HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 20:36

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 8:56

Szia!
Nos, ma van, holnap nincs. Es ezzel mi a problema? Meddig tart atkonfigolni az ATA-d? Szerintem ez ne legyen szempont.
Amit korabban irtal, hogy ne a forumra keruljenek az ENUM-os probalkozasok, azert nem a legjobb, mert igy ha vkit erdekel atragja magat rajta, a hibakon is, es konnyebb a dolga. Egyebkent is osszefeglalni az egeszet nem is olyan egyszeru egy hozzaszolasban a vegen. Nyilvna akit esetleg ez a resz nem erdekel, az ezeket a hozzaszolasokat atugorja.  ;)

Hello!
MId a kettovel egyet ertek. Csak tudod itt mar annyi anag szaporodott fel ... neha visza kell terni es megnezni ujra, de olyan nehez megtalalni amit keresel, tudod: emlekszem ezt itt valahol olvastam de hol ...  :think:
Legjobbakat kivanok neked!
PS: meg mindig nem tudom mikor leszek Szegeden: egeszseg es sok mas dolog fugvenye, de az biztos, hogy oszig muszaj haza mennem ... majd esetleg talalkozhatunk is.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#382 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 20:41

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 9:20

...
Persze ha tényleg nem ide való ez a téma, akkor akár nyithatunk egy másik topicot is róla.

Na, latod ez tenyleg nagyon jo otlet es igy barki akit erdekel atnezheti barmikor. Magam is erdekelt vagyok e dologban, csak ha mas topik lenne akkor sokkal attekenthetobb lesz az egesz. Jo otlet!
Ha nytjatok ujat akor feltetlenyl tedjetek ebbe a Forumba is egy linket, hogy mindenki lassa hova vandorultatok ezel a temaval.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#383 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 20:46

Idézet: nyirzoz - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 9:28

Hello Buster!

A 2vonalas tele nekem jobb lenne,de ellentétben veled én nem látom olyan egyszerűnek a beszerzését.Olyan 4 napja bújom a netet és mo.-i forgalmazóknél még nem találtam:(

Ha van valami beszerzési ötleted,szívesen fogadom!

Itt van egy peldakent:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...AMEWN%3AIT&rd=1

Ezek kis buta ketvonalas keszulekek, de nagyszeruen megteszik a dolgokat nalam ezeket vettem  par hete (mint ha nem lenne eleg ithon a telefon! :) ) Szeintem olcso is volt. Kivalo alapotban es mindent tudnak ami nekem/neked is kell hogy tudjanak. 900 MHz nem hatrany hanem, furcsa modon, elonyfoleg azoknak akinek wireless networkjuk van (altalaban 2,4 MHz) mert igy nem pofaznak ossze, valamint nem zavarnak egy mast mas berendezesse pl. sutes kozben (mikruhullam sutore is lehet gondolni).  ;)
DE lehet mashol is venni ... ahol az egesz vilagra is szallitanak, e bayon is sok szor van ilyen. Majd ha esetleg latok szolni fogok.

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 23. 20:51 -kor

#384 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 21:04

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 9:31

Lehet, hogy jobban jársz a NeoPhoneX-féle behívószámokkal: NoePhoneX ismertető
A lényeg itt van: Saját NeoPhoneX telefonszáma bármilyen vezetékes és mobil hálózatból helyi tarifával hívható: Budapestről a 06 (1) 888 181-es, vidékről pedig a 06 (körzetszám) 888 181-es behívószám segítségével.

