HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 25. 05:23

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 14:25

... ...
Buksi: a callback peldad ettol fuggetlenul erdekel, en nem fogom ugyan hasznalni, de mint kihivas es megoldando problema, erdekel.  A realitasat nem latom, de mint tudjuk a muszaki problemak megoldasanak nem az a lenyege hogy ertelme legyen, hanem hogy megoldjuk a problemat.
... ...

De en latok a realitast, sot nagyon is! Szoval kezdjel hozza  ;)  legy szives  :respect:
Egyebkent a emberiseg tudomanyat altalaban nem az elvont tudomanyok viszi elore, hanem kokret feladotak, sajnos altalaban a nem humanus (haboruk, ellensegeskedesek - testosteronok). Az elvont tudomanyok is nagyon fontosok, de kesobb vagy hamarabb vagy zsakutcaba vezetnek vagy tenyleg tudomanyos forradolmakat csinalnak, de ez az egesz nem ide valo ... De a call back igen is ide valo! Lehetseges ez? :think:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#802 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 05:31

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 16:06

Adam, ez még jól jöhet Neked ...
szerk: Eddig úgy tűnik, a Sipurákban lévő call back paraméterek csak arra vonatkoznak, hogyha felhívsz egy számot és az foglalt, bizonyos időnként próbálkozik és ha felszabadul szól (mint amit a mobilok is tudnak.

Nem,nem erre hanem arra hogy utolso aki teged hivott vsizahivhatod *69 koddal ... egyebkent ezt nem lehet valahogy felhasznalni a call back problema megoldasa erdekeben? pl dialplanban?
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#803 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 05:42

Idézet: gap - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 16:14

Végig próbálgattam mindent 0 eredménnyel.  Csere készülék lett a vége,annál  működik minden, szerencsére még a dect is. Valszinű fw hibás  lehetett a cucc, de egyből kicserélték.
Köszi a biztatást és a segítséget, amúgy rengeteget tanultam tőletek, amit így utólag is köszi.
Írjatok további sok okosságot  ;)
Sziasztok

Hoppa!!!!  :mad:
Na ezert kell mindent elolvasni mi elott irjunk vmit. DE ROSSZUL ERZEM MAGAM! Terden allva bocsanatomat szeretnek kerni toled. Csak most olvastam ezt a szoveget. Nem tudok letorolni amit mergemben irtam, ami igaz is vmiben, de a tobbsege nem all a hleyen ezek a szavak olvasasa utan.
Tenyleg bocsanatot kerek!  :respect:  Es storno a hulye szovegemnek!
Remelem nem fogok tobb ilyen "okossagot" irni soha ...  :respect:
Bocsananat!  :mad:

#804 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 05:55

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 21:11

THx  :respect:  haza megyek kipróbálom
Márcsak dial plan generátort kellene néznem Kliphez.

Na is, mukodik?

#805 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 06:02

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 12:43

Szia Doki!

Sikerült valamire jutni a hívószám-vásárló oldallal kapcsolatban?
Korábban írtad, hogy beszéltél is velük

Igen, de csak arrol, hogy nincs oszes Mo-i varos. Erre azt az infot kaptam, hogy igenis van, de kulon kell kitolteni vmit a WEBen. Meg nem neztem mi az. Figyeld, ha gondjaid vannak angollal es csak ez a gond, hivhatsz akar skypen akar telefonon es egyutt megnezzuk. Nincs kedvem most egyedul elolvasni mmindent amikor nekem ez meg nem aktualis (keves a vonalom a dbobozomon), de majd nekem is szuksegem leesz ra. Szoval, barmikor szivesen, hisz tudod: jobb 1x megbeszelni a dolgot (nem mindig igaz) mint 100 x leirni  ;) Beszelgetesben legalabb nem tortennek ilyen felreertesek mint pl. ma nalam DECT ugyeben.  :mad:  Nagyon szegyelem magamat most is ...

