Sziasztok!
Megvallom őszintén nem olvastam vissza, tehát, ha már volt ez a probléma, akkor sorry
Kistérségi szolgáltatónál dolgozom, és az ip-telefonoknál találkoztam egy érdekes hibával.
Et747-es telefont használunk, v1.02.04-es firmware-rel. Azt vettük észre, hogy ennél a szoftvernél a hívásátirányítások 70%-ban lefagyasztják a telefont, és az átkapcsolás sem jön létre. Ez minden telefonunkra igaz, kivéve 1-et.
Átnéztem a beállítások közötti különbségeket, és kicsit megdöbbentem. A "működő" telefonnál a proxy-port üresen áll, holott ennél is be van állítva a proxy-használat; egyébként pedig e nélkül az érték nélkül nem is kéne működnie (1060-5060 közötti értéket kér). És ez a telefon ezekkel a beállításokkal nemhogy működik, de gond nélkül kezeli a hívásátirányításokat is!
A többi telefonnál kinullázni ugye nem tudom, mert az értékhatárokra hivatkozva kiröhög a telefon.
A működő telefonon nem akarom beírni a helyes értéket, mert az a gyanúm, hogy ugyanúgy összeomlana egy átirányításnál, és nem tudnám visszaállítani 0-ra.
2 kérdésem lenne:
1: miért működik a proxy-0-ás telefon tökéletesen?
2: a többi miért nem kezeli az átirányításokat rendesen?
ha valamit kihagytam, vagy egyéb kérdésetek lenne ezzel kapcsolatban, ami segít megoldani a problémámat, arra igyekszem választ adni, minél hamarabb. Előre is köszönöm a segítséget: LM