Voipbuster II
Elküldve: 2006. 05. 24. 10:41
Elküldve: 2006. 05. 24. 11:26
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 11:41
Hm... most, hogy elolvastam mégegyszer Dokit meg nyirzoz válaszát is, meg ez e-bay-es linknek is elolvastam a paramétereit, valóban két vonalat tudnak ezek a készülékek. Ilyet még nem is láttam!
Mindenesetre mégha elegánsabbnak is ez a megoldás, nekem praktikusabbnak tűnik LeptisMagna megoldása, mivel ott a két vonalat akár egyszerre is lehet használni (a másik kézibeszélővel), miközben ennél -feltételezem- vagy egyiket, vagy másikat.
Elküldve: 2006. 05. 24. 11:30
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 1:11
Csak érdekességképpen. Romániában van egy olyan VoIP szolgáltató, aminek csak felhívod a bukaresti behívószámát utána meg ingyen telefonálhatsz az ott megadott országok vezetékes telefonjaira, kivéve USA/Canada ahol mobilt is hívhatsz.
Hogy miért érheti meg nekeik? Lehet a végződtetési díjakból, mindenesetre nem emelt díjas a hívószám.
http://www.telefonip.ro/free.php
Elküldve: 2006. 05. 24. 12:24
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 1:26
"Bill would add Net neutrality to antitrust law
Net neutrality is back. The leadership of the House Judiciary Committee has introduced a bill that would make Net neutrality part of federal antitrust law. As you might expect, carriers and owners of last-mile connections are against it; Internet companies like Amazon, Google and Microsoft are for it. The Internet Freedom and Nondiscrimination Act would prevent carriers from giving preferential treatment to selected content from preferred content providers."
Itt a telyes cekk, ha vkit erdekli (
http://telephonyonline.com/home/popular/Ne...ity_law_051906/
Ezek utan fel sem merulhet az a kerdes, hogy ISP-k zavarhatnak-e, korlatozhatnak-e VoIP-ot
Hogy őszinte legyek ebből a cikkből nem sokat értettem meg.
Mindenesetre ha így; akkor örvendetes, hogy a szándékos zavarás esete nem állhat fennt.
Elküldve: 2006. 05. 24. 16:28
Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 9:25
...
Pl. egy egyetemi hálózat esetén nem biztos, hogy egyáltalán lehet használni, mert esetleg nincsenek engedélyezve a szükséges portok a felhasználók számára.
Nagyon koszonom a magyarazatot.
A "masodik" ATA-t (mar van egy 3000-sem) csak arra szeretnek hasznalni, hogy legyen meg lehetosegem berakni 1-2 szolgaltatot 3000-been csak 1 db lehet. Miert kellene? Nekem mindig min. 2 bejovo szamal rendelkezo szolgaltatora van szuksegem: amerikaira es magyarra - fuggetlenul attol hol tartozkodok. 3000-es legjobb keszulek lenne a vilagon ha benne lenne legalabb 2 telyes erteku VoIP vonal, de csak 1 van ... szoval ezert kellene.
Ahogy irtam elobb, fiamnak szantam volna szulinapjara, de azt mod, hogy nem kell ez neki mert ugy sincs soha otthon (mobilt hasznalja). Igy csak az a lehetoseg marad, hogy nekem mindig kell rendelkeznem azzal, hogy hivhassak US, fiam viszont tud engemet hivni sajat mobilrol ha a SPA 3000-en van egy szolgaltato beallitva mely sok orszagot tartalmaz (pl. mint mostani 100 orszag) es fiam mobilrol tudja megkapni ezt a vonalat es hivni engemet barhol lennek. SPA3000-s is lehet vegul barhol (US, Hu) nincs jelentosege ... MOst merul fel viszont mas kerdes: hogy tudok tavolrol belepni ATA-mba ahoz, hogy beallitasokat megvaltoztassak szukseg eseten? Tudja vki?
Egyetemi halozatban itt nem korlatoznak semmit, nem korlatozhatnak!!! Nincs joguk. Informatiot nem szabad korlatozni, ha mar biztositod azt akor nem szabad. Nem muszaj biztositani az mad, de ha van internet akkor az szabad kell hogy legyen, kellene, de vannak kivitelek ...
Koszi meg egy szer!
