HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 10:12

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 16:14

Nekem a földrajzi szám a lényeg. Jelenleg van vezetékes telefonom, de csak a földrajzi szám miatt tartom fenn (datanetes számmezőböl), a semmiért fizetek 2000-t havonta.

Kérdés:

Ha mégis telefonálni akarok majd a GURU csomaggal, akkor milyen díjakon tehetem meg?
Regeltem és hogyan tovább? Mikor várható a földrajzi szám?
Milyen softklienst ajánlanak? Sip beállítások? Milyen eszközök tudok tőluk venni, és milyen áron?

Köszi Gyuri

#2042 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 11:35

csucsregop: valoban, ebben teljesen igazad van! nem gondoltam at elegge.

az arak egyebkent ott vannak a honlapon..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2043 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 13:25

Idézet: gyuri - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 11:12

Kérdés:

Ha mégis telefonálni akarok majd a GURU csomaggal, akkor milyen díjakon tehetem meg?
Regeltem és hogyan tovább? Mikor várható a földrajzi szám?
Milyen softklienst ajánlanak? Sip beállítások? Milyen eszközök tudok tőluk venni, és milyen áron?

Köszi Gyuri

Mivel a bankkártyás fizetés kb 3 hét mulva startol, akkor lesznek kirakva a dijak is.
A havidijas csomagok eszköztelepítés beüzemelés miatt olyanok amilyenek (ahogy telefonon az emberke elmondta nekem).

#2044 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 17:08

Ausztraliaban is bevezettek a "21-es" korzetszamot, de tovabb is hasznalhatoak lessznek a geografiai szamok is ... Azert remelem, hogy az Ausztraloknal ez a korzetszam mindenhonnan lesz hivhato, nem ugy mint magyar  :down:
http://www.itwire.co...view/11631/127/
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2045 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 17:20

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 16:14

Nekem a földrajzi szám a lényeg. Jelenleg van vezetékes telefonom, de csak a földrajzi szám miatt tartom fenn (datanetes számmezőböl), a semmiért fizetek 2000-t havonta.

Hat, tenyleg a 2000 es sok egy szamert, En is Mo-n evekota tartom a vezetekes telefont es nem tudom minek... 3200 Ft - ert. Ez a E.Fone miotta van mar es mi az elonye? CSak az, hogy olcsobb a DID (1000Ft) vagy ingyen adnak sajat doboz eseten? Nincs semmi havidij, pl. mint Neophonexnel? A baj az, ha jol ertettem, hogy csak BP-i szamai vannak. Nncsnek mas szamok nekik?

Szerkesztette: Dr.Buster 2007. 04. 30. 17:28 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2046 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:40

Foldrajzi szamokat adnak, nem tudom ki ismerte eddig:

http://phones4spain....id/ddi_form.php
http://tel.aql.com/
http://www.didww.com/service_did.php
http://www.wnet.hu/index.php?id=171
http://www.altecom.i...phony/index.htm

#2047 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 22:58

ebbol az elso ad magyar szamot, es a didww, bar ebbol a linkbol amit kuldtel ez nem latszik. inkabb itt:
http://www.didww.com/store.php
a forum ma:

#2048 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 08:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 22:58

ebbol az elso ad magyar szamot, es a didww, bar ebbol a linkbol amit kuldtel ez nem latszik. inkabb itt:
http://www.didww.com/store.php

tekintettel arra, hogy van olyan mobil dijcsomag, ahonnan kedvezobb tarifaval hivok kulfoldet, mint magyar vezetekest, engem nem igazan motival a magyar did szam.  De amugy a wnet is ad, bar a reszletek nem szerepelnek a honlapon.  peldaul a hanguzeneteimet olcsobb lehallgatni, ha nem magyar, hanem kulfoldi vezetekes szamot hivok, ami be van forgatva az asteriskbe.  de ez persze meg mindig dragabb, mintha gprs-en letoltenem a leveleimet, aholis .wav-ban ott a hanguzenet, a telefon pedig le tudja jatszani.  de ez utobbi nem voip megoldas.

