HWSW Informatikai Kerekasztal: Munkavállalás külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Munkavállalás külföldön mikor, mire, merre ... Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:11

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 8:41

Hogy mi fogott meg Ausztráliában? 2005ben azért jöttem ide, hogy három hónapig tanuljam az angolt. A negyedik hónap végén úgy döntöttem, hogy megcsinálok egy masters kurzust, aztán majd haza megyek.....

A tanuló vízummal milyen munkákat lehetett találni? És mennyire lehet megélni belőle?

#102 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:14

nyelvtudás van, meg a diploma is angol nyelvű (ha ez segít/számít)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#103 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:40

Idézet: Capri - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 13:11

A tanuló vízummal milyen munkákat lehetett találni? És mennyire lehet megélni belőle?

A tanuló vízummal heti húsz órát lehet legálisan dolgozni. Az, hogy mit az csak azon múlik mihez értesz és mekkora mákod van és persze mennyire beszélsz angolul? Az órabér nagyon változó lehet. 10 dolcsitól mondjuk huszonötig.
Az igazság az, hogy ezt a húsz órát csak nagy cégek vagy állami vállalatok tartják be. Igaz illegális, de nagyon sokan dolgoznak többet mint húsz óra diák vízummal.

#104 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 20:12

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 10:41

Hogy mi fogott meg Ausztráliában? 2005ben azért jöttem ide, hogy három hónapig tanuljam az angolt.

Megkérdezhetem, hogy hogy fogtál ehhez hozzá? Úgy értem gondolom dolgoztál kint, nem csak nézelődtél, akkor munkát hogy szereztél arra a három hónapra? Megvolt már előre, hogy hova mész, vagy helyben kerestél? Egyáltalán tud nem veszteséges lenni egy ilyen három hónapos kiruccanás? (repülőjegy oda-vissza helyből egy kisebb vagyon)

#105 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 21:01

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 10:45

...
Váltottam, az első év nagyon kemény volt (van, ugyanis szeptemberig még első év van). Abszolút nem leányálom nulláról kezdeni mindent 31 évesen, teljesen új nyelvet tanulni, tök egyedül egy ismeretlen országban. Csak magadra számíthatsz, újra lehet mindent kezdeni zéróról. Én egy 13 kg-os bőrönddel jöttem ki, valamint hoztam a fényképezőgépemet. Itteni cégnél állok alkalmazásban, segítettek a lakással elindulni (22 nm-es 1-szobás lakásban laktunk ketten három hónapig, gumimatracon aludtam kölcsön hálózsákban. Aztán találtam egy "saját" lakást), de minden más "oldd meg magad" módon történt.

A svédek állati zárkózottak, nagyon megvetik a külföldieket. Kifelé semlegesek és diplomatikusak, de azért megvan a véleményük. És nagyon könnyen kiközösítenek. De a munkát becsülik, ha dolgozol akkor azt elismerik (anyagilag és erkölcsileg is). Ezt otthon nagyon hiányoltam. 6 év alatt nem volt olyan pozitív élményem a munkában, ami miatt azt tudnám mondani, hogy rosszul döntöttem a váltással.
...
Ha valaki csak egy picit is függ a szülőktől, barátoktól, otthon melegétől, akkor nagyon nem ajánlom a külföldi munkát. Iszonyúan befordulhat az illető, látok ilyet, nem csak elképzelem. Ha kapcsolatban van és nem tudnak szinkronban kimenni, akkor az külön megfűszerezi a dolgot. És nem a könnyű irányba.

De ha eldönti magát az ember, akkor meg lehet próbálni. Nem könnyű. De megpróbálni meg lehet.

Én többet haza nem megyek. Csak túristaként.

Üdv!

Hmm, nem is tudtam, hogy a svedeknel vagy, nah, arra fele nem surun jartam meg :D
Ha BoGyesznek nem tetszik az itteni idojaras, ott hamar befordulna :omg:
Sok igazsagot leirtal egyebkent, nyilvan minel idosebb valaki annal nehezebb nekivagni.
Azt nem gondoltam volna, hogy a svedek nem csipik a kulfoldieket :eek:
Monnyuk nyilvan mas a hozzaaallas egy turistahoz mint egy bevandorlohoz :)

#106 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 22:32

Idézet: ZXer - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 21:12

Megkérdezhetem, hogy hogy fogtál ehhez hozzá? Úgy értem gondolom dolgoztál kint, nem csak nézelődtél, akkor munkát hogy szereztél arra a három hónapra? Megvolt már előre, hogy hova mész, vagy helyben kerestél? Egyáltalán tud nem veszteséges lenni egy ilyen három hónapos kiruccanás? (repülőjegy oda-vissza helyből egy kisebb vagyon)