Gondolom nekem szolt  :think:
Ilyenem van es kivaloan mukodot kb 1 eve ... arra is hasznaltam, hogy Mo-rol barmikor lehessen itteni (USA-i) vonalot hasznalni barmilyen magyar telefonrool. Nagyon is boldog voltam vele ... errol irtam is itt valahol.
DE kb. 1,5-2 honapja valami megbolondult: ha vki hiv Neophonex szamomot es szeretne cod beadasa utan (SPA3000-nel, az van beallitva itt US-ban) kapni itteni vonalomat es rajta keresztul telefonalni barhova, most a Sipura nem hallja a DTMF hangokat ... A gond nem Sipuraval sajnos, mert amikor Nophx. halozatabol csinalok ugyan ezt akkor minden rendben: hallja  Sipura a hangokat es siman kapcsol a vonalat, de ha Magyar rendes PSTN halozatrol tortenik ez akkor suket az egesz. Mar szoltam Neosoknak is ... mit gondolsz volt ertelme? Nem is ertenek mirol beszelek ... :reklamacio:  :down:
Na, ezzert keresek vmi mas magyar szamot: mar megszoktam en es hozatartazoim e kenyelemhez: barhonnan Mo-rol hivhatnak barhova helyi hivasi dijert, akar nyilvanos telefonrol. Nagyon jo volt, de csak volt ...  :mad:

#385 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 21:08

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 11:03

:offtopic:
1. ...

2...
3. ...  :offtopic:

Reszemrol maradhad minden regiben, csak gondoltam jobb lenne valahogy szakositani a dolgokat ...
de inkabb nem szolok ... nekem mindegy ... igy is jo.

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 23. 21:10 -kor

#386 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:09

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:17

Sziasztok!

A tegnap amikor Blackbile-al kipróbáltuk a konferenciaszobát, olyan történt ami még eddig nem. Kb. fél-1 perc után ...
... ... ...
Ha nem tapasztalom saját magam, el sem hiszem. Nem tudom, hogy erről lehetett-e szó az este valójában, mindenesetre gyanús, nagyon gyanús...

Ez nagyon erdekes dolog ammirol irsz es raadasul nem uj szmomra ... nagyon is elhiszem es tudom hogyan hangzik a zavaras ...
A helyzet az, hogy vannak akik itt US-ban engemet "profinak" tekintenek VoIP-ben (ami nem csak nem igaz, hanem hulyeseg) szoktak hozzam  :eek:  fordulni tanacsert (micsoda hulyeseg reszekrol), na es ez tortent kb. fel eve: felhivot egy VoIP telefonos ceg mernoke (ismerusem) es megkerdezte engemet, hogy mi lehet az oka, hogy a Skype annyire hangos lett, hogy nem lehet erteni szavakat (tulgerjedesnek lehetne nevezni a jelenseget). Anyire erdekel a dolog, hogy kepes volt kifizetni nekem utikoltsegeket hogy elmenyek hozza. Egyebkent itt van NY-ban, kkozel kb. 2 oras aotozas  ;) . Elmentem, megneztem, meghallgattam es megtalaltam a hibat, de csak azert mert mar volt hasonlo problemam kb. 1 eve, de nem hangos volt, hanem a mikrofonom nagyon lehalkult es masok alig hallattak engemet. Akkoriban Skype ugyfellel egytt sikerult rajonnunk a hibara (helyi computerunkben volt egyebbkent). Na, ez volt ...
Amirol te irsz ez a dolog egeszen mas, de ez sem uj szamomra: amikor rendben hoztunk ezzel a mernokkel (teleofonssal) a problemat, par honapra ujra hivott es pontosan ugya olyan jelensegrol panaszkodott amirol te irsz. Megint elmentem hozza, de semmit nem tudtam segiteni ... kozben en is gondoltam, hogyez egy mesterseges zavaras (szandekos?). Nalam soha nem volt ilyen. Mid a kettonknek ugyan az az internet szolgaltatonk (legjob, legnagyobb es legmegbizhatobb ami letezik a vilagban). Merges lettem es felhivtam Oket. Erre azt mondtak, hogy Ok is hallottak ilyen panaszokrol, de nagyon ridkan elofordulnak. Ok shoha nem csak nem zavarjak semmit, de nem is korlatoznak semmit, nem is fognak jovoben sem. Velemenyuk sz. ennek lehet az is az oka, hogy valahol (per to peer) kozben van/lehet gond. Es adtak egy tanacsot: egyszeru megnezni, hogy egy internet szolgaltao gatolja e a VoIP-et: ha Skypevel van gond es ilyenre gyanakszunk, akor probaljuk mas VoIP szolgaltatot. Ha az rendesen mukkodik akor az biztos, hogy ISP nem gatolja a VoIP-et, de meg mindig gatolhatja kulon a Skypet amit meglehet csinalni, de nagyon bonyolult es veszelyes dolog (kartereteses birosagokra gondolva). Szoval Ok nem gondoltak ilyenekre. Viszont arra gondoltak, hogy valahol mashol (kozben) vmi gond van ami a Skype problemaihoz tartozik. Te is azt irtal, hogy mas VoIP-el tudtatok rendesen beszelni. Ebbol az kovetkeztetik, hogy nem gatolja senki altalanosan a VoIP-et (esetleg selektive csak a Skyp-t, de bonyolult, veszelyes es minek). Ezek alapjan arra gyanitom, hogy a problemat Skype techikai dolgok kozott kell keresni.
Es viszaterve a telefonos mernok Skype problemaira: azok ugy multak el ahogy jottek - nem is tudjuk mmi volt a gond. Azota O nem is panaszkodott mult honapig amikor 4 napig megint jottek sistegesek melyek lehetettlenne tettek a Skype-s beszelgeteseket. A jelenseg 4 nap mulva elmult sajat magatol ...

