HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 26. 22:10

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 6:52

Doki, erre már válaszoltam feljebb...

Igen bármit hozzárendelhetsz bármelyik vonalhoz.

Igen, amig megirtam ezt te mar megvalaszoltal ...
Ezt a funkciot imadom es ezert is szeretem az X-prokat  :up:  Ez azt jelenti, mondjuk beallitod a 10 "bejovo' szolgaltatot, mindegyik fog csongetni es felveheted a kagylot, nem is erdekel melyik szlgaltato csongetett, csak felemelted es beszelsz. Ez talan az egyetlen amit hianyolom SPA3000-ben. Mibol allt nekik megcsinalni legalabb ugy mint van szoftwaresen megoldva Friczeknel vagy akar a sajat SPA1001-ben ... mit mondjak erre? Hulyek vagy disznok? Nem todom ...  :down: Csak e miatt kenytelen vagyok vasarolni meg vmit ... Bar meg nem tudom mit. Szoba jonnek ezek sz.: valamilyen Friczus (melyik?), SPA1001 (jo metrt 2 vonal egy telefonra, de nagyon primitv szegeny), SPA3102 (nagyon jo, de megint csak egy vonala van, dragabb is bar nem sokkal es egyebkent ugy is lehet utolso doboz vasarlas az eletemben - ez nem szamit).
Szoval, ez a dilemmam, pontosabban trilemmam  :think:  :confused:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#522 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 22:29

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 9:52

Igazság szerint nem jó megoldás a routerek ilyen módon történő egymásba dugdosása, mert megvalósul az úgynevezett dupla NAT, ami nem minden esetben előnyös. Úgyhogy jobb elkerülni. A legjobb módszer: a második routert switch-ként kell használni. Tapasztalatból beszélek.  :) Nemrég kénytelen voltam venni egy második routert is, úgyhogy kipróbáltam minden megoldást és ez utóbbi a nyerő.

Absolutan egyet ertek veled. Nekem is neha  ;) 2-3 routerem van bedugva (atmenetileg). Ha nincs idom (atmenetileg kapcsolom csak a halomba) akor nem varialok semmit es igy kialakitja meg egy LAN-t. Atmenetileg ez nem szamit, de alando hasznalatra, igazad van, ez nem jo mert bonyolitja feleslegesen a rendszert, sot lasithatja az internetet is. Ha hoszabb idore kapcsolom a + routert akor vagy azt csinalom, hogy kikapcsolom benne a DHCP, vagy ha ez bonyolult (attol fugg milelyen a router, van ahul nem is lehet) akor egyszeruen azt csinalok, hogy az elso routerbol kijovo LAN zsinort (e esetben ez WAN-nak kellene tekinteni mar) bedugom a masodik router egyik (altalaban 4 db. van) LAN lyukyaba (nem WAN!!!) es igy a kapcsolat "mechanikailag" elkeruli a DHSP (2-k routeret) is ugy viselkedik a router mint ha nem is router lenne hanem HUB, igy a LAN-om egyseges marad es masodik routerbe bekapcsolt  keszulekek az IP-t mar nem a masodik routertol kapjak hanem az elsotol ... na most ezt ki tudja megerteni amit leirtam? En legalabb nem ... ;)  :cool:
Persze, legjobb eleve kikapcsolni a DHCP masodik routerben. Az mas kerdes mikor kell masodik router? En altalaban csak azert hasznalom mert vannak: vettem valamikor nehany Netgeart gykorlatilag ingyen (1$ darabja), de ujak es gyartotol. Neha azert hasznalom mert nem eleg a hely (csak 4 lyuk van). Naha azert mert (mindegyik wireless) szeretnek tovabb vinni a radiojelet valahova ahova elso routerrol nem jut ... Ok, itt a vege. Igazad van!  :respect:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#523 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 04:44

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 12:58

Aaaaaahhhh kialudtam magam.  isteni erzes.
1) Buster: a 87 oldalas pdf ...
Valamint visszavonom a wireless minosegrol ... felhivtam az itthoni ata-t, es radiot hallgattam voipon. ...
2) A skype-ot feltettem, de mar nagyon megutaltam a fejhallgatos, mikrofonos "telefonalast"... telefonalni telefonnal kell :)
3) Hetvegen amugy szetszedem a komplett halozatomat es mas modon ujra osszerakom, nem fogok unatkozni, ki akarok probalni par dolgot.
4) Ja, es megjott a masodik spa3000, hetfon mar remelem vegzek vele is, es hajra hajra kulfoldi telefonalas.

