HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:45

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 13:21

A dialplan-ben már a többiek fognak segíteni. De itt van a nevezett dialplan amiből be a megfelelő részt be kell illeszd a sajátodba.
Ebben gondolom LeptisMagna fog tudni Neked igazán mélyrehatóan segíteni ha nem menne.

Sziasztok!
Na akkor az SPA3000 eseteben egy kulon gw-t kell hagyni a sipbrokernek? Arra kell a fenti dialt "raultetni"?

#342 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:46

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 14:44

Így van.
Amúgy az jutott eszembe, hogy a végén érdemes lenne összefoglalni az egészet az elejétől a végéig, mert úgy talán jobban át lehet látni a dolgokat.

én javasolnék erre egy kimondottan alkalmas, felkészült, profi személyt: James Bond
:cool:

#343 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:48

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 14:45

Sziasztok!
Na akkor az SPA3000 eseteben egy kulon gw-t kell hagyni a sipbrokernek? Arra kell a fenti dialt "raultetni"?

http://faq.sipbroker.../tiki-index.php

#344 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:09

Szívesen megcsinálom, de nem hinném, hogy annyira értenék hozzá. Az ENUM témához tutira hozzá sem tudok szólni.

#345 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:24

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 13:45

Elegendő a dial plan-t kiegészíteni úgy, hogy a hívás a @sipbroker.com felé menjen.
Blackbile által linkelt Wiki szerinti dial plan is úgy működik. Ha az SPA-1001-en megy, akkor a 3000 is biztosan tudja.  :)

L:20,S:7,( x | *xx | 911S0 | 1[2-9]xx[2-9]xxxxxxS0 <:@sipbroker.com> | [x*][x*]. <:@sipbroker.com> | <#:>[x*][x*]. )

Azt hiszem, elegendő a kék részt felhasználni. Ha feltételezzük, hogy nem használsz más szolgáltatót a SipBrokeren kívül, aminek a hívószámai *-al kezdődnek, akkor talán működhet a következő: |*[x*]. <:@sipbroker.com>|
Az első szám csak * lehet, a többi már * és szám is, mégpedig bármilyen hosszú. A végét természetesen le kell zárni a # megnyomásával. Biztosan lehet még tovább finomítani illetve ha használsz más szolgáltatót, amelyiknél szintén van *, akkor valószínűleg kell is.

#346 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:05

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 14:41

Ezt en csinaltam, mikor meg spa1001-em volt  ;)

:eek: nah, akkor pont jónak mutattam  :D
Látod mennyien hasznát veszik mások is? (én) itt volt as kedvenceim között, amikor a 2100-asokat lőttem be a cégnél, ezúton is köszi érte :respect:

#347 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:35

Sziasztok!
Most jutottam csak géphez, és megint csak nem akaródzik összejönni nekem ez a dyndns dolog.
Nem hiszem, hogy a dynDNS regisztrációval lehet a gond, mivel jobb oldalt felül mutatja, hogy be vagyok jelentkezve: Logged In User: murzuk

A routerbe a WAN/Dynamic DNS-nél beírtam az adatokat és engedélyezetem:

Use A Dynamic DNS Service: yes

Service Provider:  www.dyndns.org (ez alapból be volt írva)
Host Name: murzuk.dyndns.org
User Name: murzuk
Password: *******

Apply: ok

Ezután próbáltam a pinget:
c:/>ping murzuk.dyndns.org
Ezutén kiírja, hogy a pingelés nem találta meg az állomást<murzuk.dyndns.org>. Ellenőrizze a nevet és próbálja újra.
Az istenért nem jövök rá hol lehet a hiba  :mad:
Buksika: az X-prot valamikor tavaly aug körül írta le ide a fórumba DrBuster, de az elöbb néztem a lapot már nem működik.
emailben elküldöm, ha úgy jó kb 1,5 MB

#348 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:45

Idézet: murzuk - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 19:35

Nem hiszem, hogy a dynDNS regisztrációval lehet a gond, mivel jobb oldalt felül mutatja, hogy be vagyok jelentkezve: Logged In User: murzuk

