HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 11:25

Idézet: Soma01 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:29

Értem, ez csak a téma címe, és sokkal több dologról szól.

Nyugodtan írhatsz Krinyónak egy levelet, hogy változtassa meg a topik címét, nekünk nem sikerült elintézni...

#1262 Felhasználó inaktív   Soma01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 13:42

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 10:25

Nyugodtan írhatsz Krinyónak egy levelet, hogy változtassa meg a topik címét, nekünk nem sikerült elintézni...

Engem aztán nem zavar igazán, hogy mi a címe. De esetleg ha Ti magatok nyitnátok új témát??!
A lényeg, hogy Voip.
De ha már írogatok ide...
Van egy wi-fi-s routerem, ahhoz hogy egy voip szolgáltatót tudjak használni mit kell vásárolnom? Egy (hordozható) voip telefon és kész? Az csatlakozik a routerhez és a voip szolgáltatóhoz meg kódolgat stb. Vagy kell még valami spec. eszköz? Nem a gépről akarok klienssel telefonálni! És mi az a Skype telefon? Ugyan az mint az IP telefon vagy az csak Skype-ot tud?
Aztán kérdeznék még ha nem haragszotok...

Szerkesztette: Soma01 2006. 08. 27. 13:47 -kor

#1263 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 16:26

Idézet: Soma01 - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 13:42

Van egy wi-fi-s routerem, ahhoz hogy egy voip szolgáltatót tudjak használni mit kell vásárolnom? Egy (hordozható) voip telefon és kész? Az csatlakozik a routerhez és a voip szolgáltatóhoz meg kódolgat stb. Vagy kell még valami spec. eszköz? Nem a gépről akarok klienssel telefonálni! És mi az a Skype telefon? Ugyan az mint az IP telefon vagy az csak Skype-ot tud?

Először is, amennyiben megbántottalak, akkor elnézést kérek!

Ahhoz, hogy gép nélük telefonálhass vagy IP telefon vagy ATA kell.
Tudomásom szerint itt mindenki ATA-val rendelkezik, aki nem gépről telefonál. Ez egy olyan "doboz", amihez hagyományos telefont kell kötni. Olcsóbb, mint egy IP telefon, de persze valójában ez is az.
Itt leírják, hogy mi is ez, illetve felsorolnak egy rakár terméket: ATA

Vannak olyanok, amiknek sajár routerünk van, illetve vannak olyanok, amelyeben nincs ilyen. Ebben az esetben természetesen szükség van külön routerre, hogy meg tudd osztani az ATA és a géped között is a netet.

Ha az a célod, hogy a lakásban tudd ide-oda hordozni a telefont, akkor egy vezeték nélküli (dect) készüléket kell az ATA-hoz kapcsolni és már kész is. Ugyanúgy kell használni, mintha a hagyományos vezetékes vonalra lenne rákötve.

A Skype egy teljesen más dolog. Az egy zárt valami, amihez eddig csak olyan telefonok készültek eddig, amiket  USB-n keresztül a számítógéphez kell csatlakoztatni. Ennek meg semmi értelme. Azért kell bekapcsolnom a gépet, hogy telefonálni tudjak? Illetve azért kell folyamatosan bekapcsolva hagyni, hogy hátha fel akar hívni valaki? Marhaság.

Olvastam valahol, hogy már mintha lenne egy Skype telefon, ami már gép nélkül is megy, dehát az 1 fajta telefon. Meg egyáltalán: mikor lehet majd kapni és mennyiért?

Az általunk használt SIP alapú cuccok mindenre jók: hívhatsz vele vezetékest, elméletileg téged is felhívhatnak vezetékesről, illetve kis ügyeskedés után felhívhatsz egy másik ATA tulajt és ő is felhívhat téged a neten keresztül, teljesen ingyen. Ez utóbbit itthon még nagyon kevesen ismerik, pedig nem egy rossz dolog.  :D

#1264 Felhasználó inaktív   Soma01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 17:45

Köszi, hogy válaszoltál!  :D
Dehogy bántottál meg! (amúgy miből gondoltad?) (max. leslie-sz egy kicsit, de nem akarok ill. nem akartam és nem is fogok visszaszólni neki  :Đ )

Én olvastam, hogy van wi-fi-s is de gondolom drága! Ez pl. az, ugye? Link
Az ATA akkor csak egy átalakító doboz amit a routerhez kell csatlakoztatni és egy sima telefonhoz vezetékekkel. Aztán hogy milyen teefont dugok rá, az mind1. Mennyibe kerül egy olyan ATA ami már elfogadható? És hol szerezhető be?

