Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II.
Elküldve: 2006. 09. 07. 08:57
AVI hoz kene igazan. Van egy hordozhato videofelvevom amibe van egy beepitett vagas funkcio ami annyi hogy bejelolok ket pontot es vagy a maradekot vagy a bejeloltet kivagom aztan elmentem ami maradt, ilyet keresek szamitogepen mert ott meg hiaba egyszeru ha hardware gombokkal kell zsonglorkodni meg nincs filmcsik tehat nehez pozicionalni.
Elküldve: 2006. 09. 07. 09:22
Idézet: qqcs - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 8:57
AVI hoz kene igazan. Van egy hordozhato videofelvevom amibe van egy beepitett vagas funkcio ami annyi hogy bejelolok ket pontot es vagy a maradekot vagy a bejeloltet kivagom aztan elmentem ami maradt, ilyet keresek szamitogepen mert ott meg hiaba egyszeru ha hardware gombokkal kell zsonglorkodni meg nincs filmcsik tehat nehez pozicionalni.
Akkor rividen leírom, hogy VirtualDub-ban ez hogy néz ki:
1. Az AVI file megnyitása - File/Open video file...
2. Szerkesztés. A video képernyő alatt láthatod a csúszkát, mellyel bele tudsz tekerni az anyagba. Kurzor bal-jobb gombokkal tudsz egy-egy képkockát lépkedni. Alatta láthatod, hogy éppen hanyadik képkockát látod és melyik időponton állsz. Kijelölni pedig úgy tudsz, hogy az idő és frame kiírás előtti közvetlen két gombot használod. Ez két "fél-nyíl" Egy jobbra és egy balra mutató. Az egyikkel a kijelölendő videó rész elejét, másikkal a végét tudod kijelölni. A kijelölt részt a csúszkán jelzi a program. Ezek után az Edit menüpont alatt található - jól ismert - parancsokkal (copy, cut, paste, delete), vagy a - már megszokott - ctrl-c, ctrl-v, ctrl-x billentyűkkel tudsz operálni.
3. Most már csak annyi a dolgod, hogy az AVI-t elmentsd. - File/Savi as AVI... menüpont.
Arra kell még figyelni, hogy a Video menüpont alatt a Direct Stream Copy legyen kiválasztva. Ezzel éred el ugyanis azt, hogy a film ne kerüljön újra-kódolásra. Full Processing módban például újrakódolja a VirtualDub az anyagot, a Video/Compression... és az Audio/Compression... menüpontok alatt kiválasztott kodekeknek megfelelően.
Ugye nem is olyan bonyolúlt!?
Elküldve: 2006. 09. 07. 10:54
Az ujrakodolasnak mi ertelme van ha csak egyszeru vagasrol van szo?
Mashol ajanlottak a Adobe Premier Elementset hogy az is tud ilyen alapdolgokat, de attol jobban megijedtem elso latasra:) az is tud pl ujrakodolas nelkuli mentest?
Elküldve: 2006. 09. 07. 15:58

papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2006. 09. 10. 21:41
Van néhány MOV videó állományom melyet tmörítetlen vagy alacsony veszteségű tömörített videó formátumba szeretnék konvertálni.
A neten már keresgéltem különböző konverter programok után, de eddig nem találtam meg a számomra megfelelő programot.
A MOV konverter programok egy része nem volt hajlandó elindulni a gépemen. Az alábbi hibaüzenetet kaptam: MoleBox lancher fatal error: DLL CORRUPTED
Egy másik halmaza a MOV konvertáló programoknak - mint például az ImTOO vagy a Xilisoft MOV converter - működik. Viszont ezen programoknál nem tudok olyan output formátumot választani ami kellő képpen alacsony minőségi veszteséget eredményez.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen - számomra egyszerű műveletnek tűnő - eljáráson fogok megakadni.
Talán másik codeck-et kellene telepítenem? Mit tanácsoltok? Milyen konverter programot haszáljak?
Elküldve: 2006. 09. 10. 21:58
Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 21:41
Van néhány MOV videó állományom melyet tmörítetlen vagy alacsony veszteségű tömörített videó formátumba szeretnék konvertálni.
A neten már keresgéltem különböző konverter programok után, de eddig nem találtam meg a számomra megfelelő programot.
A MOV konverter programok egy része nem volt hajlandó elindulni a gépemen. Az alábbi hibaüzenetet kaptam: MoleBox lancher fatal error: DLL CORRUPTED
Egy másik halmaza a MOV konvertáló programoknak - mint például az ImTOO vagy a Xilisoft MOV converter - működik. Viszont ezen programoknál nem tudok olyan output formátumot választani ami kellő képpen alacsony minőségi veszteséget eredményez.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen - számomra egyszerű műveletnek tűnő - eljáráson fogok megakadni.
