HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#261 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 17. 14:11

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 12:12

Köszi!

De akkor valaki tud hasonló árú alternatívát javasolni?
Esetleg kipróbáltad már a DNS-323-at?

De ha eladni akarod a 299-et akkor szólj, nekem az alagsorban lesz, nem baj ha hangos, majd teszek bele másik venit max.

a dns323 jónak számít, olvass vissza!

#262 Felhasználó inaktív   meddu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 17. 16:36

Idézet: OTomi - Dátum: 2008. szept. 14., vasárnap - 10:20

Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy az ALL6400-at meddig lehet bővíteni? Most venném bele a 3. vinyót, amivel 1Tb fölé menne, de mintha azt olvastam volna valahol, hogy max 1Tb-ot tud kezelni. Van tapasztalata valakinek ezzel? Köszi!

Szia remélem a linken megtalálod a választ....
allnet

#263 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 20:23

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 12:12

Köszi!

De akkor valaki tud hasonló árú alternatívát javasolni?
Esetleg kipróbáltad már a DNS-323-at?

De ha eladni akarod a 299-et akkor szólj, nekem az alagsorban lesz, nem baj ha hangos, majd teszek bele másik venit max.

Tényleg nem olvasol :D
Utána pár hsz-szel írtam, hogy dns323-ra cseréltem, és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Torrentre egyelőre nem használom, de elég jól testreszabható cucc, szóval nem félek a pillanattól, amikor majd használni szeretném ilyesmire is.

Szerintem tényleg érdemes lehet átfutnod az utolsó 4-5 oldalt, hátha találsz benne még olyat, amit kérdeznél ;)

#264 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 11:36

:respect: jogos, bocs a figyelmetlen lámaságért!
Egy ajándék kakasos nyalókát tudnék felajánlani elnéz képpen meg a segítségért  ;)

Csatolt fájl:

#265 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 21:36

Sziasztok!

Nekem akusztikai kérdésem lenne. Mennyire hangos egy NAS? Olvastam a PH tesztjét a Netgear ReadyNas Duo készülékről, ami igen tetszik, de sajnos vinyótlanul nem lehet megvásárolni. A másik igen tetszetős készülék a 323-as D-Link.

Számomra a fontos szempont az átmeneti adattárolás lenne, ezen állnának a feldolgozás alatt álló fényképeim, aztán írnám ki őket több lemezre párhuzamosan. Valamint esetenként futna rajta bittorrent is. Meg mondjuk a kedvenc autós-motoros videóim is elférnének rajta, ha már egyszer adattárolásra szolgál. Emiatt ritkán lenne kikapcsolva. Vagyis érdekes a hangja.

Gondolom alapvetően a vinyó egy tényező. Ha kettő van benne, akkor igye 3 dB növekedés van. De a ventilátor mennyit zúg egy ilyenben? Hőérzékelős esetleg? Fokozatokban emel magas hőmérséklet esetén vagy binárisan felkapcsol fullra, aztán lejjebb veszi magát? Ha nem hajtja meg az ember a gépet nagyon, akkor mekkora zajra lehet számítani?

Köszönöm az infókat!
Üdv!
.
.
.

#266 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 21:49

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. szept. 20., szombat - 22:36

Sziasztok!

Nekem akusztikai kérdésem lenne. Mennyire hangos egy NAS?

Legtöbb SOHO NAS esetében tisztában voltak a tervezők, hogy hol lesz az a készülék. Ennek megfelelően hőmérséklet alapján dinamikus szabályzású ventilátor forog az ilyenekben. Jobb kütyükben a merevlemezek zaját is megpróbálják valamivel tompítani. Esetleg nézz fel a SmallNetBuilderre, ott a tesztekben külön kiemelik, ha érezhető zaja van egy NAS-nak. Nekem itthon egy QNAP TS-209 Pro Turbo II van, ebben egy 6 cm-es ventilátor van, és csak a HDD-k hangja hallatszik.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#267 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 07:15

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. szept. 20., szombat - 22:49

Legtöbb SOHO NAS esetében tisztában voltak a tervezők, hogy hol lesz az a készülék. Ennek megfelelően hőmérséklet alapján dinamikus szabályzású ventilátor forog az ilyenekben. ..

Nekem nem ez a tapasztaltom. Pont a hangjuk zavar. Itthon totál kuss van (külváros);  gépemnek sincsen hangja. Viszont az eddig próbált nasokat két szobával odébbról is hallani.