Elküldve: 2006. 05. 24. 16:39
Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 9:47
...
Sot, mindenki akit hivok a kijelzett hivoszam miattl azt hiszi itthon vagyok
...
Bar szamlazni nem tudok, de a radius szerverem mar kesz, csak ossze kell loni a kettot. Akkor aztan ...
Ez egy nagyon erdekes tema es a boromhoz kozel all: en is szeretnek az az alapotot letrehozni, hogy legalabb 2 orszagban legyek jelen egyidojeleg ... igy van nekem egy magyar es US telefonszamom es senki nem tudja hol vagyok, hivhatnak helyi hivasi dijert ... bar lehet, hogy magyar hely dij 10 x dragabb
Koszonom!
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 24. 16:40 -kor
Elküldve: 2006. 05. 24. 16:39
http-n keresztul. ez megoldhato biztonsagosan is, de az nem ennek a forumnak a temaja.
"Egyetemi halozatban itt nem korlatoznak semmit, nem korlatozhatnak!!! Nincs joguk. Informatiot nem szabad korlatozni, ha mar biztositod azt akor nem szabad."
Naiv :) tobb evig uzemeltettem egyetemi halozat egy reszet, valamint belelatok par masik egyetem halozataba. Egyeteme valogatja. Van ahol technikai okok miatt muszaj korlatozni, van ahol a halozati szempontbol problemas gepeket korlatozzak.
Elküldve: 2006. 05. 24. 16:41
bojkottalom a skype-ot :) mert nem sip.
Ez is a voip egy felhasznalasa, ezert szerintem idetartozik. Hatha egyszer valaki guglival keres ilyesmit es ezt a fourmot talalja meg, es esetleg valaszt is a kerdesere.
Terveztem (ha elkeszultem) egy konfigot es egy leirast csinalni, de ez meg nincs kesz. Mint ahogy en sem :) addig is szerintem amig celratoroek es temahoz tartozoak vagyunk, ez a tema sincs itt utban.
Elküldve: 2006. 05. 24. 16:52
Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 17:39
2) Naiv
1) Nem hiszem, hogy ez nem ide valo mert ez is tartozik az ingyenes ttelefonalashoz szukseges beallitasokhoz, ugy mint pl. dialplan beallitasa, vagy akar barmi mas amirol itt orunk. En nem vagyok szamitastechnikai szakember es csak azt ismerem amit megtanultam ... A tavoli ATA elereset meg soha nem csinaltam, de muszaj lesz es ezert kertem es kerek tanacsot.
2) En ertem, hogy te gyakorlatrol beszelsz es ez igy is van. DE jogilag ez nem sima ugy es nagyon is lehet megjarni vele, foleg par het mulva amikor uj torvent hoznak az internet neutralitasarol, nagy kartereteseket lehet fizetni majd, sot a bortonbe es belejutni ... Korlatozni az internetet ugy lesz jogilag mint ma korlatozni a radioadasokat. Ebben viszont jaratos vagyok: utobbi nem szabad, ha nem tarsadalom ellenes esetleg, de ez is nagy kerdes meg es ez viszont tenyleg
Koszonom szepen az infoert es segetsegert.
Elküldve: 2006. 05. 24. 16:58
Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 17:41
bojkottalom a skype-ot
Ez is a voip egy felhasznalasa, ezert szerintem idetartozik. Hatha egyszer valaki guglival keres ilyesmit es ezt a fourmot talalja meg, es esetleg valaszt is a kerdesere.
Terveztem (ha elkeszultem) egy konfigot ...
Igazad van, foleg Skypevel kapcsolatosan: engemet is boszant,hogy nem SIP, de kenytelen vagyok hasznalni mert nagyon jo es oriasi tomeg hasznalja.
Ha esetleg lenne vmi eredmenyed szerintem itt is kozolhetsz nyugadtan, mert ez egyaltalan nem
Elküldve: 2006. 05. 24. 17:13
adam.k légyszíves igenis írd csak le ide, mind a komplett rendszert, mind az ATA webes elérésének lehetőségét!!!
engem kimondottan érdekel az első téma! VOIP - IDE VELE!!!
(már egyszer említettem, most megint: kértem már meg admint, hogy változtassa meg a topik címét nem tette!!)
Elküldve: 2006. 05. 24. 17:24
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 16:28
Szia!