#806 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 07:14

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 5:30

Kedves Blacbile !
...
1)  ...
5)   ...

Lenne meg 6-ik kerdesem:
Most olvastam vmit Fritzes codekekrol: http://forums.whirlp...es.cfm?t=538437 Milyen condeceket tamagat? Igaz, hogy csak G726-t vagy valamit felreertettem?

De meg van a 7-ik is: Ugy lattam, hogy pl. nem lehet valtaztatni a registratios idot (szolgaltaoi proxynal) ami neha nagyon fontos mert ezen mulik az, hogy tudnanak e teged hivni ekulonbozo VSP-nel kulonbozok az eljarasok.

Egyebkent alig talalok Fritzrol valami velemenyeket angolul. Nem ertem miert USA/Canadaban senki nem foglalkozik vele. Lehet, hogy ezek tenyleg nem compatibilisok ...

Koszi meg egyszer!

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 25. 07:57 -kor

#807 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 25. 07:53

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 7:14

Nem ertem miert USA/Canadaban senki nem foglalkozik vele. Lehet, hogy ezek tenyleg nem compatibilisok ...

Szia Doki!

Nem akarok én jótanácsokat osztogatni, de a helyedben felhívnám sokat emlegetett László Zoltánunkat a Fritz kompatibilitás ügyében. Lehet, hogy nem tud válaszolni, de Németországban él, könnyebben juthat információhoz. Eddig mindenki azt írta, hogy segítőkész.

#808 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 08:04

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 8:53

Szia Doki!

Nem akarok én jótanácsokat osztogatni, de a helyedben felhívnám sokat emlegetett László Zoltánunkat a Fritz kompatibilitás ügyében. Lehet, hogy nem tud válaszolni, de Németországban él, könnyebben juthat információhoz. Eddig mindenki azt írta, hogy segítőkész.

Barmilyen tanacs jobb mint semmi! Koszonom.
A baj az, hogy neki fogalma sincs ilyenekrol sajnos. Ez igaz, hogy ott el de nem jelenti azt, hogy foglalkozna vele. A pontosabb arat sem tudott mondani valamint nem is nagyon tisztaban van Fritz kulonbozo tipusaival. Igen rendesnek tunik, de ... Most mar Australoktol is varok tanacsot (szakemberektol), de az a gond hogy Ok lehet nincsenek tisztaban az ittenei dolgokkal. Legfontosabb az angol firmware! Ha ilyen keszuleket kapnek elfogadhato arert, azonnal megveszek es majd kitapasztalom magam. Ha itt USA-ban nem jol mukodne akor megtartanek Mo-i hasznalatra vagy akar el is adhatom kesobb.
Szoval a lenyeg hol vegyek angol firmwareval (vagy csereljek nemetet angolra magam?) es hol es mennyiert vegyek.

Koszi meg egyszer  :respect:

PS: most akartam lefekudni es ide jottem comp-hez kikapcsolni, de meglattam ez az irast. Jo ejszakat mindenkinek!

#809 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 08:14

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 8:04

Szoval a lenyeg hol vegyek angol firmwareval

Megmondom őszintén, már nem emlékszem milyen nyelvű firmware volt az enyémen gyárilag. Azonnal letöltöttem az angol nyelvű friss firmware-t, és gond nélkül felraktam. Azóta sincs gond vele.

#810 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 10:30

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 6:02

Igen, de csak arrol, hogy nincs oszes Mo-i varos. Erre azt az infot kaptam, hogy igenis van, de kulon kell kitolteni vmit a WEBen. Meg nem neztem mi az. Figyeld, ha gondjaid vannak angollal es csak ez a gond, hivhatsz akar skypen akar telefonon es egyutt megnezzuk. Nincs kedvem most egyedul elolvasni mmindent amikor nekem ez meg nem aktualis (keves a vonalom a dbobozomon), de majd nekem is szuksegem leesz ra. Szoval, barmikor szivesen, hisz tudod: jobb 1x megbeszelni a dolgot (nem mindig igaz) mint 100 x leirni  ;) Beszelgetesben legalabb nem tortennek ilyen felreertesek mint pl. ma nalam DECT ugyeben.  :mad:  Nagyon szegyelem magamat most is ...