Allnet kütyük 4cm-es venti állandóan megy,  hangja is mint egy mobilrack - pár hónap után zörög is ugyanúgy.
Linksys NAS200:  4-6cm-es venti állandóan megy, van hangja.
D-link DNS-313  - 1 vinyós, ebben nincs venti,  ez tényleg halk.
D-link DNS-323  - ebben már van venti, 2 vinyóvál hallani is rendesen.
Coworld ndas  - 1 vinyó, nincs venti, nincs hangja
IcyBOx 4220 - 2 vinyós, hőfok függő venti, de 2 vinyóval már bőven hallható

#268 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 11:40

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 7:15

Nekem nem ez a tapasztaltom. Pont a hangjuk zavar. Itthon totál kuss van (külváros);  gépemnek sincsen hangja. Viszont az eddig próbált nasokat két szobával odébbról is hallani.

Allnet kütyük 4cm-es venti állandóan megy,  hangja is mint egy mobilrack - pár hónap után zörög is ugyanúgy.
D-link DNS-313  -   1 vinyós, ebben nincs venti,  ez tényleg halk.

Köszönöm!

Én most októbertől új albérletbe költözök, ott lesz gardrób is. A távlati terv, hogy legyen NAS és akkor megpróbálnám oda besúvasztani. Akkor sem a nappaliból, sem a dolgozó szobából, sem a hálószobából nem lenne hallható. A kábelezés a trükk, hogyan vezetem el odáig. Ha nem sikerülne, akkor meg marad az, hogy a nappaliban található kábelmodem mellett lenne a szekrényben eldugva. Persze hátrafelé nyitva lenne a rekesz, hogy tudjon lélegezni az egész.

A hangra háklis vagyok, ezért is kritikus a dolog. Még egy megoldás, hogy a közelben levő zárt erkélyre is ki lehetne rakni, ha sikerül. Talán az a legjobb. Ha nem süt rá a nap és nem éri nedvesség, akkor baja nem lehet. Talán ez az ultimatív megoldás  :up:

Üdv!
.
.
.

#269 Felhasználó inaktív   Zsoc@m 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 19:41

Sziasztok!
Most vettem meg egy NETGEAR ReadyNAS Duo-t, szuperül működik a LANban.
Azonban szeretném kívülről is elérni.
Tudnátok segíteni, vagy linkelni valami leírást, hogy hogyan is kell pl a HTTP vagy FTP szerverét elérni pl a munkahelyemről?
Előre is köszi...
Üdv.:
Zsoc@m

#270 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 20:33

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 8:15

D-link DNS-313  -   1 vinyós, ebben nincs venti,  ez tényleg halk.

Hát ezek mellett nem is csodálom, hogy nem tudtál aludni. 4 cm-es hűtéssel művészet halkan hűteni. Valóban nem írtam az előbb, hogy legalább 6-8 cm-es ventilátorral ellátott NAS-ra gondoltam, alatta nem is szabad foglalkozni a kütyüvel. ;)

Mindazonáltal érdemes még azon elgondolkodni, hogy ha hangos a NAS (akár csak a HDD miatt is), akkor be lehet rakni pl. médiaszekrénybe, vagy ahhoz hasonló bútorba.

donphobos: Az erkélyetek nem tudom mennyire zárt, de ha télen nagyon lehűl, az nem feltétlenül tesz jót a szerkezetnek. Esetleg az előszobát tudnám még javasolni.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#271 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 20:39

Idézet: Zsoc@m - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 20:41

Sziasztok!
Most vettem meg egy NETGEAR ReadyNAS Duo-t, szuperül működik a LANban.
Azonban szeretném kívülről is elérni.
Tudnátok segíteni, vagy linkelni valami leírást, hogy hogyan is kell pl a HTTP vagy FTP szerverét elérni pl a munkahelyemről?
Előre is köszi...

Gyakorlatilag ugyanúgy kell beirányítást csinálni rá a routeren, mint bármilyen más FTP/HTTP szerverhez. Ha így nézel utána, könnyebb lesz. Én a magam részéről kissé paranoiás vagyok, hogy a központi tároló szerepét betöltő NAS-t kitegyem a netre, ezért én VPN-hez kötöttem a NAS elérését. Azaz először a LAN-ba kell belépni, utána hagyományosan elérhető a NAS.

