Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:23
Nem. A problemam az, hogy a szolgaltato nem nyitott. Altalaban amelyik szolgaltato nem nyitott ahhoz be kell legyek regisztralva hogy hivni tudjak. Nem akarok beregisztralva lenni (nincs mivel). Es ha mar nincs mivel beregisztralnom magam, akkor telefonszamot sem kerek toluk: minek, ugyse tudom hasznalni. Igy viszont a zart szolgaltato abszolut zartta valik.
A masodikra termeszetesen tudom a megoldast, figyeltem amikor itt probalgattatok a forumban. Na de ugye azt Te sem kepzeled, hogy az osszes beszelgetopartneremet elkuldom a dyndns-hez meg egy masik szolgaltatohoz regisztralni?
Megint az eletszerusegnel tartunk. Nemar, hogy osszesen harom szolgaltato kelljen ahhoz, hogy egy embert fel tudjak hivni.
bocsanat, hogy ertetlenkedem, de tenyleg nem ertem. nem all ossze kerek egessze, amit irtsz! (es hogy mi a problema a regisztracioval azt vegkepp nem ertem. az regisztral be, amivel hivsz. az ATA vagy a softphone. miert irod, hogy nincs ami beregisztraljon Neked? telefonszamot meg ne kerj toluk, Teged a sajat dyndns-es ATA-don lehet majd hivni.)
a beszelgetopartneredere vagy van hatasod (es akkor a dyndns sem gond), vagy nincs. ha nincs, akkor meg o oda regisztral be, ahova akar, igy ha hivni akarod akkor neked is be kell regisztraltatnod magad ahhoz a szolgaltatohoz. vacaksag, de ez van. mit akarsz ezen megoldani? miert mond ez ellent annak, hogy X szolgaltotonal vasarolj percdijjat? nem latom. vannak problemak amiket Te sajat eroddel meg tudsz oldani (pl. dyndns-el), es vannak, amiket nem (akire nincs hatasod ugyis olyat hasznal, amit akar, es orulj, ha nem skype telefonja van! ergo ot hivd a normal vonalas szamon. ez nem gond, ugye? mert mashogy ezt nem tudod megoldani, hiszen abban sincs rahatasod, hogy o hova regisztraljon!
lassuk a masik iranyt: ha Teged hivnak. Te nyugodtan hasznalhatod a dyndns-t, es a vonalas szam mappinget. igy akarhol hivnak is, az az ATA-don csorog.
es a harmadik irany, a kifele: keresd meg a legolcsobb szolgaltatot, hivj ki arrol.
akarhogy is szamolom, ez szumma 1 szolgaltato, amivel a problemak 80% minimum megoldhato, a maradek 20% meg a megoldhatatlan kategoria, igy nem erdemes vele szenvedned.
szoval meg mindig nem ertem: mi a konkret problema?
********************************************************************************
persze nem kizart, hogy totalisan ossze vagyok keveredve, es nem ertek semmit sem!