Úgy fogtam, hozzá , hogy eldöntöttem Ausztráliába akarok menni angolt tanulni.  :D Elmentem az Ausztrál Oktatási Központba, elolvastam egy adag tájékoztatót és befizettem egy három hónapos "advanced" tanfolyamot. Akkor csak annyit tudtam, hogy lehet dolgozni és kb elég lesz a pénz, hogy fizessem a költségeimet. Haverommal jöttem kit egyébként. Szállást intéztem magamnak és munkát meg meg kaptam az első hét után. Az újságban volt hírdetés, hogy keresnek fotóst hétvégére. Mivel fotós vagyok jelentkeztem, megkaptam, úgyhogy hétvégére megvolt a munkám. Csak éppen annyit akartam dolgozni, hogy eltartsam magam, nem akartam még keresni is, mert pont nyár volt és jobb dolgom is volt mint munkába rohanni suli után.  :Đ
Találkoztam más magyarokkal is a nyelvsuliban, ők pl. kavézókban dolgoztak suli után ők ált. jobban kerestek, mert minden nap dolgoztak, de pl. amig ők óránként mondjuk 13-15 dolcsit kaptak, addig én mint fotós 20 és 30 között.
Egyébként nem veszteséges ha sokat dogozol, mert akkor tudsz félre tenni pénzt és mondjuk mielőtt haza mennél megállsz valahol Ázsiában két hétre nyaralni.
Amig a nyelvsuliba jártam rájöttem, hogy ez a hely pont nekem való és eldöntöttem, hogy itt csinálom meg a masters diplomát és váltottam "academic" angol kurzusra.

#107 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 17. 22:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 12:14

nyelvtudás van, meg a diploma is angol nyelvű (ha ez segít/számít)

Ha komolyan erdekel a diszidalas gondolata akkor ne a hwsw-n keress munkat :)
Pizzafutar, pincer stb munkakban talan kapnal segitseget de ha ez nem erdekel akkor inkabb fejvadasz cegeknel probalkozz hatha el-brain-drainel valami kulfoldi ceg otthonrol.
Amugy csak a nehez ut marad, kijossz, talalsz valami melot ami mellett nem halsz ehen es van idod komoly melot keresni (hetvegi, esti munka stb). OFC kenyelmesebb a sult galamb de az az itt diplomazottak szajaba sem repul be magatol unfortunately :o

Szerkesztette: szabinar 2008. 05. 17. 22:36 -kor

#108 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 17:49

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 11:45

..Én többet haza nem megyek. Csak túristaként.

Haza turistaként? Ha hazajössz akkor nem vagy turista  :cool: 

Egyébként nem kötekedni akarok. Szerintem nem kell ebből ilyen érzelmi ügyet csinálni. Ha tetszik maradsz, ha nem akkor visszajössz vagy mész máshová.

#109 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 18:27

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 17:49

Haza turistaként? Ha hazajössz akkor nem vagy turista  :cool: 

Egyébként nem kötekedni akarok. Szerintem nem kell ebből ilyen érzelmi ügyet csinálni. Ha tetszik maradsz, ha nem akkor visszajössz vagy mész máshová.

Semmi érzelem nincs már. Megszűnt, azon már túl vagyok. Egy ideig idegesített, de most már lezártam. Szülőket látogatni és fogászatra járok már csak haza. Dolgozni nem kívánok többet ott, mert végleg elvették tőle a kedvemet.

Én próbáltam otthon beilleszkedni de nem igazán ment. Aztán az asszimmetrikus felállás miatt besokalltam egy idő után. Nem nekem való az otthoni munkavállalás. Itt teljesen más, itt hagynak tisztességesen dolgozni. Engem ez érdekel a munkában. A tisztességes munka örömét ne vegyék el. És becsületesen meg tudjak élni. Méltósággal, békességben családot felnevelni.

Üdv!
.
.
.

