HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 09:13

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 10:30

Dinamikus ip címem van az a gáz.

az nem kene gond legyen, ha nem ip szamot, hanem nevet lehet megadni!
http://www.dyndns.com/

ingyenes, mukodik, hasznos. kell ennel tobb? ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#822 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 09:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 10:13

az nem kene gond legyen, ha nem ip szamot, hanem nevet lehet megadni!
http://www.dyndns.com/

ingyenes, mukodik, hasznos. kell ennel tobb? ;)

Ez sem rossz. http://myip.hu/

#823 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 09:47

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 5:19

PS: csak radioamatoreknek!  Lehet akar a radion is bekapcsolodni adott PBX-be es kapcsolatot teremteni barkivel akarhova a vilagon is van ingyen sima URH keszulekkel. MIt szoltok hoza?

No, azért ez nem ilyen egyszerű.

#824 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 10:37

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 2:21

2) Igen holdba lenne, de utana bont es nincs tovabbi koltseg.

3) Nekem se, de nagyon, de tudom erzem szaglasommal, hogy megoldhato !!!
[...]
Csak regen voltak azok az Nagyon - Nagy orvosok akik mindenhez ertettek es mindent gygyitanak. Most is vannak ilyenek, de ezek mar szilhamosok ...

Udv Tomeg

Doki, a hold-ba tetellel es utana bontassal az a bajom, hogy felek az SPA lebontja a kifele meno hivast (eeej, bar mar itt tartanank) ha az, ami indukalta lebont.  Az spa doksibol en ugy vettem ki hogy az eszkoz _tovabbit_ hivast, nem pedig kezdemenyez (gw funkcio).  Ergo ha lebontod a hivast, akkor lebontja a kimenot is.

A 3way call -t nem kene az spa-nak is tamogatni?  Az rendben van, hogy a POTS szolgaltato adja, es a drot tudja, de szerintem az keves.

Kozben elovettem az SPA doksit, es talaltam apro dolgokra megoldast benne.  Dial plan-be a kesleltetest ugye megoldja az Sx, ahol x [0-9], nyilvan a 0 az nem kesleltetes.  A *69 az az utolso beerkezett hivast hivja vissza, de ehhez az kell, hogy a hivas mar befejezodjon.  Szoval ha csak siman ez a dial plan akkor az nem az aktualis hivasra vonatkozik hanem az elozore.  Megoldas: minden masodik probalkozasra sikerul :)  Raadasul a *xx az ugyebar egy spec kod, amit nem fog az spa telefonszamkent ertelmezni, hanem az FXS porton levo telefonrol 'elkapja' es nem adja tovabb sehova, hanem feldolgozza (ez azert biztos, mert a jelenlegi dial planemben nincs |*xx|, es megis ertelmezi).

Tehat jelenleg ketsegevim vannak a CB funkcio ilyen hasznalatarol.  Sajnos kiprobalni nem tudom, mert most epp eles az egesz voip, hasznaljak kint es nem tudok jatszogatni vele.

Mindenhez erto orvosok:  pfff.  Voltam szombaton a Semmelweis orvosi muzeumban, es a Kresz Geza mentomuzeumban.  Tudtatok, hogy az elso ujraelesztesi kiserlet abbol allt, hogy egy fujtatoval az aldozatba fujtak dohanyfustot?  Nem is akarhol, hanem a termeszetes testnyilasai kozul az outputon.  Nem is mukodott.  Szoval a mindent tudo orvosok utoljara valamikor a XIX. szazadban elhettek, de lattam mit muveltek az emberekkel, koszi nem kerek belole :)

#825 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 15:58

Sziasztok!

