HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#921 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 28. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 06. 28. 14:57

várom már, hogy valaki beszámoljon róla, addig nem merem megvenni :Đ

Nekem van, 5 másik kollégának van, adtam el céghez kis szervernek (ott haver az admin, egyből Neki is lett odahaza), innen HWSWről Gyafinak és VKPnak van, mi kell még?
Make love not Wor.

#922 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 14:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 06. 28. 15:03

nemtom mér nem veszel egy 1bay (1hdd foglalatú) NAS-t. A mostaniak ráadásul gigás ethernettel vannak szerelve

Ami semmi nem jelent, egyik haver azért vett ilyen HP-t, mert a Dlink csoda NAS ment is vagy 30 megabitet sem. De ha van valami jól bevált dolgod, akkor mondhatod, de én azért választottam a HP-t, mert a Qnap az biza drága.
Make love not Wor.

#923 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 28. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 28. 15:20

Ami semmi nem jelent, egyik haver azért vett ilyen HP-t, mert a Dlink csoda NAS ment is vagy 30 megabitet sem. De ha van valami jól bevált dolgod, akkor mondhatod, de én azért választottam a HP-t, mert a Qnap az biza drága.

kérdés a DLinkben milyen RAM/CPU páros volt (nomeg milyen architektúra). Tény, hogy ez a HP mikro ez viszi ilyen szinten a pálmát, viszont akinek csak filmet lesni kell(ene) egy media server, vagy adatmozgatni, annak imho egy ilyen szimpla 1bay gigás ethernettel cucc teljesen megfelel. De ha nagyon mazohista, akkor vegyen egy external hdd-t, aztán lehet cipelgetni ide-oda meg usb kábellel mütymürüttyölni ...

bájdövéj, mennyire hangos a HP ? mennyire lehet mellette aludni ? :Đ nekem a Linksys ha be van kapcsolva és pörög a ventije, akkor az biza hangos, nem lehet nagyon mellette aludni :D

-C0pp3rM!n3-

#924 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 06. 28. 17:06

bájdövéj, mennyire hangos a HP ? mennyire lehet mellette aludni ? :Đ nekem a Linksys ha be van kapcsolva és pörög a ventije, akkor az biza hangos, nem lehet nagyon mellette aludni :D

Szertintem semennyire, de van egy ismerősöm, annak akkor is hangos volt, mikor ki volt kapcsolva. Én 4 vinyóval simán kibírom, ha meg nem, akkor kimegyek a hűtőig sörért. Esetleg asszonyt zavarom ki :-)
Make love not Wor.

#925 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 28. 14:10

Most lehet még egy ilyen HP dobozra is beruházok, kell szemetesnek és backupnak.

Én is agyalok rajta, de 1 év gar lófasz, de a 3 éves garkiterjesztés árából meg vehetek még egyet simán, az a baj.
Amúgy lehet valami pc-t építek, árba kb. ugyanez, csak kicsit nagyobb, és 3 év garos minden.

#926 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 19:24

nemtom mér nem veszel egy 1bay (1hdd foglalatú) NAS-t. A mostaniak ráadásul gigás ethernettel vannak szerelve, szal ha az otthoni géped (meg a switch amire kötve vannak) gigás, akkor korrektül tudsz róla másolgatni meg filmet nézni.

A lényeget nem olvastad el imho: "a media playeren csak USB csatlakozó van"

#927 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 28. 15:16

Nekem van, 5 másik kollégának van, adtam el céghez kis szervernek (ott haver az admin, egyből Neki is lett odahaza), innen HWSWről Gyafinak és VKPnak van, mi kell még?

Haver is ezt ajánlja, ők céghez vettek többet is, ügyfélhez telepítik ki őket iparilag. Nyilván hosszútávú tapasztalat nincs vele, de ha csak felét hozza minőségben a "nagy" proliant-eknek, akkor fasza. Csak drága a garkiterjesztés, már az árához képest.

#928 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 06. 28. 17:06

-C0pp3rM!n3-

A vinyóktól függ. Maga a doboz totál halk. WD-k kattogását ill. samuk zúgását bőven hallani.
Jó vinyót kell beletenni (samu f4) és akkor alhatsz mellette.

#929 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 00:07

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 06. 28. 20:23

Én is agyalok rajta, de 1 év gar lófasz, de a 3 éves garkiterjesztés árából meg vehetek még egyet simán, az a baj.
Amúgy lehet valami pc-t építek, árba kb. ugyanez, csak kicsit nagyobb, és 3 év garos minden.

Egy rendes ház+lap már ennyibe kerül, mint a HP cucc. Egyéb esetben meg a garival csak szopni lehet.
Make love not Wor.

#930 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 29. 01:07

Egy rendes ház+lap már ennyibe kerül, mint a HP cucc.

bruttó 45 alatt megáll vinyókkal, sexy kis ház, chieftec táp, gigabyte lap, legolcsóbb amd proci, vmi ram, ennyi. Nem a legolcsóbb, hanem a legközelebbi kiskerből, szóval minimum 5k ebből még lefaragható, de annyira nem fontos. Meg 1-2 dolog van elfekvőben, szóval ezzel is lehet csökkenteni az árat.

Idézet

Egyéb esetben meg a garival csak szopni lehet.