Az csak annyit jelent, hogy be vagy jelentkezve az oldalon.
Az alábbi linken a "3b Set up Dyndns.com" résznél megtalálod, hogy hogyan kell beállítani a DynDns-nél a dolgokat: Link

Szerkesztette: 007 2006. 05. 22. 19:51 -kor

#349 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:50

Idézet: murzuk - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 20:35

Service Provider:  www.dyndns.org (ez alapból be volt írva)
Host Name: murzuk.dyndns.org
User Name: murzuk
Password: *******

mit látsz a dyndns.com-on ha bejelentkezel?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#350 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:54

Találtam egy új játékot magunknak...  :D

Ha mondjuk egyszer majd valamikor többen szeretnénk beszélni pl. konferenciázni, mert baromi fontos dolgot kellene megbeszélni, akkor most, hogy mindenki sipbrokerben utazik  :cool:  felhívjuk ezt a számot, előre lezsírozunk egy konferenciaszoba számot oszt haddszóljon:

*747-1-222-xxx-xxxx

(where "xxx-xxxx" is replaced with whatever 7 digit number you and your friends have chosen for your own "private conference room")

NOTE: These conference rooms aren't really "private", as anyone who knows the 7 digit "room number" you are using can join your conference call.

#351 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:59

Kipróbáljuk?

#352 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:04

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 20:59

Kipróbáljuk?

Tőlem mehet: javaslom a 700075-öt

bent vagyunk Buksival valaki még?

(már nem 21:47)

Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 22. 20:47 -kor

#353 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:19

Sikererült a beállítása a dyndns-nél -a router jó volt beállítava , így most tökéletes a ping is.
Köszönet mindenkinek.  :)

#354 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:48

Idézet: murzuk - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 21:19

Sikererült a beállítása a dyndns-nél -a router jó volt beállítava , így most tökéletes a ping is.
Köszönet mindenkinek.  :)

ezzel csak az okot hallgattad el előlünk... :think:

#355 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 05:55

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 4:17

...
Ezeken az oldalakon van 21-es szám  + lehet próbálni, hogy külföldről hívható-e. :)
http://www.phone21.h...t.aspx?oldal=15
http://www.mikrohalo.hu/kapcsolat.php

Ez egy jo otlet volt ... de sajnos rosz hirem van:
Kicsong (?) es csak magas frekvenciaju gyors "foglalt" jelzeseket kaptam mindegyik szamra, faxra is.
Szerintem ez azt jelentheti, hogy ilyen nem letezik ...

Szerkesztes: igen, biztos gond van: ez a korzetszam "nem letzik" ilyen uzenetet kaptam a nagy es vilaghiru PSTN szolgaltatomtol  ...

Szerkesztes2: Itt a kutya van elasva. Itt az idezet Klip-bol:

" ... 2.4. A szolgáltatás elérhetősége más hálózatokból

A szolgáltatás keretében az előfizetők azon társszolgáltatók hálózatából hívhatóak,
amelyek erre vonatkozóan hálózati szolgáltatást kötnek a szolgáltatóval.  A
szolgáltatás indításának időpontjában más hálózatokból nem érhető el a
szolgáltatás.
Amennyiben újabb irányokból is hívhatóvá válik a szolgáltatáshoz kapott 06/21-
abcdefg hívószám, erről a szolgáltató a www.klip.hu oldalon tájékoztatja az előfizetőt.
ADATHÁLÓZATI ÁSZF 11. függelék
Készítés dátuma: 06 01 26
Utolsó módosítás0604156
..."

Szoval szokasos amitas es disznosag az egesz  :reklamacio:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 23. 06:08 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#356 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 06:12

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 7:10

A T-Com Klip szolgáltatása esetében 1 évig él maga a regisztráció és persze a 21-es körzetszámú szám, amennyiben nem történik rá újabb pénzfeltöltés. De itt is csak akkor adnak számot, ha volt rá feltöltés.

Klip ÁSZF függelék

Megjegyezném, hogy pár hete még 1Ft-os feltöltési címlet is volt. De úgy látszik, az már megszűnt.