Nos Doki bíztatására kipróbáltam a http://www.didww.com/ oldalon leírt számvásárlást.
A telefonszám, amit kiosztottak, az E-Tel számmezejéből való 06-1-99946xx . (T-Com vonalról T-Com szám felhívásának díjazásával hívható)

A regisztrációnál a számbeállításért egyszer kell csak kifizetni az 5 USD-t, 1 hónap leteltével ha meg kívánod hosszabbítani, akkor csak a normál havidíjat szedik le a kártyáról.
Bármikor tetszés szerint módosíthatod az összerendelést (vagyis a pesti telefonszámot bármikor tetszőleges sip accounthoz rendelhetem)

Érdekes, hogy csak egy romániai SIP szolgáltató által üzemeltetett accountommal tudtam összerendelni, az összes magyarországi SIP szolgáltató eddig csődöt mondott (itt jegyzem meg , hogy a fenn említett román szolgáltató amugyis ad romániai telefonszámot, ehhez lett társítva a budapesti)

Magyar Voip szolgáltatók közül eddig a Klip, 3C-Hungary, Megafone accountjaimmal próbálkoztam , sikertelenül.
Éjjel ha hazaérek, kipróbálom még a Neophonex-el .

Egyenlőre ennyi.

#826 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:17

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 15:58

Magyar Voip szolgáltatók közül eddig a Klip, 3C-Hungary, Megafone accountjaimmal próbálkoztam , sikertelenül.
Éjjel ha hazaérek, kipróbálom még a Neophonex-el .

Nos gonolom azert nem, mert ezen szolgaltatok nem engedik be az IP alapu hivast a halozatukba?  A leges legelejen en vegig kutattam olyan VSP utan, aki mind az inditott, mind a fogadott IP-IP hivast engedelyezi, mert hiszen ez ingyen van, miert ne engedelyezne.  Asszem volt egyetlen egy magyar szolgaltato, a nevet mar nem tudom aki ennek megfelelt, de ott maceras volt a regisztracio, es nem is sikerult elvegezni.  Szoval vagy keresel olyan nem magyar szolgaltatot (nem magyarok kozott van sok) aki engedelyezi az ip hivas levegzodteteset nalad, vagy VSP fuggetlen leszel sajat SIP szerverrel.  Vagy hasznalod a nev@dyndns modot, es szerver nelkul leszel szolgaltatofuggetlen.

Szerintem neo-val sem fog sikerulni.

#827 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:22

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 16:17

Vagy hasznalod a nev@dyndns modot, es szerver nelkul leszel szolgaltatofuggetlen.

Ezalatt konkrétan mit értesz?

Routerem van és PAP2 ATA dobozom.
A te általad felvázolt dolog hogyan is nézne ki?

#828 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:26

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 16:17

Asszem volt egyetlen egy magyar szolgaltato, a nevet mar nem tudom aki ennek megfelelt, de ott maceras volt a regisztracio, es nem is sikerult elvegezni. 

Nem a Fonline szolgáltatóra gondoltál?
Náluk van olyan, hogy lehet kérni normál vezetékes számot is ( gyanítom ugyanebből a számmezőböl osztják ki)

Mindenesetre éjjel ezt az accountom is kipróbálom.

#829 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 18:59

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 22:09

Szerintem elfogadom a tanacsodat es veszek barmilyennel, de fontartom a jogomat arra, hogy tovabb is tanacskozhassam veled e ugyben  ;)
Akkor csak ezek a dologok maradtak: melyeket (tipus), hol es mennyiert?

Doki,

vigyázz, német nyelvű Fritz!-be nem teszed bele csak úgy firmware update-tel az angol nyelvűt!!!

(nekem pedig csak a FritZ!Box FON WLAN-hoz van meg a "megfelelő" szoftver, amivel átcserélhető) sőt most már az az oldal sem érhető el, amiről bármelyikhez leszedhettüjk volna.

(OFF: egy kis ablakfelújításban vagyok, semmi erőm, úgyhogy egyenlőre csak olvasok... egyébként sem értem a többit...)

#830 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 19:42

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 9:14

Megmondom őszintén, már nem emlékszem milyen nyelvű firmware volt az enyémen gyárilag. Azonnal letöltöttem az angol nyelvű friss firmware-t, és gond nélkül felraktam. Azóta sincs gond vele.

