HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 13. 08:08

Idézet: gedi - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 9:03

Rögzítettem anyagot csak az a baj hogy a jó minőség sok helyet foglal...probáfelvételem 1 perc= 100 MB(720*576)  Egy 2 órás műsor hogy fér rá egy lemezre, mivel tudom ezt tömöríteni hogy kiiírjam dvd-re vagy cd-re?  légyszi segítsetek

Mondom, hogy olvasd át a topikot és választ kapsz arra, hogy miként lesz akkora, hogy ki tudd írni DVD-re. Mivel a digitalizálás, tömörítés kérdését 100.000x leírtuk/kitárgyaltuk ezért feleslegesnek tartom ismét leírni mindazt amit sok-sok oldalon keresztül már megtettünk.

Szerk:
Csak megjegyzem, hogy a legelső lépés az legyen, hogy eldöntöd, hogy DIVX vagy MPEG2.

Szerkesztette: wpepi 2006. 10. 13. 08:09 -kor

#162 Felhasználó inaktív   Vrabec 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 10. 15. 08:44

Szevasztok!

Amire szükségem van...

Egy program, amivel szakaszos felvételt tudok csinálni, (pl.egy virág nyílásáról) sony videokamerával közvetlenül a PC hard disk-jére. Tehát "videokamera > i.LINK > PC > Program > HardDisk" . A lényeg az, hogy a kamerával szakaszos felvételt készítsek úgy, hogy a mini-DV kazetta helyett mindjárt a vincseszterre kerüljön a felvétel.

szakaszos felvétel = lassú folyamatok filmezése

Köszönöm annak, aki veszi a fáradságot, és válaszol a kérdésemre!

#163 Felhasználó inaktív   Kamisama 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 21. 09:56

Sziasztok!

Pls, vki segítsen. Van egy Avermedia Tv tunerem, tökéltesen veszek fel tvből vele mpg1 és mpg2 ben egyaránt.
A gondom ott kezdődik mikor át akarom konvertálni divx-el vagy xvid-el. Már vagy 30 féle képpen megpróbáltam, de a hang minden esetben elcsúszott. Már az első pár percben néhány 10ed csúszás van a vége felé meg talán másfál másodperce is megnő mondjuk egy 25 perces videóban. Pedig az eredeti mpg file hangja és képe tökéletesen szinkronban van egymással. Virtualdub-al próbálkoztam eddig.

Lenne még egy kérdésem, hogy milyen minőségben érdemes felvenni tvből? Vagyis hány kbps-al érdemes?
Válaszotokat előre is köszönöm.

#164 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 10:36

720x576-ban digizett mpeg2 (6000kbps) folyamot mivel tudok legalább real time-ban divx-be kódolni?

Próbálom a procoder2-t, de az valami rettenetes lassú. 1passban ugyanolyan felbontásban kb 0.6x real time egy Athlon64 3200+-on 1 gb rammal.

Más ötlet?
(ha már van egy Core Duo-s notim, akkor milyen progit próbáljak rajta ami rendesen támogatja a 2 procit? Tudom hogy a procoder2 is ilyen, de ha esetleg  (nem tudom biztosan) csak annyi a multitread benne hogy a hangot és a képet külön csinálja, akkor az lófasz)

Ezért kérem a tapasztaltabb fórumtársak segítségét!

Tehát: milyen progival milyen beállításokkal próbáljam?

#165 Felhasználó inaktív   Karotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 15:35

Sziasztok!
Nekem is capture problémám lenne...
Szerintem találkoztatok már a kérdéssel, de rajtam kifogott.
Sony TRV240E Digital8 kamerám nem látszik az eszközkezelőben és a Studio 10 sem lát capture forrást.
Az alapokon túl vagyok (kábelt, kamerát már használtam PC-s felvételre).
Korábban ezzel a kamerával már dolgoztam. Az XP-ben látszik az alaplapi 1394-es eszköz, sőt kínomban beszereltem egy régi Pyro 1394DV-t is és az is megjelenik az eszközkezelőben.
Korábban egy intel chipsetes Asus alaplappal gond nélkül ment, most egy Asus P5N32-SLI-t használok (Nforce-4 Intel edition) és nem értem a problémát.
Dwight Schrute for president!