Valoszinuleg lehet egyszerubben is, meg BIZTONSAGOSABBAN is, de nalam:
Az ATA a ruter mogott, DHCP-vel, DMZ-be rakva. A router IP cimet kivulrol beirod a bongeszobe, es ha nem tiltottad le a web elerest a 80-as porton, akkor az meg is fog jelenni, es keri a user, pwd parost.
pl:
http://smelo.dyndns.org ha jol remlik, itt feljonne az a kisablak...
Szerkesztette: smelo 2006. 05. 24. 17:26 -kor
Elküldve: 2006. 05. 24. 17:53
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 11:17
...
Uff ... Igazad van ... Nekem is ... Mind a kettonknek igaza van ... mert egy is ugan az a dologrol beszelunk ... en is DECT keszulekrol beszeltem, de nam ajanlottam azt mert a Spa2100 esetunkben egyaltalan nem szukseges a draga DECT telefonok, nem is tudsz kihasznalni teljesen a tudasat. Igazad van, hogy amit en vettem, ha tonkremegy a bazisom (egyken) akor kidobhatom a kagylot is. Te esetetben (DECT) a helyzet meg rosszabb: kidobhatod a bazisod ami nem 2000 Ft-ba kerul ... Egy bazishoz egyebkent akar 10 vagy meg tobb kagylot lehet csatlakoztatni, de ne targyaljuk ezt itt ... ezek tiszta telefon muszaki dolgok szerintem es csak elmeleti jelenetoseguk van. Majd azert, lehet hogy meg ma, valaszolok az irasodra pontrol a pontra es lehetoleg roviden megprobalok en is, de nem most: nincs idom.
Itt csak annyit meg, hogy ezt a kifejezest nem en talatam ki: "DECT telefon = The Digital Cordless Phone - also known as the DECT phone." Szakemberektol kolcsonoztem ... es ez semivel nem mond ellenet annak amit te irtal. Ez egy digitalis telefon es ennyit ... De nekunk adott esetben (SPA2100) nincs is szuksegunk digitalis telefonra es 2 bazisra melyek kulon-kulon vannak kapcsolva Line1 es Line2 hoz. Minek is bonyolitani? Dragabb is. Barmilyen 2 vonalas keszulek megteszi. N, szerintem ez eleg is itt
Egyet ertek veled egyebkent mindenben amit leirtad, en is ez probaltam megmagyarazni, de a lenyegi diferencia koztunk, hogy en nem ajanlom a DECT-et mert dragabb es bonyolultabb ... bar ha van felesleges penz es nincs feleseg, nagymama, stb. akkkor igazad van a DECT sokkal "flancosabb" keszulek. DE adott esetunkben minek is? A celunk csak az, hogy 2 kulon vonalat hasznalhasunk egy keszulekrol. Nem?
Ket keszulek amit en vettem nem mukodik egyutt egyaltalan, ezek telyesen KULON keszuleket. Azert vettem ketott mert olcso volt. A SPA 2100-hoz csak egyet kell kapcsolni (masiokt beteszem szekrenyembe tartalekkent, ugy is olcso volt
Elküldve: 2006. 05. 24. 18:13
Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 18:24
Az ATA a ruter mogott, DHCP-vel, DMZ-be rakva. A router IP cimet kivulrol beirod a bongeszobe, es ha nem tiltottad le a web elerest a 80-as porton, akkor az meg is fog jelenni, es keri a user, pwd parost.
pl:
Igen e esetben static IP-je van, gondolom, de egyet nem ertek: ha router IP-jet irod be akkor a router hozzaferest kapsz es nem az ATA-it? Mert ATA-nak sajat (DHCP-n keresztul adott statik IP-je van te esetben). Vagy nincs igazam?
Elküldve: 2006. 05. 24. 18:37
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 18:13
"ha router IP-jet irod be akkor a router hozzaferest kapsz es nem az ATA-it?"
beallithato a routeren. van soooook sok modja, hogy lehessen tavolrol elerni, ezt mindjart le is irom egy abraval egyutt. aztan majd postolok linket.
1 gyors mondat az egyetemi halozatokhoz: hidd el nekem, hogy jogilag sem lehet megjarni. Amirol Te beszelsz... jogkovetkezmenyek meg hasonlo... pfff. az egyetemeken az emberek nem fizetnek a halozatert (fizetnek, de nem a halozatert). Amiert nem fizetsz az nem jar.