En sem vagyok most almos, pedig mar keso van ...  Neked kozonhetoen ...
1) 87 oldalas nagyon jo dolog, csak az a gondom vele, hogy nem nagyon ertek a telefonos terminologiahoz es nincs telefonos szakemberem keznel (programozokkal es radios mernokekkel igen, de ezek sem okosbbak nalam telefonos dolgokban, neha en tobbet ertek hozza mint Ok - a csapatom - mint "tarsadalmi munkas" mint en is - nem kapunk fizetest remelem majd ...)
Mileyn radiorol volt szo? Hol volt ez a radio? Telefonban? ATA-ban tudomasom szerint meg nem csinaljak, lehet kellene ...
2) Skypeval en ugy vagok mint a baratom felesegevel: Utaljak egymast, de nem tudnak elni eg mas nelkul, allandoan veszekszenek is ... Nalam is ugy van (Skyperol beszelek most  ;) : Utalom es nagyon mert, ahogy te irtad, "nem SIP", nem lehet vele ATA-zni. Utalom a computereket is ha telefonrol van szo. Igy van telefonalni telefonon kell es nem computeren. Az mas dolog amikor hamarosan a computer telefonnal alakul es a telefon computer lesz. Ere nem sokat kell varni: szerintem en is meg megelek ezt az idod (bar mar ez nem rajtam mar mulik, hanem a betegsegemen sajnos  :down: ). Szoval utalom a Skypet en is, de ez nem telefon es kommunikacios eszkoznek nagyon jo. Most van mas "Skype-k" is szerintem jobbak is mint az eredeti Skype, de ez mar bevalt ... es most mar jo lesz addig amig nem jelennek uj telefonos computerek/computeres telefonok/computeres ATA-k/ATA-s computerek ...   Erted mire gondolok ...
3) Dolgozz csak es ne felejtsd beszamolni nekunk is (orulok meg egy "tarsadalmi munkasnak" aki betartja regi szep kommunista szombatokat, sot vasarnapokat is ...
4) Ezek sz. most mar 2 SPA3000-d van? Erdekes: ma ejszaka nemtudtam oludni, gondolkoztam a 2 SPA3000 oszekapcsolasarol. Egeszen szepen mentek a kiserleteim (sotetben az agyban, nem is tudtam hogy a kepzeletben is lehet jol SIP-ozni). Rajottem par dologra, de most leirni nagyon hoszu lenne (nem titiok). Azon is gondolkoztam, hogy esetleg keresek olyan arusito akitol lehet venni es visza adni 1-3 honapon belul (it vannak olyanak sokan, talan az Amazonon is van 3000-s). Nem akorm csak ugy bereuhazni es majd sajnalni, hogy nem vettem pl. egy Fricust magamnak.

