HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 06. 18:23

Idézet: CsBeni15 - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 15:18

Csáó!

Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Szeretnék valamilyen VOIPos programot a PC-mre, de nem tudom, hogy melyiket válasszam.
Valahol olvastam olyat, hogy befizetek 10eurot vagy 10dollart és akkor heti 300percet tudok beszélni, de igazából ami neten vannak tesztek azok régiek a fórum meg túl sok,hogy átnézzem, ezért szeretném , hogy valaki segítsen és ajánljon egy programot amivel tudok telefonálni rendesen olcsón lehetőleg mobilra belföldön!Még valahol azt is láttam,hogy a credit befizetése után a vezetékes telefon hívása Magyarországon ingyenes, de ez vonatkozik mobilra is?
Remélem tudtok segíteni, előre is Köszi!

http://betamax-resel...tamax_mrkk.html

VoipBuster      Mo-ra ingyenes
smsDiscount    Mo-ra legolcsóbb mobil hívás

#2462 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 07. 07:39

Idézet: CsBeni15 - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 15:18

Valahol olvastam olyat, hogy befizetek 10eurot

10 + VAT

#2463 Felhasználó inaktív   kabocax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 16:34

Sziasztok! Én azt tapasztalom nap mint nap, hogy a Magyarországi mobilokon alig alig hallani. Nagyon halk, miközben vezetékesen majdnem tökéletes. Az ATA spa3102. Több helyről több készülékkel, illetve több betamax szolgáltatóval is próbáltam. Van valami megoldás, vagy így kell elfogadni? Visszafele, vagyis magyarországi ATA külföldi (jelen esetben Ukrán) mobil, valamivel jobb a helyzet.

#2464 Felhasználó inaktív   kabocax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 17:12

[quote name='toupe' date='2008. szept. 1., hétfő - 17:59']Helló!

Intervoip...
Használja más is ezt a csodát, vagy csak én voltam ennyire lúzer, hogy beneveztem egy körre? Pár hívás ment, de későb a legtöbb számnál:

1. nem írja ki a hívószámot, ilyenkor rossz a hangminőség is
2. azt mondja, hogy a hívott fél nem kapcsolható, pedig de
3. SMS-t nem küldi el, pénzt levonja
4. nem sikeres hívásért levon pénzt
5. ügyfélszolgálat felejtős
6. 3 és 4 esetében pénzvisszatérítésre nem reagálnak
7. fel nem használt kreditet nem térítik vissza

Tök mindegy mennyi a percdíj, ha nem lehet használni. Kikapcsolt routerrel és tűzfallal sem - Skype viszont lazán megy.

:wc2:
Én használom az intervoipot

1-2 Előfordul
3 Ugye nem használsz az SMS-ben ékezetet, ill spec karaktert?
4. Igaz
5. Nekem sikerült velük dűlőre jutni, persze csak írásban
6.-7. Ezzel együtt kell élned
8. Az összes általam eddig használt Betamax szolgáltató ilyen

[QUOTE]Tök mindegy mennyi a percdíj, ha nem lehet használni. Kikapcsolt routerrel és tűzfallal sem - Skype viszont lazán megy.
[/QUOTE]

Ez így nem igaz, lehet használni, csak kompromisszumokkal. Én kb. havi 50-60eFt-t spórolok vele havonta.  Ha nem kell mobilt hívni akkor jó alternatíva lehet a Skype.

#2465 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:42

Régen használtam Voipbustert, aztán Voipstunt-ot, most pedig Poivy-t.
Az a gondom, hogy össze-vissza változtatgatják a fizetési módot. Egyszer lehet fizetni kártyával, egyszer pedig mindenféle viszonteladóktól kell creditet venni.
Ti, hogy töltitek fel?
Van olyan VoipXXXX ahol lehet kártyával is fizetni?

#2466 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 11:00

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 10:42

Régen használtam Voipbustert, aztán Voipstunt-ot, most pedig Poivy-t.
Az a gondom, hogy össze-vissza változtatgatják a fizetési módot. Egyszer lehet fizetni kártyával, egyszer pedig mindenféle viszonteladóktól kell creditet venni.
Ti, hogy töltitek fel?
Van olyan VoipXXXX ahol lehet kártyával is fizetni?