Doki!

Csak azt nem vágom , hogy ezt a normál vezetékes számot ők mihez rendelik hozzá?
Egy akármilyen általam használt SIP accounthoz? Vagy a PAP2 ipcímet kell megadni?
Megvenném , de előtte tudnom kellene. Dinamikus ip címem van az a gáz.

#811 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 11:01

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 5:42

Hoppa!!!!  :mad:
Na ezert kell mindent elolvasni mi elott irjunk vmit. DE ROSSZUL ERZEM MAGAM! Terden allva bocsanatomat szeretnek kerni toled. Csak most olvastam ezt a szoveget. Nem tudok letorolni amit mergemben irtam, ami igaz is vmiben, de a tobbsege nem all a hleyen ezek a szavak olvasasa utan.
Tenyleg bocsanatot kerek!  :respect:  Es storno a hulye szovegemnek!
Remelem nem fogok tobb ilyen "okossagot" irni soha ...  :respect:
Bocsananat!  :mad:

Ne érezd magad rosszul, mert mindenkinek  lehet s.@. napja, figyelmetlen/hibázhat élete során, de ritka és természetesen az megbocsájtható, ha ezt be ismeri vki.  :)
Az igazadra pedig elnézést kérek így utólag, ha  Off tpoic témával felborzoltam a kedélyeket, s ráadásul még némely esetben értelmezhetelen és ellentmondásos voltam. Ismételten megköszönön Neked és Buksikának a segítséget.
Részemről  harag nélkül a témát lezártam.
További jó fórumozást kívánok. ;)
Üdv. gap

#812 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 13:45

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 5:31

Nem,nem erre hanem arra hogy utolso aki teged hivott vsizahivhatod *69 koddal ...

Ami meg szoba johet:
Esetleg egy *69d?  Vissza kene olvasni de lusta vagyok :) Szoval azert jo a visszahivas, hogy mobiltelefonnal ne a mobilszamlat kelljen fizetni hanem a vezetekes szamlat?  Hm.  Felhivom a mobilrol az spa-t.  Kicseng, mondjuk a dial plan ilyen: *69d, es be van kapcsolva, hogy mikozben ezt hivja, legyen a telefon off-hook.  Na de min hiv vissza?  A mobiltelefonon van hivasvarakoztatas szoval nem para.  De csak 1 pstn vonal van az ata-ban, ami nem is isdn.  Raadasul ha fel is tud hivni, akkor is az elso hivast hold-ba kell tegyem, mert ha lebontom az spa is lebont.  Tehat akkor folyamatosan szamlazodik a mobil hivas.

Aaah. nem megy ez ma nekem, reggel 6-ra ertem haza muzeumok ejszakajabol, es tiszta koma vagyok.  Lehet ma read-only kene legyek hogy felfogjam a problemat.

#813 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 20:40

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 11:30

Doki!

Csak azt nem vágom , hogy ezt a normál vezetékes számot ők mihez rendelik hozzá?
Egy akármilyen általam használt SIP accounthoz? Vagy a PAP2 ipcímet kell megadni?
Megvenném , de előtte tudnom kellene. Dinamikus ip címem van az a gáz.

