Voipbuster II
Elküldve: 2006. 05. 23. 07:32
Elegem lett USA-i VoIP szolgaltatombol www.rocketvoip.com 1 evig voltsm veluk. Minden rendben volt idaig, de most par hete nem tudok elerni sajat Mo-i uzenetrogzetomet. Illetve tudok, ha #-t nyomom, de utana a Inviteles uzenetrogzitom nem hallja a passcodomat. Azt hittem az uzenetrogzitom a hibas, de mas szolgaltatoktol kifogastalanul mukodik (voipdiscountrol is!). Beszeltem USA-ival es azt mondtak mnekem, hogy a magyarok (Invitel) valami furcsa DTMF ferquenciakkal dolgoznak (ehez nem ertek). Es a szolgaltpm nem tud garantalni, hogy ez mukodni fog. Erre kerdeztem azt, hogy ez mukodott rendesen idaig 1 evig. Erre azt mondtak, hogy nem tudjak ... Szoval elegem lett. Most gondolkozom kihez megyek at. Ha nem lenne szuksegem M-o-i korlatlan hivasokra akor egy csomo szolgaltato johetne szoba, de Mo ridkan van a listan ... Lehetne akar valamilyen Busteres clon, de felek toluk: ma vannak, holnap nincsenek ... Lehet, hogy www.voicestick.com ? MIt tudtok rola?
Elküldve: 2006. 05. 23. 07:56
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 7:32
Szia!
Nos, ma van, holnap nincs. Es ezzel mi a problema? Meddig tart atkonfigolni az ATA-d? Szerintem ez ne legyen szempont.
Amit korabban irtal, hogy ne a forumra keruljenek az ENUM-os probalkozasok, azert nem a legjobb, mert igy ha vkit erdekel atragja magat rajta, a hibakon is, es konnyebb a dolga. Egyebkent is osszefeglalni az egeszet nem is olyan egyszeru egy hozzaszolasban a vegen. Nyilvna akit esetleg ez a resz nem erdekel, az ezeket a hozzaszolasokat atugorja.
Elküldve: 2006. 05. 23. 08:20
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 7:14
Igy viszont van ugy mind valaki amator adoba belehallgattam, ahol radiosok vmivel probalkoznak.
Lehet nincs igazam, de itt jobb lenne kozerdeku kerek dolgokat megtargyalni, altalanos tnacsokat adni egymasnak.
Tényleg nem látszik közérdekűnek, de az a meglátásom, hogy bizonyos szempontból mégis az.
Amit ugyanis próbálgattunk, az nem más, mint egymás hívása az interneten keresztül - ingyen.
Ami ha elterjedne - mondjuk erre jelenleg kicsi az esély, mert ilyen készüléke nem sok embernek van jelenleg mo-on - hatalmas megtakarítást jelentene mindenkinek.
Jó, a Skype is ingyenes, azon is hívhatják egymást az emberek, de az meg gépfüggő. Nekünk/neked meg éppen azért van ATA-nk, hogy ne kelljen a gépet használni.
De talán az itteni ténykedésünk hatására sokan lesznek, akik felfedezik, hogy mekkora lehetőség van ebben a dologban. Esetleg jobban szemet szúr a dolog azáltal, hogy nem csak annyit lát, hogy van egy nagy lélegzetű írás arról, hogy így meg úgy lehet egymást közvetlenül hívni, hanem egyre többen szállnak be a dologba és próbálják megoldani, közben mennek az oda-vissza írogatások, ahogy próbáljuk megoldani a másik problémáját, hogy nála is működjön. Aztán aki benéz ide, az esetleg elmeséli az ismerőseinek, hogy milyen jó dolog ez: nem kell telefonköltséget fizetni és a számítógépet sem kell bekapcsolni csak azért, hogy elérjenek bennünket - szintén ingyen.
A feleségem is megjegyezte, hogy nagyon jó, hogy ilyesmivel próbálkozunk, mert itt vannak ezek a nagyszerű készülékek és ezekkel együtt kiváló lehetőségek, amik egyáltalán nincsenek kihasználva.
Persze ha tényleg nem ide való ez a téma, akkor akár nyithatunk egy másik topicot is róla.
Elküldve: 2006. 05. 23. 08:28
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 6:22
1) 2 vonalas telefon beszerzese (legegyszerubb)
2) SPA1001 (ez nekem legszimpatikusabb, ha nem szukseges kulon 2 vonallal rendelkezni: egyeken a feleseged beszel, masikom az anyusod es egy idobe
Lenne meg *3-ik megoldas, de felek leirni ... 5 perc alatt lehet megcsinalni a conferencia kapcsolot, de nem irom le hogyon, csak ha esetleg erdekelne valakit akkor megbeszelhetunk kulon.
