HWSW Informatikai Kerekasztal: Ingyenes szoftverek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ingyenes szoftverek Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 06. 18:41

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 17:10

Igazad van, így van!  :up: 
... akkor viszont nem értem min csodálkozol, hogy ha el is olvastad és tudtad, hogy egy "shopping" software is települ vele?  :think:  ;)

Nem azt írtam, hogy elolvastam - sajnos - , hanem ,hogy átnézem.
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#842 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 18:54

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 17:12

Khm. Nem akarok gyökér lenni, de tetszőleges program letöltésénél (agyarul: amikor nem a boltban veszed, dobozostul) megvan ez a lehetőség, vagy inkább veszély, hogy beleszaladsz egy programnak látszó tárgyba, ami aztán egy trójai. Szerintem egyébként illegális programnál, ami ugye ennek a topiknak nem témája, sokkal inkább.

Itt valami tűzfalra utalsz? Egymás után többször ugyanaz az exe? Nem teljesen világos a számomra.

Egyébként Mozillához ajánlanám az AdBlockot, M$IE-t nem használtam hat éve, biztos ahhoz is van ingyen stuff, nem tudom. Szerintem egyébként nem lehetetlen a biztonságos proggikat megkülönböztetni a veszélyesktől, én lehetőleg a sourceforge.com válaszékát használom, általában is a nyitott kódúakat (ahol a forrást le tudom tölteni), ettől ritkán térek el. Persze biztos recept nincs.

A program választása volt a nagy tévedés, nem pedig az ingyenesség.

Nem akartam ennyire részletesen,de:az ezArmor tűzfal úgy működik, hogy az alapból nem engedélyezett kommunikációra engedélyt kér.Ha abszolút veszélyes, akkor piros,ha veszélyesnek tartott,mert eddig ismeretlen akkor sárga,de rám bízza, hogy engedélyezzem,de ha megadom ,akkor mégegyszer már zöld párbeszéd ablakban véglegesítteti az engedélyt.

Nincs egyetlen program licencében sem, hogy mellé malware, vagy trójai van csomagolva.Az, hogy kutazoid van velük telepítve, szinte természetes, hisz a gazdáját így tájékoztatja rólad.

Hogy a progi illegális vagy nem azt nem tudom,de magad is letöltheted a www.dirfile.com/freeware/banner1.htm oldalon.
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#843 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 18:55

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 17:52

A tapasztalat sokat ér....  egyébként pedig, valóban, az "ingyenesség" nagy palifogó tud lenni.

Köszönöm.

#844 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 18:57

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 18:54

Nincs egyetlen program licencében sem, hogy mellé malware, vagy trójai van csomagolva.

Nem teljesen igaz.
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#845 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 18:59

Idézet: [-Lulu-] - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 18:57

Nem teljesen igaz.

Ez  komoly?

#846 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:01

Idézet: [-Lulu-] - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 18:57

Nem teljesen igaz.

GAIN és tsa-i...  :D
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#847 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:04

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:01

GAIN és tsa-i...  :D

Ezt nem teljesen értem.Mit keressek legközelebb?

#848 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:10

Idézet: -=M@X[treme

=-,2005. Feb. 6., Sunday - 12:19]Bő másfél hónap után újra frissült az ügyes kis Windows-építő program.

A Bart's PE Builder egy ingyenes program, mellyel Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszerből indítható CD-t, DVD-t készíthetünk. Egy ilyen lemezre írt rendszer szinte az összes megszokott szolgáltatással rendelkezik, de nagy előnye, hogy nem kell telepíteni, hanem a megírt CD-ről indítva azonnal használhatjuk. Hasznos dolog vírusirtásnál, adatmentésnél.

Kép

:respect: ez nekem most pont kapora jott !! mar csinalom is vele a cuccot.! ;)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#849 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 06. 19:16

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 18:59

Ez  komoly?

Hmmm, MSN Messenger?  :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#850 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:18

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:16

Hmmm, MSN Messenger?  :think:

Kiiktatva.

A Licence Important fejezete tanulságos újra nézve :think:

#851 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:21

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:10

Majd lécci ird be, hogy elég erre egy 210 MB-os vagy kell a 700 MB-os lemez.

#852 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:49

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:54

Hogy a progi illegális vagy nem azt nem tudom,de magad is letöltheted a www.dirfile.com/freeware/banner1.htm oldalon.