Mik az igenyem:
a) USA-i telefonokrol (barhonnan) szeretnek elerni a dobozomat es mas sajat (VoIP-os) vonalamot megkapni - ezel nincs is gond kivaloan mukodik,
b) Magyaorszagrol szeretnek belepni a dobozomba barmelyik telefonrol es sajat (VoIP) vonalomat megkapni idaig ment is amig a Neophonexen keresztul tovabitott DTMF-eket hallotta a SPA3000-em. Par honapja vmi tortent es ha rendes magyar PSTN-en keresztul telefonalaok Neophonexes kozponton keresztul dobozomra az nem hallja a DTMF-t. Furcsa modon, ha neophonexes halozatbol (halozaton belulrol) telefonalok A 3000-em kivaloan hallja mindent es azonnal adja a vonalomat ... ez nagy gond nekem,
c) Nem eleg 1 fovonal 3000-ben  :omg:  :reklamacio:  Tudnam PSTN helyet bedugni 1001-st 2 vonallal tobb lenne nekem, sot el tudnam is erni USA-bol (Mo-ggal fenti gondok miatt most ez kerdeses, legalabb addig amig nem lesz rendesen mukodo DTMF-eket jol tovabbito bejovo szamom - lehet, hogy 21-s jo lenne, de azt viszont gyakorlatilag nem lehet hivni sehonnan).
Elkeztem en is fondolkozni azon, hogy SPA1001-s helyett lehet, hogy okossabb lenne vmi Friczust venni es osszedugni 3000-es (bar nem ismerem a Fritzeket annyire ... Most mar te bultettel a fulembe meg az agyamba is meg egy dobozt (meg egy 3000-re gondolom itt), de ez sem alakult meg tisztan a tudatomban ...
d) persze, hogy mindenhez szeretnek taovlrol hozaferni es beallitani/atallitani ha kedves vagy szuskegem lenne ...
f) dialplanokkal meg mindeg nem vagyok baratsagban sajos ... de masra szeretnek haznalni oket ...

Na, szoval itt vagyok es neked is koszonhotoen ne alszom ejszakaban hanem "dobozolok"
Na, csak  :) ennyit itt irasban ... szoban sokkal egyszerubb es kenyelmesebb lenne/lesz megbeszelni a dolgokat. Erre nagyon varok.

Utolso es altalanos megjedzes:
Szoval nekem ugy tunik, hogy itt ezen a Forumon lassan oszejon nagyszeru "nemzetkozi" magyarokbol allo kutato nemzetkozi csoport (?) ... nem ez mar nem is csoport mert csoport altalaban egy dolgot kutat ... itt viszont mar tobb csoport alakul, pl. ENUM-mesesek is nagyon erdekes dolgokat produkalnak; dobozos csoport is alakulni latszik; hirszerzesi ostalyuk is kivaloan mukodik Blackbile vezetesevel ... szoval ez mar egy szervezet, sot KUtato intezmeny/intezet. Mi legyen a neve VoipBuster Magyarorszagi Nemzetkozi Tavkozlesi es Informatikai Kitatointezet? Vagy egyszerubben: Siposok Kutato Intezete (Az elso szo felrevezeto lenne igy mert magyarol egeszen mast jelentene)  ;)
Igy tovabb gyerekek!  :up: Es higyatoik el, hogy nem csak a Buksikat szeretm, MINDENKIT. Itt mindenki okos ugyes, torokvo, muvelt es rendes gyrek -velemenyem sz. (bar egy kivitellel ... lehet en vagyok az?)
:respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 27. 04:45 -kor

#524 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 04:49

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 20:11

Huhh, bocsi, de őrült napom volta ma, most meg dög fáradt vagyok...
:offtopic: és úgyis kérdés-válaszok szükségesek, úgyhogy ajánlanám keress meg privátban aztán megbeszéljük mikor beszéljünk VoIP-on. Biztos megoldásra jutunk! :)

DE az eredmeny ide kerek mert majd en is akorom ezt megcsinalni!!! VAgy akar majd kuldetek el nekem a reszletes utmutatot  ;)

#525 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 04:51

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 20:20

...  hogy akkor érvényesül bármi is (újraindulás), ha mindkét kagyló le van téve.
...