Hello Buster!
A 2vonalas tele nekem jobb lenne,de ellentétben veled én nem látom olyan egyszerűnek a beszerzését.Olyan 4 napja bújom a netet és mo.-i forgalmazóknél még nem találtam:(
Ha van valami beszerzési ötleted,szívesen fogadom!
Elküldve: 2006. 05. 23. 08:31
A lényeg itt van: Saját NeoPhoneX telefonszáma bármilyen vezetékes és mobil hálózatból helyi tarifával hívható: Budapestről a 06 (1) 888 181-es, vidékről pedig a 06 (körzetszám) 888 181-es behívószám segítségével.
Elküldve: 2006. 05. 23. 10:03
1. Amikor Doki még csúcsformájában volt 2005. tavaszán nyarán és elkezdett írogatni, akkor egyszer megemlítettem, hogy nem kellene hosszan és minden bejegyzéshez hozzászólni...
Aztán megkaptam a magamét a többiektől, ezért azt a taktikát követtem, hogy ÁTUGROTTAM azt, ami nem érdekelt (pl. Sipurák dial-planjei)...
(Zárójelben: egy kicsit kezdem én is azt érezni, hogy mindenhez hozzászólok, még ahhoz is, amihez nem értek...)
2. Az az ominózus tavaly februári elmélkedésemet, még Te sem értetted meg Doki, akkor hogy foglaljam össze a kisérletek eredményét? Persze lehet, hogy én nem tudok jól, érthetően fogalmazni... ezt el is ismerem.
3. Szívesen nyitok egy egy új topikot... és mi lesz a címe? ENUM? Én valahogy szívesebben olvasok egy témát... ami nem érdekel átsiklom felette.
Elküldve: 2006. 05. 23. 10:41
Idézet: nyirzoz - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 8:28
A 2vonalas tele nekem jobb lenne,de ellentétben veled én nem látom olyan egyszerűnek a beszerzését.Olyan 4 napja bújom a netet és mo.-i forgalmazóknél még nem találtam:(
Ha van valami beszerzési ötleted,szívesen fogadom!
Szia!
Konkretan melyik keszulekre gondoltal, milyet keresel?
Elküldve: 2006. 05. 23. 11:17
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 21:04
bent vagyunk Buksival valaki még?
(már nem 21:47)
Sziasztok!
A tegnap amikor Blackbile-al kipróbáltuk a konferenciaszobát, olyan történt ami még eddig nem. Kb. fél-1 perc után elkezdett olyan zajos lenni a vonal, hogy nem értettük egymás szavát. Bementünk egy másik szobába, ugyanaz. Felhívtuk egymást Sipbrokeren keeresztül, de mindenhol ez volt a helyzet. Blackbile az ő AT-jára tippel, én az én softphone-omra hogy ludas, azt újra is indítottam, de nem volt jobb a helyzet. Amikor én mentem be előbb egyedül az új konferenciaszobába, akkor is rossz volt a vonal, tehát már itt úgy gondoltam, hogy biztos nálam van a gond. De mivel Blackbile is a saját ATA-jára tippelt, felhívott végül valami szoftveres kliensről, amivel jó lett a minősség, úgyhogy egyértelműen nem mondható ki, hogy hol volt a gond.
Hogy miért mondom el mindezt? Mindjárt kiderül, de előbb hadd folytassam. Ekkor még semmi rosszra nem gondoltam.
Kb. egy fél órával később felhívtam skype-on egy angliai ismerősömet. Előtte jelezte, hogy nem biztos, hogy fog menni a hang. Nem is értettem, tökéletes volt a minőség... egy fél percig. Utána egy nagy sistergéshalmaz, nem is hallottuk egymás hangját egyáltalán. Erre jön a szöveges üzenet, hogy erről beszélt. Felhívtam mégegyszer, 20 másodpercig tökéletes, utána ugyanaz a helyzet.
Ahogy az ismerősömet elmondta, kb. egy hónapja nem tud beszélni szinte senkivel, de ha skype-out-ot használ akkor minden jó. Azt mondta még, hogy kb. minden másdik beszélgetés után feljön egy skype-os kérdőív, amiben a beszélgetés hangminőségéről, esetleges problémákról érdeklődnek.
Itt rögtön eszembe jutott egy cikk amit most elő is bányásztam. Ebben a VoIP ISP-k általi szándékos zavarásáról írnak, amit ha jól emlékszem a telekommunikációs cégek nyomására hajtanak végre.
Íme a cikk: Recseg az IP telefonvonal – vége az ingyenes telefonálásnak?
