor vezetekes szamot hivva megeri!  Vezetekes szam eseten a roaming percdijnal 25.14%-kal lehet olcsobban telefonalni, percenkent.  Szamszerusitve:

3 perc hivas hagyomanyos modon mobilra es vezetekesre 432 forint, voip hasznalataval mobilra 434.4 forint, vezetekesre 323.4 forint.

Szoval meg mindig megerheti kulfoldrol visszahivatni az embernek magat a telefonkozponttal, ha vezetekes szamot hiv, de mas esetben mar nem.

Ideje beuzemelni a gsm adaptert.

#2246 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:07

Adott egy Linksys SPA901 SIP telefon, egy Edimax BR-6104K router mögül használnám. A SIP szolgáltatóm a Megafone. (bocsi, nem nyitottam új topikot, de szerintem a problémám nem Megafone specifikus)
Beállítottam mindent, azonban a következőket tapasztalom:
A regisztráció néhányszor gond nélkül lezajlik, telefonálni is tudok, hívni is tudnak, szuper.
Viszont a regisztráció sokszor nem sikerül, ilyenkor a Status LED narancssárgán világít, hívni nem tudok, nyilván hívni sem tudnak engem.
Ez történik a debug mód szerint a sikertelen regisztrációkor:
Vannak olyan időszakok, amikor sok egymás utáni regisztráció sikerül, van amikor nem.
A telefont kiraktam DMZ-be (a webes felületet jelszó védi azért...), tehát a NAT nem kavarhat be szerintem. Bár ott a warning a full cone NAT-ról, azt nem egészen értem, hogy mit keres ott...
A STUN-on keresztül remekül megtalálja a külső IP-t, meg mapped portokat.
Itt van a teljes debug logja a telefonnak egy adott időtartamra vonatkozóan: http://novaak.net/syslog.514.log
Ebben van több sikeres és sikertelen regisztráció is. Valakinek esetleg egy jó tippje, hogyan lehetne ezt megoldani? Azért regisztrál 60 mp-enként, mert a Megafone-tól kapott minta beállításban is így van.

#2247 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:21

Talan nalam is hasonlo a helyzet, de adam.k majd megmondja.Az en uzim a kovetkezo:"SIP ALG rejected packet from 192.168.0.180:5060 to 193.91.75.213:5060" :think:
A masik kulfoldi szolgaltato siman megy.Ezek a magyarok. :reklamacio:
Joeapi

#2248 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:30

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 12:21

Talan nalam is hasonlo a helyzet, de adam.k majd megmondja.Az en uzim a kovetkezo:"SIP ALG rejected packet from 192.168.0.180:5060 to 193.91.75.213:5060" :think:

Azért én ebben nem volnék biztos, hogy a magyar szolgáltatókkal van a baj. A Megafone a BME wifi-jéről, ahol a gép publikus IP-t kap, mindig tökéletesen regisztrált. Itthon PC-ről és telefonról is bizonytalan a regisztráció. Én a hálózati konfigurációt okolom, illetve valami trükkös beállítást, SIP timingot, amitől valami nem megy.

#2249 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:27

Idézet: NAron - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 11:30

Azért én ebben nem volnék biztos, hogy a magyar szolgáltatókkal van a baj. A Megafone a BME wifi-jéről, ahol a gép publikus IP-t kap, mindig tökéletesen regisztrált. Itthon PC-ről és telefonról is bizonytalan a regisztráció. Én a hálózati konfigurációt okolom, illetve valami trükkös beállítást, SIP timingot, amitől valami nem megy.

Betamax miert megy?Miert kell kulonckodni?

Szerkesztette: Joeapi 2007. 10. 07. 13:28 -kor

Joeapi

#2250 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:42

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 13:27

Betamax miert megy?Miert kell kulonckodni?

Elég szűkszavúan írtad a kérdéseidet, gondolom azt kérdezed, hogy a magyar szolgáltatók miért különcködnek. Jó kérdés, nem ismerem annyira a SIP-et és a hozzá kapcsolódó protokollokat, hogy meg tudjam ítélni, hogy különcködnek-e a magyar SIP szolgáltatók.
Betamax miért megy? Nem tudom. :) Viszont gondolom az általad használt készüléknek is millió beállítása van, el tudom képzelni, hogy lehet olyan összeállítás, amivel a Betamax nem menne. De ez csak találgatás, simán lehet, hogy tényleg a szolgáltatói oldalon van a baj.