Ha-ha-ha  ;)

#526 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 04:55

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 20:27

:offtopic: No akkro valljunk egymásnak, én is szeretlek Doki, főleg a stílusod  ;)
Nagyon bírtalak főleg mikor az "ovis" kártyákat magyaráztad :) (megjegyzem azóta Mastercard Gold! -om van (kedvezményes feltételekkel jutottam hozzá), de amúgy még mindig nem tudom mivel érek többet vele, majd egyszer még privátban elmagyarázhatnád) :offtopic:

Remelem nem vagy feltekeny a fenti irasom miatt, hogy masokt is szeretem ... ;)  :offtopic:  Legfejebb majd privatban ...  ;)

#527 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 05:28

Kezdodik a cirkus:
" ...  VoIP industry faced with legal fight?

Is the entire VoIP world treading on someone's patents? P2P company Streamcast--the folks who own the file-swapping software Morpheus--is suing Skype and 21 other people and companies. The claim is a little convoluted: Streamcast says it had the right of first refusal to buy the FastTrack P2P technology developed by Kazaa, technology that Streamcast says forms the foundation of Skype. The founders of Kazaa sold the company and technology to Sharman Networks, instead, so Streamcast is suing for $4.2 billion. Not helping matters is the global nature of the claim. Streamcast is an American company. Kazaa is Dutch, and Skype (a division of eBay) is based in Luxembourg...."

"... Yahoo follows AIM's VoIP lead

AOL's doing it, so you could have made book on Yahoo's getting into the game, too. Weeks after AOL announced a VoIP add-on to AOL Instant Messenger, Yahoo has cut a deal with iBasis, a global VoIP carrier, to create Yahoo Messenger with Voice. PC-to-phone calls within the U.S. and to 30 countries will cost 2 cents a minute or less; 150 other countries will cost more. No word about inbound calling with Yahoo's product..."

" ... Plaxo to build in VoIP service

Unless you don't have any friends, you've probably gotten email from a company called Plaxo, a Web 2.0 company that centralizes people's address books and calendars online. Wanting to do more than just manage the data, Plaxo is getting into the VoIP business, too. It announced this week that it was teaming with VoIP carrier Jajah to implement a Click to Call feature, which will let Plaxo users call their contacts by clicking a button in their address book entry. The first five minutes are free to any number in the world. ..."

Ez is: 100 millio MOBIL VoIP user 5 ev mulva :eek:  :up:
http://www.commsdesign.com/news/market_new...cleID=188101668

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 27. 05:39 -kor

#528 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 06:57

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 5:44

Na, szoval itt vagyok es neked is koszonhotoen ne alszom ejszakaban hanem "dobozolok"

:)
Szia!
Olvastad Orkenyt?

#529 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 13:34

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 5:51

Ha-ha-ha  ;)

Idézet

.  hogy akkor érvényesül bármi is (újraindulás), ha mindkét kagyló le van téve.

Nem blamáltam, csak lehet nem jól magyaráztam. Ha változtatsz valamilyen beállítást a sipurákban és a végén submit all-t nyomsz akkor úgy alkalmazódnak a beállítások hogy újraindul - kivéve ha folyamatban van egy beszélhgetés, mert ez esetben csak utána.

#530 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 15:49

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 7:57

:)
Szia!
Olvastad Orkenyt?

Remlek vmi, de nem vagyok biztos ...  :think:  Nem ezen a Forumon szokott irkalni? ... vagy a masikon? ...  ;)

#531 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 15:53

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 14:34

Nem blamáltam, csak lehet nem jól magyaráztam. Ha változtatsz valamilyen beállítást a sipurákban és a végén submit all-t nyomsz akkor úgy alkalmazódnak a beállítások hogy újraindul - kivéve ha folyamatban van egy beszélhgetés, mert ez esetben csak utána.

A "ha-ha-ha" nem annak szolt, hogy nem tudom, hogy ez igy mukodik, hanem annak, hogy ez logikus es furcs, hogy nem jottel ra rogton. Ez gondolom azert van igy megcsinalva, hogy ha vmit valtoztatod es masik vonalon vki beszel, ne szakadjon meg a beszelgetese  :think: Bar mindegy, a lenyeg, hogy erre is rajottunk.