Elküldve: 2006. 05. 24. 18:41
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 19:13
Ez pl. a smelo SPA elérési címe
http://smelo.dyndns.org/
bocsi smelo, hogy közzétettem, de azért mertem, mert pw-os
Elküldve: 2006. 05. 24. 18:47
Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 18:24
pl:
Most olvastam vissza, hogy Te is beírtad. Nem vettem először észre , csak úgy kikövetkeztettem ki, hogy az is smelo... lehet
Elküldve: 2006. 05. 24. 18:59
Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 19:37
Amirol Te beszelsz... jogkovetkezmenyek meg hasonlo... pfff. az egyetemeken az emberek nem fizetnek a halozatert (fizetnek, de nem a halozatert). Amiert nem fizetsz az nem jar.
Nem nem errol beszelek, hanem az informacio jogtalan korlatozasarol ami par heten belul az internetre is fog vonatkozni, mint a telefonra, radio es TV-re vonatkozik mai is ... de ez tenyleg nem ide valo ...
Elküldve: 2006. 05. 24. 19:20
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 18:53
... ... ...
Sajnos most mar nem tudok szerkeszteni ezert nagyon roviden hozza teszem par dolgot.
DECT telefonokbol is lehet 2 megoldas adott problemankra (SPA2100 ket vonal oszekapcsolasarol van szo):
1) ahogy te irod 2 db. basissal rendelkezo ez draga es felesleges erra a celre: minek ha csak egy kagylo kell es nem is akarsz tobbett ...
2) egy basissal es 2 vonal ( benne van ketto lyuk ketto vonal bemenetnek) es 1 kagyloval, ami kicsit olcsobb, de meg meg mindig nagyon funkcionalis mint az 1-s pontban. DE ez is minek ha nem akarsz tobb allomas uzemeltetni (tobb kagylot)...
Van meg sokkal egyszerubb es alcsobb megoldas melyrol en beszelek: 1 db. sima telefon, de 2 vonallal (2 lyukja van 2 vonal bemenete, de egy a keszulek). Ez boven elegendo a mi celunkre. Es nem is szukseges semmi DECT-el bonyolitani a dolgot.
Persze legjobb 4 vonalos keszulek lenne. Miert? Azzert mert ez a keszulek minden telefonos igenunket (VoIPes amatorokre gondolva).Pl.:
1-s vonal - SPA2100-nal Line1;
2-s vonal - SPA2100 Line2
3-s vonal rendes PSTN (vezetekes vonal)
4-s mas vonal (akar masik ATA, pl. van meg SPA3000-ed, vagy akar Skype ha van USB ATA)
Ennek a peldanak az az elonye, hogy az osszes lakasban levo vonalot lehet hasznalni egyetlen egy telefon kagylorol(osszekacsolni, valtani, konferencaikat csinalni pl. Skype + barmilyen vonal - ez erdekes megoldas lenne). Sajnos a 4 vonalos DECT-eket nem lattam, de biztos hogy kell legyenek, bar az is biztos, hogy nagyon dragak. 4 vonalos sima telefonok vannak Ivezetekesek, de azok is dragak, bar nem annyire. Hordozhato (sima, nem tobb kagylos) telefonokat 4 vonallal nem lattam sajnos.
Persze, letezik PBX is, de ez mar mas musort megerne ... is nem itt.
Na, ennyit ...
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 24. 19:28 -kor
Elküldve: 2006. 05. 24. 19:45
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 19:41
http://smelo.dyndns.org/
bocsi smelo, hogy közzétettem, de azért mertem, mert pw-os
Na, latjatok: ehez viszont nem ertek (meg?).
Hogy jott ossze neki ilyen IP cime? Nem ertem ...
Egyszerusitve: mondjuk van nekem 2 db. SPA-m az egyik 3000-s, masik 1001-s. Elutaztam es vmi gond van, kell vmit valtoztatnom ... Kerdes: hogyon lepjek be Srilankabol sajat ATA-imba melyek Pusztamergesen vannak?
Minden segitseget es magyarazatot (mint a hulye gyereknek) nagyon koszonom elore is.

Súgó
A téma zárva.