HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 21. 06:17

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 23:19

007 kipróbálhatná vagy Te is ezt FWD-ből (nem biztos hogy 100% a plan, kicsit én is hozzáraktam):

Kipróbáltam és működik mindegyik. Ebben biztos is voltam, mert korábban már több hasonló számot is kipróbáltam az fwd-től kiindulva.

#262 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 06:19

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 23:15

fwd hálózatból 007 mondta is, hogy **xxx-et kell hívjon ha valamiylen szolgáltatót el akar érni, tehát minden hálózatból más-más ugyanannak a szolgáltatónak az előhívója.

Igazából nem úgy értettem, hogy minden hálózatból más-más ugyanannak a szolgáltatónak az előhívója (mert gyakran maga a szám a legtöbb szolgáltatónál ugyanaz), hanem hogy az egyiknél egy * kell előtte, a masiknál ** kell előtte, stb...  Vagy pl. a MyLine-nál 71 az fwd előhívója. Lényegtelen, csak kár, hogy nem egységes, dehát biztosan megvan rá az okuk.

Szerkesztette: 007 2006. 05. 21. 06:22 -kor

#263 Felhasználó inaktív   nyirzoz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 21. 06:30

Hello LeptisMagna!

Segíts kérlek hogy hogyan tudom beállítani a Sipura 2100-as ATA-t,hogy a telefonról tudjak váltani a 2 vonal közül kihíváskor!

Köszi!

#264 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 07:07

Idézet: nyirzoz - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 6:30

Segíts kérlek hogy hogyan tudom beállítani a Sipura 2100-as ATA-t,hogy a telefonról tudjak váltani a 2 vonal közül kihíváskor!

A Phone fülön van a

Line 1 Select Code:
Line 2 Select Code: #

Alapértelmezetten a Line1 üres, a Line 2-re a # megnyomásával válthatsz át.

#265 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 07:13

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 3:17

1. Dial Plan
Amit korábban írtam azzal közvetlen tudod hívni, vagy az alábbival közvetve a sipbrokeren keresztül, de ezt még nem próbáltam.
L:20,S:7,( x | *xx | 911S0 | 1[2-9]xx[2-9]xxxxxxS0 <:@sipbroker.com> | [x*][x*]. <:@sipbroker.com> | <#:>[x*][x*]. )

Működik ez utóbbi megoldás is. Talán egyszerűbb is olyan szempontból, hogy nem kell módosítgatni a dial plan-t, ha újabb szolgáltató kerül a képbe. Plusz a dial plan hossza is véges.
Bár jelen állapotban nem hiszem, hogy bármelyikünknek túl sok ismerőse lenne, akit ilyen módon lehet hívni. Sajnos.  :(

#266 Felhasználó inaktív   nyirzoz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 07:19

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 7:07

A Phone fülön van a

Line 1 Select Code:    
Line 2 Select Code: #

Alapértelmezetten a Line1 üres, a Line 2-re a # megnyomásával válthatsz át.

Sajna én nem találom ezt a Phone fület,a # megnyomására pedig foglalt jelzést ad. :think:

#267 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 07:30

Idézet: nyirzoz - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 8:19

Sajna én nem találom ezt a Phone fület,a # megnyomására pedig foglalt jelzést ad. :think:

Szia
Úgy tudom amit 007 leírt az csak az SPA1001 firmware-ban van.
Az 1001-es firmware felrakásával azért ne próbálkozzál.
Esteleg akkor tudnád a váltást megoldani, ha lenne 2 dect bázisod, de ha nincs, akkor olcsobb az 1001-es.
Persze attól, hogy én nem tudok rá  megoldást, attol még lehet  :)

#268 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 07:35

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 8:13

Működik ez utóbbi megoldás is. Talán egyszerűbb is olyan szempontból, hogy nem kell módosítgatni a dial plan-t, ha újabb szolgáltató kerül a képbe. Plusz a dial plan hossza is véges.
Bár jelen állapotban nem hiszem, hogy bármelyikünknek túl sok ismerőse lenne, akit ilyen módon lehet hívni. Sajnos.  :(

Hát bizony ez is inkább egy hobby,kihívás, érdekesség, mintsem, hogy ki lehetne használni.  :)

#269 Felhasználó inaktív   nyirzoz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 07:35

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 7:30

Szia
Úgy tudom amit 007 leírt az csak az SPA1001 firmware-ban van.
Az 1001-es firmware felrakásával azért ne próbálkozzál.
Esteleg akkor tudnád a váltást megoldani, ha lenne 2 dect bázisod, de ha nincs, akkor olcsobb az 1001-es.
Persze attól, hogy én nem tudok rá  megoldást, attol még lehet  :)

Köszi!

Én is ezen a 2 telefonos megoldáson gondolkodom,mert ahogy látom ebben a kütyüben ezt nem sikerül elérnem.Az ATA 1 hetes ezért még nem akarnám lecserélni,de nagyon köszönöm a segítséget!
Ha azért még valaki tudd segíteni,azt is köszönettel venném!