Tanulsag? Nincs! Bar lehet, hogy van: kell tajekoztatni Skype-t ezekrol a hibakrol.

#387 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:15

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:51

...
a SipBroker-rel. Persze nem úgy értem, hogy a SipBroker lenne a hunyó, hanem valakik útközben.

....

N, en is pont erre gondoltam, de meg vmi masra is: Skype megy sok gepen keresztul es lehet, hogy vmi gepben (lanncban) vmi gond van, vagy akar vki szandekosan hulyeskedik, bar ezt nem hiszem ahoz nagyon-nagyon profinak kellene lenni ...

#388 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:22

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:34

2 vonal van az 1001-ben. ...

Magan kerdes:
Ugy latom neked SPA1001-sed van? Hogy vagy vele megelegedve? Ott is lehet dialplanokat beallitani mint Sipura 3000-ben? Sokkal butabb 1001-es 2100-nal vagy csak az a kuulonbseg, hogy nincs benne router es kulon vannak a vonalok?
Szoval, mi a velemenyed? Nagyon sokat gondolkozom azon, hogy megis megvennik meg 1001-es es 3000 mellett. Akartam venni eredetileg fiamnak, de O aszt mondta, hogy neki ugy sincs ideje telefonalni es elig neki a mobil. Pedig szerettem volna, hogy kevesebb mobilozzon: ne sussen az agyat tulsagosan ami (most mar biztosan bizonyitott) nagyon veszelyes.
Na, mara talan elig az irasobol ...  :respect:  :eek:

#389 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:25

Idézet: nyirzoz - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:35

Szimpatikus lenne egy DECT készülék,amiről egy billentyűvel tudnám az ATA-ból(Sipura 2100) kijövő 2 vonalat váltogatni.

Ez csak 2 vonalas telefonnal lehet. Mit ertesz DECT alatt? DECT nem feltetlenul 2 vonalas :think:

#390 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:44

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 16:02

Mivel mind a két vonalon egy-egy dect csücsül, és a DECT-eknek az a jó tulajdonságuk, hogy egy-egy telefon több bázishoz is beállítható, ugynakkor egy bázishoz több telefon is hozzárendelhető.

Tehát mind a két telefon mind a két bázishoz fel van regisztrálva, és ha az egyik telefonont kézbe kapja és éppen a másik vonalon akarna beszélgetni, akkor csak átkapcsoltat a telefon a menüjéből a másik bázisra.

Szerintem.

