HWSW Informatikai Kerekasztal: Munkavállalás külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Munkavállalás külföldön mikor, mire, merre ... Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 16. 13:25

Amíg nincsenek komoly kötöttségek, szerintem nem hülyeség kimenni dolgozni. Legalább megtanulja a nyelvet rendesen, bár persze ez sem jön össze mindenkinek  :Đ

Meg egy kis világot látni sose rossz.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#82 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 13:49

Anglia pont az a hely, ahova az emberek csak azért mennek, hogy pénzt keressenek, de egyébként nem tudom elképzelni, hogy annyira fasza ott lakni. Mi van Angliában, Írországban, Skóciában ami annyira jó? A klíma, a tenger, a csajok, mégis mi?

Én itt vagyok a Föld másik oldalán, lassan három éve, igaz, hogy itt maradhasson az ember az sokkal nehezebben kivitelezhető mint Angliában, de akik itt vannak azok mind azt mondják, hogy még a szar munkát is sokkal szívesebben csinálják mint otthon, mert van valami egészen különleges hangulata a helynek. Az egyetem mellett három munkám van, hogy eltarsam meg szórakoztassam magam. Nem könnyű, de meg lehet oldani. Amint végeztem az egyetemmel be tudom adni a tartózkodási engedélyre a papírokat és onnantól kezdve "no worries".

ha vkit esetleg érdekelnek a fizuk meg költségek majd leírom ide.

#83 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 14:22

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 12:49

Anglia pont az a hely, ahova az emberek csak azért mennek, hogy pénzt keressenek, de egyébként nem tudom elképzelni, hogy annyira fasza ott lakni. Mi van Angliában, Írországban, Skóciában ami annyira jó? A klíma, a tenger, a csajok, mégis mi?

Én itt vagyok a Föld másik oldalán, lassan három éve, igaz, hogy itt maradhasson az ember az sokkal nehezebben kivitelezhető mint Angliában, de akik itt vannak azok mind azt mondják, hogy még a szar munkát is sokkal szívesebben csinálják mint otthon, mert van valami egészen különleges hangulata a helynek. Az egyetem mellett három munkám van, hogy eltarsam meg szórakoztassam magam. Nem könnyű, de meg lehet oldani. Amint végeztem az egyetemmel be tudom adni a tartózkodási engedélyre a papírokat és onnantól kezdve "no worries".

ha vkit esetleg érdekelnek a fizuk meg költségek majd leírom ide.

Látod ezt embere válogatja :)

Én sok helyen megfordultam már, de csak kevés hely volt ahol nem tudtam volna magam elképzelni (tőlünk délre egyáltalán nem szeretnék élni)

Téged mi fogott meg ausztráliában?

#84 Felhasználó inaktív   Strezi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 15:26

Azert Angliaban is vannak jo dolgok. Pl az hogy a lanykam harom evesen gyonyoruen beszel angolul es magyarul, mashol nehezebben kivitelezheto, szinte megfizethetetlen dolog. En a csalad miatt jottem ki, de sajnos elmennunk is a miatt kell :(
Ugyancsak fokozottan igaz, hogy anglia akkor nyilik ki igazan az ember elott, ha meg tudja fizetni a szolgaltatasokat. Sokkal tobb es jobb szolgaltatas erheto el mint magyarorszagon. Osszessegeben is konnyabb a mindennapokban boldogulni, pl telefonon miondent el lehet intezni.
Otthon: Apple iMac 20" C2D, LG50PC1DA plazma, Marantz DV6600 DVD, Technics SADX930, Preludium hangfalak
Munka: Intel Core i7 965 Extreme + Q6600, Intel X25 SSD, Dell 3007FPW

#85 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 15:50

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 13:10

de az nem olyan menő.