#1265 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 19:18

Én olvastam, hogy van wi-fi-s is de gondolom drága! Ez pl. az, ugye?

Ez tényleg az. Ha jól láttam, olyan 200$ körül van az ára.

Az ATA akkor csak egy átalakító doboz amit a routerhez kell csatlakoztatni és egy sima telefonhoz vezetékekkel. Aztán hogy milyen teefont dugok rá, az mind1.

Pontosan.

Mennyibe kerül egy olyan ATA ami már elfogadható? És hol szerezhető be?

Először is az a kérdés, hogy mire szeretnéd használni. Van olyan, ami 2 Voip szolgáltatót kezel egy telefonkészülékről. Van olyan, ami 2 szolgáltatót és mindkettőhöz külön-külön készülék kell. Van olyan, ami 1 hagyományos telefonvonalat + 1 Voip szolgáltatót. Vagy pl. Blackbile Fritz!Box csodája 10 Voip szolgáltatót. Elég nagy a választék. Csak el kell dönteni, hogy mire akarja használni az ember.

Nekem egy Sipura/Linksys SPA-1001 van. 2 szolgáltató 1 telefonkészülékkel. A neten rákeresve olyan bruttó 10 ezer körül láttam pl. itt: Link
De én még külföldről rendeltem, azóta kezdtek igazán feltünedezni itthon is.

#1266 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 19:18

Idézet: Soma01 - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 16:45

Köszi, hogy válaszoltál!  :D
Dehogy bántottál meg! (amúgy miből gondoltad?) (max. leslie-sz egy kicsit, de nem akarok ill. nem akartam és nem is fogok visszaszólni neki  :Đ )

Én olvastam, hogy van wi-fi-s is de gondolom drága! Ez pl. az, ugye? Link
Az ATA akkor csak egy átalakító doboz amit a routerhez kell csatlakoztatni és egy sima telefonhoz vezetékekkel. Aztán hogy milyen teefont dugok rá, az mind1. Mennyibe kerül egy olyan ATA ami már elfogadható? És hol szerezhető be?

A heten vasaroltam SPA1001 -et, es ez alatt a rovid ido alatt nagyon meg vagyok vele elegedve.
8,5+fa,de ha valaki mond olcsobbat akkor azt nezd meg.Igy nez ki.
+ 1000Ft lehet lebeszelni vele,mert egy ilyen kartyat
is kapsz vele.
Joeapi

#1267 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 20:26

Voipstunt-ot szeretnem feltolteni v. creditet vasarolni.Kerdes hogyan, mert amikor a vasarlast valasztom ki
szamla cimet ker tolem, en venni akarok es nem a szamlacimem ohajtom veluk kozolni.Akkor most hogy van ez? :confused:
Joeapi

#1268 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:24

Idézet: Soma01 - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 17:45

leslie-sz egy kicsit, de nem akarok ill. nem akartam és nem is fogok visszaszólni neki  :Đ )[/i]

Bocs, én egy kicsit kevés vagyok kioktatási dolgokra. Én úgy éreztem, hogy kemény voltál az általam tisztelt kollégával szemben, ha rosszul értelmeztem, amiatt elnézésedet  kérem!

"Igen, de van más is ami ingyenes"

Ha jól emlékszem, éppen Ő fedte fel  azt a címet: http://www.myvoippro...tion=com_result, ahol nagyjából naprakész információt lelsz erről.