Igen egy dologrol beszelunk, csak kulonbozo a terminologia. DECT - ez ami helytelenul hasznalunk. Helyette kellene 2 vonalast hasznalni es kaor minden sajat helyen lenne ...
DECT telefon = The Digital Cordless Phone - also known as the DECT phone. Mi esetunkben teljesen mindegy ez digitalis vagy nem. A lenyeg, hogy 2 vonala legyen!!! Akar vezetekes es tudja valtani 2 vonalat es konferenciat csinalni.
Szoval a hangsuly nem a DECT-en van.
Persze,hogy jobb a hordozhat (akar DECT is lehet, csak ez dragabb es erre a celra nem is szukseges, nem is ajanlom).
Na most, leteznek egyvonalas, ketvonalas es tobbvonalos (utobbi nagyon dragak).
A legolcsobb megoldas ez "sima" 2 vonalas telefon (akar vezetekes, akar hordozhato).

Ujra adom a linket arra a 2 db KULON keszulekre (semmi kozuk nincs egy mashoz!) ezek egyaltalan nem DECT telefonok, de hordozhatok es mindent birnak ami nekunk kell. Az sem kozombos, hogy 2 db-ert, ujszeru alapotban vannak, fizettem osszesen 20,5 $ (szallitassal egytt !!!) ami gondolom Mo-n is nagyon olcsonak szamit (kb. 2000 Ft/db ?). Annyiert egy vacak sima telefont sem lehet venni:

DECT telefonok viszont (foleg tobb allomasosok amirol irsz) 100$-nal csak kezdodnek az arak es ez csak a bazis ara melyhez kel meg legalab meg 1 mellek telefon (min. meg 40-60$). Es mi van neked ez a vasarlas utan? Sima 2 telefon, persze lehet valtani a vonalakat, konferenciat csinalni, nem tobb ... es tobb mintr 160 $-ba kerult. Igy van? En pedig vettem nem DECT (szep a neve, de csak a neve), hanem sima 2 vonalas horozhatot (parasztos a neve, egyetertek) es tud nem kevesebb mint a szep nevu DECT. De bevallom: koztuk azert oriasi a kulombseg. Tudjatok mi az? Az AR!!! Az enyem 140 $-al olcsobb  :up:  :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 23. 22:56 -kor

#391 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:56

Mintha már egyszer mutattam volna, egy kis infó a "szülőkről":

http://doulos.wordpress.com/technical-info...n/betamax-voip/

#392 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:58

Ezt csak érdekességként, mert még nem lehet tudni a pénzügyi vonzatait:

https://www.voipbust...opic.php?t=5820

#393 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 23:06

Buksi problémájára egy ötlet...

Ma este azzal küzdöttem, hogy megpróbáltam kideríteni, miért nem megy pl. 007 v. Buksi sipbrokeres számának felhívása. Meg még volt pár FWD-s tesztszámmal is gondom... na azzal a Fritz!-cel nem jutottam előre, viszont érdekes felfedezést tettem:

X-Pro volt eddig fent a gépen, amelyet hiába hívtam a Fritzről nem történt semmi, ill. kifele sem ment rendesen sok hívás, megint csak sipbrokeres tesztszámokra gondolok.

Ezek után letöltöttem http://www.sjlabs.com/sjp.html innen az SJphone-t és láss csodát, majdnem az összes probléma megszünt. Működnek az FWD-s tesztszámok, és a Fritzről is fel tudtam hívni az SJphone-on lévő voxalot számomat.

