HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   bongyi63 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 10. 15:39

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 1:10

De a gondolatmenetedben egy dolgot nem ertek.  Mi a kulonbseg abban, hogy az SPA vonalat ad, es akozott, hogy a bejovo hivast azonnal tovabbitja egy ip telefonnak etherneten?  Szerintem a ketto tok ugyanaz.  Merthat en csinalhatom azt is, hogy becsengetek mobilon, vonalat kapok, es ugyanazt a szamot hivom fel, mint amire amugy a hivas at lenne dobva.
Szerintem az SPA mindket esetben, a Tiedben es az enyemben is pstn-voice gateway.

Teljesen igazad van, nincs semmi különbség abban, hogy az SPA vonalat ad és hogy továbbítja egy ip telefonnak. Eddig tényleg egy "klasszikus" pstn-voip gateway történik. Sőt, ha én ekkor bontom a mobil vonalat, akkor utána pár másodpercre az spa is bont.
De ott van a nagy különbség, míg te felveszed az ip telefont, én a kapott vonalon a mobilomon továbbtárcsázok. Na itt van a bökkenő, mert mihelyt kicsöng a továbbtárcsázott szám, az SPA ettől "más állapotba" kerül és ezek után nem akar bontani, hiába teszem le a mobilt.
Ez a "más állapot" érdekelne, hogy nálad is megvan-e.

#2322 Felhasználó inaktív   bongyi63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 12:42

Idézet: bongyi63 - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 15:39

De ott van a nagy különbség, míg te felveszed az ip telefont, én a kapott vonalon a mobilomon továbbtárcsázok. Na itt van a bökkenő, mert mihelyt kicsöng a továbbtárcsázott szám, az SPA ettől "más állapotba" kerül és ezek után nem akar bontani, hiába teszem le a mobilt.

Egy kis adalék, ami talán engem igazol.
Tegnap viszzaraktam az SPA-t a pana telefonközpontra. Viszont a Disconnect tone értékét elfelejtettem visszaállítani, a matávé maradt. Hívtam az fxo portot, majd kaptam egy voip vonalat. Nem bontott. Beraktam a pana Disconect tone-t. Hívtam, letettem és bontott és a log-ban is megjelent. Újra hívtam, a kapott vonalon továbbhívtam egy voipbuster számot, kicsörgött, letettem és megint a szokásos 2 perc és a log-ban sehol a Diisconnect tone.
Szóval valahol az analóg oldalon lehet valami gebasz. A továbbhívás után valamilyen analóg paraméter (feszültség, impedencia??) megváltozhat, ami miatt nem érzékeli a Disconnect tone jelet.

#2323 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 17. 11:42

:offtopic: Helló,

van valami szájbarágos weboldal, ahol van leírás hogy mi kell hozzá, hogy pl chellos nettel, meglévő routerrel (SMC, nem voipos), tudjak voipbustert használni külső készülékkel, és ha tudok, akkor milyen készüléket érdemes venni (márka, típus)? Mert eddig nem sokra jutottam, csak kérdéseim vannak :(

Köszi,
Keksz

Szerkesztette: KekszNET 2008. 01. 17. 12:03 -kor

::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2324 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 22:57

Idézet: KekszNET - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 11:42

:offtopic: Helló,

van valami szájbarágos weboldal, ahol van leírás hogy mi kell hozzá, hogy pl chellos nettel, meglévő routerrel (SMC, nem voipos), tudjak voipbustert használni külső készülékkel, és ha tudok, akkor milyen készüléket érdemes venni (márka, típus)? Mert eddig nem sokra jutottam, csak kérdéseim vannak :(

Köszi,
Keksz

Szia!
Nem tudom mennyire szájbarágós, de néhány évvel ezelőtt ezt csináltam:
http://ovrisc.mdche....ged.hu/~schmel/

#2325 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 22:10

Érdekes (nem olvastam át): http://www.truphone.com/welcome.tru

#2326 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 12:11

Idézet: blackbile - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 22:10

Érdekes (nem olvastam át): http://www.truphone.com/welcome.tru

Ha jól értem, UMA-t használ. Ilyen tesztek már folytak Angliában (is).

