Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 12:58
Aaaaaahhhh kialudtam magam. isteni erzes.
1) Buster: a 87 oldalas pdf ...
Valamint visszavonom a wireless minosegrol ... felhivtam az itthoni ata-t, es radiot hallgattam voipon. ...
2) A skype-ot feltettem, de mar nagyon megutaltam a fejhallgatos, mikrofonos "telefonalast"... telefonalni telefonnal kell

3) Hetvegen amugy szetszedem a komplett halozatomat es mas modon ujra osszerakom, nem fogok unatkozni, ki akarok probalni par dolgot.
4) Ja, es megjott a masodik spa3000, hetfon mar remelem vegzek vele is, es hajra hajra kulfoldi telefonalas.
En sem vagyok most almos, pedig mar keso van ... Neked kozonhetoen ...
1) 87 oldalas nagyon jo dolog, csak az a gondom vele, hogy nem nagyon ertek a telefonos terminologiahoz es nincs telefonos szakemberem keznel (programozokkal es radios mernokekkel igen, de ezek sem okosbbak nalam telefonos dolgokban, neha en tobbet ertek hozza mint Ok - a csapatom - mint "tarsadalmi munkas" mint en is - nem kapunk fizetest remelem majd ...)
Mileyn radiorol volt szo? Hol volt ez a radio? Telefonban? ATA-ban tudomasom szerint meg nem csinaljak, lehet kellene ...
2) Skypeval en ugy vagok mint a baratom felesegevel: Utaljak egymast, de nem tudnak elni eg mas nelkul, allandoan veszekszenek is ... Nalam is ugy van (Skyperol beszelek most

: Utalom es nagyon mert, ahogy te irtad, "nem SIP", nem lehet vele ATA-zni. Utalom a computereket is ha telefonrol van szo. Igy van telefonalni telefonon kell es nem computeren. Az mas dolog amikor hamarosan a computer telefonnal alakul es a telefon computer lesz. Ere nem sokat kell varni: szerintem en is meg megelek ezt az idod (bar mar ez nem rajtam mar mulik, hanem a betegsegemen sajnos

). Szoval utalom a Skypet en is, de ez nem telefon es kommunikacios eszkoznek nagyon jo. Most van mas "Skype-k" is szerintem jobbak is mint az eredeti Skype, de ez mar bevalt ... es most mar jo lesz addig amig nem jelennek uj telefonos computerek/computeres telefonok/computeres ATA-k/ATA-s computerek ... Erted mire gondolok ...
3) Dolgozz csak es ne felejtsd beszamolni nekunk is (orulok meg egy "tarsadalmi munkasnak" aki betartja regi szep kommunista szombatokat, sot vasarnapokat is ...
4) Ezek sz. most mar 2 SPA3000-d van? Erdekes: ma ejszaka nemtudtam oludni, gondolkoztam a 2 SPA3000 oszekapcsolasarol. Egeszen szepen mentek a kiserleteim (sotetben az agyban, nem is tudtam hogy a kepzeletben is lehet jol SIP-ozni). Rajottem par dologra, de most leirni nagyon hoszu lenne (nem titiok). Azon is gondolkoztam, hogy esetleg keresek olyan arusito akitol lehet venni es visza adni 1-3 honapon belul (it vannak olyanak sokan, talan az Amazonon is van 3000-s). Nem akorm csak ugy bereuhazni es majd sajnalni, hogy nem vettem pl. egy Fricust magamnak.
Mik az igenyem:
a) USA-i telefonokrol (barhonnan) szeretnek elerni a dobozomat es mas sajat (VoIP-os) vonalamot megkapni - ezel nincs is gond kivaloan mukodik,
b) Magyaorszagrol szeretnek belepni a dobozomba barmelyik telefonrol es sajat (VoIP) vonalomat megkapni idaig ment is amig a Neophonexen keresztul tovabitott DTMF-eket hallotta a SPA3000-em. Par honapja vmi tortent es ha rendes magyar PSTN-en keresztul telefonalaok Neophonexes kozponton keresztul dobozomra az nem hallja a DTMF-t. Furcsa modon, ha neophonexes halozatbol (halozaton belulrol) telefonalok A 3000-em kivaloan hallja mindent es azonnal adja a vonalomat ... ez nagy gond nekem,
c) Nem eleg 1 fovonal 3000-ben

Tudnam PSTN helyet bedugni 1001-st 2 vonallal tobb lenne nekem, sot el tudnam is erni USA-bol (Mo-ggal fenti gondok miatt most ez kerdeses, legalabb addig amig nem lesz rendesen mukodo DTMF-eket jol tovabbito bejovo szamom - lehet, hogy 21-s jo lenne, de azt viszont gyakorlatilag nem lehet hivni sehonnan).
Elkeztem en is fondolkozni azon, hogy SPA1001-s helyett lehet, hogy okossabb lenne vmi Friczust venni es osszedugni 3000-es (bar nem ismerem a Fritzeket annyire ... Most mar te bultettel a fulembe meg az agyamba is meg egy dobozt (meg egy 3000-re gondolom itt), de ez sem alakult meg tisztan a tudatomban ...
d) persze, hogy mindenhez szeretnek taovlrol hozaferni es beallitani/atallitani ha kedves vagy szuskegem lenne ...
f) dialplanokkal meg mindeg nem vagyok baratsagban sajos ... de masra szeretnek haznalni oket ...
Na, szoval itt vagyok es neked is koszonhotoen ne alszom ejszakaban hanem "dobozolok"
Na, csak

ennyit itt irasban ... szoban sokkal egyszerubb es kenyelmesebb lenne/lesz megbeszelni a dolgokat. Erre nagyon varok.
Utolso es altalanos megjedzes:
Szoval nekem ugy tunik, hogy itt ezen a Forumon lassan oszejon nagyszeru "nemzetkozi" magyarokbol allo kutato nemzetkozi csoport (?) ... nem ez mar nem is csoport mert csoport altalaban egy dolgot kutat ... itt viszont mar tobb csoport alakul, pl. ENUM-mesesek is nagyon erdekes dolgokat produkalnak; dobozos csoport is alakulni latszik; hirszerzesi ostalyuk is kivaloan mukodik Blackbile vezetesevel ... szoval ez mar egy szervezet, sot KUtato intezmeny/intezet. Mi legyen a neve VoipBuster Magyarorszagi Nemzetkozi Tavkozlesi es Informatikai Kitatointezet? Vagy egyszerubben: Siposok Kutato Intezete (Az elso szo felrevezeto lenne igy mert magyarol egeszen mast jelentene)
Igy tovabb gyerekek!

Es higyatoik el, hogy nem csak a Buksikat szeretm, MINDENKIT. Itt mindenki okos ugyes, torokvo, muvelt es rendes gyrek -velemenyem sz. (bar egy kivitellel ... lehet en vagyok az?)
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 27. 04:45 -kor