Ezt úgy értettem, hogy ezek az ismeretlen legális proggik is lehetnek veszélyesek, lásd példád, (bár jegyzem meg, általában nem azok, de most így utólag a hírdetésleszedők, MSIE-add-on-ok, netezés utáni nyomeltűntetők pl. veszélyesebbnek tűnnek másoknál, mint pl a rajzproggik), de ez eltörpül a különféle tört és feketén megosztott programok veszélyeihez képest.

Szerintem egyébként kevés olyan free (meg méginkább GPL) proggi van, ami "csak úgy úszik a semmiben" nem tudnak róla fórumok, rajongói/felhasználói helyek, stb. A későbbiben ez is lehet egy támpont a veszéles proggik megtalálásához.

MEg nekem volt olyan tapsztalatom a már melített AntivirXP-vel, hogy beszólt, hogy veszélyes, trójai-gyanús proggi van a gépen (bár az is lehet, nem káptalan a fejem, hogy a telepítéskor kérdezett rá erre a komponensre). A Spybot - Search and Destroy-nak és a SpywareBlasternek is van immunize funkciója, nem tudom, ezek ellen védenek-e.

#853 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:53

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 18:59

Ez  komoly?

Igen.

Amúgy esetedben már egy normálisabb víruskergető is elég lett volna...
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#854 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 14:08

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. Feb. 6., Sunday - 18:21

Majd lécci ird be, hogy elég erre egy 210 MB-os vagy kell a 700 MB-os lemez.

asszem 155 mb os lett az egesz cd... szal boven eleg a 700 megas cd.. =D

tud nekem ajanlani valaki egy olyan "drivert" ami win 98 alat lathatova/irhatova teszi nekem az NTFS particiokat? letoltottem a paragon ntfs for win 98-at.. fasza, csak demo es irni nemtok a vinyora...c*ack meg nincs.. :reklamacio: valami ingyenes kellene ha van.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#855 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:46

Idézet: [-Lulu-] - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 20:53

Igen.

Amúgy esetedben már egy normálisabb víruskergető is elég lett volna...

A népszerü dzsezzmegaz után szabadon: "mi tehet a sejk,aki mit se sejt" :D

Jól működő "kergetőm"van, de mit tehet, ha engedélyezem, amit nem javall. :confused:

Az alaposabb licence olvasás - már, ha olvasásnak nevezzük a betük nézegetését - önkritikára kényszerített,ezért hajlandó vagyok kiállni a népi hurál elé és nyakamban szendvics táblával hirdetni "én vagyok a hülye", nem a kapufa mint tudjuk, ami hagyományosan ákác. :p

#856 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 20:01

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 20:49

...az ismeretlen legális proggik is lehetnek veszélyesek,...bár...általában nem azok...

Egyet értek és tul. képpen én is erre próbáltam kihegyezni a témát, lehet nem így sikerült.

A Spyboot-ot nem használom, mert immunizált néhány olyan jelentéktelen motort, mint az iexplore.exe és mielőtt tollat ragadnál, igen-igen én voltam a hibás, nem jól használtam a progit.

#857 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 20:03

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 14:08

asszem 155 mb os lett az egesz cd...

Köszi, akkor a 210-es is elég,talán.

#858 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 10. 06:37

Idézet

Kép

Jetico Personal Firewall 1.0.1.53
Author: Jetico, Inc.
Date: 2005-02-09
Size: 2.6 Mb
License: Freeware
Requires: Win All

etico Personal Firewall protects your computer from unwanted hacker's attacks from outside as well as from malicious programs "living" secretly inside your computer's memory and hard drive. Three levels of protection are included: low-level network packets filtering, application-level network events filtering and filtering of user-level process activity. Jetico Personal Firewall checks every packet that comes in or out of your computer. Using configuration sets for Security Policy you define how your computer is connected to the local network and the whole Internet. Your computer may be completely hidden from any unfriendly attempts to access your hard drive while you are able to access any web sites you want and you decide on which applications are allowed to access Internet and which are not. With Jetico Personal Firewall you feel secure, safe and protected while enjoying all Internet activities.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#859 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 07:07

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:10

;)  :up:

#860 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 07:20

ez jobb ez mint a ZA?
hol lehet megnézni ilyen tűzfalversenyeket?
(mármint a Jetico tűzfal)

Szerkesztette: mikike 2005. 02. 10. 07:20 -kor

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Téma megosztása:

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45