Nem tudom mennyit keres otthon egy pizzafutar peldaul, de tavaly nyari foalasomban csak 20 ora volt hetente igy bevallaltam estenkent 3 orat (5 nap a heten) az 15 ora hetente, borravaloval siman megvolt 150 fontom hetente (+1 ingyen pizza vazze) egy  laza masodallasbol, a teljes fizim maradt a bankszamlamon mert esti 3 ora robogozasbol ki tudtam fizetni az osszes megelhetesi koltsegemet.
Londonban. Csinald meg ezt Pesten, pizzafutarkodj 15 orat hetente es elj meg belole a fovarosban.
Ha nem sikerul akkor meg gyere te is menozni...

Meno csavo nem attol lesz vki, hogy otthon szopj@ a f...-t IMO.

#86 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 15:57

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 13:49

C'mon man. dont need the BS come and see it for urself

egyebkent is az Ausszik mind bortontoltelekek leszarmazottai :Đ

Szerkesztette: szabinar 2008. 05. 16. 15:58 -kor

#87 Felhasználó inaktív   Strezi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 16:31

A f@sznak tepjuk mi itt a szankat :think:

Megyek is haza aztan rendelek egy pizzat  :Đ
Otthon: Apple iMac 20" C2D, LG50PC1DA plazma, Marantz DV6600 DVD, Technics SADX930, Preludium hangfalak
Munka: Intel Core i7 965 Extreme + Q6600, Intel X25 SSD, Dell 3007FPW

#88 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 16:41

En mindig amikor latogatoba jovok haza Magyarorszagra, vagy huzamosabb idore, mindig tapasztalom azt a borzaszto szinvonalesest... egyszeruen rosszul erzem magam Magyarorszagon, mintha folytogatnanak.

Kinti kozerzetem sokkal jobb... azt vettem eszre magamon, hogy sokkal kevesbe idegeskedek, nemvagyok annyira negativ hozzaallasu mint otthon. Nekem nagyon bejott. Addig jarok haza, mig masoddiplomam megszerzem levelezon, es az asszony lePHD-zik oszt csokolom. Soha tobbet haza...

Szuleim annyit kertek tolem, hogy amint nyugdijasok lesznek, legyenek olyan anyagi lehetosegeim, hogy eltudjam oket kint tartani. Ok voltak azok, akik engem kipateroltak es lehetoseget adtak a valtasra es cserebe annyit kernek, hogy huzzam ki oket Magyarorszagrol, mert gyulolik ami otthon van. Igyekszem ezt megtenni Nekik.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#89 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 17:41

Idézet: Boba - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 17:41

En mindig amikor latogatoba jovok haza Magyarorszagra, vagy huzamosabb idore, mindig tapasztalom azt a borzaszto szinvonalesest... egyszeruen rosszul erzem magam Magyarorszagon, mintha folytogatnanak.

Kinti kozerzetem sokkal jobb... azt vettem eszre magamon, hogy sokkal kevesbe idegeskedek, nemvagyok annyira negativ hozzaallasu mint otthon. Nekem nagyon bejott. Addig jarok haza, mig masoddiplomam megszerzem levelezon, es az asszony lePHD-zik oszt csokolom. Soha tobbet haza...

Szuleim annyit kertek tolem, hogy amint nyugdijasok lesznek, legyenek olyan anyagi lehetosegeim, hogy eltudjam oket kint tartani. Ok voltak azok, akik engem kipateroltak es lehetoseget adtak a valtasra es cserebe annyit kernek, hogy huzzam ki oket Magyarorszagrol, mert gyulolik ami otthon van. Igyekszem ezt megtenni Nekik.

A multkor még azt mondtad tele vannak, mint a déli busz, nem tudják mire költeni a pézet. Mérnem adnak el mindent oszt indulnak el kifelé maguktól?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#90 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 17:44

A-a... azert mas telelenni meg mas, hogy vesznek nullszazelekos hitelre TV-t, mer amugy mar baromsagra koltenek a penzt... nem ferrari vetelre, vagy 120 negyzetmeteres Rozsadombi hazra. :Đ Attol meg, hogy van olyan ingatlanjuk, amikben nem laknak meg keresetbol elnek. Es meg a nyugdijig is van par ev.