"Régen használtam Voipbustert, aztán Voipstunt-ot, most pedig Poivy-t."

Ha ugyanazzal a kártyával akarod feltölteni, akkor ne csodálkozz. A Betamax nem preferálja több account használatát, amint a másodikat regisztrálod, és az általuk már ismert kártyaszámmal akarsz feltölteni, letiltja mindkét account számára a kártyás feltöltést, és marad a voucher, és az átutalás. Aztán a sokadik voucheres feltöltés után engedélyezi ismét a bankkártyás megoldásokat. Ez sehol nincs leírva, én is a saját káromon tanultam meg.

Egyébként korábban panaszoltátok a rossz Mo-i mobil hangminőséget. Én az smsDiscountot próbáltam, sokat bosszankodtam, míg végül feltettem egy GSM interfészt. Ez egy picit drágább percdíjjal megy (nettó 15.-), de másodperces számlázássú. Ugyanott vagyok szinte, de legalább hallanak a másik oldalon. A betamaxok viszont jók a vezetékes hívásra.

#2467 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 11:06

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 12:00

"Régen használtam Voipbustert, aztán Voipstunt-ot, most pedig Poivy-t."

Ha ugyanazzal a kártyával akarod feltölteni, akkor ne csodálkozz. A Betamax nem preferálja több account használatát, amint a másodikat regisztrálod, és az általuk már ismert kártyaszámmal akarsz feltölteni, letiltja mindkét account számára a kártyás feltöltést, és marad a voucher, és az átutalás. Aztán a sokadik voucheres feltöltés után engedélyezi ismét a bankkártyás megoldásokat. Ez sehol nincs leírva, én is a saját káromon tanultam meg.

Egyébként korábban panaszoltátok a rossz Mo-i mobil hangminőséget. Én az smsDiscountot próbáltam, sokat bosszankodtam, míg végül feltettem egy GSM interfészt. Ez egy picit drágább percdíjjal megy (nettó 15.-), de másodperces számlázássú. Ugyanott vagyok szinte, de legalább hallanak a másik oldalon. A betamaxok viszont jók a vezetékes hívásra.

Ezt nem tudtam.
Elég régóta a Poivy-t használtam (legalább két éve), nem töltöttem másik ilyen telefonra a kártyámmal. Pár hónapja próbáltam tölteni rá, akkor nem volt kártyás töltés, aztán pár hét múlva megpróbáltam, és megint tudtam kártyával tölteni. Most lebeszéltem, és nem tudok kártyával tölteni.
Most regeltem a FreeCall-ra és tudtam kártyával tölteni.
Mi az a voucher?

#2468 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:42

Idézet: kabocax - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 17:12

Ez így nem igaz, lehet használni, csak kompromisszumokkal.

Közben némileg nálam is árnyalódott a helyzet. Egyszer elszállt az agyam, és küldtem nekik vagy egy tucatnyi emailt. Egy órán belül kaptam is rá egy kioktató választ, hogy attól nem lesz gyorsabb a reagálás, hogy sokszor küldöm ugyanazt (khm...) + visszaadták egy darab SMS árát (höhö).
Azóta némileg javult a sikeres hívások aránya (nem csak képzelem, végigbogarásztam a híváslistát): 20-as számot minden gond nélkül, 70-es hol így, hol úgy, 30-asra általában nem küld azonosítót és/vagy gyakran nem kapcsol. Vonalas mindig működik.

A Skype nagyszerűen megy, de pofátlanul drága - főleg mobilt hívok.