#2327 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 12:47

Idézet: csucsregop - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 13:11

Ha jól értem, UMA-t használ. Ilyen tesztek már folytak Angliában (is).

uma ammi  :think:

#2328 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 01:29

Sziasztok! Talán itt vannak akik tudnak segíteni. Egy Linksys SPA-3102-es ATA-t szeretnénk venni, rámenne a telefonvonal, és az FXS portjára meg mennének a házban a telefonok. A gond csak az, hogy 3 telefon lenne rákötve arra a portra. A kérdésem az, hogy ez nem zavarná a 3102-est ? Elbírja ha rá van kötve 3 telefon. Természetesen nem egyszerre lenne használva, csak a házban eltérő helyeken vannak a telefonok és jó lenne, ha bármelyiket is emelnék fel arról kifele a VoIP-on mehessen a hívás, befele meg bárhonnan is jön a hívás kicsörögjön.

A másik kérdésem esetleg, hogy ennek az SPA-3102-nek mennyi SIP accountot lehet bekonfigurálni ? Illetve ez megbízható kütyü, vagy aki jobban benne van ezekben a kis ATA kütyükben esetleg tud ajánlani olyan terminál adaptert amin van FXO és FXS (PBX/vonal bemenet, illetve sima telefon készüléknek is van kimeneti port) ?

Köszönöm!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#2329 Felhasználó inaktív   bongyi63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 23:33

Idézet: iNTi - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 1:29

Sziasztok! Talán itt vannak akik tudnak segíteni. Egy Linksys SPA-3102-es ATA-t szeretnénk venni, rámenne a telefonvonal, és az FXS portjára meg mennének a házban a telefonok. A gond csak az, hogy 3 telefon lenne rákötve arra a portra. A kérdésem az, hogy ez nem zavarná a 3102-est ? Elbírja ha rá van kötve 3 telefon. Természetesen nem egyszerre lenne használva, csak a házban eltérő helyeken vannak a telefonok és jó lenne, ha bármelyiket is emelnék fel arról kifele a VoIP-on mehessen a hívás, befele meg bárhonnan is jön a hívás kicsörögjön.

A másik kérdésem esetleg, hogy ennek az SPA-3102-nek mennyi SIP accountot lehet bekonfigurálni ? Illetve ez megbízható kütyü, vagy aki jobban benne van ezekben a kis ATA kütyükben esetleg tud ajánlani olyan terminál adaptert amin van FXO és FXS (PBX/vonal bemenet, illetve sima telefon készüléknek is van kimeneti port) ?

Köszönöm!

Szia!
Szerintem a 3 telefon nem lehet, gond, hacsak nem valami gagyi telefonközpontot vagy elosztót használsz.
"A másik kérdésem esetleg, hogy ennek az SPA-3102-nek mennyi SIP accountot lehet bekonfigurálni ?"
Ez attól is függ, hogy mire akarod a SIP accountokat használni. Line1 és PSTN Line oldalról is be tudsz regisztrálni. Ez eddig kettő. Hívást indítani tudsz a Line1 gw1,gw2,gw3,gw4-ben megadott szolgáltatóktól. Ez még 4, de ezzel csak hívhatsz. Ha ez még mindig nem elég, a Line1 Dial Planjában és a PSTN 8db Dial Planjában újabb hívásokat tusz indítani más szolgáltatókkal. De tudsz vele telefonálni szolgáltató nélkül is (direct ip dialing). Ennyinek elégnek kell lenni  :)
Személyes véleményem az, hogy az SPA-3102 az egyik legjobb készülék (igaz, hogy mást még nem próbáltam). Tökéletesen lehet vele kombinálni a hagyományos és voip telefonálást.