Buksi, adj egy esélyt az SJphone-nak szerintem... (habár még mindig a feltöltésed szükösségét gyanítom oknak)

#394 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 00:11

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 23:58

Ezt csak érdekességként, mert még nem lehet tudni a pénzügyi vonzatait:

https://www.voipbust...opic.php?t=5820

Megint nagyon ugyes voltal!
Erdekes, nagyon erdekes. Nem uj az otlet, de nagyon jo lenne Bustereknel is.
Tenyleg nem vilagos semmi, foleg az hogy hol van ez az access number es lesz e Mo-n, mas orszagokban. Ha nem akkor acces number hivasakor kell fizetni, vagy a registralt telefonrol (mobil, lakas) a hivas access telefonra Busteren keresztul fog menni es igy ingyenes...  :think:  Szoval nem ertem semmit ... de attol meg nagyok erdekes ...  :up:  ;)

#395 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 00:26

Na, vegre !!!
"Bill would add Net neutrality to antitrust law

Net neutrality is back. The leadership of the House Judiciary Committee has introduced a bill that would make Net neutrality part of federal antitrust law. As you might expect, carriers and owners of last-mile connections are against it; Internet companies like Amazon, Google and Microsoft are for it. The Internet Freedom and Nondiscrimination Act would prevent carriers from giving preferential treatment to selected content from preferred content providers."

Itt a telyes cekk, ha vkit erdekli ( ;) ) :

http://telephonyonline.com/home/popular/Ne...ity_law_051906/

Ezek utan fel sem merulhet az a kerdes, hogy ISP-k zavarhatnak-e, korlatozhatnak-e VoIP-ot  :up:  :up:  :up:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 24. 01:02 -kor

#396 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:25

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 22:22

Ugy latom neked SPA1001-sed van? Hogy vagy vele megelegedve? Ott is lehet dialplanokat beallitani mint Sipura 3000-ben? Sokkal butabb 1001-es 2100-nal vagy csak az a kuulonbseg, hogy nincs benne router es kulon vannak a vonalok?
Szoval, mi a velemenyed? Nagyon sokat gondolkozom azon, hogy megis megvennik meg 1001-es es 3000 mellett. Akartam venni eredetileg fiamnak, de O aszt mondta, hogy neki ugy sincs ideje telefonalni es elig neki a mobil. Pedig szerettem volna, hogy kevesebb mobilozzon: ne sussen az agyat tulsagosan ami (most mar biztosan bizonyitott) nagyon veszelyes.

Valóban SPA-1001-em van.  :)  Nagyon jól teljesít. Természetesen dialplant is be lehet állítani mindkét vonalhoz. Két VOIP vonalat kezel, egy telefonkészüléket lehet hozzákapcsolni és nincs benne router. A vonalak között alapértelmezésként a # gombbal lehet váltani. Két különbség van a 3000-el szemben:

- a dialplan nem tud ilyet, hogy: <:@valami.com;usr=valaki;pwd=jelszo> (Legalábbis nekem még nem sikerült rábírni erre) Ettől függetlenül használható benne a <:@valami.com> megoldás a nyílt SIP szerverek irányába. A SipBroker hívása nálam is így van megoldva. Csak mint fent írtam, a dialplan-ben nem tudom megadni a név/jelszó párost, így pl. a buster klónok hívását ilyen módon nem lehetne megoldani, hanem egy vonalat fenn kell neki tartanom.

- a másik, hogy nincsenek benne azok az előre definiált gateway-ek, amik a 3000-ben megvannak.
(Nincs 3000-em, de remélem nem beszélek hülyeséget vele kapcsolatban)

Ha arra szeretnéd használni, hogy a kedves fiaddal tudjatok beszélni, akkor a legegyszerűbb megoldás regisztrálni valamelyik ingyenes szolgáltatónál (az fwd talán a legegyszerűbb) - vagy megcsinálni azt, amivel mi a hétvégén próbálkoztunk, aztán máris ingyen tudjátok hívni egymást éjjel-nappal. Persze ahhoz, hogy ATA-t tudjon használni, mindenképpen szükséges, hogy a megfelelő portok átjárhatóak legyenek. Pl. egy egyetemi hálózat esetén nem biztos, hogy egyáltalán lehet használni, mert esetleg nincsenek engedélyezve a szükséges portok a felhasználók számára.

