Tiszteletem!
Egy Sony DV kamera tulajdonosa lettem - el is olvastam a kapcsolodo topicot, van Firewire meg minden ami kell. Jo nagy AVI (nincsen azzal semmi baj - 720x576 25fps interlaced) gepre felmasol aztan johet a tomorites. VirtualDub-ot hasznalok, mert megerdemlem, es mert kicsit maradi vagyok ezugyben.
A video lakasban keszult, ahol a fenyviszonyok, olyanok amilyenek, ezert a kep zajos.
Resize-t es deinterlace-t nem akarok, mert az reszletvesztessel jar, bar valoszinuleg csokkentene a zajszintet is.
Probaltam XVID-et (2 lepesben): az eredmeny siralmas lett.
Letoltottem a legujabb DivX-et (free edition), es az ott beallithato legjobb minosegen (8-as), 2 lepesben: igaz tovabb tart de lathatoan jobb a minoseg.
Csinaltam egy probat a VirtualDub dinamic noise reduction filterevel, es bar nehol mosottabba valt a kep, az egesz video mintha elenkebb, teltebb lenne ezaltal... gondolom, mert a DivX a zajt is probalja kodolni, es ezaltal savot pocsekolt ra.
Vegul is ezzel kapcsolatban kernem a velemenyeteket: zajszures es kepminoseg tomoritesben - ki mit hasznal, mik a tapasztalatok, tanacsok?
Koszi,
Merlot
Szerkesztette: Merlot 2006. 11. 19. 16:12 -kor