#2251 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:39

Istmét egy kis gondom akadt: Adva vagyon egy Linksys SPA-3102
PSTN: T-com vonal, Line 1: Klip, GW1: Voipdiscount és e mellé menne GW2: Neophone
Viszont a Neo nem hajlandó hívást kezdeményezni csak akkor, ha Line-ra teszem és beregisztrál. Létezik, hogy gatewayen nem működik? Annyira nem tragédia, csak egy kisérlet lenne, mert 21-es számnak egyelőre a Klip lesz használva ezen a helyen, de mégis baxtatta a csőröm, hogy nem sikerül. Régebben azt olvastam, hogy működik GW-ként is
GW2: telefonszám@sip.neophonex.hu (próbáltam csak sip.neophonex.hu is) GW2 Auth id: telefonszám és természetesen a hozzávaló pass. De ez így nekem csak foglaltat ad hívásnál, és nem a DP-vel van gond, mert ahogy Line-ra teszek egy másik Neophonex számot, ezzel is azonnal lehet hívni. Szóval próbálta már valaki, hogy gatewayen regisztráció nélkül megy-e a Neo?
Amúgy ez a SPA-3102 nagyon klassz szerkentyű, sikerült felkonfigurálni, mostmár ki-be működik minden szuperül, csak ajánlani tudom, akinek 1 telefonra kell vezetékes és voip szám közösítve, annak ez tökéletes megoldás  :up:
A klip egyelőre elég gagyinak tűnik: vodafont hívva szépen kicsörög, működik rendben. Vodafonról hívva klip-et: hangbemondás, hogy nem működik a szolgáltatás  :confused: T-mobile-t hívva: a mobil csörög, de a vonalban nem hallatszik a csörgés... Visszafelé tökéletesen megy. Neophonet Klipről mondanom sem kell, hogy nem sikerült  :down: Szóval egyelőre elég nagy a káosz, a Neophone ehhez képest már egy hibátlan rendszer......
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#2252 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:00

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 12:21

Igazat kell adnom neked majdnem.  :respect:
A hiba oka kiderült: Megafone
Egyszerűen valami el lehet cseszve náluk. Beregeltem a Neophonex-hez, tökéletesen megy minden körülmény között a SIP telefon beregisztrálása (általában IP-váltáskor kezdte szórni a 401/403-as kódokat a Megafone). Szóval a Megafone SIP átjáróján valami nincs beállítva jól.
De az összes magyar szolgáltatót nem írnám le, ugye a Neo tök jól megy.

#2253 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 17:23

Idézet: Sparks - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 14:39

Viszont a Neo nem hajlandó hívást kezdeményezni csak akkor, ha Line-ra teszem és beregisztrál. Létezik, hogy gatewayen nem működik?

Neophonet Klipről mondanom sem kell, hogy nem sikerült  :down: Szóval egyelőre elég nagy a káosz, a Neophone ehhez képest már egy hibátlan rendszer......

Letezik bizony, korabban irtam is ide ezt.

A klip-neo athivasnal a szolgaltatok korlatozzak a masik szolgaltato internet feletti elereset, ez nem (csak) a klip hibaja, a neo eppen ugy korlatoz.  A rendszer hibatlansagat ne ez alapjan iteld meg :)

#2254 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:38

Hali!

Van egy olyan problémám, hogy mostanság a Klip esetén nem hallom a másik felet, ő hall engem.
PAP2T -t használok, egyébb szolgáltatóval nincs ilyen gondom és nem jövök rá a probléma okára.
Ha hívást fogadok, ugyanez a hibajelenség.
Szerintetek mi lehet?

#2255 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 21:21

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 11:38

Hali!

Van egy olyan problémám, hogy mostanság a Klip esetén nem hallom a másik felet, ő hall engem.
PAP2T -t használok, egyébb szolgáltatóval nincs ilyen gondom és nem jövök rá a probléma okára.
Ha hívást fogadok, ugyanez a hibajelenség.
Szerintetek mi lehet?

A szolgáltatót már kérdezted a hibáról, jelentetted nekik?
Ugyanis Te magad írod, hogy csak ezzel a szolgáltatóval van gond. Lehet, hogy valami átmeneti zűr a Klip-nél.

#2256 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 22:22

Idézet: NAron - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 22:21

A szolgáltatót már kérdezted a hibáról, jelentetted nekik?
Ugyanis Te magad írod, hogy csak ezzel a szolgáltatóval van gond. Lehet, hogy valami átmeneti zűr a Klip-nél.

jomagam is ott melozok és senki nem tudja hol lehet a bibi :))
ugyanakkor nem tömeges dolog mert más nem nagyon jelezte...

#2257 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 22:26

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 22:22

jomagam is ott melozok és senki nem tudja hol lehet a bibi :))
ugyanakkor nem tömeges dolog mert más nem nagyon jelezte...

egy tipp: wiresharkot (http://www.wireshark.org/) ráereszteni a forgalomra, nem tudom, mennyire vagy guru, de abból szinte minden kiderül. Szoftveres klienssel jelentkezik amúgy?

Szerkesztette: NAron 2007. 10. 10. 22:26 -kor

#2258 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 08:55

Idézet: NAron - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 23:26

egy tipp: wiresharkot (http://www.wireshark.org/) ráereszteni a forgalomra, nem tudom, mennyire vagy guru, de abból szinte minden kiderül. Szoftveres klienssel jelentkezik amúgy?

Hardveresen használom PAP2 ATA dobozzal.

#2259 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:04

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 8:55

Hardveresen használom PAP2 ATA dobozzal.

bocsi, félreérhetően írtam. Szóval ha a doboz helyett szoftveres klienssel próbálod ki, akkor is jelentkezik a hiba?

#2260 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:07

Idézet: NAron - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 10:04

bocsi, félreérhetően írtam. Szóval ha a doboz helyett szoftveres klienssel próbálod ki, akkor is jelentkezik a hiba?

Vistát nem szereti a Klip szoftver, más softphone klienst még nem töltöttem le de sztem kipróbálom az X Lite ot

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.