HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 09. 11:08

Idézet: vakhangya - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 23:10

A témához teljesen lamerként érdeklődnék.
Adott egy laptop, mely velem együtt az év nagy részében valamelyik schengeni országban tartózkodik, az ország szinte napi szinten változik. Tehát a hívásokat kizárólag külföldről indítanám, 95%-ban itthoni mobilra, a többit itthoni vezetékesre. Az elvárásom normális hangminőség, sms nem érdekel, az én elérhetőségem ezen keresztül nem szempont, pénzfeltöltés Paypal-al.
Érdemes belemerülnöm a dologba, és ha igen, tapasztalatotok alapján melyik szolgáltató felé nézelődjek?

Sziasztok!

Én is sokat mászkálok külföldön, szinte mindenhol, (pl. szállodák) van ingyenes wlan. Viszek magammal egy wlan-os telefont, és az smsdiscounttal hívom a magyar mobilkat, és voipbusterrel ingyen a vezetékeseket. Nekem ez bevált. Ha a következő telefoncserénél olyan GSM telefont veszel, ami voip-ot is kezel (de csak egy accountot tud), akkor is jól jársz pl. az sms discounttal. Mai árfolyamon mobil 17.5, vezetékes 1.46/perc. http://voip.hu.com/tarif/tarif.html

#2502 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 09. 21:00

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 11:08

telefoncserénél olyan GSM telefont veszel, ami voip-ot is kezel (de csak egy accountot tud), akkor is jól jársz pl. az sms discounttal. Mai árfolyamon mobil 17.5, vezetékes 1.46/perc.

En is nyomtam egy idoben igy (N95-tel, kesobb E51-gyel).  Sot egyszer pragaban jartunk es bar ugy volt, hogy a kocsiban alszunk meggondoltuk.  A parkoloban valahonnan epp volt elerheto vlan, kerestem szallast, vopon felhivtam, hogy van-e szabad szoba, aztan odamentunk aludni.  Szoval mukodik, ha nagyon kell.  De allati maceras.  Es ha hozzaszamolom, hogy kulfoldrol kb 100 forint korul van egy hivas inditasa, barmikor, uzembiztosan, macera nelkul... akkor nem biztos, hogy vacakolni akarok wlannal, esetleg tuzfalakkal ami miatt egyiranyu lesz a hang, stun szerverrel, miegymassal.  Lehet persze, mert ez is mukodik.

#2503 Felhasználó inaktív   kabocax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 10:13

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 21:00

En is nyomtam egy idoben igy (N95-tel, kesobb E51-gyel).  Sot egyszer pragaban jartunk es bar ugy volt, hogy a kocsiban alszunk meggondoltuk.  A parkoloban valahonnan epp volt elerheto vlan, kerestem szallast, vopon felhivtam, hogy van-e szabad szoba, aztan odamentunk aludni.  Szoval mukodik, ha nagyon kell.  De allati maceras.  Es ha hozzaszamolom, hogy kulfoldrol kb 100 forint korul van egy hivas inditasa, barmikor, uzembiztosan, macera nelkul... akkor nem biztos, hogy vacakolni akarok wlannal, esetleg tuzfalakkal ami miatt egyiranyu lesz a hang, stun szerverrel, miegymassal.  Lehet persze, mert ez is mukodik.

így már értem az előző hozzászólásod is. Ha egyszer egyszer kell mobilt hívni külföldről, akkor persze, hogy a legjobb mobilról, ha viszont rendszeresen akkor ez igen drága megoldás lehet. Akkor nekem marad a Betamax-al való küzdés, vagy tudsz jobbat?

#2504 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 17:23

Idézet: kabocax - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 10:13

így már értem az előző hozzászólásod is. Ha egyszer egyszer kell mobilt hívni külföldről, akkor persze, hogy a legjobb mobilról, ha viszont rendszeresen akkor ez igen drága megoldás lehet. Akkor nekem marad a Betamax-al való küzdés, vagy tudsz jobbat?

Hat attol fugg.  Nincs csodaszer, ami mindenre jo, ahogy nincs olyan pirula sem, amit ha beveszel minden testi bajod elmulik.  Attol fugg hova telefonalsz.  En az egyik telefonomat beleptettem valami csaladi vagy milyen tarifacsomagba es igy bizonyos sim kartyak nulla forintert hivjak egymast.  Ez a sim otthon van, egy gsm atjaroban amit voipon erek el es rajta keresztul engem.  Ha nem lehet ilyen hatarokat kialakitani akkor voippal kell szenvedni, megha nem is a betamax-szal, de a technologiaval.