Talán másik codeck-et kellene telepítenem? Mit tanácsoltok? Milyen konverter programot haszáljak?
Nagyon vicces, hogy éppen most találtam rá a problémám megoldására. Az eredménytől függetlenül viszonylag sokáig kellett keresgélnem, olvasgatnom, hogy a MOV álományok átalakításához rátaláljak a megfelelő programra.
Ha valaki MOV állományt szeretne tömörítetlen formátumú videó álományba konvertálni, akkor erre van szüksége: MOV to AVI with Rad Video Tools (freeware) - Ráadásul még ingyenes is!

Elküldve: 2006. 09. 18. 07:06
Szerkesztette: Szacsoka 2006. 09. 18. 07:19 -kor
Elküldve: 2006. 09. 22. 12:37
1: Ha a hangot tömörítem, akkor nagyon elcsúszik az egész. De ha marad PCM, akkor semmi gond. És a DivX Audio-n kivül bármi mást választva hibát ír ki, mikor a Save AVI-ra nyomok.
2: Ha a 3 AVI-t összeakarom fűzni, akkor az elején még jó a hang, de a felétől nagyon elcsúszik
Próbáltam, hogy először a videót fűzöm össze és úgy adom hozzá a hangot. Próbáltam úgyis, hogy előbb a videókhoz egyesével hozzáadtam a hangokat, és aztán próbáltam már összefűzni. A 3 AVI-ban jó a hang, de amint összerakom, csúszás van

NanDub és VirtualDubbal próbáltam. Egyéb programot tudnátok javasolni?
Elküldve: 2006. 10. 01. 12:12
Nekem van egy olyan problémám hogy dv (Samsung) kameráról átvitel közben lefagy az adatátvitel és leáll. Persze a kamerán megy tovább a kép. Ki-Be kell kapcsolni a kamerát valamint a progit is (video studio 7) hogy újra működjön az átvitel. Probáltam már a win XP saját progijával de az is ugyanezt csinálja. Random módon megy az átvitel egy-két percig, majd leáll. Mi lehet a gond?
Várom a lehetséges válaszokat.
Ahogy láttam már, volt másnak is ilyen gondja, de nem láttam, hogy kapott-e volna választ. Nincs senkinek ötlete?
Köszönöm!
Elküldve: 2006. 10. 02. 13:15
Idézet: Zsolt78 - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 12:12
Nekem van egy olyan problémám hogy dv (Samsung) kameráról átvitel közben lefagy az adatátvitel és leáll. Persze a kamerán megy tovább a kép. Ki-Be kell kapcsolni a kamerát valamint a progit is (video studio 7) hogy újra működjön az átvitel. Probáltam már a win XP saját progijával de az is ugyanezt csinálja. Random módon megy az átvitel egy-két percig, majd leáll. Mi lehet a gond?
Várom a lehetséges válaszokat.
Ahogy láttam már, volt másnak is ilyen gondja, de nem láttam, hogy kapott-e volna választ. Nincs senkinek ötlete?
Köszönöm!
SZVSZ több gond is lehet. (szoftver-hardver) Frissíted a Windowsd rendszeresen?
Az XP-hez jelent már meg FW javító patch. Keress rá az MS-nél!
Elküldve: 2006. 10. 02. 20:46
Segitsegeteket szeretnem kerni, remelem, hogy jo helyre irtam.
Napokban vettem egy tv kartyat, hogy majd video (VHS)
kazettakat fogok vele digitalizalni es tv-bol felvetelezni a
szamitogepemre, de sajnos nem igen tudok boldogulni.
Nem tudom mi lenne az idelis tomorites, hogy a VHS-es film
ne veszitsen a minosegen digitalizalas soran. A TV kartyam (Hauppauge
WinTV PVR 150), ami mpeg2 tomoritesben tud rogziteni
1-12Mbit/sec kozott.
Mit javasoltok, hogy csinaljam, hogy jo legyen?! Ha felveszem a
tv kartyammal a video jelet akkor milyen melysegre allitsam
(12Mbit/sec)? Vagy ha felvettem az mpeg2 lehet-e tomoriteni,
hogy a merete csokkenjen, de a kep minosege ne romoljon?