#2049 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 11:17

a wnet-et azert nem irtam, mert nem derult ki a honlapjabol..

egyebkent a did szam nem annak jo, aki megrendeli elso korben, hanem azoknak, akik hivni probaljak az illetot. ha nincs magyar szamom, sot, nincs adott varos beli szamom, akkor sok ismerosomnek nagyon draga lenne engem hivni. ebbol a szempontbol erdekes a magyar szam, es meg erdekesebb, ha videki korzetet is ajanl az adott ceg. Dr.Buster lathatoan azon kesereg, hogy Szegedi szamot nem lehet (meg?) vasarolni!
a forum ma:

#2050 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 12:42

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 11:17

a wnet-et azert nem irtam, mert nem derult ki a honlapjabol..

wnet: az kiderul, hogy lehet, csak az nem, hogy mennyi :)

ah, ertem mar.  igy lehet ertelme.  en inkabb arra hasznalom (jelenleg egy dedikalt PSTN vonalat) hogy a kulfoldon levo ismerosomet tudjam hivni.  7 ora az elteres kozottunk, cegnel bent tuzfalak vannak, nem tudok sipen kitelefonalni.  e helyett az asztali vagy a mobil telefonomrol felhivom a did szamot, az bekapcsol engem az asterisk-be, es onnan tovabb tudok hivni (mar IP alapon) kulfoldre.  A mobil azert jobb, mert az elteres miatt amikor egyedul tudnam hivni akkor altalaban uton vagyok hazafele, ellenben igy utkozben is tudok hivni, egy vezetekes hivas dijaert (ami vegulis ingyen van, mert a havi mobilkeretbe beleferek).  Kozvetlenul hivva mobilrol 147 ft/perc lenne, igy viszont kb 60 ft/perc: percenkent 87 forintot sporolok.

A kovetkezo vasarlas egy voip-gsm atjaro lesz, ami a mobilrol inditva mar halozaton beluli hivas lesz, sot, ceges sim kartya lesz benne, amit mi ingyen hivunk.  Igy mar a teljes hivas ingyenes lesz.

#2051 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 16:51

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 13:42

wnet: az kiderul, hogy lehet, csak az nem, hogy mennyi :)

ah, ertem mar.  igy lehet ertelme.  en inkabb arra hasznalom (jelenleg egy dedikalt PSTN vonalat) hogy a kulfoldon levo ismerosomet tudjam hivni.  7 ora az elteres kozottunk, cegnel bent tuzfalak vannak, nem tudok sipen kitelefonalni.  e helyett az asztali vagy a mobil telefonomrol felhivom a did szamot, az bekapcsol engem az asterisk-be, es onnan tovabb tudok hivni (mar IP alapon) kulfoldre.  A mobil azert jobb, mert az elteres miatt amikor egyedul tudnam hivni akkor altalaban uton vagyok hazafele, ellenben igy utkozben is tudok hivni, egy vezetekes hivas dijaert (ami vegulis ingyen van, mert a havi mobilkeretbe beleferek).  Kozvetlenul hivva mobilrol 147 ft/perc lenne, igy viszont kb 60 ft/perc: percenkent 87 forintot sporolok.

A kovetkezo vasarlas egy voip-gsm atjaro lesz, ami a mobilrol inditva mar halozaton beluli hivas lesz, sot, ceges sim kartya lesz benne, amit mi ingyen hivunk.  Igy mar a teljes hivas ingyenes lesz.

Mennyit kóstál jelenleg egy ilyen voip-GSM átjáró és hol lehet kapni?

#2052 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:25

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 16:51

Mennyit kóstál jelenleg egy ilyen voip-GSM átjáró és hol lehet kapni?