#272 Felhasználó inaktív   Zsoc@m 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 18:15

Én bízom benne, hogy működik a belső rendszere és csak azt rakja "föl" a netre, amit úgy állítok be.
Tudnál linkelni légyszi ha tudsz valami forrást infoért?
köszii  ;)
Üdv.:
Zsoc@m

#273 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 20:54

Idézet: Zsoc@m - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 19:15

Én bízom benne, hogy működik a belső rendszere és csak azt rakja "föl" a netre, amit úgy állítok be.
Tudnál linkelni légyszi ha tudsz valami forrást infoért?
köszii  ;)

Feltételezem, hogy a helyi hálózaton minden további nélkül eléred a NAS HTTP/FTP szerverét. Ha ez így van, akkor a NAS konfigjával már nem kell foglalkozni, csak a routerrel. Kezdésnek a Portforward.com megfelelő routerhez tartozó leírását ajánlom. Ill. ha beírod nekünk a routered pontos típusát, még valószínűleg tudunk hozzászólni. (Nincs a portforwardról már legalább egy téma? :think: )

#274 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 18:30

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 20:33

donphobos: Az erkélyetek nem tudom mennyire zárt, de ha télen nagyon lehűl, az nem feltétlenül tesz jót a szerkezetnek. Esetleg az előszobát tudnám még javasolni.

Hmm, ez egy valós probléma. Majd végzek kísérleteket először egy papírlappal, amire írok ceruzával és tollal. Ha reggelre hullámos és nedves lesz, akkor az erkély kilőve. A hideg itt reális veszély, ezért akkor talán az előszoba jobb megoldás. Akkor viszont a kábellel kell majd ügyeskedni. De ez már a jövő zenéje.

Köszönöm a tippet!

Üdv!
.
.
.

#275 Felhasználó inaktív   Zsoc@m 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 18:31

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 20:54

Feltételezem, hogy a helyi hálózaton minden további nélkül eléred a NAS HTTP/FTP szerverét. Ha ez így van, akkor a NAS konfigjával már nem kell foglalkozni, csak a routerrel. Kezdésnek a Portforward.com megfelelő routerhez tartozó leírását ajánlom. Ill. ha beírod nekünk a routered pontos típusát, még valószínűleg tudunk hozzászólni. (Nincs a portforwardról már legalább egy téma? :think: )

Pénteken nekiesek, majd írok a fejleményekről.
Üdv.:
Zsoc@m

#276 Felhasználó inaktív   Zsoc@m 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 20:20

Nah mindent beállítottam útmutató szerint ahogy kell és voálá nemmegy!  :mad:
Mondom mitcsináltam, hátha elhibáztam.
NAS-nak statikus IP-t adtam.
Megosztottam a mappát, a belső hálón ha rányomok az ip címére a NASnak, akkor rendben behozza.
Port forwarding a routerben, TCP tipussal, port 80(?).

Nah most jönnek a problémák.
Ha beírom a gépem külső ipjét, tehát a WAN-osat, akkor a router oldalát hozza be, nem irányítja át a NASra.
DynamicDNS-t jól beállítottam, mer ha annak a címét írom be, akkor is a router oldalát hozza be.

Azonban ez mind benntről volt.

Internetről sem a DYNDNS-es cím alapján, se ip alapján nem érem el még a routert se.
Mit csináljak? HELP légyszi
Üdv.:
Zsoc@m

#277 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 18:20

Hi All!

Minden hasonló cipőben járó emberkének.
Én egy olyan NAS-t használok, amiben 1db 500GB-os winyó van, és egy 40x40x10mm 12V-os ventilátor, ami nem szabályozott :-( Mit ne mondjak? Elég hangos.
Mivel a gyári kialakítás lehetővé teszi, és így belefér a 40x40x20mm méretű ventilátor is, így vettem egy 40x40x20 méretű PAPST ventilátort (ebből is egy SILENT sorozat), csak éppen 24V-os kivitelben. 12V-ról szépen csendesen jár :-)

#278 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 19:18

Idézet: zwodka - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 19:20

Hi All!

Minden hasonló cipőben járó emberkének.
Én egy olyan NAS-t használok, amiben 1db 500GB-os winyó van, és egy 40x40x10mm 12V-os ventilátor, ami nem szabályozott :-( Mit ne mondjak? Elég hangos.
Mivel a gyári kialakítás lehetővé teszi, és így belefér a 40x40x20mm méretű ventilátor is, így vettem egy 40x40x20 méretű PAPST ventilátort (ebből is egy SILENT sorozat), csak éppen 24V-os kivitelben. 12V-ról szépen csendesen jár :-)

nas típus?

#279 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 19:37

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 20:18

nas típus?

Plextor PX-NAS500L

#280 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 19:51

Idézet: zwodka - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 20:37

Plextor PX-NAS500L

100mbites? win + TC alatt mennyivel lehet rá írni? olvasni?  100-200mb-s fájlokat nézzünk

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.