HWSW Informatikai Kerekasztal: Spore - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Spore Maxis/EA

#141 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 05. 15:12

Idézet: dani83 - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 14:33

jó ez a játék, tegnap éjszaka elkezdtem le is ragadtam előtte 2-3 órát  :D
ma este folytatom majd  :)

Nanebaccki hogy neked is bejön. :eek:
Még a végén én is kipróbálom :bologat: :D

#142 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 15:54

Idézet: Yv@n - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 12:22

A negyedik körben leggyorsabban kb vallással lehet terjedni.

Volt már papom, vmi kis faluban kaptam, de hiába próbáltam város ellen használni, némi dumálás után (amikor csak a pap csíkja ment lefelé, a városé nem mozdult) egyszerűen kinyírták. Valószínűleg mert fajilag elég alacsony a Charm-om. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#143 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 16:02

Idézet: StarKiller - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 21:53

Igen én erre lennék kíváncsi hogy vajh mennyi FPS-re lesz ez elegendő csont maxon :) Az utolsó mondatod nemigazán értem :)

Talán nem kellene általánosítanom, de az (EA) Electronic Arts-éknál gyakran a minimális rendszerkövetelményt szokták megadni. Na most ebből az következik, hogy a játszhatóság határát súrolja egy minimum konfigon.

Részedről a 2GB RAM elég, bár a laptop lassúka HDD-je miatt simán akadozhat töltögetéskor. A processzor határeset, a videokártya szintén határeset... akik már kipróbálták talán tudnak pontosabb véleményt alkotni, hogy milyen erőforrásokat igényel a játék elsősorban. Ramzabáló (és HDD swappelgető), processzoréhes, videokártyagyilkos, és ezek tetszőleges kombinációja. :)

#144 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 16:30

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 16:12

Nanebaccki hogy neked is bejön. :eek:
Még a végén én is kipróbálom :bologat: :D

már én is hajlom afelé :Đ

#145 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 16:52

Kipróbáltam.
Játszottam vele 1-2 órát.
Biztos jó játék, de ez nem nekem való. 1xüen nem fogott meg, ez van  :)

#146 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 18:09

Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 15:54

Volt már papom, vmi kis faluban kaptam, de hiába próbáltam város ellen használni, némi dumálás után (amikor csak a pap csíkja ment lefelé, a városé nem mozdult) egyszerűen kinyírták. Valószínűleg mert fajilag elég alacsony a Charm-om. :)

Én gyártottam vallási autókat. Fogtam és a teljes kezdőpénzt arra költöttem(lett kb 5db abból az 5ezer kezdőpénzből).

Ezekkel körbeszaladtam, és elfoglaltam mindent, néha 1-1 kipukkadt, de a helyére instant vehettem az újakat. Ahogy mentem előre minden várost jól tápoltam, és mire a kontinensen lévő 4 város az enyém lett, addigra lett kb 75ezrem. Ebből már szépen ki lehet vásárolni a maradékot, ha ekkora az ember áttér kereskedelemre, meg ajándékozgatásra...az utolsó megmaradt meg, ha szövetséges, akkor átáll hozzád, és nyersz :)

Idézet

Kipróbáltam.

Az elég kevés. Az első négy korszak kb csak azért van, hogy kicsit elökörködhessen az ember, illetve azzal hogy melyik korban mit cselekszel gyak az űrkorszak béli specialitásodat határozod meg. Én első körben sámán lettem(ennek valami instant hazautazás skillje volt az univerzum bármely pontjáról), a save korruptálódás után viszont diplomata lettem, mert a gyorsabb utat választottam a korábbi zónákon átugrásra. (Ennek egy egész bolygófelszínre szóló EMP ágyúja van, ami mindent lebénít, így szépen puffogtathatod a támadóidat.)

Szóval a játék legnagyobb része az utolsó korszak, az előtte lévő dolgok eltörpülnek ahhoz képest.

#147 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 18:13

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 17:52

Kipróbáltam.

Szintén így vagyok vele 2 óra játék után. :up: Ez van. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#148 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 06:18

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 17:52

Kipróbáltam.

Örexel  :Đ

#149 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 09:25

Nekem bejön...párom meg az öccse meg le se kattannak róla :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#150 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 10:01

Idézet: Yv@n - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 18:09

Én gyártottam vallási autókat. Fogtam és a teljes kezdőpénzt arra költöttem(lett kb 5db abból az 5ezer kezdőpénzből).

Volt olyan elfoglalt város, ahol gyárthattam religious repcsiket is, de gyakorlatilag használhatatlanok voltak. :) Illetve egy dologra jók voltak: a turret-eket le tudják bénítani.

Közben már space-ben vagyok, és én is belefutottam abba az idegesítő dologba, amibe már többen is: egy harci-motrci ellenfél 10-15 percenként raid-eli az anyabolygómat, mindig van több hajója, bombázza a városaimat és ügyet sem vet a turret-ekre (először azokat szedi le). Ma a tizedik ilyen után már meguntam a dolgot, és egy időre abbahagytam a játékot...
Nem tudom, hogyan lehet ellencsapást indítani, nem tudok olyan anyahajó-szerű izéket építeni, sem csillagrendszer-védelmi hajókat, mint ő. Két szövetségesem van, ezektől tudok hajókat kérni, de csak egy lehet mellettem, két hajó meg semmi, éppen arra elég, hogy a támadókat leszedjem, de terjeszkedni alig van időm. Ha betámadok hozzá, már a csillagrendszerben több hajóval letámad, szinte alig jutok el a bolygójáig. Ott meg már annyira legyengülök, hogy a turret-jei pillanatok alatt szétkapnak. Diplomácia persze semmit nem ér, nem beszél.
Az űrben is nehéz tájékozódni, legalább a szomszédos csillagrendszerek neveit kiírhatná, rengeteg idő megy el a keresgéléssel. Jó lenne itt is egy lista, ahol a meglátogatott rendszerek és bolygók fel lennének sorolva, onnan választva pedig a csillagtérképen mutatná az irányt.
Viszont ez a fázis tényleg messze komplikáltabb és összetettebb, mint a korábbiak. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#151 Felhasználó inaktív   FEARnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 19:01