#270 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 07:39

Idézet: nyirzoz - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 7:19

Látom, LeptisMagna már megírta a választ. Én tényleg az 1001-ből indultam ki, ahol valóban lehet váltani.
Kár, hogy a 2100-nál nem megy.  :(

#271 Felhasználó inaktív   nyirzoz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 07:40

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 7:39

Látom, LeptisMagna már megírta a választ. Én tényleg az 1001-ből indultam ki, ahol valóban lehet váltani.
Kár, hogy a 2100-nál nem megy.  :(

Azért Köszi!  :respect:

#272 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 07:52

Idézet: nyirzoz - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 8:35

Köszi!

Én is ezen a 2 telefonos megoldáson gondolkodom,mert ahogy látom ebben a kütyüben ezt nem sikerül elérnem.Az ATA 1 hetes ezért még nem akarnám lecserélni,de nagyon köszönöm a segítséget!
Ha azért még valaki tudd segíteni,azt is köszönettel venném!

A 2100-es router is egyben, tehát ha le is cserélnéd 1001-re, akkor kellene + egy router is, úgy pedig már elég drága lenne.
Nálam (PAP2 lényegében olyan, mint a SPA ) a két vonalra 3 telo van rakva . LINE1 = TEL/FAX + dect ,
LINE2= dect .
Ebben az esetben mindegyik vonalnak van 1-1 dect bázisállomása. Tehát a dect telón bármikor két gombnyomással át lehet menni a LINE1-ról a LINE2-re, vagy fordítva. Ezt így nem szoktam használni, csak mint érdekességként említettem.

#273 Felhasználó inaktív   nyirzoz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 08:01

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 7:52

A 2100-es router is egyben, tehát ha le is cserélnéd 1001-re, akkor kellene + egy router is, úgy pedig már elég drága lenne.
Nálam (PAP2 lényegében olyan, mint a SPA ) a két vonalra 3 telo van rakva . LINE1 = TEL/FAX + dect ,
LINE2= dect .
Ebben az esetben mindegyik vonalnak van 1-1 dect bázisállomása. Tehát a dect telón bármikor két gombnyomással át lehet menni a LINE1-ról a LINE2-re, vagy fordítva. Ezt így nem szoktam használni, csak mint érdekességként említettem.

Ez a szimpatikus megoldás nekem.de azért megpróbáltam volna az egyszerűbb  és költség takarékosabb megoldást is.Akkor irány még egy DECT vásárlása!

#274 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 08:34

Jó reggelt!

Szóval arra gondoltam, hogy ebéd után (nálunk kb. 12.30-től) nekiállnék egy tesztnek...

Ehhez kellenél 007 v. Buksika !

Meg az kellene, hogy a Fritz!-cel ki tudjak menni a sipbroker felé, ezt még le kell tesztelnem, van rá egy ötletem: www.voxalot.com - mivel a sipbroker-t ugye alapból nem tudom használni az ATA-mal, viszont sipbrokerék létrehozták a voxalot céget, amire viszont van lehetőség bereggelni az ATA-val, és ott ha jól gondolom rögtön sipbrokerre is tudok menni...  :think:

ez lesz 12.30-tól, ki tud segíteni?

Buksinak már tudom a sipbrokeres előrhetőségét, 007 Tied magánba esetleg?

(mostantól nem vagyok a teszt kezdetéig)

#275 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 08:59

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 22:12

Ha pl. nekem lenne egy vonalam és egy SPA-3000-em, akkor én is csinálhatnék egy ilyet, hogy legyen magyarországon is? (A hátránya az lenne, hogy egyszerre csak egy ember használhatná)

Tyu.  Elmegyek maratonozni es mekkorat no a forum.

Azert ragadtam ki a hozzaszolast mert en hasonlot csinalok.  A voip celja, hogy amikor kulfoldon vagyok, akkor en ne fizessek a beerkezo hivasokert (mobilnal ugye kell) hanem adhassak meg vezetekes szamot amin keressenek.  Ez a bizonyos szam a magyarorszagi matav szamom, amire telefonkeszulek helett egy voice router van teve, ami a beerkezo hivasokat atulteti IP-re, kikuldi kulfoldre, ahol egy ATA-ba dugott telefon fog csengeni.  Visszatelefonalasnal pedig forditva, magyarorszagon lesz kileptetve pstn-be.  Nem kell hozza semmilyen szolgaltato, es a hivo ember nem is tudja, hogy nem itthon vagyok.  Ebben az esetben az, hogy bereggeljek egy voip szolgaltatohoz es olcsobban hivjak ki, az igazabol masodlagos, nem cel a kimeno hivasokat igy megtekerni.