Koszi az infot mleybol halasztam ki az elobb altalam kozolt dolgokat.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#357 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 06:22

Idézet: nyirzoz - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 8:35

Köszi!

Én is ezen a 2 telefonos megoldáson gondolkodom,mert ahogy látom ebben a kütyüben ezt nem sikerül elérnem.Az ATA 1 hetes ezért még nem akarnám lecserélni,de nagyon köszönöm a segítséget!
Ha azért még valaki tudd segíteni,azt is köszönettel venném!

Jol irtak a gyrekek, csak 2 lehetoseg van:

1) 2 vonalas telefon beszerzese (legegyszerubb)
2) SPA1001 (ez nekem legszimpatikusabb, ha nem szukseges kulon 2 vonallal rendelkezni: egyeken a feleseged beszel, masikom az anyusod es egy idobe  ;) )

Lenne meg *3-ik megoldas, de felek leirni ... 5 perc alatt lehet megcsinalni a conferencia kapcsolot, de nem irom le hogyon, csak ha esetleg erdekelne valakit akkor megbeszelhetunk kulon.

#358 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 06:36

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 8:52

A 2100-es router is egyben, tehát ha le is cserélnéd 1001-re, akkor kellene + egy router is, úgy pedig már elég drága lenne.
Nálam (PAP2 lényegében olyan, mint a SPA ) a két vonalra 3 telo van rakva . LINE1 = TEL/FAX + dect ,
LINE2= dect .
Ebben az esetben mindegyik vonalnak van 1-1 dect bázisállomása. Tehát a dect telón bármikor két gombnyomással át lehet menni a LINE1-ról a LINE2-re, vagy fordítva. Ezt így nem szoktam használni, csak mint érdekességként említettem.

... pilanat: ez nekem valahogy zavaros ... tenyleg eltompult az agyom egy kivcsit vagy magyaral nagy gondjaim vannak mar ...
LINE1 = TEL/FAX + dect - OK
LINE2= dect -OK
Ezek egy bazissal (kozos) rendelkeznek? Akor ertem, sot conferenciat is lehet csinalni ...
Ha nem kozos a bazis, akkor nem ertem ... :confused: "...két gombnyomással át lehet menni a LINE1-ról a LINE2-re..." Utobbi esetben ezt nem ertem  :think:  :confused: Vagy ezek a vezetek nelkuli (? dect) telefonok 2 vonalasok? vagy a kozos bazisuk?

#359 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 07:14

Uff ... Atneztem az osszes uj oldalt ... sok volt ... kicsit erdekes is, de ...
Gyerekek, szerintem ezek a teszteket erdemesebb lenne valahol kulon megtargyalnatok (akar Skypeben) es utana beszamolni az eredmenyeket itt a forumban. Igy sokkal ertelmesebb lesz olvasni is es nem fog anyire szetaprozodni a forum.
Szerintem vki megcsinalja vmi tesztet es beszamol errol itt igy sokkal jobb lesz, bar nekem mindegy ...
Igy viszont van ugy mind valaki amator adoba belehallgattam, ahol radiosok vmivel probalkoznak.
Lehet nincs igazam, de itt jobb lenne kozerdeku kerek dolgokat megtargyalni, altalanos tnacsokat adni egymasnak. Kiserletezes nagyon jo dolog es jo errol beszamolni itt, de nem az egesz kiserletet itt lebonyolitani. Igy kevesebbet kell atfutni naponta egyertelmubb lesz a forum. Lehet hogy nincs igazam, de ezek a gondolatim ... bocs  :respect:

#360 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 07:18

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 9:59

Tyu.  Elmegyek maratonozni es mekkorat no a forum.

Azert ragadtam ki a hozzaszolast mert en hasonlot csinalok.

...

UUU, de hosszu ... nem baj en is szoktam hosszn irni ...  :)
Lenne egy kerdesem: azt irtad, hogy te is hasonlot csinalod. Mit? VoIP szlogaltatast? Erdekesnek latszot amit leirtad, de azert kivancsi vagyok rovidebb valtazatban - igy erthetobb lenne nekem. Szoval mit csinalsz vagy mit szeretnel?
Koszi elore is.  :respect:

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.