Allati sokert adjak.  Nyilvan, mert nem hulyeseg, a mobil cegek (javitsatok ki, de) szerintem elobb nyomtak a halozaton beluli ingyen hivas akciot, mint a vezetekesek.  A hulyenek is megeri, hogy tetszoleges szamu DID-rol hivhatova valik, mikozben a mobilszaman fogadja a voip hivasokat, es viszont: ingyen elhiv az adapterig, onnan meg ip hivas kerul amibe kerul.

konkret valaszt is adva: en a voiceblue-t talaltam eddig ami tudasra megfelel, arban csatorna szamtol fugg, 500 es 650 ezer kozott mozog, de lehet, hogy van ennel olcsobb is, konkret tipusrol meg nem dontottem.

#2053 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 22:57

hat annyit nem er az egesz! akkor mar miert nem jo egy szimpla GSM adapter, amit a telefonkozpont kezel le, mint melleket?? az ha jol remlik 1-2 szaz ezer.. de lehet, hogy csak 60..
a forum ma:

#2054 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 23:10

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 21:25

Allati sokert adjak.  ...
...
500 es 650 ezer kozott mozog, de lehet, hogy van ennel olcsobb is, konkret tipusrol meg nem dontottem.

Lattam azert olcsobbat is, de most nem emlekszem hol mert eleg regen volt... Lehet kozel 150-200 $ volt? :respect:

#2055 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 06:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 22:57

hat annyit nem er az egesz! akkor mar miert nem jo egy szimpla GSM adapter, amit a telefonkozpont kezel le, mint melleket?? az ha jol remlik 1-2 szaz ezer.. de lehet, hogy csak 60..

bogdannak igaza van: miért is nem jó egy gsm adapter??? használtan 50-60 ezer volt 1-2 éve...

#2056 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 07:03

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 6:35

bogdannak igaza van: miért is nem jó egy gsm adapter??? használtan 50-60 ezer volt 1-2 éve...

gsm adaptert most is lehet venni olcsoert.  Ez a kovetkezo hatranyokkal bir:

- kell hozza ata, amivel voip-esiteni lehet, az altalam ismert ata-k eszreveheto minosegromlast okoznak a beszelgetesben (spa3k-bol indulok ki)
- az olcso gsm adapterek csak egy sim kartyat kezelnek, mivel harom szolgaltato van, ezert ebbol kapasbol harom kell -> a 600 nem a 60 ezerrel versenyzik  (en ennyiert lattam) hanem a 180 ezerrel
- a 600 ezresbe amugy 4 sim rakhato, tehat igazabol ennek 4 darab adapter felel meg (=240ezer)
- minden analog gsm adapterhez kell 1-1 ata is, ami igy mar 4x60 + 4x30 = 360ezer vs 600 ezer
- a tudasa es a beszelgetes kozbeni minosege messze felulmuljak az olcso gsm adaptert (LCR, CDR buffer, SMS kezeles, visszahivas, integralt IVR, naplozas)
- negy keszulek + negy adapter = 8 keszulek amit felugyelni kell, UPS-re kotni, managelni, javittatni, cserelni
- szemben az 1 keszulekkel

Osszegezve: termeszetesen nem ketseges, hogy nem a legolcsobb, a kerdes az, hogy az olcsobb mennyivel kinal rosszabb minoseget?  Az eddigi tesztek azt mutatjak, hogy a dragabb eszkoz nem annyival dragabb, mint amennyivel jobb, es forditva, az olcsobb sokkal rosszabb minoseget ad, mint amennyire az olcsobbsaga indokolja (jobbnak kene lennie).

You get what you pay for... ez az olcso eszkozoknel nagy szivas.

Szerkesztes: azota lattam az eszkozt 520ezerert is.  Es mivel az eszkoz(ok) ara mindenkepp megterul, csak a megterulesi ido a kerdeses, nem feltetlenul az ar.