Tobbsegenek van dinamikus IP szama ...
En ugy kepzelem, hogy 2 lehetosege van:
a) Ha a szolgaltato flexibilis, a szolgaltatonal llevo szamhoz hozzarendelik es ha vki hivna a magyar szamot, akkor automatikusan atiranitja a solgaltao altal adott szamra es nalad csong. Vagy akar egyenesen szolgaltatohoz megy a hivas ...
b) Ez talan valoszinubb. Ugan ugy regesztralodik a SIP eszkozed naluk (proxynal van accauntod: user name, password-al) mint a szolgaltatodnal, csak a szolgatatod (VSP1- pl. bustrek)) biztosit hivasokat kifele, ezek viszont (magyar szamos - VSP2) biztosit befele hivasokat magyar szammal: te naluk vagy registralva mondjuk 30 percenkent es latjak ott vagy vagy nem. Ha ott vagy akkor kicseng, ha nem bekapcsol az uzenetrogzito vagy "senki nem veszi fel" jeleket kapna a hivo.
DE ez mint elmelet es igazan nem ertem miert aggodsz. Ahogy szoktak angolok mondani: a piding proba legjobb mondszere - megkostolni! Kostold meg. En is most kostolom az uj szolgaltataomat 25$/ho ert ... Moziba is szoktunk jarni rosz filmekre es boszankodunk ha rosz filmet lattunk ... de elofordult mar ennel rosszabb is: roszul nosolunk es szenvedunk egesz eletunkben ... Szoval ez nem hazassag, csak VSP-val kapcsolat es nem ollyan szornyu a riziko (max. 10$), de azt sem hiszem, hogy ez riziko mert altalaban kulturalt vilagban van olyan, hogy money back garantalt es ha bizonyos idon belul nem vagy megelegedve szolgatatassal visza szoktak adni a penzt. Ezzel az ugyfelek szoktak neha is visza elni. Pl., Buksikanak meseltem, fiam hirtelen dontot baratokkal, hogy mennek kempingezni, de nincs sator. Mit csinaljanak? Vettek legjobbat es legragabbat ... campingesztek 3 hetik, haza jottek ... fiam bedobta a satrot szobajaba (piskosan, nedvesen) es megkerte: apu, lennel olyan szives visza vinni boltba mert mar nem kell ... Jo, mondom, hol van a blokk? Jaj, nem tudom most... es egyebkent sietek ... Legy szives oldj meg nelkule ... Morogtam magamban, de elindultam az aruhazba semmi jora nem szamitva ... Bejottem, kellett sorba alni kb. 10 percet mert sokan voltak akik visza hoztak minden marhasagot ... Sorra kerultem ... Egy merges rendor kinezetu forcsa borszinu kisaszany ram sen nezve felszolitott: cuccot es blkkot kerek!!! Eg masodpercre lemerevedtem: cuccom van, de blokkom az nincs. Egyebkent ugy hangzot mint Mo-n: igazoljon magat, szemly igazolvant kerek ... es nincs nalam. Nagyon nehezen kipreseltema magambol: nincs blokkom ...  Es akkor az tortent,hogy "rendor" ram nezet es nyult valahova. Na, gondolom most lolni fog, de nem csak a gepnek az egeret fogta kezebe ... kepzeljetek el: elmosolygott es ugy megkerdezte engemet mint ha megkerte volna, hogy nem akarom e lefekodni vele, szeles csabito mosolyal es lonagysagu csillogo feher fogaival: semmi gond! mivel tettszet vasarolni a cuccut? Bankkartyaval- valaszoltam. Mi a neve? mondtam. Ok, legeyen szives ledobni ide a satrot maganak ugyis koszos a keze tole. Ngayon szivesen valaszoltam es nagyon elegansan elkoszontem tole. Haza fele hirtelen eszembe jutott: kutya fajat, de hol a penzem ... elfelejtettem ott ... nagyon elkeseredtem mert mesze is van, de magyarazkodni is kell majd. Kovetkezo napra bekapcsoltam a comp.-t es lattam, hogy a visza jaro penzem mar regota ott lapul a bankomban ... Hoszu a sztori, de tanulsagos. Vasarlonak kell ismerni a jogat. Ha nem fogsz boldogolni ezel a magyar szammal akkor szerintem visza adnak a penzd vmi bizonyos idon belul.
Szoval 2 lehetoseged van:
1) reszkiroozni egy kicsit 10$-al 2) megvarni amig masik fog reszkerozni: pl. en, de ez nem most lesz ...
Az 1-s szamu megoldast azzal tudnam enyhiteni, hogy szivesen segitek e ternsactioban es ha vmi gondod adodna. De nekem is lenne egy feltetelem: ne irkaltasd mar engemet annyire es beszlejuk meg ezt a dolgott hanggal, pl. Skypeben (nem kertelek mar erre mar?).
Szoval ne felj csak 10$-t veszithets, de sok tapasztalatot nerhets. Veled vagyok, ha kivanod megfelezhetunk a rizikot is. Csak ne keljen ennyit irkalni, beszlejuk meg inkabb. :up:

Ja es meg egy  :offtopic:  pelda: mult heten a nejem megvette egy fustolt hal konzervet (nem olcso fajtat) es megkostulunk, de annyire nemizlett, hogy akortam kidobni, nejem nem engedte visza vitte es visza kapta a penzt (flet megettunk pedig) es egy szot sem kerdeztek miert hozott visza ... De azert elofordulnak a disznosagok is ...  :rolleyes:

#814 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 20:43

No komment, mert eleget irkaltam ma mar (mondtam, hogy gond van Neoval!):

"
Tisztelt Ügyfelünk!

A neophonex hálózat jelenleg átalakítás alatt áll.
Hamarosan bevezetjük a 21 es körzetet. Valóban néhány esetben
tapasztaltuk hogy  bizonyos számokra azt mondja a rendszer hogy nem
létezik vagy érvénytelen. Ez általában az automata számfelismerő
rendszer hibája. Ha lassabban tárcsázzuk az adott számot általában nem
jelentkezik. Ez a hiba várhatóan az új 21 es körzeti behívóval
megszünik.

Üdvözlettel

Juhász Attila
Neophone ügyfélszolgálat

> Kedves Neophonex!
>
... ... ...
> Koszonom es kerem szepen adjanak valaszt, hogy tudjam mar lehet
>    hasznalni es rendben van minden vagy mi a gond es mit csinaljunk.
>
> Tisztelettel: Dr. Bubo "

Pedig nem szeretem a 21-st !!!

#815 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:07

Idézet: gap - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 12:01

Ne érezd magad rosszul, ...
... További jó fórumozást kívánok. ;)
Üdv. gap

Koszonom szepen a nagyvonalusagodat es megertesedet. Ne koszonyj el mardj velunk  ;)  Szivesen latlak itt akar van problemad amkar nincs.

"Elvtarsi" udvozletel: Misi

#816 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:09

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 9:14

Megmondom őszintén, már nem emlékszem milyen nyelvű firmware volt az enyémen gyárilag. Azonnal letöltöttem az angol nyelvű friss firmware-t, és gond nélkül felraktam. Azóta sincs gond vele.

Szerintem elfogadom a tanacsodat es veszek barmilyennel, de fontartom a jogomat arra, hogy tovabb is tanacskozhassam veled e ugyben  ;)
Akkor csak ezek a dologok maradtak: melyeket (tipus), hol es mennyiert?

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 25. 21:45 -kor

#817 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 22:38

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 21:40

Tobbsegenek van dinamikus IP szama ...
... ... ...
En ugy kepzelem, hogy 2 lehetosege van:
a) Ha a szolgaltato flexibilis, a szolgaltatonal llevo szamhoz hozzarendelik es ha vki hivna a magyar szamot, akkor automatikusan atiranitja a solgaltao altal adott szamra es nalad csong. Vagy akar egyenesen szolgaltatohoz megy a hivas ...
... bla-bla-bal ...

Kedves Csucsregop !
Megneztem ... nem lettem sokkal okossabb, de megis ...
Szoval, ugy nezki, hogy az a) variacio fog ervenyesulni mert hozzarendelik az adott SIP accountodhoz a Magyar szamot (mapping). Ebben nem vvagyok szakember (masban sem) es nem szeretnek kontarkodni akar szoban is. Szerencsenkre itt vannak a mappingos professorok: Prof. Black Bile es Prof. Buk Si Ka  ;)  Kerdezzuk meg Oket tisztelettel.