Szerk... 50-100 ezer forint meg egy heti lakberre nem lenne eleg. Ha eladjak a lakasuk, abbol meg megelnenek angliaban munka nelkul kb 1 evig, joesetben. Szoval mindezek elott nekem kell megteremteni a lehetoseget arra, hogy betudjam oket fogadni.

Szerkesztette: Boba 2008. 05. 16. 17:47 -kor

#91 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 18:06

Dógozni tudnának kint is, és a meglévő ingatlanokból meg ha eddig nem költötték volna "hülyeségekre" a pézet hanem félretették volna (amire azt mondtad, hogy nincs szükségük már befektetésre) simán vehetnének küffődi ingatlant. Valahogy én inkább éheznék, minthogy az utódomtól várjam el, hogy eltartson. Fene tujja.  :think:

Szerkesztette: JonesC 2008. 05. 16. 18:06 -kor

Idézet

#92 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 18:18

Ez nem elvaras. Ok marha sokat segitettek, elinditottak... kint tanulhattam, szerezhettem papirt stb stb. En pedig orommel fogom ezt megtenni nekik, csak nem most... kell meg minimum 4-5 ev mire ugy fogok allni anyagilag.

A hazak ara meg eleg dragacska. 2 Magyarorszagi lakasbol meg egy nyaralo arabol max valami 50 negyzetmeteres teraszlakast lehet venni Leeds-tol 1 ora busznyira egy kozepesnel kicsit rosszabb kornyeken. Berelni annyira nem veszes... havi fel misi + rezsibol mar lehet egy kellemes hazat talalni elfogadhato es szeretheto kornyeken.

#93 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 18:29

És mi az ami miatt ennyire menekülni akarnak, hogy inkább te áldozz fel egy csomó pénzt minthogy itt költsék a  nyugdíjat? Én nem tudom megérteni, mi válthatja ki azt emberből, hogy ennyire gyűlölje a hazáját.

Szerkesztette: Mumia 2008. 05. 16. 18:29 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 18:33

PS3 topicban irtam.

Mi valthatja ki? Sajnos edesanyam munkahelyebol kifolyolag koze van a politikahoz. Azt gyulolte meg, attol akar menekulni. Ezt pedig csak ugy teheti, ha eljon. Edesapam 3-4 evet elt kint, edesanyam csak felet. Mindketten visszaesesnek eltek meg, amikor visszakoltoztek. Evvan... Valakinek bejon, valakinek nem.

Szerk. Oket is ugyan az fogta meg, mint engem... Amig kintvoltak ereztek, hogy nyugodtabbak... nincs naprol napra gorcsben a hasuk. Nincs napirenden annyira a politika sem. A magyar embernek ahogy en eszrevettem van egy joadag tortenelmi multbol fakado orokke meg nem szuno sebe ami miatt csak sir-ri. Hat ezaz, amitol menekulni akarnak. Nem akarnak olyanok lenni (es en sem) mint a magyar nyugdijasok...

Persze nem akarom szidni MO-t. En szeretem... csak sajnos konnyebb elkoltozni, mint megjavitani. :(

Node ez szoljon inkabb a munkavallalasrol!  :offtopic:

Szerkesztette: Boba 2008. 05. 16. 18:37 -kor

#95 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 18:45

Na de mértnem mentek ők ki dolgozni, akár már évekkel ezelőtt?