#2330 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 02:11

Idézet: bongyi63 - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 0:33

Szia!
Szerintem a 3 telefon nem lehet, gond, hacsak nem valami gagyi telefonközpontot vagy elosztót használsz.
"A másik kérdésem esetleg, hogy ennek az SPA-3102-nek mennyi SIP accountot lehet bekonfigurálni ?"
Ez attól is függ, hogy mire akarod a SIP accountokat használni. Line1 és PSTN Line oldalról is be tudsz regisztrálni. Ez eddig kettő. Hívást indítani tudsz a Line1 gw1,gw2,gw3,gw4-ben megadott szolgáltatóktól. Ez még 4, de ezzel csak hívhatsz. Ha ez még mindig nem elég, a Line1 Dial Planjában és a PSTN 8db Dial Planjában újabb hívásokat tusz indítani más szolgáltatókkal. De tudsz vele telefonálni szolgáltató nélkül is (direct ip dialing). Ennyinek elégnek kell lenni  :)
Személyes véleményem az, hogy az SPA-3102 az egyik legjobb készülék (igaz, hogy mást még nem próbáltam). Tökéletesen lehet vele kombinálni a hagyományos és voip telefonálást.

Szia! Köszönöm a véleményedet, ez hasznos volt, szerintem nagyjából mindent értek! Igazából annyi lenne, hogy a házban levő telefonokat akarom egy elosztóval rákötni, semmi különösebbet nem akarok ennél. Alközpont ott nincs. A PSTN oldalon sem akarok semmi komolyabbat, tehát nem használnám ki a 3102 DISA (szerű?) funkcióját. A gw1..4 nekem tökéletesen elég lesz, a lényeg az lesz csak, hogy a Line1 porton levő telefonokra beérkezzen a telcotól a PSTN porton keresztül a hívás, ha meg ők akarnak telefonálni akkor kifele a dialplan alapján VoIP szolgáltatókat vegyen igénybe a hívás lebonyolításához a doboz. A több szolgáltató meg azért lényeges, mert lenne az egyik szolgáltató valamelyik általuk választott kedvezményes VoIP szolgáltató, a másik accountot meg bekapcsolnám az én saját SIP szerverembe (Asterisk) aminek köszönhetően engem közvetlen is el tudnának érni.

Azt hiszem akkor holnap beruházzuk ezt, és elkezdek vele ismerkedni, hogy mit tud, eddig csak PAP2, meg egyéb ilyen dobozokkal volt dolgom, ilyennel még nem. ;)
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#2331 Felhasználó inaktív   Majorjozsef 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 00:28

sziasztok.

egy érdekes (de lehet már unalmas) kérdésem lenne. ubuntut használok, és szeretném használni a már meglévő voipbuster szolgáltatásomat. tudnátok ajánlani telefon programot, és annak a beállításaiban segíteni, vagy valami információs linket adni?
létezik az ekiga, kphone, de még nem tudtam beállítani őket. esetleg ha ebben tudna valaki segíteni megköszönném.

sziasztok

#2332 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 13:40

Idézet: Majorjozsef - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 0:28

használok, és szeretném használni a már meglévő voipbuster szolgáltatásomat. tudnátok ajánlani telefon programot, és annak a beállításaiban segíteni, vagy valami információs linket adni?

http://www.sjphone.o...Lnx-299a.tar.gz

a beallitasok egyertelmuek.

#2333 Felhasználó inaktív   Majorjozsef 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 02. 00:10

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 13:40

http://www.sjphone.o...Lnx-299a.tar.gz

a beallitasok egyertelmuek.

köszönöm, hétvégén megnézem. :)

#2334 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 14:26

www.budgetsip.com

http://www.voipshark.com/

#2335 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 07:12

Idézet: blackbile - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 15:26

www.budgetsip.com

http://www.voipshark.com/

STORNO!!!

a voipshark.com egy kamu oldal !!!!  :eek:

Bocsánat mindenkitől.

#2336 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 08:51

Sziasztok!
Valaki tudja esetleg hogy kb 10 perc beszelgetés mekkora letöltési adatforgalmat generál ? A mobilra gondolkozok egy SIP prgram használatán, és nem tudom megérné, az adatforgalom + SIP percdij hogy viszonyulna a mobil percdijhoz.  :think:

#2337 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 10:21

Idézet: smelo - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 9:51

Valaki tudja esetleg hogy kb 10 perc beszelgetés mekkora letöltési adatforgalmat generál ?