Itt az eredeti szoveg:
"Do you provide a SIP account? How can I use your DIDs with softphone like X-Lite ?
  We do not provide SIP accounts, but you can use 3-rd party SIP services such eXtaSip.com, sipgate.com, worksmartcentral.com or PhoneGnome.com and map your DIDs to your account. After creating a sip account for example 4792842@sipgate.co.uk, your mapping should look like this:
Friendly name: SipGate
IP Adress: sipgate.co.uk
Protocol: SIP
Custom DID: 4792842"

Egyebbkent ott van az ingyenes kiprobalasi lehetoseg is. Rajta Professzor Urak!  :respect:

Szerkesztes: most mar csak 1/3 garanciat vallalok ...  ;) Es mas, terminologiarol: ne keverjuk a fogalmokat a "mappingos" termin nem keverendo "napfingossal" vagy akar "napifingassal"!  ;) Bocsanat a kedves holgyektol, ne olvassanak ezeket a csunya es ezlestelen vicceket, csukjanak be a szemuket ilyenkor ... Egyebkent,ha mar linguisticarol eset a szo: Dr.Bustert ugy kellene kiejteni (szajbol nem maqshonnan!), hogy "BASZTER" es itt is lehetnek problemat kiejtessel, ha helyette ugy mondjuk, hogy BAZ ... TER. Szoval ennyit a nyelvek tudomanyarol ...

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 25. 23:05 -kor

#818 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 00:02

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 23:38

Kedves Csucsregop !
Megneztem ... nem lettem sokkal okossabb, de megis ...
... ... ...

Mar nincs lehetosegem szerkeszteni - hulyeseg ez is mint a toobbi. Igaza van Adam.K-nak minden fogyatekos, hianyos es megbizhatatlan mostanabam. Miert ? Szerintem til sok uj dolgot kezdunk es elvarjuk tole, hogy azonnal kifogastalanul mukodjon. Ahhoz, hogy PSTN kifogastalan legyen (vajon most az e?) kellet egy evszazadnak eltelni. Jo a VoIP is 100 ev mulva lesz megbizhato mint a mostani telefon, majd meglatjuk  ;)
Nekem is lenne egy kedesem DID-val kapcsolatosan. Azt irjak ott ( www.didww.com ) : "... We provide VoIP  DID services forwarded to SIP, IAX, H.323 or PSTN on failover ..." Mondjuk mindent ertek, de mit akarnak PSTN-el? Hogy mukodik ez?
Ez a kerdes a mappingos  prodfeszor urakhoz!
Remelem jol irtam a terminust (vigyazzunk a linguisticara!)

:up:  :cool:  Jubilalok most? Igen! Ez 500-ik megszolalasom kb. 1 ev alatt. Ur isten, mar egy ev lesz hamar itteni letemnek. Furcsa, hogy kibiriatok engemet ilyen sokaig ...

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 26. 00:05 -kor

#819 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 02:21

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 14:45

... ... ...
1) Hm.  Felhivom a mobilrol az spa-t.  Kicseng, mondjuk a dial plan ilyen: *69d, es be van kapcsolva, hogy mikozben ezt hivja, legyen a telefon off-hook.  Na de min hiv vissza?  A mobiltelefonon van hivasvarakoztatas szoval nem para.  De csak 1 pstn vonal van az ata-ban, ami nem is isdn. 
2) Raadasul ha fel is tud hivni, akkor is az elso hivast hold-ba kell tegyem, mert ha lebontom az spa is lebont.  Tehat akkor folyamatosan szamlazodik a mobil hivas.

3) Aaah. nem megy ez ma nekem, reggel 6-ra ertem haza muzeumok ejszakajabol, es tiszta koma vagyok.  Lehet ma read-only kene legyek hogy felfogjam a problemat.