Na, most mar telyesen tanacstalan vagyok:

Blackbile ezt irt:
" Doki, vigyázz, német nyelvű Fritz!-be nem teszed bele csak úgy firmware update-tel az angol nyelvűt!!!
(nekem pedig csak a FritZ!Box FON WLAN-hoz van meg a "megfelelő" szoftver, amivel átcserélhető) sőt most már az az oldal sem érhető el, amiről bármelyikhez leszedhettüjk volna. "

Nagyon koszonom a figyelmesztetest.  :respect:

Adjatok tanacsok, ti vagytok itt a Fritzesek szakertok.
Nem kivanom kidobni ezt nem is olyan keves penzt a szemetbe mert nemet vrzio nekem akar kinai. Igaz, hogy idovel lehet megtanulni a firmwareben levo szoveget, de csak ez hianyzik nekem most ...
Elore is nagyon koszonom!

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 26. 19:44 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#831 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 19:52

Hogy lehet ide kepet betenni ami nalam van a computeremen? Akortam vmit nektek prezentalni ami .jpg - ben van.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#832 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 20:57

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 16:22

Azt amit jopar oldallal korabban blackbille vagy buksika irt.  Nem tudom mar melyikuk, az enum kapcsan.  Szerintem az a Te esetedre is alkalmazhato.

Doki: szerintem toltsd fel vhova netre es add meg az url-t.

#833 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 21:21

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 19:42

Na, most mar teljesen tanacstalan vagyok:

Szia Doki!
Nincs okunk kételkedni Blackbile kolléga hozzáértésében. Valószínűleg angol nyelvű volt az eredeti firmware a Fritz-emen (erre utal az is, hogy a mellékelt dokumentációban az illusztrációk is angol nyelvűek). Ezek szerint szerencsém volt, hogy elkerültem egy nagy pofont.  :think:

A "Hozzuk letre kozos PBX-t ?" felhívásodat jó ötletnek tartom, de attól félek, hogy ez a fórum ellaposodásához vezethet, mert a problémákat így majd egymás között beszéljük meg, nem lesz a leírva a fórumban. De azért jó lenne...

#834 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 22:00

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 16:58

Érdekes, hogy csak egy romániai SIP szolgáltató által üzemeltetett accountommal tudtam összerendelni, az összes magyarországi SIP szolgáltató eddig csődöt mondott

Igen, mert a Smartcall egy nyílt szolgáltató! És akkor megvan, hogy hogy csinálják! Szóval hozzájuk megy a hívás ha hívnak azon a számon, és átirányítja a Te VoIP szolgáltatódhoz. Csak sajnos itt Mo.-n szinte mindegyik letiltotta. A Neophonnal sem fog menni, pedig régen az is beengedte máshonnan a hívásokat.
Mennyi a számod, átküldöd privátban? Beszélhetünk ingyen, (most mondtam egy nagyot :-) ) a városi behívó belső szám is egyben, ezt csak nemrég tudtam kipróbálni valakivel.

szerk: közben látom Ádám is erre a gondolatra jutott nagyon ügyesen.
De végülis ha a smartcall fel van konfigolva Nálad, miért is kell Neked egy magyar szolgáltató? Nem mindegy, hogy hol jön be a hívás végeredményben?

Szerkesztette: Buksika 2006. 06. 26. 22:29 -kor

#835 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 23:43

Na, megint sokat irkaltatok ... igaza van/volt Blackbile profnak.  ;)
Most semmire nem reagalok mi elott nem olvastam mindent - mar rafaztam ezen ...
Majd amikor mindenki koztetek mar alszik, atolvasom es reagalok ha ugy erzem,hogy kellene.
Ezek sz. 3 muszakba dolgozunk itt es en alandoan ejszakas vagyok ... es hol van az ejszakai potlekom? Most mar Mo-i birosak is elismerte, hogy orvosoknak az ugyelete is szamit rendes munkaidonek ... Jo nekik most. En valamikor 20Ft-s oraberben ugyeltem mert nem szamitott rendes munkaidonek es jelkepesen fizettek a nem jelkepes munkaert. Oszinte: nagyon sajnalom az elmult idoket, de nemazert hogy elmultak, hanem mert ingyen dolgoztam egesz eletemben ... Most legalabb szeretnek ingyen telefonalni  ;)