#166 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 17:13

Idézet: Karotta - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 16:35

Sziasztok!
Nekem is capture problémám lenne...
Szerintem találkoztatok már a kérdéssel, de rajtam kifogott.
Sony TRV240E Digital8 kamerám nem látszik az eszközkezelőben és a Studio 10 sem lát capture forrást.
Az alapokon túl vagyok (kábelt, kamerát már használtam PC-s felvételre).
Korábban ezzel a kamerával már dolgoztam. Az XP-ben látszik az alaplapi 1394-es eszköz, sőt kínomban beszereltem egy régi Pyro 1394DV-t is és az is megjelenik az eszközkezelőben.
Korábban egy intel chipsetes Asus alaplappal gond nélkül ment, most egy Asus P5N32-SLI-t használok (Nforce-4 Intel edition) és nem értem a problémát.

usb-n keresztül a studio látja a kamerát? ha igen, akkor vagy rossz az alaplapi iee , esetleg le van tiltva biosban?
Business as usual. We fucked up everything.

#167 Felhasználó inaktív   Karotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 08:00

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 16:13

usb-n keresztül a studio látja a kamerát? ha igen, akkor vagy rossz az alaplapi iee , esetleg le van tiltva biosban?

A Studiót nem próbáltam (mérgemben), de az eszközkezelőben megjelent USB-n.
Alaplapi Firewire: BIOS csekkoltam és kipróbáltam másik gépben is, ott sem megy. Szerintem vagy kábel vagy kamera.
Dwight Schrute for president!

#168 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 23:28

Sziasztok!

Lehet, nem jó helyre írok, de Magyarországról a BeyondTV 4 szoftvert honnan lehetne megrendelni? Köszönöm a választ előre is!

Hippo.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#169 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 09:47

Idézet: Karotta - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 9:00

A Studiót nem próbáltam (mérgemben), de az eszközkezelőben megjelent USB-n.
Alaplapi Firewire: BIOS csekkoltam és kipróbáltam másik gépben is, ott sem megy. Szerintem vagy kábel vagy kamera.

hát ha usbn keresztül látja az xp akkor a kamera valszeg jó, be kéne ruháznod egy pci-os firewire kártyába, 1-3e között mozognak.
(a pyro ezexerint szar, vagy tényleg a kábel rossz, de a kártyához kapsz uj kábelt is)
Business as usual. We fucked up everything.

#170 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 22:05

Sziasztok!

Közel 50 GB-nyi un. jumpback anyagot szeretnék archiválni. Ezek a jumpback video file-ok olyan 15-25 másodperc hosszúságú videó klippek melyeket folyamatos ismételt lejátszásra lehet felhasználni elsősorban DVD menük háttereként.

A fileok HD minőségűek - 1920x1080x30fps, Apple Photo - JPEG MOV format.

Át szeretném kódolni ezeket a file-okat, hogy kisebb helyet foglaljanak az archiválásnál. A későbbiekben DVD menükhöz szeretném majd ezeket hasznosítani, ahol - előre láthatóan - PAL 720x576-os felbontásban, interlaced MPEG-2 (9800kbps) kódolást fogok alkalmazni.

Abban kérem a tanácsotokat, hogy ajánljatok kodekket a fenti célra. Úgy gondolom, hogy van olyan tömörítési eljárás ami - helytakarékosság szempontjából - hatékonyabb mint az MPEG-2 tömörítés és nem jár együtt érezhető minőség romlással.

Előre is köszi a segítséget.

#171 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 05:31

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 23:05

Sziasztok!

Közel 50 GB-nyi un. jumpback anyagot szeretnék archiválni. Ezek a jumpback video file-ok olyan 15-25 másodperc hosszúságú videó klippek melyeket folyamatos ismételt lejátszásra lehet felhasználni elsősorban DVD menük háttereként.