#397 Felhasználó inaktív   nyirzoz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:32

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 20:46

Itt van egy peldakent:

Ezek kis buta ketvonalas keszulekek, de nagyszeruen megteszik a dolgokat nalam ezeket vettem  par hete (mint ha nem lenne eleg ithon a telefon! :) ) Szeintem olcso is volt. Kivalo alapotban es mindent tudnak ami nekem/neked is kell hogy tudjanak. 900 MHz nem hatrany hanem, furcsa modon, elonyfoleg azoknak akinek wireless networkjuk van (altalaban 2,4 MHz) mert igy nem pofaznak ossze, valamint nem zavarnak egy mast mas berendezesse pl. sutes kozben (mikruhullam sutore is lehet gondolni).  ;)
DE lehet mashol is venni ... ahol az egesz vilagra is szallitanak, e bayon is sok szor van ilyen. Majd ha esetleg latok szolni fogok.

Ahhhh köszi Buster!

Ez tényleg az lenne amire gondoltam,s ha már ki is próbáltad így nyugodtabb szívvel rendelem meg.

Nagyön köszi a segítséget!

#398 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:47

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 7:18

Lenne egy kerdesem: azt irtad, hogy te is hasonlot csinalod. Mit? VoIP szlogaltatast? Erdekesnek latszot amit leirtad, de azert kivancsi vagyok rovidebb valtazatban - igy erthetobb lenne nekem. Szoval mit csinalsz vagy mit szeretnel?

Igyekszem roviden.  Aztan meglatjuk mennyire sikerul :)  Szoval azert irtam, hogy hasonlot csinalok, mert igazabol "forditva" uzemeltem be az egesz cuccot.  Azota mar az spa 3000 is megvan, fel van konfigolva de meg vannak aprobb hibak.  A hozzaszolasaitokbol szamomra az tunt ki, hogy ti hivni akartok olcson, otthonrol kifele.  Nekem nem ez az elsodleges szempont, hanem az, hogy az otthonra beerkezo hivast dobjam at IP-n mashova (egy masik orszagba), VPN-en at.  Igy ugyanis olcsobb engem felhivni (vezetekes szamot kell hivni, belfoldit) es nekem is olcsobb a hivast fogadni (nem kell a roaming miatt fizetnem a bejovo hivasert).  Innen pedig mar csak egy lepes, hogy a dolog ugy is mukodjon, hogy kulfoldrol ugy hivjak magyarorszagi szamokat, hogy a sajat SPA-mig IP felett utazik a hivas, itthon meg kileptetem PSTN-be.  Ez nemikepp dragabb, mintha kulfoldrol hasznalnek megafont, klipet vagy barmi mast.  Ellenben igy nincs szuksegem senki harmadik fel szolgaltatasara, valamint az SPA-ig vpn-en at, tehat biztonsagosan utazik a hang.  Sot, mindenki akit hivok a kijelzett hivoszam miattl azt hiszi itthon vagyok :)

Az spa3000 nekem ezert volt fontos, mert a fentieket legegyszerubben egy voice routerrel tudom elkepzelni, de az azert maganembernek csoppet draga (kb 1 millabol tudtam volna kihozni mindennel).  Raadasul igy mukodnek a segelykero szamok minden modositas nelkul, es tudok ip illetve vezetekes iranyba is hivni ha itthon vagyok.  Ha nem, akkor meg a fentiek szerint dobalgatom a hivasokat.

Es az egesz attol hasonlo, hogy ha kicserelnem az "otthoni vonal"at "E1"re, az "spa" -t "voice routerre" akkor ez egy mini-szolgaltatas.  Bar szamlazni nem tudok, de a radius szerverem mar kesz, csak ossze kell loni a kettot.  Akkor aztan ... :)

#399 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 10:17

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 23:44

Igen egy dologrol beszelunk, csak kulonbozo a terminologia. DECT - ez ami helytelenul hasznalunk. Helyette kellene 2 vonalast hasznalni es kaor minden sajat helyen lenne ...
DECT telefon = The Digital Cordless Phone - also known as the DECT phone. Mi esetunkben teljesen mindegy ez digitalis vagy nem. A lenyeg, hogy 2 vonala legyen!!! Akar vezetekes es tudja valtani 2 vonalat es konferenciat csinalni.
Szoval a hangsuly nem a DECT-en van.
Persze,hogy jobb a hordozhat (akar DECT is lehet, csak ez dragabb es erre a celra nem is szukseges, nem is ajanlom).
Na most, leteznek egyvonalas, ketvonalas es tobbvonalos (utobbi nagyon dragak).
A legolcsobb megoldas ez "sima" 2 vonalas telefon (akar vezetekes, akar hordozhato).