Amennyiben Te szeretnel szolgaltataskent uzemeltetni ilyesmit, akkor azt nagyban csinaljak.  Ket lehetoseged van.  Veszel egy megfeleloen meretezett voice routert (pl. cisco 2651xm, vagy nagyobb), es a telefonszolgaltatodtol rendelsz bele peldaul egy ISDN PRI -t.  Ez 30 darab egyideju hivast tud lekezelni, es tipikusan E1 interfeszed (tengerentulon T1 interfeszen) adjak.  Ezzel egyidejuleg kotsz egy jofajta szerzodest a telefonszolgaltatoval, hogy Te nagyuzemben intezed a hivasokat, es lesz szives extrem kedvezmenyeket adni.  Kabe mint amikor nem 20 deka sonkat veszel a boltban, hanem 20 tonnat a vagohidon.  Ez utan gyakorlatilag keszen vagy, bar kell meg egy SIP proxy (van sok ingyenes, a legismertebb a SER) es mar adhatod is el a szolgaltatast.  A vegeredmeny: a harom mobilszolgaltatohoz es minden vezetekes szolgaltatohoz lesz egy-egy privat vonalad amin kuldheted a hivast.

A 'B' lehetoseg, hogy nem kotsz szerzodest minden egyes telefonszolgaltatoval, hanem csak egy telefonos ceggel, aki mar kotott a telefonszolgaltatoval.  Nem tudom szabalyos-e ilyen temaban cegneveket mondani, legyen egyelore annyi, hogy harom betus akire gondolok, es T-csoport tulajdonu.  Ebben az esetben Te tole veszed a "percdijat" ami nyilvan magasabb lesz, mintha kozvetlenul a pstn szolgaltatoval szerzodtel volna - viszon nem kell minden korzetbe letelepitened a hardvereket.  Tehat osszessegeben jarhatsz olcsobban.

Termeszetesen lehet kicsiben is kezdeni, ha mindenkepp szolgaltatni akarsz :)  Peldaul egy ISDN-t szetosztasz ket analog vonalra, rateszel egy cisco 1751-V routert 2 darab FXO porttal es maris nekiallhatsz szolgaltatni (egyszerre 2 embernek).  Ha tudod szamlazni, es talalsz olyan ket embert akinek megeri rajtad keresztul telefonalni, maris biznisz.  Cisco 1751-v helyett lehet sipura 3000 ata is, de mivel a ceg akitol rendeltem pentek helyett csak hetfore hozza az enyemeg (grrrr) ezert errol nem tudok nyilatkozni.  A doksija szerint ugyanugy alkalmas ra, mert tud fxs, fxo es ip kozott routolni hivast.

Kulon kerdes, hogy a telefonvonalat, pontosabban a hasznalatat jogosult vagy-e tovabbertekesiteni.  Ehhez nem ertek, nem muszaki problema, ennel fogva nem is erdekel.

#276 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 09:56

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 8:34

Szóval arra gondoltam, hogy ebéd után (nálunk kb. 12.30-től) nekiállnék egy tesztnek...
[...]

Részemről oké.
A számomat ki lehet(ne) :) találni, de azért megírom:

Sipbroker: *01136007
FWD: 756918@fwd.pulver.com

Az fwd-s szám jelenleg át van irányítva a SipBroker-re.

#277 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 10:00

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 8:59

Azert ragadtam ki a hozzaszolast mert en hasonlot csinalok.

Jó sokat írtál a témáról, de mint korábban írtam, nincs telefonvonalam sem, úgyhogy még kicsiben sem tudnám a dolgot művelni. :) Pénzt beleinvesztálni meg nem lenne értelme a részemről.

#278 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 10:09

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 10:00

de mint korábban írtam, nincs telefonvonalam sem, úgyhogy még kicsiben sem tudnám a dolgot művelni. :) Pénzt beleinvesztálni meg nem lenne értelme a részemről.

Nem akarlak en rabeszelni :) csak gondoltam leirom, egyreszt hogy nagyjabol mit csinalnak azok akikhez beregisztral az ember, illetve hogy maskepp meg hogy lehet hasznalni.

#279 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 11:06

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 9:34

Ehhez kellenél 007 v. Buksika !

Meg az kellene, hogy a Fritz!-cel ki tudjak menni a sipbroker felé, ezt még le kell tesztelnem, ---- ugye alapból nem tudom használni az ATA-mal, viszont sipbrokerék létrehozták a voxalot céget----

Buksinak már tudom a sipbrokeres előrhetőségét, 007 Tied magánba esetleg?

(mostantól nem vagyok a teszt kezdetéig)

Én is itt vagyok, állok elébe, bár nem tudom mit szeretnél próbálni.
Ha minden igaz FWD vagy Voxalot nélkül is be tudod állítani közvetlenül a sipbrokert a Fritz-edben. Az internet telephony fülön a usernévhez és passwordhoz írjál akármit, registrar és proxy serverhez sipbroker.com-ot. Próbáld ki.

A siprokeres számomat viszont megváltoztattam, *011-360 :) Akinek kell, még a 00-át lefoglalhatja aliasnak. Én sem vagyok 12:30-ig.

#280 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 11:27

Én meg csak most kezdek ebédelni.

De LeptisMagna már felhívott és beszéltünk, úgyhogy működik a dolog.  :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.