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 26. 23:49 -kor

#836 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 00:18

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 22:00

Igen, mert a Smartcall egy nyílt szolgáltató! És akkor megvan, hogy hogy csinálják! Szóval hozzájuk megy a hívás ha hívnak azon a számon, és átirányítja a Te VoIP szolgáltatódhoz. Csak sajnos itt Mo.-n szinte mindegyik letiltotta. A Neophonnal sem fog menni, pedig régen az is beengedte máshonnan a hívásokat.
Mennyi a számod, átküldöd privátban? Beszélhetünk ingyen, (most mondtam egy nagyot :-) ) a városi behívó belső szám is egyben, ezt csak nemrég tudtam kipróbálni valakivel.

szerk: közben látom Ádám is erre a gondolatra jutott nagyon ügyesen.
De végülis ha a smartcall fel van konfigolva Nálad, miért is kell Neked egy magyar szolgáltató? Nem mindegy, hogy hol jön be a hívás végeredményben?

Azért kellett a budapesti szám, hogy vezetékesről ha hívnak olcsón elérhető legyek.
Írtam PÜ-t.

#837 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 00:32

Most úgy látom, hogy a 3C Hungary akciózik, 1Ft/perc minden budapesti szám hívása.

#838 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 01:20

Szerintetek mitől lehet az, hogy a PAP2-ben az egyik szolgáltató néha Offline státusba fut (Line1), ha a másik vonalon módosítást végzek?(Line2)

#839 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 09:16

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 1:18

Azért kellett a budapesti szám, hogy vezetékesről ha hívnak olcsón elérhető legyek.
Írtam PÜ-t.

Nyilván értem miért kell a pesti szám, csak azt kérdeztem, hogy ez a szám amit megvásároltál miért muszáj magyar szolgáltatóba befusson. De mindegy.

A Line 2 státusza nem csak egy pillanatra vált off-ra? Ez azért van, mert ha módosítást végzel akár a Line1-en akár a 2-esen és elfogadtatod a módosításokat, újraindul a gépezet.
Ha éppen beszélsz az egyik vonalon, akkor majd a beszélgetés végeztével.
PÜ válasz ment.

Szerkesztette: Buksika 2006. 06. 27. 09:17 -kor

#840 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 09:20

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 16:22

Itt van részletes leírás: IPDialling

Kicsit rövidebben a sipbroker oldalán: SIPBroker Wiki

Amúgy a dolog nagyjából a következő:
- a leírásnak megfelelően beállítod az ATA paramétereit, hogy közvetlenül lehessen hívni
- csinálsz egy domain-t (csucsregop.dyndns.org) ami mindig routeredre mutat
- az ATA Line1-én a beállított user mondjuk 123456

Így a SIP URI, amit a vezetékes számot adó szolgáltatónál megadsz: 123456@csucsregop.dyndns.org
(Úgy vettem észre, hogy csak a Line1-en levő username a jó, de próbáld ki, mert lehet, hogy tévedek és a Line2-nél levővel is működik.)

Ezáltal a vezetékes számot adó szolgáltató közvetlenül a te keszülékedre fogja átirányítani a hívást és nem kell közbeiktatni más szolgáltatót, plusz nem kell "elpazarolni" egy vonalat az ATA-ban csak erre a célra. Ez a fajta közvetlen hívhatóság nagyon jó pl. arra is, hogy a SipBroker-nél megadhatsz egy alias számot, amit ha valaki felhív, akkor a SipBroker is átirányít közvetlenül hozzád. pl. Buksikával így szoktuk egymást hívni. Tök ingyen van és állati megbízható.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.