1)Na de min hiv vissza?
Ez jo kerdes, de ez meoldhato. Most nem nagyon szeretnek  reszletezni hogyon mert ez a problemat megoldjuk remelem, de azert 1-2 otlet: Pl. (ha PSTN-rol van szo) vannak altalaban minden elofizetesnek szolgaltatasok gondolom mo-n is. Pl. 3 oldalu beszelgetes (3- way calling). Ha van ilyen akkor nincs gond: Flash gomb (erre a sipura nem bont - holdra tesz) > jon a masik vonalnak tarcsahangja > tarcsazik ezen a masodik vonalaon pl. mobilodot melyrol hivtad > nalad kicsong > te bontod az elozot ez felveszed a 2-k vonalad (kozben a sipura bont csak azt a vonalot mely holdon volt, masodik vonal most viszont elo es egyetlen marad > beszelsz "ingyen" (bar smmi nincs ingyen).
Ez csak elmelet raadasul mely 1 masodperc oregsegu - most szuletett. Kritikat kerek! Igen, 1 vonal van az ata-ban, de van ennek a vonalnak egy funkcio: 3-way calling  :up:

2) Igen holdba lenne, de utana bont es nincs tovabbi koltseg.

3) Nekem se, de nagyon, de tudom erzem szaglasommal, hogy megoldhato !!! Plane olyan kivalo Professzorok segitsegevel mint te vagy. Lenyuegeben itt nagyon jo garda jott letre mindenki vmihez ert kulon es ez a jo mert mindent nem lehet tudni, kulon szakertok vilaga ez most mar. Csak regen voltak azok az Nagyon - Nagy orvosok akik mindenhez ertettek es mindent gygyitanak. Most is vannak ilyenek, de ezek mar szilhamosok ... Most igen is nagyon nagy specializalodasnak vagyonk a tanui mindenben technikaban is, nem csak orvosiban. Es ez a jo, bar vannak ennek hatranyai. Peldaul amikor egy komuves tudott felepiteni a hazat egyedul, nem kellett sem villany terv, villanyszerelo sem, nek kellett tlefonos szakerto, gaz, tv, most mar LAN is ... Szoval mai vilag kulon szakemberek vilaga. Persze, hogy igy bonyolultabb elni. Valaki csak LAN-nal foglalkozik, valaki kivalo programozo, valaki a lab szakerto aki abszolut nem is tudja mi ez az emberi kez  ;) es igy tovabb. Mind ez a mai modern es minnel tovabb annal bonyolultabb, eletunk jelesege ... Itt is a Forumunkban nem szegyeny ha vki nem tudja valamit, van masik aki e teruleten jobban ert hozza.
Szoval gyerunk, csinaljunk ezt a call backet !!!  :up:  :respect:

+1) Egyebkent lehetne ugy is megoldani a dolgot, hogy rakenyzszeriteni a dobozt arra, hogy az utan amikor felhivtunk es vmi kodott adtunk be hivjon bizonyos kesessel (pl. 1 perc) egy specialis dialplane alapjan elore megadott szomott ... Mi kell ere kulon kis program a szerveren? Mas doboz ? VAgy valahogy megvarialni a dobozban levo softvaret??? Itt a kerdesek, de ez lenne a tokeletes call back functio ... Server sem gond lenne mert vanak nekunk (nekem is all rendelkezesemre egy angliaban). Lehet, hogy tenyleg kellene egy server mely ezt az egeszet megoldana out of box? Es nem kell babralni dobozokkal? Gondolkozzatok. Professzor Urak !!!  :confused:  :think:  :respect:

:offtopic: Az mas dolog, hogy a nagy valalatok akik igy is megelnek miert nem csinaltak ebben a viszonylag draga is majdnem minden tudo keszulekben ilyen funkciot is? Mas dolgokban is ez jelemzo gyartokra, ez fogyatekossagnak nevezem! De ez nem veletlen, magyarazad egyszeru: minek? Ugy is megveszik ... Igaz, ha vki megcsinalja vmi mast is es ezt egyebkent kivalo keszuleket nem fognak venni akkor a sipurasok is elkezdenek mozogni. (Zarojelben megemletem: ezekbol a fogyatekossagokbol egy szer elegem lett es mernokommal megszerkeztunk egy dolgod - ami sajnos nem open - mely mindent tudna mas teren, de nagyon lassan haladunk szemleyes gondok es problemak miatt).