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 27. 16:03 -kor

#532 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 20:37

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 5:44

Elkeztem en is fondolkozni azon, hogy SPA1001-s helyett lehet, hogy okossabb lenne vmi Friczust venni es osszedugni 3000-es bar nem ismerem a Fritzeket annyire ...

Sziasztok!

Mivel valóban nem egszerű kiigazodni a FRITZ!Box Fon -ok között, megpróbálnám összefoglalni a típusokat és a legfontosabb paramétereiket:
FRITZ!Box Fon 1020 más nevén ATA tartalmaz egy 1WAN+1LAN port, 1 analog/ISDN FXO port, 2 FXS port, USB

az alábbi változatok mindegyikébe van beépítve egy DSL modem ami kiiktatható, ugyanakkor a legtöbbnek van WLAn-os illetve anélküli változata
FRITZ!Box Fon (Wlan): 1DSL+1LAN port, 1 analog/ISDN FXO port, 2 FXS port, USB*
FRITZ!Box Fon 5050 (Wlan-os változat 7050): 1DSL+2LAN port, 1 analog/ISDN FXO port, 3 FXS port, 1 ISDN S0 busz**, USB*
FRITZ!Box Fon Wlan 7170 (Wlan nélküli változata nincs): 1DSL+4LAN port, 1 analog/ISDN FXS port, 3 FXO port, 1 ISDN S0 busz**, USB*

*A 7170-es modellnél az USB csatlakozóra printer illetve egyéb periféria köthető, míg az előző változatoknál az USB csak hálózati adatátvitelre volt használható
**Az S0 busz csatlakozóra ISDN telefon, alközpont köthető így akár plusz 8 mellék hozható létre

De talán itt áttekinthetőbbek a változatok:
WLan nélküli változatok
WLan-os változatok

#533 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 20:52

Kellemes joestet mindenkibe.

Na, hetvegen volt nagy szereles, mostanra ujra osszeallt minden, es sikerult a maradek problemakat mind megszuntetni.  A problemak amugy abbol adodtak, hogy a linuxos atjarok miatt a vonalak egyiranyusodtak, azaz hallani lehetett de beszelni nem.  Ha mindket fel linux mogott volt akkor ertelemszeruen hallani se, mert a masik nem tudott beszelni.  Hatha valaki aki ratalal erre a forumra, belefut ugyanebbe a problemaba, ezert leirom, hogy mi a megoldas.  Szoval ket megoldas lehet elmeletileg:  RTP proxy vagy SIP tamogatas.  A problema lenyege, hogy a linux kernel nem ismeri fel a bejovo hangcsomagokat az RTP stream reszekent, es ezert egy icmp port unreachable uzenet kisereteben eldobalja a csomagokat (ezert nem hallani semmit a linux mogott).  Ezen a stateful mukodes sem segit, mivel a SIP jelzes es adat stream ket teljesen kulon dolog.

Probaltam rtp proxy-val is, de abbol sok van es egyik se mukodik.  Valamint egy ujabb dolog ami elromolhat.  A megoldas az, hogy 2.6 kernel alatt, az iptables-nek van iptables nat sip modulja, amit bele kell forgatni a kernelbe (modulkent vagy statikusan, mindegy).  Ezek utan mar rendesen menni fog a beszelgetes mindket iranyban rendesen.  2.4 kernel alatt ez a kiegeszites nem elerheto, csak 2.6.11 felett!

A hetvegen meg forgattam uj SIP proxy szervert is, ami mar tud autentikaciot, ugyhogy a kovetkezo lepes az ennek a beuzemelese lesz.