SMS: jó tudni, akkor nem használok ezentúl ékezeteket  :respect:

(Amit nagyon bírok az az, hogy ha belenézel a FAQ-ba, mindenhol ugyanaz a szöveg figyel  :Đ )

#2469 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 11:06

Ezt nem tudtam.
Elég régóta a Poivy-t használtam (legalább két éve), nem töltöttem másik ilyen telefonra a kártyámmal. Pár hónapja próbáltam tölteni rá, akkor nem volt kártyás töltés, aztán pár hét múlva megpróbáltam, és megint tudtam kártyával tölteni. Most lebeszéltem, és nem tudok kártyával tölteni.
Most regeltem a FreeCall-ra és tudtam kártyával tölteni.
Mi az a voucher?

Voucher: Egy viszonteladónál kétféleképpen töltheted fel a számládat. Vagy Ő tölti rá az adott összeget, vagy generál (10;20 vagy 50 euróért) egy kódot, amivel te, tetszőleges időpontban magad töltheted fel a számládat.

#2470 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 13:58

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 11:00

Ha ugyanazzal a kártyával akarod feltölteni, akkor ne csodálkozz. A Betamax nem preferálja több account használatát, amint a másodikat regisztrálod, és az általuk már ismert kártyaszámmal akarsz feltölteni, letiltja mindkét account

Ez azert erdekes informacio, mert az osszes betamax accountomat ugyanazzal a kartyaval toltottem fel mindig es sosem volt problema.  Soha nem is ertettem, hogy mit szerencsetlenkednek itt egyesek kozvetitovel meg mittudomenmivel.

#2471 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 14:05

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 14:58

Ez azert erdekes informacio, mert az osszes betamax accountomat ugyanazzal a kartyaval toltottem fel mindig es sosem volt problema.  Soha nem is ertettem, hogy mit szerencsetlenkednek itt egyesek kozvetitovel meg mittudomenmivel.

Nekem most a Poivy-n pl nincs olyan opció, hogy kártyás fizetés. Egyszer van, egyszer nincs.

#2472 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 15:57

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 13:58

Én a saját tapasztalatom, és az innen-onnan kapott infók alapján ezt szűrtem le. Hangsúlyozom, ezt egyik GYIK-ban sem olvastam. Azóta, hogy figyelek erre, mindig tudok kártyával tölteni, míg korábban előfordult, hogy másnak élt a kártyás opció, nekem viszont nem.

#2473 Felhasználó inaktív   kabocax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 12:33

Idézet

Igen, csakhogy én külföldön vagyok, így itt a GSM interfész nem játszik.  :(

Szerkesztette: kabocax 2008. 10. 10. 12:35 -kor

#2474 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 12:58

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 11:00

smsDiscountot próbáltam, sokat bosszankodtam, míg végül feltettem egy GSM interfészt. Ez egy picit drágább percdíjjal megy (nettó 15.-), de

A GSM adapter minosegromlast okoz, megha a felhasznaloknak nem is mindig eszreveheto.  Januartol ezert szerintem mi rendelunk egy E1-gyet egy mobilcegtol.  Addig nem, mert a mobiladapterben levo simmel minden 30-as mobilszamot ingyen hivunk, annal jelenleg nincs jobb opcio.

#2475 Felhasználó inaktív   petoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 10:43

A következőkben kérnék segítséget. Linksys WRT54GL routert és Linksys PAP2-t használok voip telefonáláshoz. Kb. 1 hete az adapter info fülén a Line 1 és Line 2 információknál nem látom a "Mapped Sip Port" sorban az 5061 és 5062-es értékeket. A Line 1 és Line 2 beállítása változatlan, ott ezek a portok vannak beállítva. Ha Line 1-2 fülön a SIP settings részben az "EXT SIP Port" részbe is beírom az 5060 és 5061-es értékeket, akkor az info fülön is megjelenik "Mapped Sip Port"-ként.

A routeren engedélyezve vannak ezek a portok a Port range forward menüpontban.

Van valakinek valami tippje, hogy alapból miért nem látszik az info fülön a port szám? A dolog azért is zavar, mert ezzel a jelenséggel egyidőben romlott a hangminőség is.

Ha valaki tud ebben segíteni, és egy kis időt rászánni a segítségnyújtásra, annak eltudom küldeni a PAP2 és Router minden beállítását.