Szia Smelo!

Itt egy másik fórumrészlet, ahol ez derült ki:

somafero  válasz | megnéz  2008.01.22 05:35:56 © (2188)
Ha azt vesszük,hogy 1 perc duma kb 130kilóbájtot eszik meg,akkor talán ez nem mondható túl soknak pénzben sem. (5ft körülbelül a legroszabb adatcsomagban is)
Előzmény: blackbile (2187)

blackbile válasz | megnéz 2008.01.21 21:25:45 © (2187)
Szép-szép... csak éppen a GPRS adatforgalmának díját nem számoltad bele...
Előzmény: somafero (2186)

somafero válasz | megnéz 2008.01.21 18:36:03 © (2186)
Hűnye :p
Legújabb felfedezés Nokián (Fringen belül) Sip-ként megafone 21es körzetszámom beállítva,voipcheappel számra rácsörögve mitadisten kicsörög rá - ingyen :)
Ami annyit tesz,hogy standard vezetékes to mobilra hívás, cirka 10forintért elérhető vagyok. Valljuk meg: ez a mai árakat elnézve nem gyenge :)))

somafero válasz | megnéz 2008.01.21 16:23:00 © (2185)
Mobillal szeretém használni (nokia e61/fring),de visszaolvasva 6-7 oldalt sem tudtam igazán dönteni,melyik a legolcsóbb voip magyar mobilra.
Nonoh tetszene,de sip hiánya miatt szintén kilőve. :(
Oplab,esetleg új szolgáltatóról nem tudsz a porondon,aki megfelel ezen kívánalmaknak?
Feltöltés mennyi idő rajtad keresztül?
Thx

somafero válasz | megnéz 2008.01.20 19:41:33 © (2184)
Helló!
Tudnátok olyan voip szolgáltatót ajánlani,amelyiknél magyar mobilhívás cca 30ft-ra jön ki,másodpercalapú,és tudja a SIP-et?
Globe7-t néztem ki,de utóbbi kitételnek nem felel meg sajna. :(
Köszi

#2338 Felhasználó inaktív   aszabo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 13:05

Sziasztok,

jo hirem van, a nonoh tudja a sip-et es magyar mobilszam hivasa 0,09 EUR

A sip bealliatas a kovetkezo Asterisknel:

sip.conf
[general]
...

register => xxxx:yyyyyy@sip.nonoh.net/akarmi

[nonoh]
username=xxxxx
type=peer
context=from-nonoh
secret=yyyyyyy
insecure=very
host=sip.nonoh.net
fromuser=xxxxxxx
disallow=all
allow=alaw
qualify=yes

A szamlazott arak pedig a mellekelt kepen.

Csatolt fájl:

#2339 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 14:23

Idézet: smelo - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 8:51

Sziasztok!
Valaki tudja esetleg hogy kb 10 perc beszelgetés mekkora letöltési adatforgalmat generál ? A mobilra gondolkozok egy SIP prgram használatán, és nem tudom megérné, az adatforgalom + SIP percdij hogy viszonyulna a mobil percdijhoz.  :think:

Csokolom, milyen kodekkel?

#2340 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 14:30

Idézet: aszabo - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 13:05

jo hirem van, a nonoh tudja a sip-et es magyar mobilszam hivasa 0,09 EUR

plusz tax, amivel egyutt 0.107 euro.  forintban ez kb 28 forint brutto a mostani gyenge forint miatt.  Nem rossz, azt kell mondjam, mert eddig a neo illetve a tele2 volt a legolcsobb, 34-37 forint koruli araikkal.  Azonban a jovo heten megerkezik a voip-gsm gateway, amivel 13 forintert hivok mobilt, illetve zart csoportba teszem a telefonommal, es igy nulla forintert hivok vezetekest, valamint az IVR-bol kikapcsolas mobilra is nulla forint lesz.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.