#534 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 05:06

Itt is van par erdekes dolog Fritzekrol:
http://www.voip-info...AVM+FritzBoxFon

#535 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 05:57

Az utan amikor ezt elolvastam: http://forums.whirlpool.net.au/forum-repli...cfm/503776.html
kezdett kicsit elmenni a kedvem a Fritzektol ... nem is beszelve arool, hogy a nemet tudasom egyaltalan nincs  :eek: Szoval, ha vmi gondom lenne semmit nem is tudnam megtenni, ugyfelszolgalat is alitolag reagal gyorsan csak a nemet e-mailekre ... Igaz Sipurakkal is lehetnek hasonlo gondok hasonlo helyzetekben, de azokat legalabb egy kicsit ismerem, bar annak sincs normalis ugyfel szolgalata (vagy van?).
Itt van egyebkent a Frizes hasznalati utasitas amit nekem egy ertelmes doc-nak tunik es angolul  :up: http://www.avm.de/en/service/manuals/ FRITZBox/Manual_FRITZBox_Fon_ata.pdf

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 30. 06:03 -kor

#536 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:20

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 5:57

Szoval, ha vmi gondom lenne semmit nem is tudnam megtenni, ugyfelszolgalat is alitolag reagal gyorsan csak a nemet e-mailekre ... Igaz Sipurakkal is lehetnek hasonlo gondok hasonlo helyzetekben, de azokat legalabb egy kicsit ismerem, bar annak sincs normalis ugyfel szolgalata (vagy van?).

Hat, DrB, nem akarlak elkeseriteni de en az eletben meg olyan informatikai termekkel (legyen akar szoftver vagy hardver) nem talalkoztam, amihez / amivel kaptam volna tamogatast.  Szerintem nincs is semmihez.  Eletemben talan ha ketszer megprobaltam felhivni egy ilyen support vonalat, mert kellett volna segitseg, de nem tudtak megerteni, hogy mi a problema.  Es ebbe az itthoni VSP -k is bele tartoznak!  Kettobol nulla reagalt.  Dogoljon meg mindketto (amugy pontosan ezert fektettem le olyan elveket, hogy az itthonra szant voip nem fugghet egyetlen voip szolgaltatotol sem).

Szoval ha az eletben olyan valasztas ele kerulsz, hogy ket kabe azonos termek kozott csak a support tesz kulonbseget, akkor nincs kulonbseg, mert a support olyan mintha nem is lenne.  Azert van gugli meg forum, hogy az emberek segitsenek magukon es egymason.

#537 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:26

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 8:20

Hat, DrB, nem akarlak elkeseriteni de en az eletben meg olyan informatikai termekkel (legyen akar szoftver vagy hardver) nem talalkoztam, amihez / amivel kaptam volna tamogatast. 

:offtopic: Én már láttam olyat, amikor a gyártó kijavította a firmware-t, miután a vásárló normálisan alátámaszott információkkal kérte azt. :)

#538 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:42

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 6:57

ugyfelszolgalat is alitolag reagal gyorsan csak a nemet e-mailekre ...

Az általad a wikipediáról belinkelt írásból ezt látom:
international support is available only in german, dutch or english, and you might need to wait several days before getting an answer by email.

Egyébként nekem pont a múlt héten volt egy hívásom az Epson HelpDeskje felé, nem sok reményem volt bennük, de végül -meglepetésemre- némi háttérkonzultálás után tudtak segíteni.

#539 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 11:49

Voipstunt új szolgáltatása 3 centbe kerül mától, nevezetesen: a Direct callback, tehát 2 telefonszám összekapcsolása, az ingyenesek is, 3 centet érnek :-/ Pedig úgy örültem, hogy nem kell leállítani a letöltéseim ha telefonálni akarok :) Persze pár perces beszélgetésnél még így is megéri.
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#540 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 14:52

Lassan révbe érek, egyik cégemnél a www.etel.hu szolgáltat nemzetközi voipos hívásokat, aztán a technikus benyögte, hogy van már lakossági csomag is, közvetlen MATÁV-os számmal, nem 21-es körzet, aztán ha netem van, akkor ATA, 2 telszám, jó lesz.

Most beszélgetek az üzletkötővel, csak sajna én marha keveset használnám a dolgot, így ki tudja mi fog kisülni belőle, de bizakodom.

Át lehet rá hozni a meglévő MATÁVos számaiknat is, estébé.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.