Miert van az ha feket-feher filmet probalok rogziteni ott
nincs annyira csikozodas a kepsorok kozott ellentetben a szinessel(foleg akkor amikor mozgas van)? (valtot soros megjelenitesnek koze lehet?) ha igen akkor hogy lehet ezen javitani?!!!
(a gepem 64bites Intel 3.GHz, 1Gb memoria,video kartya ATI
256MB radeon x1300)-ha ez egyatalan szukseges adat.
koszonom elore is segitsegeteket!
Elküldve: 2006. 10. 03. 09:44
https://forum.hwsw.h...c=31577&st=3050
Szerkesztette: Rlaci 2006. 10. 03. 09:45 -kor
Elküldve: 2006. 10. 04. 10:01
A szobán kersztül 4 RF kábelen jut el a kép a tunerkártyához, elviselhető minőségben
Van ugye másik kábel is, amin hozzá lehet kötni a tunerkártyához, (RCA).
Ezen tudomásom szerint tévéadássá való átalakulás nélkül, jobb minőségben jön a kép.
Gyakorlatilag viszont hullámos, ronda.
Mi lehet a hiba?
Elküldve: 2006. 10. 04. 11:47
Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 11:01
A szobán kersztül 4 RF kábelen jut el a kép a tunerkártyához, elviselhető minőségben
Van ugye másik kábel is, amin hozzá lehet kötni a tunerkártyához, (RCA).
Ezen tudomásom szerint tévéadássá való átalakulás nélkül, jobb minőségben jön a kép.
Gyakorlatilag viszont hullámos, ronda.
Mi lehet a hiba?
Számos oka lehet. A leggyakoribbak: földhurok, gyenge minőségű coax kábel, illesztési probléma, hosszú kábel mely zajt szed fel, környező elektromos berendezésekből valamint az elektromos hálózatból összeszedett zavar, stb. De a zavar képződhet a PC-n belül is melynek oka lehet pld. a nem megfelelően szűrt tápegység is.
A zavarok elleni védekezés egyszerű. pld. galvanikusan leválasztott kábelTV-t kell használni (isolator) és így kizárt a földhurok képződés, minőségi coax kábeleket kell használni mind az RF mind pedig a video és persze az audio összekötésre, az RF valamint a video/audio kábeleket ne vezessük elektromos vezetékekkel együtt, lehetőleg ne használjunk hosszú kábeleket (ha mégis szükséges akkor törekedjünk a jelerősség drasztikus csökkenésének és a nagyfrekis zajok felvételének minimalizálására), stb.
Elküldve: 2006. 10. 06. 12:30
Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 9:44
https://forum.hwsw.h...c=31577&st=3050
koszi!
Elküldve: 2006. 10. 09. 10:40
tudna valaki segiten, hogy mit benazok el huffyuv val ha tomoritek mepg2 fajlt akkor nagyobb lesz mint az eredeti. hogy kell pontosan beallitani? (van erre valahol egy jo magyar doksi)
Elküldve: 2006. 10. 09. 17:01
Idézet: kodolo69 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 10:40
tudna valaki segiten, hogy mit benazok el huffyuv val ha tomoritek mepg2 fajlt akkor nagyobb lesz mint az eredeti. hogy kell pontosan beallitani? (van erre valahol egy jo magyar doksi)
A Huffyuv egy veszteségmentes, alacsony tömörítési arányt alkalmazó tömörítő, míg az MPEG2 egy erős tömörítésű, veszteségmentes tömörítési eljárás. Semmit nem rontasz el. A Huffyuv mindig nagyobb lesz mint az MPEG2.
Szerkesztette: Rlaci 2006. 10. 09. 17:01 -kor
Elküldve: 2006. 10. 09. 18:08
Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 17:01
koszi a gyors valaszt!!!
hogy tudom akkor kb 8gb-os(mpeg2-ben kodolt) filmet kb1.4.gb-ra tomoriteni, hogy ne romoljon nagyon a minosege? egyatalan lehetseges? (az nem gond ha sokaig csinalja a gep csak a vegso eredmeny szamit
Szerkesztette: kodolo69 2006. 10. 09. 18:09 -kor
Elküldve: 2006. 10. 09. 19:08
Idézet: kodolo69 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 18:08
hogy tudom akkor kb 8gb-os(mpeg2-ben kodolt) filmet kb1.4.gb-ra tomoriteni, hogy ne romoljon nagyon a minosege? egyatalan lehetseges? (az nem gond ha sokaig csinalja a gep csak a vegso eredmeny szamit
Válassz hatékonyabb codec-et, pl: Xvid, WMV vagy DivX.
Leírások: http://www.doom9.org
Elküldve: 2006. 10. 13. 08:03