Ujra adom a linket arra a 2 db KULON keszulekre (semmi kozuk nincs egy mashoz!) ezek egyaltalan nem DECT telefonok, de hordozhatok es mindent birnak ami nekunk kell. Az sem kozombos, hogy 2 db-ert, ujszeru alapotban vannak, fizettem osszesen 20,5 $ (szallitassal egytt !!!) ami gondolom Mo-n is nagyon olcsonak szamit (kb. 2000 Ft/db ?). Annyiert egy vacak sima telefont sem lehet venni:

DECT telefonok viszont (foleg tobb allomasosok amirol irsz) 100$-nal csak kezdodnek az arak es ez csak a bazis ara melyhez kel meg legalab meg 1 mellek telefon (min. meg 40-60$). Es mi van neked ez a vasarlas utan? Sima 2 telefon, persze lehet valtani a vonalakat, konferenciat csinalni, nem tobb ... es tobb mintr 160 $-ba kerult. Igy van? En pedig vettem nem DECT (szep a neve, de csak a neve), hanem sima 2 vonalas horozhatot (parasztos a neve, egyetertek) es tud nem kevesebb mint a szep nevu DECT. De bevallom: koztuk azert oriasi a kulombseg. Tudjatok mi az? Az AR!!! Az enyem 140 $-al olcsobb  :up:  :respect:

Dr. Buster, teljesen félreértetted, nem egy dologról beszélünk.
Ha emlékszel arról volt szó, hogy az SPA 2100-ban nem lehet megcsinálni azt, hogy az egyik telefonról ami az egyik vonalra van rádugva, elérd a másik vonalat. Erre mondta LeptisMagna, hogy DECT-el meg lehet csinálni.
Amit Te vettél telefont ~2.000/db forintért azok "régi", analóg típusúak, egyenként a saját bázisukhoz vannak rendelve, és nem is változtathatók. Azaz ha pl. megmegy az egyik telefonod, dobhatod ki a hozzá tartozó bázisát is.
Na most a DECT egyáltalán nem két vonalas ahogy Te sejted (én még nem is hallottam ilyenről), és messziről százas dollár nagyságrendben mérhető az ára. Magyarországon kb. 5.000 ft-ól lehet kapni ilyen készülékeket, az ár attól függ, hogy milyen extrát tudnak, sms küldés lehetősége (vezetékes vonalon persze), színes kijelző, ébresztő, telefonkönyv, stb.
A DECT az tulajdonképpen egy hang és adatátviteli szabbvány, (jellemzően európai) de a technikai részleteibe nem mennék bele mert nem is értek hozzá. De általában az a jellemző tulajdonságuk megvan ezeknek a telefonoknak, hogy több bázisra is felprogramozhatók, ugyanakkor egy bázishoz több kézibeszélő (telefon) is beállítható. Vagyis ha van már egy ilyen telefonod bázissal a nappaliban, de kellene még egy telefon mondjuk a hálószobába is, akkor már csak egy külön kézibeszélőt veszel töltővel, és hozzárendeled a nappali bázisához. Ekkor már olyan jó dolgot is lehet csinálni, hogy a hálóból felhívod a nappaliban lévő telefont mint egy belső melléket (vagy fordítva). De mondok egy extrém példát, tegyük fel, hogy olyan nagy lakásod van, hogy a hálószobád több száz méterre található a nappalitól. (a Dect-ek hatósugara 50-300m) Lepárhuzamosítod a telefonvonaladat a hálóba és a nappaliba, és mind a két helyre teszel egy-egy telefont bázissal (vagyis rá van dugva a telefonvonal mind a két helyen), és az egyes telefonokat hozzárendeled a másik bázishoz is. Így ha elkezdesz sétálni az egyik telefonnal a nappaliból a hálószoba felé, és kezdesz kiérni a nappaliban lévő bázis hatósugarából, akkor automatikusan átkapcsol a hálószoba bázisára. Így a térerőt a maximális 300 méterről megdupláztad kb. 600 méterre.
Az átkapcsolás a bázisok között lehet automatikus (legjobb vételű bázis) vagy manuális (megmondod menüből melyik bázisra csatlakozzon). A kompatibilitás mivel egy szabbványról van szó, nincs márkához sem kötve.
A SPA-2100-as analógiájára visszatérve tegyük fel, hogy a két vonalára két különböző márkájó DECT telefon van rádugva.
1.vonal - Panasonic
2.vonal - AEG
Ha a kezedbe veszed az AEG telefont de Te az 1.-es vonalon szeretnél beszélni, akkor csak egyszerűen a menüben kiválasztod, hogy az AEG-s telefon csatlakozzon a Panasonic bázisához. Ilyen egyszerű, és ez fordítva is működik természetesen.
Egy telefon rendszerint négy bázishoz csatlakoztatható, egy bázisra pedig általában hat telefon programozható fel.