#110 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 18:51

Mostanában újra el kezdett foglalkoztatni a gondolat. Mivel angol tudás eléggé megkopott most szeretnék frissíteni, angolt tanulni. Aztán szerintem hajrá lesz...Még egyszer nem fogom elszalasztani a lehetőséget! Nálam ami szóba jöhet: Ír/Cork (itt vannak ismerősök), Ciprus(itt is, szerintem munka is adott lenne), Anglia és Ausztrália. Most ezeken a helyeken nézem neten milyen lehetőségek vannak. Bár leghamarabb év végefelé lehet aktuális a dolog  :)
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#111 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 23:47

..én a legutolsót javaslom ugyanis akkor már épp nyár lesz.  :cool:

#112 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 06:51

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 0:47

..én a legutolsót javaslom ugyanis akkor már épp nyár lesz.  :cool:

hát nem ez lesz a fő szempont, de.. :) mondjuk oda bármilyen évszakban kimennék :)
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#113 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 08:35

Kollégám mesélte, hogy barátja kiköltözött Ausztráliába, barátnővel együtt. Az érkezés másnapján megmarta egy kígyó (kórház lett belőle, de nem vészes azért). Akkor nem tűnt annyira szimpatikusnak az ország neki :)

#114 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 08:38

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 9:35

Kollégám mesélte, hogy barátja kiköltözött Ausztráliába, barátnővel együtt. Az érkezés másnapján megmarta egy kígyó (kórház lett belőle, de nem vészes azért). Akkor nem tűnt annyira szimpatikusnak az ország neki :)

az szép...de ilyeneket akkor is lehet tudni mielőtt kimegy, tehát számolni kell a hasonló dolgokkal.

és végül maradtak kint?  :)

#115 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 09:59

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 9:38

az szép...de ilyeneket akkor is lehet tudni mielőtt kimegy, tehát számolni kell a hasonló dolgokkal.

és végül maradtak kint?  :)

Tudtommal ez nem vette el teljesen a kedvüket és maradtak.

#116 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 13:31

...aztán vannak még pókok, cápák, ráják, krokodilok, stb.  :D

#117 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 16:28

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 14:31

...aztán vannak még pókok, cápák, ráják, krokodilok, stb.  :D

legalább van egy kis izgalom, nem úgy mint itt...  :rolleyes: :D

#118 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 17:19

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 16:28

legalább van egy kis izgalom, nem úgy mint itt...  :rolleyes: :D

:offtopic:

Ó, hát izgalom van otthon is. Hajtottam át kerékpárral keresztes viperán, érthető okokból nem mentem vissza megkérdezni, hogy nem dühös-e rám. Hidegkút környékén kerékpároztam a vitorlázó repülőtér mellett a dombokon. Ha megmar, akkor kórház azonnal.

És rovarból-bogárból is van otthon pár olyan faj, amit jobb elkerülni. De persze a fekete özvegy és a krokodilok ligája komolyabb "géposztály", nem vitatom.

Itt szerintem leginkább tüskés bokrok vannak és mérges gombák. Meg persze egymással viaskodó motoros bandák, akik most éppen fegyverszünetben vannak szerencsére.

ON:

Ausztráliát én is szívesen megnézném, a Crocodile Dundie meghatározó élmény volt, bármennyire is torz képet fest az országról. De az útifilmek és természettel foglalkozó dokumentumfilmek nagyon tetszettek. Biztos gyönyörű és különleges. A napot nem bírnám, 40-es faktort használok még a Balaton mellett is. De 100x inkább Ausztrália, mint az USA. Ott csak a nemzeti parkokat nézném meg, de az ország nem érdekel.

Üdv!
.
.
.

#119 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 22:41

Ez a cikk is jol leirja azt, mi is az amitol esetleg sokan menekulnek MO-rol.

En nemcsak emiatt jottem el, de emiatt is. Elegem lett a nyavajgasbol is.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#120 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 05:59

Ez az egész külföldi munkavállalás eléggé olyan dolog, hogy lehet róla gondolkodni sokat. De ha valaki valamilyen okból megcsömörlik, akkor lép. A század elején a svédek tömegesen mentek ki az USA-ba, mert akkora éhinségek voltak. Feladtak mindent, aztán gyí. Kint pedig nulláról mindent. Akinek bejött az persze sokat keresett (amire lehet irigykedni), de azért ezt nem adták ingyen.

Sajnos sokan hajlamosak csak azt nézni, hogy aki külföldre megy, az "ingyen kap sok pénzt" és "ezt én is megtudtam volna csinálni". Hallottam már ilyen kommenteket. De hallottam normálisabb véleményt is, amikor beismerte az illető, hogy ő nem tudta volna vállalni azt, ami az elején van. Mert az elején van egy időszak, amikor kifiltereződik az, aki  nem gondolja komolyan. Nagyon komolyan kell gondolni, hogy egyáltalán belevágj.

Ezt nem lehet félig csinálni. Hogy itt is vagyok, meg ott is vagyok. Ahogy Joda mester mondta: csináld vagy ne csináld. De ne próbáld  :)

Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7