#820 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 04:19

Call Back (CB)

Professzor Urak!

Lemasolom ide a funkciokat melyeket tud Virtual PBX egyik fajtaja. Teszem ezt csak azert mert van benne sok igen ertekes es erdekes funkciok kozul egy mely elgondoltato CB ugyeben (kijeloltem vastag betuvel):

"Features:

1.Attended and blind transfers of call
2.Dual Calling - have your mobile call along with you local extension
3.Schedule wake up calls
4.Voice mail - get an email with the recording or listen to it from your phone
5.IVR Menus - can be set up very easily. ex.: Dial 1 for sales, 2 for accounting.
6.Hunt Groups - define extensions, mobile numbers etc. for callers to try when calling you
7.Opening Hours – Define opening hours and route calls depending on the hour of the day of the week
8.Direct Dial In – Map DDI to local extensions and configure for dialing SIP Trunks
9.Virtual fax - recieve an email with an PDF file containing your fax
10.Speed Dialling – You can define speed dial number that everybody can use for ease of dialling. Ex. dial 3001 and the server will call “00353469071189”. You can have 2000 Speed Dials
11.Operators Panel to show live which extensions are busy and you can even transfer calls.
12.Call Data Records - Detailed history of all calls made on your Easy PABX showing you the extension that made/received the call and the duration.
13.Automatic configuration of SNOM Phones
14.Ring Groups - Have many extensions ring when you have an incoming call.
15.Calling Queues – configure Queues and ACD groups very easily
16.Queue Identification – see on your phone which queue the caller entered as well as caller ID.
17.Any extension can be added to a queue – you can even have mobile phones receive calls from a queue. It is possible to give priority to the phone members of a queue meaning that lower priorities will receive calls only when higher priorities are busy.
18.Least Cost Routing - Define which trunks to use for outgoing calls
19.Incoming Call Routing - Send callers to to different extensions based on their phone number, area or country code.
20.Conference Rooms - Save lots of money on this free conference service.
21.Virtual Users - Use for hot desking and much more
22.Get Phone Number - Give callers a possibility to break out of a calling queue and have you call them back when you are free.
23.Handle multiple companies - invaluable for resellers"

Egyebkent is elbovoloek ezek a lehetosegek! Ne csinaljuk magunknak is egy virtual PBX-t es hasznalhatjuk kozosen akar "tudomanyos" megbeszeleseinkhez, conferenciankhoz, de akar csaladi, barati es mas felhasznalasra? Minden forum tag kaphat egy mellekletet (vagy tobbett is) lesz telefonkonyvunk melybol barmikor kikereshetunk az adott melleket es barmikor felhivhatjuk egy-mast, adunk baratainknak es csaladunknak mellekeket (akarhol vannak a vilagban) es ingyen (ez most mar szoszerint lehet ertelmezni) beszelhetunk akkarkivel e PBX-en belul, sott lehetnek itt trukkok is ...
Legalabb kozosen kiserletezunk amig nem talaljuk tokeletes megoldast, utana vagy kozbe lehet barkinek sajat PBX-e is. Lehet megcsinalni atjarokat is magan PBX-ek kozott is.
Kritizaljatok szabadon!  :respect:

PS: csak radioamatoreknek!  Lehet akar a radion is bekapcsolodni adott PBX-be es kapcsolatot teremteni barkivel akarhova a vilagon is van ingyen sima URH keszulekkel. MIt szoltok hoza?

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 26. 04:25 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.