További problémám, hogy tudok kifelé hívni Megafone-ról, Voipdiscountról, de nem tudok Neophone-ról. Hívást tudok fogadni az utóbbiról is. A Neophone ügyfélszolgálat nem tud segíteni, azt mondják, hogy nálam van valami beállítási hiba. Kipróbálták, hogy bejelenkeztek az account-ommal és nekik sikerült kifelé hívást kezdeményezni.

#2476 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 11:31

Idézet: petoth - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 10:43

A következőkben kérnék segítséget. Linksys WRT54GL routert és Linksys PAP2-t használok voip telefonáláshoz. Kb. 1 hete az adapter info fülén a Line 1 és Line 2 információknál nem látom a "Mapped Sip Port" sorban az 5061 és 5062-es értékeket. A Line 1 és Line 2 beállítása változatlan, ott ezek a portok vannak beállítva. Ha Line 1-2 fülön a SIP settings részben az "EXT SIP Port" részbe is beírom az 5060 és 5061-es értékeket, akkor az info fülön is megjelenik "Mapped Sip Port"-ként.

Van valakinek valami tippje, hogy alapból miért nem látszik az info fülön a port szám? A dolog azért is zavar, mert ezzel a jelenséggel egyidőben romlott a hangminőség is.

Ha valaki tud ebben segíteni, és egy kis időt rászánni a segítségnyújtásra, annak eltudom küldeni a PAP2 és Router minden beállítását.

További problémám, hogy tudok kifelé hívni Megafone-ról, Voipdiscountról, de nem tudok Neophone-ról. Hívást tudok fogadni az utóbbiról is. A Neophone ügyfélszolgálat nem tud segíteni, azt mondják, hogy nálam van valami beállítási hiba. Kipróbálták, hogy bejelenkeztek az account-ommal és nekik sikerült kifelé hívást kezdeményezni.

Nekem is van PAP2-őm és a "Mapped Sip Port"-nál szintén nincs bejegyzés. Az SPA-nál megjelenik a SIP port. Az 5061-5062 portokon kívül nem forwardoltál mást? Mert az kevés a működéshez. Próbáld meg DMZ-be tenni a PAP2-őt. A bejövő híváshoz van STUN beírva? (router mögött szükség van rá) Ennyit első blikkre (sötétben tapogatodzom...)

#2477 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 11:35

A hangminőségromlást a sávszélesség hiány is okozhatja. (Ha beszélgetés közben valaki, vagy valami a router mögött elviszi a sávszéledet). Erre a QoS a megoldás.

#2478 Felhasználó inaktív   petoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 13:12

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 11:35

A hangminőségromlást a sávszélesség hiány is okozhatja. (Ha beszélgetés közben valaki, vagy valami a router mögött elviszi a sávszéledet). Erre a QoS a megoldás.

A PAP2 prioritást kap a routertől. A sávszélesség 12000/2400 kbit/s, úgyhogy azzal sem lehet gond. Ezt hozza is általában, de a voip-hoz szükséges minimumot biztosan.

#2479 Felhasználó inaktív   petoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 10:29

Közben rájöttem a hangminőség romlás okára. Egy firmware frissítés és factory reset után nem volt engedélyezve a STUN szerver használata. Azonban Neophone kifelé menő hívás továbbra sem sikerül, a többi említett szolgáltatóval minden OK .Van valakinek tippje miért nem működik a Neophone kifelé?

#2480 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 21:57

Voxbone announces iNum, Internet's first global 'country code':
We are happy to announce the launch of iNum. An abbreviation for "international numbers," iNums use a new country code created by the ITU (International Telecommunication Union) to let VoIP users anywhere in the world receive calls using standard phone numbers.
For the time being, the calls will mainly connect users of different VoIP services. Eventually, though, callers will be able to dial iNums directly from traditional phone lines in any location. Service providers including Jajah, Mobivox, Gizmo5, Ribbit, Rebtel, Voipbuster, Voxeo, Voipuser have already signed up to use it.
Currently the service is in beta as the numbers are reachable from a limited number of networks. We are growing the list of participating networks on a daily basis now and this list is maintained on www.inum.net

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.