Íme néhány link:
DECT - Digital Enhanched Cordless Telecomminication
DECT Telefon árak
egy DECT leírása

#400 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 10:39

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 0:06

Buksi problémájára egy ötlet...

Ma este azzal küzdöttem, hogy megpróbáltam kideríteni, miért nem megy pl. 007 v. Buksi sipbrokeres számának felhívása. Meg még volt pár FWD-s tesztszámmal is gondom... na azzal a Fritz!-cel nem jutottam előre, viszont érdekes felfedezést tettem:

X-Pro volt eddig fent a gépen, amelyet hiába hívtam a Fritzről nem történt semmi, ill. kifele sem ment rendesen sok hívás, megint csak sipbrokeres tesztszámokra gondolok.

Ezek után letöltöttem http://www.sjlabs.com/sjp.html innen az SJphone-t és láss csodát, majdnem az összes probléma megszünt. Működnek az FWD-s tesztszámok, és a Fritzről is fel tudtam hívni az SJphone-on lévő voxalot számomat.

Buksi, adj egy esélyt az SJphone-nak szerintem... (habár még mindig a feltöltésed szükösségét gyanítom oknak)

Előszöris Dokinak is köszönöm, hogy leírta tapasztalatait, ugyanakkor azzal zárta sorait, hogy Tanulság? Nincs.

Itt is megkérdezném, tanulság? illetve következtetés?
A Fritz-ről nem tudtál hívni FWD és Sipbroker számokat: a Tiedet (X-Pro), az enyémet (X-Pro), a 007-esét (SPA-1001). Tulajdonképpen mit is jelentett, hogy nem tudtad hívni? Ha jól emlékszem bemondta egy hang, hogy nem volt elérhető a hívott fél, igaz?

Érdekes felfedezés hogy SJPhone-t tudsz hívni, szeretnék tudni levonni egyértelmű következtetéseket, de sajna úgy érzem nem sokkal vagyunk közelebb.

Az én problémám más volt, nekem elérhetőségi problémáim nem voltak, csak a hang minőségével, máskor csak egy adott irányba és egyoldalóan 007 felé. A sávszélesség szűkössége kizárva. Ezt említettem már, de szóban ki is részletezhetjük, ugyanakkor ha ilyen előfordul más a hang jelensége, nem sípolás szerű (mint a konf. szobában).

...adjak egy esélyt az SJPhone-nak. A több országbeli (bejövő) account miatt nálam csak a Counterpath és az AVM termékek jöhetnek szóba.  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.