A fileok HD minőségűek - 1920x1080x30fps, Apple Photo - JPEG MOV format.

Át szeretném kódolni ezeket a file-okat, hogy kisebb helyet foglaljanak az archiválásnál. A későbbiekben DVD menükhöz szeretném majd ezeket hasznosítani, ahol - előre láthatóan - PAL 720x576-os felbontásban, interlaced MPEG-2 (9800kbps) kódolást fogok alkalmazni.

Abban kérem a tanácsotokat, hogy ajánljatok kodekket a fenti célra. Úgy gondolom, hogy van olyan tömörítési eljárás ami - helytakarékosság szempontjából - hatékonyabb mint az MPEG-2 tömörítés és nem jár együtt érezhető minőség romlással.

Előre is köszi a segítséget.

Számodra a Canopus Procoder lenne ideális.

#172 Felhasználó inaktív   kaszacska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 09:05

Hi!

Kaptam egy LG combo dvd felvevovel felvett filmet. A Windows Media Playerrel megnezve 720x540-es felbontasura irja a filmet. Mplayer pedig 352x576-ra. A DVD Decrypt pedig 352x480-asra rippeli csak le.
Szoval nem vagom hogy miert van az hogy az vizszintes ertek a kisebb, a kep 4:3-asnak latszodik pedig mind3 esetben. Tudtok vmi megoldast hogy mikent tudnam 720x540-ben lerippelni a filmet?

#173 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 14:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 5:31

Számodra a Canopus Procoder lenne ideális.

Köszi. A program honlapján úgy látom, hogy sok kódolást kínál a Procoder. Engem az érdekelne, hogy milyen kodekkel és milyen beállításokkal (bitráta, fps, stb.) kódoljam újra a file-okat. Csak a felbontás adott, 720x576-os méretet fogok alkalmazni.

Szerkesztette: <Euro> 2006. 10. 29. 14:15 -kor

#174 Felhasználó inaktív   Pép 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 17:06

Sziasztok média guruk!!

Segítsetek!!!

Mitől van az, hogy egy dvd-re felírt, DIVX-es film, ami kb. 120 perces, a 93. percnél lefagy??
Vagy a 100 perces a 92.-nél, stb...
Csak a 1400 Mb hosszúra írt filmekkel van baj, a 700Mb-osokkal nincs.
Mivel lehet egy 1400 Mb-os filmet ketté szedni 2 700 Mb-osra???
Miért nem játsza le a filmek végét rendszeresen az asztali lejátszó, ha a számítógép gond nélkül lejátsza??
Lehet valamit tenni???
Érdemes más formátumúra konvertálni a filmeket és úgy próbálkozni???
Ha igen mivel és mire???
Ha nem .......   

#175 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 17:21

Idézet: Pép - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 17:06

Miért nem játsza le a filmek végét rendszeresen az asztali lejátszó, ha a számítógép gond nélkül lejátsza??

Abból, hogy a számítógép valamit lejátszik miért kell, hogy az következzen, hogy az asztali lejátszónak is le kell tudnia játszania?

#176 Felhasználó inaktív   gabrisherceg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 09:14

Sziasztok! HELP!

Kb 8 órán át konvertáltam 2 filmet ConvertXtoDVD progival, két db kb 700 megás feliratos avi filmet, amihez tök jó menüt is csináltam.....nos kész is lett....eredmény: a menüm az vonalakból áll, nagyon gáz, az első film az megy, de felirat nélkül, a második film meg ugyancsak vonalakból áll, hogy felirat van-e azt nem tudom mert csak vonalakat látok..........valaki segítsen, mert nincs kedvem erre pazarolni a dvd-met.

ha még számít valamit, akkor nem tudtam felírni a convertXtoDVD progival a dvd-t, mert valamiért nem jelent meg a meghajtó, ahhol kikéne választani, ezért inaktív volt az égetés gomb, tehát nero-val írtam fel, mint video DVD, de asszem hogy ennek nem kéne problémának lennie..... :rolleyes:
És mindezt csak gépen néztem meg, mert csak azon van dvd lejátszóm és csak azon tóm megnézni
valaki segítsen!