Ha nem tapasztalom saját magam, el sem hiszem. Nem tudom, hogy erről lehetett-e szó az este valójában, mindenesetre gyanús, nagyon gyanús...
Elküldve: 2006. 05. 23. 11:39
Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 11:29
Azt persze nem tudom, mennyire jó ez a titkosítás.
Na, ez az egy dolog, ami tutira nem igazan fog "lazba hozni". A csaldtagjaimmal, ismeroseimmel ugysem terrorcselekmenyt keszitek elo, meg csak nem is vagyok kapcsolatba "bunozoi korokkel". Ugy hogy aki igy tudja hajlamait kielni, az csak hallgatozzon, biztos sok hasznos infokat tud begyujteni. :Đ
Elküldve: 2006. 05. 23. 11:51
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 11:17
Bizonyára emlékszel, hogy amikor mi ketten beszéltünk, akkor is állati zajos volt a vonal. Sokszor alig értettem, hogy mit mondasz. Viszont amikor LeptisMagna és blackbile hívott fel, akkor kristálytiszta volt a vonal.
Viszont: majd ők kijavítanak, ha nem így van, de emlékeim szerint mindketten az fwd-s számomat hívták, ami elméletileg át van irányítva a SipBroker-re. De tegnap végre el is olvastam, amit az fwd oldalán írtak az átirányításnál: nem csak az átirányítás él ilyenkor, hanem kimegy a hívás arra a telefonra is, amely fel van kapcsolódva az fwd-re. Márpedig a 2. vonalam fel volt kapcsolódva, így valójában az fwd-n keresztül beszéltünk. Most kikapcsoltam a 2. vonalamat, mert jelenleg nem használom semmire.
Ha netán a SipBroker-en keresztül hívtál, ők meg nem, akkor valami olyan gubanc lehet, ami valahogy kapcsolatban van a SipBroker-rel. Persze nem úgy értem, hogy a SipBroker lenne a hunyó, hanem valakik útközben.
Mi van akkor, ha pont az a lehetőséget akarják korlátozni egyes cégek, amit a hétvégén összehoztunk? Tudom, jó kis összeesküvéselmélet, de ki tudja...
Elküldve: 2006. 05. 23. 12:04
Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:51
Ha netán a SipBroker-en keresztül hívtál, ők meg nem, akkor valami olyan gubanc lehet, ami valahogy kapcsolatban van a SipBroker-rel. Persze nem úgy értem, hogy a SipBroker lenne a hunyó, hanem valakik útközben.
Mi van akkor, ha pont az a lehetőséget akarják korlátozni egyes cégek, amit a hétvégén összehoztunk? Tudom, jó kis összeesküvéselmélet, de ki tudja...
1. az FWD-s átirányítást nem értem... mi az a 2 vonal?
Téged voxalot-on keresztül hívtalak.
2. Tegnap este a konf szobába is voxaloton mentem ki... majd a tiszta vonal akkor lett, amikor XPro-val voxaloton Buksika voxalot számát hívtam fel.
3. kicsit durva elmélet...
Ha nem titok magánba írjátok már meg nekem, hogy hol laktok, vagy legalább az ISP szolgáltatótokat..., érdkelne, hogy tényleg VoIP zavarás esete forogna fenn?
Leptis-007 OK
Én -007 OK
007 - Buksika NOT OK
Én - Buksika NOT OK
Leptis - Én ?
Leptis - Buksika ?
Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 23. 12:05 -kor
Elküldve: 2006. 05. 23. 12:34
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:04
2 vonal van az 1001-ben. Az elsőt eddig csak arra használtam, hogy azon mentek ki a hívások a VoipDiscount felé. De a hétvégétől ezen a vonalon jönnek be a ti hívásaitok is. Meg bárkié, aki hívna.
Az fwd-nek (is) van olyan szolgáltatása, hogy a beérkező hívásokat át tudom irányítani egy tetszőleges SIP URI-ra. Ez az átirányítás a sipbrokeres SIP URI-mra lett beállítva.
Amúgy 1-2 hónapja lett az fwd beállítva a 2. vonalamra úgy, hogy folyamatos volt a kapcsolat az fwd-vel.
Hiszen csak így tudtam (volna) fogadni az fwd-re érkező hívásokat (ha lett volna, aki felhív
Egyszóval ha ti az fwd-s számomat hívtátok, akkor még mindig nem tudjuk, hogy a sipbrokeres számomat hívva is jó-e a kapcsolat. (Amennyiben tényleg mindketten az fwd-t hívtátok.)
Szerkesztette: 007 2006. 05. 23. 12:36 -kor
Elküldve: 2006. 05. 23. 12:35
Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 10:41
Konkretan melyik keszulekre gondoltal, milyet keresel?
