Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 17:30
azon gondolkozok, hogy összedobok egy gépet vmi atomos alaplappal, keveset fogyaszt, 2 db sata port van rajta, kezdetnek elég, utána egy 4 portos pci sata kártya fillérekből megvan.
freenas kéne rá, vagy nemtom mi. linux (bár nem értek hozzá), esetleg win, olyat legalább már láttam

Debiant tolsz rá, és kalap, ez a leg költséghatékonyabb. Ha meg hajlandó vagy komolyabb pénzt beletolni (100e+), akkor vegyél NAS-t. Sztem az olcsóbbakkal csak szopás van. Linuxra meg mindent fel lehet berhelni, ami csak eszedbe jut. Ha nem értesz hozzá, akkor teszel rá egy akármilyen windowst, és kalap.
FreeNAS csak NAS-t tud, ahogy visszaemléxem.
Szerk: továbbolvastam. Érdemes inkább egy gépet összeraknod, mert arra feltehetsz valami normális torrent klienst, így a nagy gépednek nem kell menni sokat. Az Atom elég erre, 1G RAM kell mellé, ami nagyon fontos, a gigabit végig (letöltő gép, switch, asztali gép is).
Viszont ha csak tényleg NAS kell, akkor akármilyen 1 lemezes akármit megvehetsz, de ennek sok értelmét nem látom. VIszont mondjuk 20k+lemez.
(Nekem egy 1.4-es Geode megy 1GHz-en, 1G RAM, 1.5T samu, 40G noti hdd rendszer, nfroce2 alaplap: 37W. Tűzfal, mert ezen keresztül netezünk, squid, samba, torrent, meg amit még akarok, Debianon.)
Szerkesztette: leslie 2010. 02. 06. 14:20 -kor
Az nevet utoljára, aki először üt.