Az biztos, hogy ha rendszeresen kell telefonalni, akkor ki kell alakitani valamilyen kenyelmes megoldast, ami nem jar cecoval, megha tobbe kerul is.

#2505 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 23:14

Nem sok új hír van manapság, eléggé leült a topic. Persze nálam is minden szépen működik, szerencsére az utóbbi időben a Voipdiscount nem változtatta meg, hogy Mo. ingyenesen hívható, így ezt használom. Már alig várom a nyarat, hogy nyaralás alkalmával megint ingyen telefonálhassak haza wifi-s PDA-ról :D Persze addig lehet beszerzek egy wifi-s mobilt, de az eredmény ugyan az  ;)
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#2506 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 02:50

Idézet: Sparks - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 23:14

Nem sok új hír van manapság, eléggé leült a topic. Persze nálam is minden szépen működik, szerencsére az utóbbi időben a Voipdiscount nem változtatta meg, hogy Mo. ingyenesen hívható, így ezt használom. Már alig várom a nyarat, hogy nyaralás alkalmával megint ingyen telefonálhassak haza wifi-s PDA-ról :D Persze addig lehet beszerzek egy wifi-s mobilt, de az eredmény ugyan az  ;)

Nem tudom Te milyen PDA-t hasznalsz, de nekem allatira visszhangzik a beszelgetes, mert vacak hangszoro, vacak mikrofon, athallatszanak egymasba.  Ha fejhallgatoval hasznalnam akkor oke lenne, de ki maszkal 2.5-es jack hallgatoval.

Szoval pda reszemrol felejtos, telefon az mukodik, azt eleve arra terveztek, hogy az ember beszeljen bele, a pda-t nem.

Neked nem visszhangos?

#2507 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 12:15

Idézet: adam.k - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 3:50

Nem tudom Te milyen PDA-t hasznalsz, de nekem allatira visszhangzik a beszelgetes, mert vacak hangszoro, vacak mikrofon, athallatszanak egymasba.  Ha fejhallgatoval hasznalnam akkor oke lenne, de ki maszkal 2.5-es jack hallgatoval.

Szoval pda reszemrol felejtos, telefon az mukodik, azt eleve arra terveztek, hogy az ember beszeljen bele, a pda-t nem.

Neked nem visszhangos?

Én egy Mio P550-est használok erre a célra. Ha leveszem a hangerőt teljesen minimálisra és odateszem a fülemhez, mint egy telefont, akkor minimális a visszhang. Mondjuk úgy is visszahallja magát a másik oldal, de azért nem vészes. Nekem van 2.5-es fülesem, azzal hibátlan, de az tényleg nincs mindig nálam. Mondjuk tervezem, hogy veszek egy Samsung i8510-et, de csak akkor ha lemegy 100 alá az ára, mert az nálam az elvi határ, és azzal talán már tökéletesen lehet majd így is telefonálni.

#2508 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 14:31

Hűűű de pang a topic  :eek:
No közben vettem egy telefont, nem Samsungot, hanem Nokia N82-t, ez is tudja mind azt csak éppen kicsit olcsóbban. No de a lényeg:
Tökéletesen működik rajta a VoipDiscount, beállítottam az internethíváshoz a szükséges lépéseket és a Neophone-os szám is kicsörög a mobilon szépen, akár WiFi-vel, akár 3G-vel használva tökéletesen működik. Wifivel kicsit gyorsabb a hangátvitel, 3G-nél pár tized másodperccel később érkezik a hang.
A problémám viszont az, hogy a Neophone ugyan azt játssza, mint az ATA-nál is, hogy hiába vagyok beregisztrálva, pár perc után már nem hívható a szám. Az ATA-nál meg lehetett oldani, hogy újraregisztráljon a rendszer 10 percenként, de itt nem nagyon találtam ilyen lehetőséget. Ha valaki esetleg felvilágosult a témában és tudja a megoldást, azt megköszönném ha segítene.
Azt még nem néztem, hogy az Ephone is ilyen-e, lehet az bent marad ha beregisztrál a hálózat, majd megnézem, csak abból nincs több telefonszámom, ami van az meg máshol használat alatt áll. Majd kérek oda is egy új számot (megjegyzem az Ephone adott nekem pár hónapja budapesti telefonszámot ingyen!)
Állati szuper dolog ez így, 3G szolgáltatással akár hol vagyok az országban vezetékesen is hívható vagyok  :D Persze ha működne rendesen, de majd fog remélem.  :up:

Szerkesztette: Sparks 2009. 04. 18. 14:33 -kor

#2509 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 20:59

Idézet: Sparks - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 14:31

áll. Majd kérek oda is egy új számot (megjegyzem az Ephone adott nekem pár hónapja budapesti telefonszámot ingyen!)
Állati szuper dolog ez így, 3G szolgáltatással akár hol vagyok az országban vezetékesen is hívható vagyok  :D Persze ha működne rendesen, de majd fog remélem.  :up:

Ugy latom, egy lepesre kerultunk attol, hogy a hivataloknak es allami intezmenyeknek 06 90-es szamot adjak meg, mint elerhetoseget :)  Persze eddig is lehetett volna mobilra iranyitani, csak magas a vegzodtetesi dij.  Vezetekesre pedig ingyen iranyitanak - barmilyen vezetekesre.

#2510 Felhasználó inaktív   petoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 15:20

Sziasztok!

Neophone szolgáltatás ATA-n keresztüli beállításához szeretnék segítséget kérni.
Linksys WRT54GL típusú router mögött használok Linksys PAP2 ATA egységet. (Az utóbbiból kettő is van a router mögé kötve.)

Négy internetes telefon szolgálató van bekonfigurálva a két ATA-n: voipbuster, megafone, ephone tökélesetesen működik mind kifelé, mind befelé. A neophone bejelentkezik a szolgáltatóhoz, hívást tudok fogadni, de indítani nem tudok.

A routeren engedélyezve van az upnp szolgáltatás. Port forwarding, port triggering nincs beállítva, de nem is tudom, hogy pontosan, hogy kellene.

Gondolom valami NAT vagy tűzfal probléma lehet, én magamtól nem tudok rájönni, ebben kérek segítséget. A legjobb az lenne, ha valaki el tudná küldeni kép fájlként - vagy print screenel word fájlként - a routeren és ATA szükséges releváns beállításokat. Bár gondolom, hogy csak a router beállításokkal lehet gond. (Azzal én nem sokra megyek, hogy engedélyezzem a routeren az 5060-5063, 3478, 8000-8008-as portokat.) Egy beállítás minta viszont nagyon sokat segítene.

Vagy én küldöm meg valamelyik guru részére az én beállításaimat.

Előre is kösz

#2511 Felhasználó inaktív   petoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 11:09

Idézet: petoth - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 15:20

Sziasztok!

Neophone szolgáltatás ATA-n keresztüli beállításához szeretnék segítséget kérni.
Linksys WRT54GL típusú router mögött használok Linksys PAP2 ATA egységet. (Az utóbbiból kettő is van a router mögé kötve.)

Négy internetes telefon szolgálató van bekonfigurálva a két ATA-n: voipbuster, megafone, ephone tökélesetesen működik mind kifelé, mind befelé. A neophone bejelentkezik a szolgáltatóhoz, hívást tudok fogadni, de indítani nem tudok.

A routeren engedélyezve van az upnp szolgáltatás. Port forwarding, port triggering nincs beállítva, de nem is tudom, hogy pontosan, hogy kellene.

Gondolom valami NAT vagy tűzfal probléma lehet, én magamtól nem tudok rájönni, ebben kérek segítséget. A legjobb az lenne, ha valaki el tudná küldeni kép fájlként - vagy print screenel word fájlként - a routeren és ATA szükséges releváns beállításokat. Bár gondolom, hogy csak a router beállításokkal lehet gond. (Azzal én nem sokra megyek, hogy engedélyezzem a routeren az 5060-5063, 3478, 8000-8008-as portokat.) Egy beállítás minta viszont nagyon sokat segítene.

Vagy én küldöm meg valamelyik guru részére az én beállításaimat.

Előre is kösz

Srácok!

Senki sem tud segíteni a fenti kérdésben? A neophone az egyik legnépszerűbb magyar voip, csak van más is aki Linksys router és ATA párossal használja és működik neki.

#2512 Felhasználó inaktív   G@besz82 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 25. 13:17

Sziasztok!

Életemben először szemtől szembe kerültem egy VoIP telefon beállításával és köd előttem köd utánam lett mindenhol. Nem értek semmit! (SIP, ATA, etc. )

Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e segíteni a beállításban?

Az infók, amik segíthetnek:
Számla a 12voip.com oldalon regisztrálva. (nem is találtam meg melyik országban van ez a szolgáltató)
Infrastrktúra:
Élő, szélessávú internet -> wi-fi router -> Siemens Gigaset C470 IP

A VoIP telefon beállításánál próbálkoztam mindennel, de mindig sikertelen volt a felhasználó regisztrálása.