Szimpatikus lenne egy DECT készülék,amiről egy billentyűvel tudnám az ATA-ból(Sipura 2100) kijövő 2 vonalat váltogatni.
Elküldve: 2006. 05. 23. 12:42
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:04
Én -007 OK
007 - Buksika NOT OK
Én - Buksika NOT OK
Leptis - Én ?
Leptis - Buksika ?
Ebből a listából az jönne le, mintha csak nálam nem stimmelne valami.
De: a tegnap végül felhívtál (x-pro)-ról és úgy jó volt, miközben nálam maradt ugyanaz a kiépítés
a skype-on az ismerősöm nem csak velem nem tudott beszélni, hanem mással sem.
Még valami: 007-el amikor beszéltem már rögtön az elejétől rossz volt a vonal, de csak az egyik irányba, (engem hallott rosszul) viszont én tökéletesen hallottam őt.
A tegnap az első fél perc jó volt a konf. szobában, utána hirtelen zajos, de mindkét irányba. A későbbi próbálkozásoknál már rögtön az elejétől...
->logikus következtetéseket nem tudok levonni.
de mint a cikk alján olvashattátok, maygar anyanyelvű felhaználók is panaszkodtak a minőségre, zajosságra.
A listát lehet nem elég csak userek között levezetni, hanem úgy ahogy 007 is gondolkodott, a szolgáltatókat is beleértve. Bár ha az ISP zavarna be, akkor mindegy, de ugyankkor szóba jöhet a VoIP szolgáltató ISP-je is
szerk: lehet az időpont is szóba jöhető kérdés. Tehát ha még tesztelünk, ugyanakkor kellene mindenki-mindenkivel.
Az ISP-t és helyet küldöm Neked.
Szerkesztette: Buksika 2006. 05. 23. 12:51 -kor
Elküldve: 2006. 05. 23. 15:02
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 7:36
LINE1 = TEL/FAX + dect - OK
LINE2= dect -OK
Ezek egy bazissal (kozos) rendelkeznek? Akor ertem, sot conferenciat is lehet csinalni ...
Ha nem kozos a bazis, akkor nem ertem ... :confused: "...két gombnyomással át lehet menni a LINE1-ról a LINE2-re..." Utobbi esetben ezt nem ertem
Mivel mind a két vonalon egy-egy dect csücsül, és a DECT-eknek az a jó tulajdonságuk, hogy egy-egy telefon több bázishoz is beállítható, ugynakkor egy bázishoz több telefon is hozzárendelhető.
Tehát mind a két telefon mind a két bázishoz fel van regisztrálva, és ha az egyik telefonont kézbe kapja és éppen a másik vonalon akarna beszélgetni, akkor csak átkapcsoltat a telefon a menüjéből a másik bázisra.
Szerintem.
Elküldve: 2006. 05. 23. 15:30
Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:34
Az fwd-nek (is) van olyan szolgáltatása, hogy a beérkező hívásokat át tudom irányítani egy tetszőleges SIP URI-ra. Ez az átirányítás a sipbrokeres SIP URI-mra lett beállítva.
Amúgy 1-2 hónapja lett az fwd beállítva a 2. vonalamra úgy, hogy folyamatos volt a kapcsolat az fwd-vel.
Hiszen csak így tudtam (volna) fogadni az fwd-re érkező hívásokat (ha lett volna, aki felhív
Egyszóval ha ti az fwd-s számomat hívtátok, akkor még mindig nem tudjuk, hogy a sipbrokeres számomat hívva is jó-e a kapcsolat. (Amennyiben tényleg mindketten az fwd-t hívtátok.)
Valóban nagyon érhetően és világosan fogalmazol!
De csak egy dolgot nem értek. Az 1001-ben amennyire tudom két vonal, de egy készülék van.
Honnan tudtad, hogy a 2.-es vonalon jöttek be a hívások?
Én amúgy ha jól emlékszem valóban az fwd-s számodat hívtam.
Elküldve: 2006. 05. 23. 15:40
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 15:30
Honnan tudtad, hogy a 2.-es vonalon jöttek be a hívások?
Én amúgy ha jól emlékszem valóban az fwd-s számodat hívtam.
Egyrészt azért, mert máshogy csörög, mint amikor az első vonalra jön a hívás. Amit persze én marha eddig nem figyeltem.
Másrészt pedig ha megnézem az "oldalát", kiírja, hogy melyik volt az utolsó kifele/befele hívás, plusz még azt is, hogy mi volt a hívott szám, illetve honnan jött a bejövő hívás.

Súgó
A téma zárva.