I must apologize!  :respect:

#1269 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 23:25

Idézet: gap - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 12:13

Kicsit off, de furdal a kíváncsíság
Múlt hónapban ismerőseim Tötöko-ban nyaraltak. Voipdiscountról hívtam őket  a szállodai vezetékesen és mobiljukon  egyaránt. A vezetékesért (akkor csak)1 €cent/perc, a mobil hívásért 13 cent/percet fizettem.A  két mobiljukat  csak kíváncsiságból hívtam és meglepődve tapasztaltuk, hogy sem az előfizetéses Tmobil-ról, sem a kártyás mobiljukról egy Ft-ot sem vontak le. NO ROMAING ???? ( a török mobil hívása pedig 15 €cent, de természetesen tőlem a 13 €centes percdíjat vonta le a rendszer.
Ekkor felvetődött a kérdés: Ugye az USA mobilok hívása ingyenesek a buster klónokról. Tehát, ha Mo-on van egy USA szolgáltatóju mobi telefon, akkor ingyenesen lehet hívni a busterekről az USA mobilt és a mobilt sem terheli romaing díj, Vagy hogy műxik ez a dolog :confused: l

A dolog úgy működik, hogy a roaming díjak később érkeznek be, mivel a másik, vagyis a To.-i szolgáltató kell megküldje a hívások elszámolását a Trémobilnak. Az átfutási idő amíg számlára kerül akár 1-2 hónapba is beletelhet. Szóval az ismerőseid nem úszták meg, jönni fog a roaming díj, de a következő hónapban.

#1270 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 00:04

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 19:26

Voipstunt-ot szeretnem feltolteni v. creditet vasarolni.Kerdes hogyan, mert amikor a vasarlast valasztom ki
szamla cimet ker tolem, en venni akarok es nem a szamlacimem ohajtom veluk kozolni.Akkor most hogy van ez? :confused:

Megy ez, csak irogatni kell.
Joeapi

#1271 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 05:53

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 1:04

Megy ez, csak irogatni kell.

???  :think:

#1272 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 10:04

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 20:26

Töltsd ki a címet és fizesd be a lóvét.

#1273 Felhasználó inaktív   Soma01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:10

Tényleg, ti hogyan fizettek, milyen módon? Esetleg www.moneybookers.com, jó ez egyáltalán? Vagy simán kártyával?

#1274 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:18

Idézet: Soma01 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 12:10

Tényleg, ti hogyan fizettek, milyen módon? Esetleg www.moneybookers.com, jó ez egyáltalán? Vagy simán kártyával?

anno a  moneybookers-en csináltam, nem volt gond, csak éppen baromi lassú...

most Paypal (CIB internetkártya) - azonnali jóváírás

#1275 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 12:00

Idézet: Soma01 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 11:10

Bankkártyával fizettem be több alkalommal is, utoljára meg Voip Reseller-en keresztül (Cseh Örs), mert ez olcsóbb volt.

#1276 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 12:01

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 11:18

most Paypal (CIB internetkártya) - azonnali jóváírás

De miért iktatod közbe a PayPal-t, amikor a CIB netkártyával közvetlenül is be lehet fizetni?
Vagy volt már gondod valamikor?

#1277 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 12:12

Idézet: 007 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 13:01

De miért iktatod közbe a PayPal-t, amikor a CIB netkártyával közvetlenül is be lehet fizetni?
Vagy volt már gondod valamikor?

nekem nem, de mástól hallottam, ezért PP

#1278 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 15:43

Idézet: Soma01 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 12:10

Visa kártyával dolgozom, eddig még nem volt semmi gondom.

#1279 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 19:18

SPA1001 meg 1x.Most ugyan mukodik,de valaki a Register Expire megvaltoztatasat javasolta.Mit is csinal ez, es mi ez az ertek?Az alap 3600.Ezt kellene 180-ra allitani.
Egyebkent ha valami mukodik nem szoktam piszkalni, de az a franya kivancsisag.
Joeapi

#1280 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 19:41

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 19:18

SPA1001 meg 1x.Most ugyan mukodik,de valaki a Register Expire megvaltoztatasat javasolta.Mit is csinal ez, es mi ez az ertek?Az alap 3600.Ezt kellene 180-ra allitani.
Egyebkent ha valami mukodik nem szoktam piszkalni, de az a franya kivancsisag.

Fölösleges megváltoztatni. Ha csak kifele telefonálsz, akkor pláne. De ha hívást fogadsz, akkor is jó így. Csináltam jónéhány próbát Klip-re, Megafone-ra, FWD-re és eddig mindenig jó volt az alapértelmezett is.
Tegnap kipróbáltam a VoipBuster kliensével meghívni az ATA-t és az is csörgött. Úgyhogy azt mondhatom, teljesen jól működik az alapértelmezett 3600-on is.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.