Milyen dolgokra kell odafigyelnem, mert én ehhez még nem értek?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv

Gabesz

#2513 Felhasználó inaktív   ittmzperx 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 07. 03. 07:05

Idézet: G@besz82 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 13:17

Sziasztok!

Életemben először szemtől szembe kerültem egy VoIP telefon beállításával és köd előttem köd utánam lett mindenhol. Nem értek semmit! (SIP, ATA, etc. )

Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e segíteni a beállításban?

Az infók, amik segíthetnek:
Számla a 12voip.com oldalon regisztrálva. (nem is találtam meg melyik országban van ez a szolgáltató)
Infrastrktúra:
Élő, szélessávú internet -> wi-fi router -> Siemens Gigaset C470 IP

A VoIP telefon beállításánál próbálkoztam mindennel, de mindig sikertelen volt a felhasználó regisztrálása.

Milyen dolgokra kell odafigyelnem, mert én ehhez még nem értek?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv

Gabesz

Nem vagyok egy voip magus, nekem a c470 - neophone beallitasahoz segitett az alabbi link:

http://mosvath.blogspot.com/2008/04/gigase...70ip-setup.html

#2514 Felhasználó inaktív   korfa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 11:21

Sziasztok,

Ip telefonon szeretnék használni egy voip szolgáltatott ami ad vonalas irányba ingyen perceket Magyarországra. Ti melyiket ajánjátok? Illetve most melyik szolgáltato a legjobb?

Korfa

#2515 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 14:57

Idézet: korfa - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 11:21

Ip telefonon szeretnék használni egy voip szolgáltatott ami ad vonalas irányba ingyen perceket Magyarországra. Ti melyiket ajánjátok? Illetve most melyik szolgáltato a legjobb?

google://betamax

Irhatnek konkretat is, de a feltetelek neha gyakran valtoznak es ~6 szolgaltato az, ami Teged erdekel.  Nezd vegig az osszehasonlito tablazatot, a freedayst, a percdijakat es donts kozottuk.  Funkcionalisan megegyezo megoldasok.

#2516 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 20:48

Én már jó egy éve voipcheap-et használom hazai vezetékes számokra. Egy felöltéssel (10 euro) 90 ingyen nap, heti 300perc-el.

Szerkesztette: kew 2009. 08. 15. 20:51 -kor

#2517 Felhasználó inaktív   nbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 15:09

Szervusztok!

Voipdiscount feltöltés online 10 Eu, vagy Reseleren keresztül 5 Eu. Mindkettő 120 nap volt eddig. Hírlevélben olvastam, hogy a szogáltató visszavonta a kedvezményt, és az 5 Eu csak 60 napra érvényes. Nekem például az exe felületén még 102 ingyenes nap van kiírva, de a webes beállítási felületen már csak 38 free napot ír ki(?). Másnak is -illetve más klónoknál is- ez a helyzet?

#2518 Felhasználó inaktív   nbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 16:37

Idézet: nbela - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 16:09

Nekem például az exe felületén még 102 ingyenes nap van kiírva, de a webes beállítási felületen már csak 38 free napot ír ki(?). Másnak is -illetve más klónoknál is- ez a helyzet?

Érdemes volt beírni ide a fórumba, mert már meg is csinálták :)
Most már a voipdiscount program felületen is a csökkentett napokat írja ki.

#2519 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 13:44

Az évek óta használt SPA1001 ATA-m újabban nem működik túl jól:

Az általam hívott oldalon többen panaszkodtak, hogy nagyon torzan hallják a hangomat.
Ellenben én teljesen jó minőségben hallom a hívott oldalt.

Cseréltem tápot, telefonkészüléket, telefonkábelt, de továbbra is ugyanaz a helyzet. Resetelni még nem próbáltam, de a következő lépés az lesz.

Lehet, hogy megártott neki a több éven át tartó napi 24 órás üzem?

#2520 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 16:14

Idézet: 007 - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 13:44

Az általam hívott oldalon többen panaszkodtak, hogy nagyon torzan hallják a hangomat.
Ellenben én teljesen jó minőségben hallom a hívott oldalt.

Ez upstream halozati problemara is utalhat.  en elobb ezt vizsgalnam, ehhez nem kell resetelni vagy koklerkedni egy hited szerint jol beallitott eszkozben.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.