Idézet

#96 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 18:49

Uhh... nem akarok nagyon belemenni, de csaladi okai vannak. (Pl a nagymamam meg el, de nagyon beteg... ellatasra szorul. Pl ezert is nem koltoztek szuleim Kaposvarrol Pestre. Meg van meg 1-2 szal (szinten csaladi, es szinten valakit segiteni kell a kozeli rokonsagban), ami egy ideig oket Magyarorszagra koti. De ez viszont mar nem ennek a topicnak, es a forumnak a temaja. Minden csalad televan ilyenekkel valoszinuleg. :( )

#97 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 09:41

Idézet: szabinar - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 16:57

C'mon man. dont need the BS come and see it for urself

egyebkent is az Ausszik mind bortontoltelekek leszarmazottai :Đ

Köszi voltam ott, igaz csak nyaralni, de az elég is volt. Nem mondom, hogy rossz hely, de az időjárástól kiborulnék. Nálunk monjduk van két hónap, amikor kicsit hűvös van a rövid nadrághoz, egyébként meg szuper idő. A Január meg a Február szokott csak nagyon forró lenni, egyébként kellemes 25 körüli az idő mindig. Nem csodálom, hogy a pommy-k lassan elözönlik az országot.  :D szegények, nem elég hogy szar az idő, de lassan már kisebbségben vannak a kelet-európaiakkal meg a pakikkal szemben.  :Đ

Hogy mi fogott meg Ausztráliában? 2005ben azért jöttem ide, hogy három hónapig tanuljam az angolt. A negyedik hónap végén úgy döntöttem, hogy megcsinálok egy masters kurzust, aztán majd haza megyek. A masters kurzus után úgy döntöttem, hogy folytatom az egyetemet, hogy aztán a végén meglegyen a pontszám a tartózkodási engedélyhez. Itt ismerkedtem meg bnőmmel, találtam új barátokat, megtaláltam önmagam és azt vettem észre, hogy sokkal-sokkal nyugodtabban élek itt, mint otthon. Magamról annyit, hogy otthon olyan közegből jöttem, ami nagyon kevés embernek adatik meg, itt meg jóval szerényebb körülmények között, de sokkal boldogabb vagyok. Ez van. Suliba járok, eltartom magam, bérlek egy lakást öt perce a parttól, van egy motorom, bnőm, barátaim, hobbim, mi kellhet még? Azon kívül, hogy nagyon hiányzik néha a családom és egy-két barátom nem tudnék olyan indokot mondani, amiért haza mennék.

#98 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 10:45

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 9:41

.
.
.
Ez van. Suliba járok, eltartom magam, bérlek egy lakást öt perce a parttól, van egy motorom, bnőm, barátaim, hobbim, mi kellhet még? Azon kívül, hogy nagyon hiányzik néha a családom és egy-két barátom nem tudnék olyan indokot mondani, amiért haza mennék.

Belealkalmatlankodok a topikba én is.

Ha a barátok hiányoznak, akkor időközönként haza lehet látogatni és találkozni velük. Én nem túl sok barátot tudok felmutatni, ezért a látogatások alatt tudok velük találkozni igény szerint. Úgy figyeltem meg, hogy amikor otthon voltam akkor sem jártunk össze naponta, de még hetente sem. Tehát gyakorlatilag változatlan a helyzet ezen a téren.

Ami miatt én költöztem: a szakmámon belül elértem kábé 2 év munka alatt az "üvegplafont", ami fölé nem tudtam menni. És azt láttam, hogy becsületes munkával és komoly profilváltás nélkül nem is fogok. Mivel én nem szeretek ügyeskedni, hanem a tisztességes munkában hiszek, ezért egyre inkább elvesztettem a hitemet az otthoni egzisztencia megteremtésének a lehetőségében. Ebben megerősítettek a tapasztalataim. Gy.k.: tele lett a tököm is az egésszel.

Váltottam, az első év nagyon kemény volt (van, ugyanis szeptemberig még első év van). Abszolút nem leányálom nulláról kezdeni mindent 31 évesen, teljesen új nyelvet tanulni, tök egyedül egy ismeretlen országban. Csak magadra számíthatsz, újra lehet mindent kezdeni zéróról. Én egy 13 kg-os bőrönddel jöttem ki, valamint hoztam a fényképezőgépemet. Itteni cégnél állok alkalmazásban, segítettek a lakással elindulni (22 nm-es 1-szobás lakásban laktunk ketten három hónapig, gumimatracon aludtam kölcsön hálózsákban. Aztán találtam egy "saját" lakást), de minden más "oldd meg magad" módon történt.