Szerkesztette: adam.k 2007. 05. 03. 07:10 -kor

#2057 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 12:26

szerintem csak 1 ATA kell! no meg egy telefonkozpont, ami lekezeli a mellekelet, ATA-t, stb.. nincs a cegnel mar most is egy kozpont, ami tudna ezeket kezelni?
a forum ma:

#2058 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 13:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 12:26

szerintem csak 1 ATA kell! no meg egy telefonkozpont, ami lekezeli a mellekelet, ATA-t, stb.. nincs a cegnel mar most is egy kozpont, ami tudna ezeket kezelni?

1 ata csak akkor eleg, ha minden gsm adapter ugyanott van (foldrajzilag).  Mert bar nem tul eros megoldas az elaprozodas (sok gsm adapter) de elonye viszont, hogy halozatilag es foldrajzilag fuggetlen helyeken lehetnek szetszorva (uzembiztonsagot novel).  Igaz, cserebe 4x annyit kell adminisztralni a gsm adaptereket, meg 4 ups kell.

Tovabba 1 ata szinten csak akkor eleg, ha tobb FXS portja van, amibe bedughato a tobb gsm adapter.  Ekkor nyilvan nem n x 30ezer az ATA, hanem portszam x K ahol K < 30ezer.  Azaz kevesebbe kerul, de vannak feltetelei, hogy alkalmazhato legyen.

Telefonkozpont van, irtam korabban is: asterisk, azaz IP alapu, nem pedig analog.  Nem tudsz erre csak ugy rakotni egy adaptert.

A voip - gsm adapter alternativaja amugy nem a sok kis adapter, mert ez a korabban leirtak miatt nem uzemeltetheto gazdasagosan, raadasul egy adapter egyszerre csak egy beszelgetest tud kezelni, ahogy no a parhuzamos beszelgetesek szama, tobb adaptert kell vegyel, amihez kell ata FXS port is, no az uzemeltetes problemaja.  A valodi alternativa a szolgaltatotol vasarolt E1, es a telefonkozpontba egy E1 kartya.  Ez viszont csak egy bizonyos forgalom felett eri meg, es csak akkor, ha ez a forgalom kimeno.  Nekem jelenleg bejovo forgalmam van csak.

#2059 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 17:40

na azert lassan! az egybe epitett 4 sim-et kezelo adaptert hogy helyezed foldrajzilag kulon helyekre?? :p

ATA-n csak 1 db FXS pont kell, ha van analog telefonkozpont. ok, hogy Nalatok ezekszerint olyan nincs, de azert az egy kerdes, hogy nem eri-e meg..
a forum ma:

#2060 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 19:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 17:40

na azert lassan! az egybe epitett 4 sim-et kezelo adaptert hogy helyezed foldrajzilag kulon helyekre?? :P

ATA-n csak 1 db FXS pont kell, ha van analog telefonkozpont. ok, hogy Nalatok ezekszerint olyan nincs, de azert az egy kerdes, hogy nem eri-e meg..

Azert remelem el is olvasod amit valaszolok :)

Termeszetesen nem celom egy 4 simet kezelo adaptert szetszakitani.  Amit irtam, arra irtam, hogy el tudok kepzelni pozitiv ervet is a tobb kis gsm adapter mellett (mert eloszor csak ellene szoltam) ez pedig a decentralizaltsag.  De a leirtak miatt szerintem nem akkora jo erv.

Az ATA-n 1 fxs port... aztan hogy beszelsz azon egyszerre negyen, ha van negy sim?  Sot, hogy beszelsz egyszerre 'n' -en? Akkor minek negy sim? :)

Szerkesztes: nem valaszoltam arra, hogy analog kozpontot vasarolni megeri-e?  A 21. szazadban vagyunk, ha sotet van a szobaban akkor elmesz faklyat venni, mint anno a barlanglako osember, vagy veszel egy energiatakarekos izzot? :)

Szerkesztette: adam.k 2007. 05. 03. 19:07 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.