Szerkesztette: gabrisherceg 2006. 11. 05. 09:15 -kor

#177 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 16:11

Tiszteletem!

Egy Sony DV kamera tulajdonosa lettem - el is olvastam a kapcsolodo topicot, van Firewire meg minden ami kell. Jo nagy AVI (nincsen azzal semmi baj - 720x576 25fps interlaced) gepre felmasol aztan johet a tomorites. VirtualDub-ot hasznalok, mert megerdemlem, es mert kicsit maradi vagyok ezugyben.
A video lakasban keszult, ahol a fenyviszonyok, olyanok amilyenek, ezert a kep zajos.
Resize-t es deinterlace-t nem akarok, mert az reszletvesztessel jar, bar valoszinuleg csokkentene a zajszintet is.
Probaltam XVID-et (2 lepesben): az eredmeny siralmas lett.
Letoltottem a legujabb DivX-et (free edition), es az ott beallithato legjobb minosegen (8-as), 2 lepesben: igaz tovabb tart de lathatoan jobb a minoseg.
Csinaltam egy probat a VirtualDub dinamic noise reduction filterevel, es bar nehol mosottabba valt a kep, az egesz video mintha elenkebb, teltebb lenne ezaltal... gondolom, mert a DivX a zajt is probalja kodolni, es ezaltal savot pocsekolt ra.
Vegul is ezzel kapcsolatban kernem a velemenyeteket: zajszures es kepminoseg tomoritesben - ki mit hasznal, mik a tapasztalatok, tanacsok?

Koszi,
Merlot

Szerkesztette: Merlot 2006. 11. 19. 16:12 -kor

'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#178 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:47

Magamat idézem korábbról:

... mégpedig félképenként szűrve az anyagot. Erre jó a Vdub-ban lévő alap deinterlace filter, ami nem csak deinterlace-re képes, hanem lehetőséget nyújt arra, hogy szétszedjük a két félképes anyagot és a félképeket egymás mellé tegyük, majd megszűrjük és végül ismét összerakjuk (ezután, aki akarja természetesen deinterlace-nek is alávetheti). Így sokkal jobb lehet az eredmény. Továbbá zajszűrésre a fent említett melett ajánlom a szintén Vdub-hoz készült temporal smoother és chroma noise reduction filtereket.

Valahol, talán ennek a topicnak az első részében - de zerintem máshol is - leírtam a pontos sorrendet + beállítást. Keress rá!

#179 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 10:57

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:47

Magamat idézem korábbról:

... mégpedig félképenként szűrve az anyagot. Erre jó a Vdub-ban lévő alap deinterlace filter, ami nem csak deinterlace-re képes, hanem lehetőséget nyújt arra, hogy szétszedjük a két félképes anyagot és a félképeket egymás mellé tegyük, majd megszűrjük és végül ismét összerakjuk (ezután, aki akarja természetesen deinterlace-nek is alávetheti). Így sokkal jobb lehet az eredmény. Továbbá zajszűrésre a fent említett melett ajánlom a szintén Vdub-hoz készült temporal smoother és chroma noise reduction filtereket.

Valahol, talán ennek a topicnak az első részében - de zerintem máshol is - leírtam a pontos sorrendet + beállítást. Keress rá!

Koszonom! :respect:
Rakerestem - megtalaltam.
Muxik - mondjuk a chroma noise reduction filter-t nem talaltam, de volt helyette dynamic noise reduction... :up:
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#180 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 13:27

Idézet: Merlot - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 10:57

Koszonom! :respect:
Rakerestem - megtalaltam.
Muxik - mondjuk a chroma noise reduction filter-t nem talaltam, de volt helyette dynamic noise reduction... :up:

A chroma noise reduction nem alapszűrő, én is külön töltöttem valahonnan, de már nem emlékszem honnan.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.