Idézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 03. 16:07
Csak 11 év HWSW fórum után ez már lehet, picit ciki!
Amúgy én is pont azon agyalok most, hogy melóba elhordom a laptopot (12", HP), de ha beindul a távoli munka, akkor otthonról egy ilyen "all in one" gépről nyomnám. Pl. egy 27" iMac-ről, vagy valami hasonlóról, más gyártótól...
Csak fontos lenne, hogy olyan legyen a kijelző, ami nem árt a szememnek, és eddig az Apple kijelzőiről hallottam a legjobbakat (ami persze faszság is lehet, mert ők nem gyártanak, szóval akármi másban is lehet olyan kijelző, azonos beszállítótól...).
Lehet, hogy ciki, de ez van. A normál munkám és családi élet mellett nem tudok annyi energiát fektetni a Linux megismerésébe, hogy áttörést érjek el. Mivel nem vagyok IT beállítottságú, ezért számomra elfogadhatatlanul sok energiát kellene befektetni ahhoz, hogy a Linuxot magabiztosan kezeljem. Ezért ez már így is marad alighanem.
Az iMac kijelzője IPS-panelos, ezért nagyon szélesek a betekintési szögek. LED háttérvilágításos, ezért az élettartama is jónak ígérkezik, nincs fénycső ami kiégne és elhalványulna idővel. A 27"-os felbonása brutális, gyakorlatilag 2x 720p a felbontás. Ha az ember belövi a fényerőt megfelelően alacsonyra, akkor nem fárasztó a szemnek. A nagy felbontás miatt még a nyakat is tornáztatja, nem elég szemmel követni a kurzort, ha elég közel ülsz hozzá
Hogy ne teljesen off legyek: megrendeltem a routert, vinyókat és NAS-t most hétvégén. Ha minden rendben lesz a számlázással akkor jön majd szépen apránként. 3 különféle boltból rendeltem, mivel egy helyet sem találtam, ahol minden megvolt egyszerre. Remélem a vinyók is megjönnek, ahogy nézem a disztributornál még 6 db van, ebből én lecsippentettem 2-t. Ha majd megjön akkor tudok képeket rakni a dlágaszágos topikba. Meg majd lehet homlokot ráncolni, hogy rendesen beállítsam. A legjobb az lesz, ha először beüzemelem a routert és ha minden megy akkor állok neki a NAS-nak. Az a bizonyos nagy fa és a fejsze esete forog fenn...

Súgó
A téma zárva.