Hát fassetuggya, annyi előnye van, hogy ha valami borul akkor max a csere idejére veszek helyette mást, aztán meg eladom.
Viszont a HP-nál a garkiterjesztés baromi drága, 1 évvel pedig nagy bátorság megvenni, főleg hogy semmi hosszútávú tapasztalat nincs a dobozzal. Ha 50k körül meg lehetne venni 3 év garral az nagyon jó lenne.

#931 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 01. 20:03

A mostaniak ráadásul gigás ethernettel vannak szerelve, szal ha az otthoni géped (meg a switch amire kötve vannak) gigás, akkor korrektül tudsz róla másolgatni meg filmet nézni.

A gigabites port meg a normalis sebesseggel lehet rola masolni, sajnos nem feltetlenul jar egyutt. Van, amiben csak parasztvakitasnak van a gigabit.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#932 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 01. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 07. 01. 21:03

A gigabites port meg a normalis sebesseggel lehet rola masolni, sajnos nem feltetlenul jar egyutt. Van, amiben csak parasztvakitasnak van a gigabit.

ezért kell mondjuk előbb vmi speedtestet keresni az adott nasról.

-C0pp3rM!n3-

#933 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 01. 20:19

Szerintem abban a microserverben a tapegyseg lehet a legnagyobb szopas. Mig egy osszelegozott gepbe beletolsz egy atx tapot es keszen vagy, addig ebbe tutira valami antiszabvany minimalize van, oszt' ha a tap elfekszik, kene bele uj, akkor a hp aszondja, hogy mittomen 22 nettoert mar ad is egyet bele.
Epp a multkor futottam bele egy 4-5 eves hp, felnyitos teteju desktop gepben elhasalt a tapba, 36e nagykernettoert mar kaptam is volna egyet (a gep a harmadat se erte). Szukseg torvenyt bont alapon regi tap ki, a keletkezett nyilason atx tap kabelei be, aztan a gep mogott fekudt egy atx tap :) Szep nem volt, ellenben olcso ;)
Archív:

#934 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 01. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 07. 01. 21:19

Szerintem abban a microserverben a tapegyseg lehet a legnagyobb szopas. Mig egy osszelegozott gepbe beletolsz egy atx tapot es keszen vagy, addig ebbe tutira valami antiszabvany minimalize van, oszt' ha a tap elfekszik, kene bele uj, akkor a hp aszondja, hogy mittomen 22 nettoert mar ad is egyet bele.
Epp a multkor futottam bele egy 4-5 eves hp, felnyitos teteju desktop gepben elhasalt a tapba, 36e nagykernettoert mar kaptam is volna egyet (a gep a harmadat se erte). Szukseg torvenyt bont alapon regi tap ki, a keletkezett nyilason atx tap kabelei be, aztan a gep mogott fekudt egy atx tap :) Szep nem volt, ellenben olcso ;)

A táp valóban drága móka lehet (620827-001 újonnan majdnem gépárban van), viszont talán ez az amit lehet/illik javíttatni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#935 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 01. 20:45

Nem illik/lehet. Kenyszeru :)
Archív:

#936 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 04. 13:38

Sziasztok,

NAS-ba milyen vinyót érdemes tenni?
Amit néztem (2 gigást keresek): WD EARS, Seagate Barracuda LP Green, Samu HD204UI.

Ezek közül az WD mellett szól a 64M cache, az állítólagos önálló fordulatszámvariálás, és hogy ez a legolcsóbb. Ellene szól viszont, hogy idle ennek a legnagyobb a fogyasztása (Seagate 4,3W vs. WD 6,3W) mondjuk nem ez a 2 W fog sírba vinni, de nyilván ez plusz hő, a hűtése pedig plusz zaj. Árban kb. ugyanott vannak.

#937 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 04. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 07. 04. 14:38

Sziasztok,

NAS-ba milyen vinyót érdemes tenni?
Amit néztem (2 gigást keresek): WD EARS, Seagate Barracuda LP Green, Samu HD204UI.

Ezek közül az WD mellett szól a 64M cache, az állítólagos önálló fordulatszámvariálás, és hogy ez a legolcsóbb. Ellene szól viszont, hogy idle ennek a legnagyobb a fogyasztása (Seagate 4,3W vs. WD 6,3W) mondjuk nem ez a 2 W fog sírba vinni, de nyilván ez plusz hő, a hűtése pedig plusz zaj. Árban kb. ugyanott vannak.

Nem lesz a kicsi bele? :laugh:

Samu F4 HD204UI -t vegyél. Mert ennek szép a színe.

#938 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 04. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2011. 07. 04. 15:16

Nem lesz a kicsi bele? :laugh:

De :D

Idézet

Samu F4 HD204UI -t vegyél. Mert ennek szép a színe.

Színén kívül másért is ajánlod?

#939 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 15:34

Másik kérdés: ki mit rakna rendszerként NAS-ra?
Sikerült olcsón beszereznem egy HP Microserver-t, aztán kéne rá rendszer. Ami adja magát: freenas, openfiler, illetve tetszőleges linux. A feladat alapvetően SMB megosztás lenne, de nem ártana ha torrent és valamilyen RDP/VNC jellegű dolog is menne rajta, vagyis használható lenne így is.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 07. 09. 15:35 -kor

#940 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 07. 09. 16:34

Sikerült olcsón beszereznem egy HP Microserver-t,

Ezek szerint jól el kezdtem a sort :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (76 Oldal)