En egy picit elakadtam a szarazfoldon,nem tudom elbuvolni a tobbi kis szerencsetlent, amikor falkaba kene verodni.Elkezdek enekelgetni meg tancolok par kort, kozelit egymashoz a 2 rozsaszin csik es mielott osszeerne az utolso rublikaban visszaesik mind2 nullara.Mar tettem fel elbuvolo cuccokat a kisállatomra, de asszem nem vagom a lenyeget, ez hogy mukodik?

#152 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 19:47

Idézet: FEARnet - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 19:01

En egy picit elakadtam a szarazfoldon,nem tudom elbuvolni a tobbi kis szerencsetlent, amikor falkaba kene verodni.Elkezdek enekelgetni meg tancolok par kort, kozelit egymashoz a 2 rozsaszin csik es mielott osszeerne az utolso rublikaban visszaesik mind2 nullara.Mar tettem fel elbuvolo cuccokat a kisállatomra, de asszem nem vagom a lenyeget, ez hogy mukodik?

Azt kell csinálni, amit ő csinál. Ha táncol, te is táncolj, ha énekel, énekelj, satöbbi. Csak négyféle lehetőség van, mind jól megkülönböztethető, erre adnak bónuszokat a különféle test-darabok és kiegészítők. Arra kell még figyelni, hogy a különféle bónuszok nem adódnak össze. Tehát ha van már mondjuk egy Dance level 3-mas lábad, hiába teszel rá egy Dance level 1-es valami mást, csak a nagyobbik fog érvényesülni. Néha elkerülhetetlenek az átfedések, de ez nem okoz problémát.

#153 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 23:31

Idézet: Yv@n - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 3:31

Egy tipp a kellemetlenségek elkerülése végett:
Legyen hely bőven azon a meghajtón, ahol a wines user profil található(Nem csak a my documents alá szemetel). Agresszíven cache-el az application data alá a saját kis könyvtárjába, majd miután televerte szarral a c: meghajtót, a mentés megkisérlésekor közli, hogy bizony menteni nem lehet, mert hiba történt, és a játék most akkor inkább véget ér, "Újraindítás után az utolsó mentett állás betöltődik.

Nagy örömmel töltött ez el, mivel épp csillagrendszereket terraformáltam mentés előtt, és mint kiderült az utolsó ép mentésem a törzsi korszakból származott...

Uninstallkor persze ezt a cirka 1giga szemetet ott is hagyja, nehogy megtévesztő legyen a sok szabad hely, a végén még összezavarodik a felhasználó.

Szóval érdemes odafigyelni.

Akkor én megúsztam, hogy csak 1 óra játék veszett kárba az idióta mentési rendszer miatt. :) Egyébként eddig (második szakasz) tetszik.

#154 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 03:22

Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 19:47

Azt kell csinálni, amit ő csinál. Ha táncol, te is táncolj, ha énekel, énekelj, satöbbi. Csak négyféle lehetőség van, mind jól megkülönböztethető, erre adnak bónuszokat a különféle test-darabok és kiegészítők. Arra kell még figyelni, hogy a különféle bónuszok nem adódnak össze. Tehát ha van már mondjuk egy Dance level 3-mas lábad, hiába teszel rá egy Dance level 1-es valami mást, csak a nagyobbik fog érvényesülni. Néha elkerülhetetlenek az átfedések, de ez nem okoz problémát.

Én mindenevőként aki nem hódolt be 2-3 táncpróba után, azt inkább megettem vacsorára.
Annyi szenvedést nem ér meg senki fattya :)

#155 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 08:11

Idézet: Yv@n - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 3:22

Én mindenevőként aki nem hódolt be 2-3 táncpróba után, azt inkább megettem vacsorára.

És még azt mondják a gta öl és nyomorbadönt minden gaz dolognak okozója és akkor ez ami kannibalizmusra tanít? :Đ
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#156 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 08:20

Idézet: Yv@n - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 3:22

A falkát (pack) kérdezte, nem az ellenfelek likvidálását. Saját fajtársaidat nem tudod megenni. :)

#157 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 08:12

Kijött közben iPhone-ra és iPod Touchra, és zseniális :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#158 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 08:43

No este ha hazaérek én is bevizsgálom a játékot. Meglátjuk mennyire fog tetszeni, elég vegyesek az érzelmeim eddig a kommentárok/videók/képek alapján. No de most vár az egyetem...este 6-ig... :rolleyes:
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#159 Felhasználó inaktív   AzEsso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 09. 13:43

Eddig egy növényevővel és egy húsevővel kezdtem el és mindegyikkel civilizált korig jutottam, de ott,amikor megláttam a kezelőfelületet, pláne a járművet, meg hogy valami fűzerből tartom fenn a városomat mindkétszer abbahagytam  :(

#160 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 09. 14:12

Idézet

In 1980, along with co-driver and race organizer Rick Doherty, Wright participated in the U.S. Express, a cross-country race that was the successor to The Cannonball Run. Wright and Doherty drove a specially outfitted Mazda RX-7 from Brooklyn, New York to Santa Monica, California in 33:39, winning the illegal race. Wright only competed once in the race, which continued until 1983.

cikk
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.