A svédek állati zárkózottak, nagyon megvetik a külföldieket. Kifelé semlegesek és diplomatikusak, de azért megvan a véleményük. És nagyon könnyen kiközösítenek. De a munkát becsülik, ha dolgozol akkor azt elismerik (anyagilag és erkölcsileg is). Ezt otthon nagyon hiányoltam. 6 év alatt nem volt olyan pozitív élményem a munkában, ami miatt azt tudnám mondani, hogy rosszul döntöttem a váltással.

A külföldi munkát általában a legtöbben irigylik, mert "dől a lé" meg szánsájn és heppinessz. De nem így van. Itt is dolgozni kell, de kiszakadsz az addig megszokott kis életedből, az olyan természetesnek hitt dolgok is megszűnnek, amiket észre sem veszel már, mert annyira beépültek az életedbe. Sokan nem bírják ezt. 11 ember jött ki velem együtt egy csoportban, ketten hamar kiugrottak, másik 4 már lélekben feladta, talán megvárják az egy évet és mennek haza. De nem is baj, mert ez nem egy automatikus megoldás. Esetleg annak tűnik. De igen sokat kell belefeccölni, hogy valamit ki is lehessen venni aztán.

A svédek kedvenc módszere a következő: ha szerződéssel jössz ki, akkor az 5 év letelte előtt nem sokkal (akkor lenne állampolgárság) varázslatos módon nem tartanak igényt a szolgálataidra és szintén varázslatos módon bezárul szinte minden lehetőség előtted. Akkor vagy kitartasz vagy hazamész. Ha hazamész, akkor utána újra lehet jönni, de a következő 5 év letelte előtt újra megismétlődik a fenti eset. Varázslatos módon. Asszony barátnője (középkorú házaspár) 3x csinálta ezt végig, aztán feladták teljesen és Magyarországon élnek. De nagyon boldogtalanok, mert nem bírnak visszaszocializálódni.

Ha valaki csak egy picit is függ a szülőktől, barátoktól, otthon melegétől, akkor nagyon nem ajánlom a külföldi munkát. Iszonyúan befordulhat az illető, látok ilyet, nem csak elképzelem. Ha kapcsolatban van és nem tudnak szinkronban kimenni, akkor az külön megfűszerezi a dolgot. És nem a könnyű irányba.

De ha eldönti magát az ember, akkor meg lehet próbálni. Nem könnyű. De megpróbálni meg lehet.

Én többet haza nem megyek. Csak túristaként.

Üdv!
.
.
.

#99 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 11:35

Londonban mennyire nehéz normális, diplomás melót találni? (pénzügy, bank, tőzsde)
itthonról van esély kinti melót keresni/találni (nincs kinti cím, kinti telszám, interjúra se egyszerű kimenni)?
januárban diplomázok (+barátnőm is), és ki akarunk menni, ő ott suliba is akar még járni, én inkább "csak" élni+dolgozni (max később valami master diploma)

1 max 2 hónapig talán tudnám finanszírozni a kinttartózkodást, de nem akarok arra kimenni hogy nem találok elfogadható melót, és csak elköltsem minden pénzem. pizzafutárnak, eladónak, kertésznek stb nem akarok kimenni, akkor inkább nem megyek.

(ugyan usa lenne az álmom, de oda asszem picit nehezebb kijutni melózni/élni. majd egyszer... no meg barátnőm londoni iskolát nézett ki magának)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 05. 17. 11:37 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#100 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 10:35

Londonban mennyire nehéz normális, diplomás melót találni? (pénzügy, bank, tőzsde)

Nagyon.. És ide mindenképpen tökéletes nyelvtudás kell.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.